Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Kjo është një përkthim kryesor, paraprake, të dhënat e papërpunuara, unmodified gati. Makinë, kompjuter me bazë, nga faqet origjinale, duke u paraqitur si çeke origjinale dhe anglisht origjinale versionet. A do të përmirësohet vazhdimisht në rrjedhën e kohës, korrigjohet dhe të avancuara. Faleminderit për mirëkuptimin.

lightning

Qarqet Pri.

Enigma zgjidhet.

Përgjithmonë.

Lindje

Natyra, shkenca, fizika

kimi, biologji

crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Qarqet Pri janë formuar nga rrufeja. Imitator rekord fotografike e linjave në terren të rrezatimit elektromagnetik përmes raster e grurit në këtë fushë.

Qarqet Pri lindin pas rrufe, kohë shumë të gjatë. Imituar rekordin fotografik e rrezatimit elektromagnetik linjat në terren përmes raster e grurit në këtë fushë.

 

Çështja kulture rrethi gatee - Shumë zhurmë për asgjë

E mundur, se çdo mesazhet phantastic rreth qarqet kulture , kudo nëpër botë, duke përfshirë çdo teori të çmendur. Jashtëtokësorët, energjia psikike, eksperimente ushtarake, bluffing apo dekurajim, hedgehogs vallëzimi, plazma vorbull, Kangaroos dehur, telekinezi, meta-psikologji dhe shumë të tjera, ishin vetem mit apo përralla, qaj sa dhe një leshi pak, Shumë zhurmë për asgjë. Ndoshta është e mundur të japë një emër për çdo gjë, çfarë u ndodh rreth qarqet kulture gjatë viteve 1970-2011 nga, edhe më herët, në fusha drithërash, shumë më tepër në masmedia, jepni një emër

 

" kulture Çështja rreth gatee " ...

 

 

 

Regjistrimi i fushave elektromagnetike në një raster e gjeth drithërave

Fushë Pri - një të mesme regjistrim, në gjendje të krijojë një rekord grafik të EMF

Çdo, edhe pse shumë e thjeshtë, rrethi i rastësishëm kulture, është e mundur të marrin në konsideratë si analogji e grafik rekord të fushës elektromagnetike në hekur tallash. Në fakt jo vetëm qarqet kulture, por edhe çdo formë në drithëra, duke përfshirë që tërësisht parregullt, është e mundur për të shpjeguar se si një interpretim grafik, karakteristike, rekord grafik ose fotografi e proceseve elektromagnetike, që ishin në progres mbi sipërfaqen e kësaj fushe me drithëra shumë ditë para formacioneve u shfaq. E mundur të krahasohen me të dhënat e "oshiloskop ruajtje". Përshkruara "proceset elektromagnetike" ishte e mundur të kujtoj për shkak të proceseve natyrore në bimë, me dobësimin e gjeth e tyre, nga që rezulton lakimi i tyre. Më shumë informata të mëtejshme në këtë faqe - mimikri, dhe informacione shumë më tepër në faqen e kronologjisë . Ky vizualizimi mund të duket pas një kohë të gjatë, shumë ditë apo javë, por në sajë të " domino efekt ", e ndoshta shkon dorë për dore me flutur efekt, kjo mund të zgjasë vetëm disa minuta.

 

Përfaqësim grafik

Rrethi Pri - thjesht tha, është e mundur të marrin në konsideratë çdo formë të veçantë si një "vizualizimi të linjave në terren induksion magnetik rreth dirigjent" .

Kjo është një përfaqësim mjaft të saktë grafike. Kjo dirigjent ishte në këtë rast e ajrit, në mënyrë më specifike plazma, e krijuar nëpërmjet saj gjatë shkarkimit, ishte rreth 5mm gjerë, jo më shumë 10mm, dhe aktual kryerjen e nëpërmjet saj ishte disa qindra mijëra Amper. Ndonjëherë afër një milion. Fushë magnetike përreth të tillë është padyshim një wire "diçka më të lartë" sesa një fushë, e krijuar nga mësuesi gjatë një eksperiment fizik në një laborator të shkollës. Vlen të theksohet se shkalla e rritjes së tanishme në të tillë një dirigjent, di / dt nganjëherë i kalon më shumë se dyqind mijëra Amper gjatë një mikrosekondë vetëm. Në praktikë inxhinieri përbashkët, procese p.sh. përkohshme, gjeneratorë, duke filluar nga motorët, janë vlerat në mënyrë shumë milion herë më të ulët. Norma e rritjes aktuale është një faktor vendimtar që ndikon induksion e telave te linjes përreth. Çdo fabrikë është gjithashtu një tel line, në gjendje të kryejë të energjisë elektrike, edhe pse shumë keq. Më e lartë norma e rritjes së tanishme, të larta tensioni i detyruar.

 

 

Disa nga mundësitë e kryerjes së energjisë elektrike në materiale bimore

Një rol të rëndësishëm në gjeth dobësimin e bimëve brenda rrethit kulture ndonjëherë mund të luajë në materiale bimore vetëm induksion elektrik. Shiko induksion elektrik , seksioni Elektro-PhytoPathology. Rryma elektrike, që po dëmtojnë indet bimore, gjithashtu mund të bëhet përmes tokës dhe ajrit jonizues. Gjithashtu Corona tensionit të lartë, i rrethuar simetrike rreth dirigjent - kanalin e shkarkimit rrufe. Në një formë rrethi, disa metra në rastin e dritës - Miliona shumë e volt, është gjithashtu një nga të preferuarat e madhe e mundësisë kryerjen e energjisë elektrike në bimë.

 

 

Anomali - prezantimi

E mundur të shihni në çfarëdo dokumenti TV apo film dokumentar, libër, gazetë, revistë, artikull periodik, apo ndonjë web, që kanë të bëjnë me problematika qarqet Pri. Të gjithë vëzhguesit e qarqeve kulture, kryesisht veprimtarinë e bujshme të vjetër të kësaj dege të aktivitetit, janë me të vërtetë si të mjerë, si një javë lagësht, që pranë pothuaj çdo kulture, i qarqeve të quajtura të vërtetë, është e mundur që të regjistrohen shumë anomalive, shumë shpesh "diçka shumë e fortë elektro- magnetike ose elektrostatike, absolutisht hutues, përtej çdo mundësi të të kuptuarit ", dhe nuk ka asnjë mundësi që do të zgjidhet në çdo kohë në të ardhmen. Por ata ishin të gjithë në atë kohë, më shumë se 30 vjet, me të vërtetë shumë afër deshifrimin krejtësisht shkencor të një problemi të tillë të madhe. Shumë, shumë prej pasuesve të rrethit që kulture, se po shfletojnë raundin ata me busull në dorë të tyre. Në një planet të sistemit diellor, i quajtur globit, të banuar nga majmunët humanized e njerëzimit tipit, çdo mundësi tjetër, si për të krijuar gjeomagnetike anomali me intensitet të tillë dhe natyrisht kohë, se rrufeja, kurrë nuk ka ekzistuar. Për shembull, kryesisht në nëntokën basalt. Ajo e dinte Pockels z. Por ai u kryen eksperimentet e tij kërkimore ndonjëherë vetëm para 1900. Ajo ishte e mundur vetëm për të pyetur.

 

Në fund të fundit, pikërisht shkarkimin rrufe në vetvete është e mundur të marrin në konsideratë si një fenomen, duke filluar krejtësisht jashtë fushës së çdo imagjinate njerëzore. Emërtimi i përbashkët që është përdorur në pothuajse çdo dokument për qarqet Pri - "nuk ekziston asnjë mundësi e një shpjegim duke përdorur metoda shkencore".

 

"Shkurtër" listë prej më shumë se 40 disiplina shkencore, i përdorshëm, si ndihmë në rrethin shpjegim kulture, mund të gjendet këtu. Të gjithë ata janë plotësisht objektive, repeatably dhe reproducibly, i përdorshëm për të shpjeguar shkaqet e të gjitha llojet e fenomeneve që janë të shoqërojnë drithëra dëmtuar dhe dobësuar. Jo vetëm drithëra, por edhe të gjitha llojet e bimëve të tjera. Diku në sajë të dëmit dhe të dobësimit të përkulur poshtë edhe në tokë. Me këtë është e mundur të shpjegojë të gjitha bimët dobësuar dhe dëmtuar, të kryera edhe brenda çdo formë të parregullt, jo vetëm bimë të dëmtuara, të gjetura brenda qarqeve kulture "klasike". Jo vetëm qarqet kulture, por ndonjë drithëra apo bimë, të dëmtuara në një masë të tillë, e thet ata janë të përkulura, të shtrirë në tokë.

 

Vetëm një, i vetëm shkarkimin rrufe është e mundur që të përdorin për të shpjeguar të gjitha llojet e anomalive të tilla. Tërësisht çdo prej tyre, kryesisht për çdo fenomeneve të përshkruara. Ata të gjithë duken si prani të fushës elektrostatike dhe elektromagnetike në atë moment në të kaluarën. Nuk ishin të pranishëm fusha absolutisht paimagjinueshme elektrostatike dhe elektromagnetike, të aftë të shkaktojnë çdo të anomalive të përshkruara. Në vend ka qenë i pranishëm absolutisht e paimagjinueshme, jashtëzakonisht të fortë, gjigant elektrostatike - elektromagnetike - electromechanic - plazma pulsee, të quajtur LEMP - Lightning Electro Magnetic Pulse, Çfarë do të thotë rrufe pulsin elektro magnetike. Në çdo publikim të specializuara në lidhje me fenomenin e shkarkimeve rrufe është e mundur për të gjetur një numër të tillë mjaft të specifikimeve teknike në lidhje me karakteristikat rrufe, që është e mundur të shpjegojmë plotësisht çdo të fenomeneve të tilla absolutisht pa përjashtim. Current, shpejtësia e energjisë, tension, temperatura, norma e rritjes aktuale, shih tabelën . E mundur për të vëzhguar, se shkarkimi rrufeja impulsi eshte nje fenomen përtej çdo imagjinate, dhe është me të vërtetë në gjendje të shkaktojë tërësisht çdo të përshkruara anomalive. Përmban dhe transferon të vërtetë një sasi të mjaftueshme lot e energjisë për qëllime të tilla.

 

Në një rast të tillë, që dikush do të hasni se fenomen me të vërtetë ballë për ballë, do të ishte krejt e pamundur për të që të rrëfejmë tregimin për këtë.

 

Informacion shumë më tepër, më të hollësishme, në faqen e anomalive dhe subpages. Nga rruga, jo vetëm fizike anomali. Electrostatic, elektromagnetike, dallimet temperatura, në sajë që edhe ndryshimet që rrjedhin presion nëntokësore - "unexplainable" tingëllon mund të paraqiten javë pas rrufe. Gjithashtu kimike - nuk mund të shfaqet helmet me të vërtetë jashtëzakonisht toksike, të vendosur nën sipërfaqen e tokës, dhjetëra kg, shumë e që mund të zhduket në fazën e gaztë. Krejtësisht i padukshëm. Siguria e parë. Vëzhguesit duhet të përpiqen më tepër të mos veprojë si Guinea-derrat, dhe të përpiqen të ftojë toksikologët nga një laborator i akredituar. Pasuesit Rrethi Pri do të jetë shumë i habitur duke matur toxicologic dhe gjetjet. Dozimetër nuk është në gjendje përqendrimet masë të kimikateve helmuese.

 

 

Një galeri pak nga fotot, i përdorshëm kudo rreth kulture gjetur

Në vend është shumë e mundur prania e sasive të larta të kimikateve jashtëzakonisht toksike, edhe gazrat. Ju jeni duke vizituar vendin në përgjegjësinë tuaj.

 

Disa qarqet Pri paraqiten në rreshta të gjatë drejt

distancë të gjatë, shumë kilometra

Falë stuhi, që lëvizin në peizazh, të orientuara në drejtim të erës, është e mundur për të shpjeguar disa qarqet kulture, që janë shfaqur në një vijë të drejtë, në distancë shumë të gjatë një nga të tjera. Ata u shfaqën në kohë të ndryshme, disa javë, varësisht nga lloji i kulture, gjendjen e saj, lagështia e bimëve, toka, dhe intensitet, të energjisë e shkarkimit rrufe. Çdo të përshkruara që piktograme rrethit kulture, duket në kohë mjaft të ndryshme, shumë kohë pas stuhi. Askush nuk është në gjendje të nxjerrin ndonjë varësi mes stuhi dhe dëmtim të bimëve. Mundur, që disa nga stuhi të tillë kaloi mbi disa Line Ley, ajo që është sigurisht e mundur. Por është e nevojshme të theksoj sërish se pak a shumë rastësisht. Njerëzit vërejtur dhe vëzhguar piktograme tilla, sigurisht, dhe puna e një gabimi të madh njerëzimit ishte shumë e lehtë të realizohet.

 

Një rastësi e plotë, megjithatë, ajo nuk duhet të jetë, sepse ajo nuk është e pamundur në të gjitha faqet që antike, skulptura guri, strukturave megalitike, aborigjenët ndërtuar ku ata gjenden në fushat e tyre apo të kullotave periodikisht shfaqur disa qarqe shpesh kulture, në drithëra, bimë apo bari. Qarqet Pri ishin nga ata konsiderohet thjesht si urdhërit të Perëndisë, duke i udhëzuar ata për të ekzekutuar ndonjë marrëzi të ngjashme, si për shembull ndërtimi i strukturës megalitike është. Për shembull Stonehenge, Gurë Rollright, qumësht Hill, Alton Barnes, Silbury Hill, Avebury Manor.

 

Është gjithçka vetëm një rastësi?

 

Dy fotografi nga "Crop circles: In search of a sign" Michele Gardner-Smith Pri qarqet: Në kërkim të një shenje, Michele Gardner-Smith

majtas: rrethit kulture në Langdon, North Dakota, SHBA , 25 Qershor 2000

më vonë u shfaq pranë dy modelet e rrethit kulture, direkt pas një linjë, disa kilometra larg njëri nga tjetri, siç është ilustruar në foto e duhur. Mundur të kërkoni Meteorologët të shikojmë në të dhënat e tyre - stuhi u zhvillua disa ditë apo javë para piktogrami parë u gjet.

 

Nën sipërfaqen e disa linjave, që shfaqen pranë disa qarqe kulture, e mundshme të ekzistojnë disa tuba ose kullimin, edhe linjat e mundshme të energjisë elektrike apo linjave të nëndheshme. Më shumë informacion linja .  

 

Gjurmët e drithërave të vdekur ose të dobësuar, të shtrirë në tokë - fenomen i ri anormal, nuk përshkruhet, por ekzistuese në të kaluarën. Të jetë e mundur më shumë të shpeshta, se ndonjë nga qarqet kulture gjetur ndonjëherë. Gjithashtu është e mundur, që qendrat e qarqeve kulture shumë të duket e drejtë më sipër disa prej tubave të përshkruara nëntokësore.

Kjo ishte e mundur vetëm për disa syçakërr amerikanët thërras WOW!

 

 

Vazhdimi i faqes kryesore

 

Korrigjim

Edhe nëse ndonjë mesazh poshtë këtë faqe do të duket si të jetë absolutisht i sigurt, nuk duhet të vendoset një dënim hyrëse para se

Është e mundur, që ...

Ndoshta do të vërtetohet, se ...

Me sa duket e mundshme ...

Disa (shumë) vëzhgimet e simbolit eksperimente) mund të thotë, që ...

Absolutisht i sigurt beeing drejtë ndoshta vetëm budalla, budalla, pinhead, bighead ose bigmouth.

Pra, që një prej tyre, i dënuar?

 

 

Kjo nuk është një shaka

 

Qarqe të vërtetë kulture

NATYRA bërë formacione simetrik kulture - Parimet themelore fizike

Shumë më tepër 99.9 qind qarqet kulture gjetur çdo vit në fusha kulture raundin tërë botën janë të vërteta, jo shaka, jo nga njeriu.

 

Krijimi i quajtur, të mirëfilltë natyrore, qarqet kulture është bërë nga thjeshtë, absolutisht të qartë, të plotë dhe vetëm natyrës, i madh, i madh mekanik, i elektrostatike dhe forcave elektromagnetike, të cilat shfaqen vetëm para, gjatë dhe menjëherë pas shkarkimin rrufe. Nëse gjatë formimit të tyre, në disa raste relativisht të rralla, në mënyrë të konsiderueshme kontribuon rezonancë dhe ndërhyrje, mund të ndodhë edhe forma incomprehensibly komplekse dhe të rregullt.

 

Forcat emrin janë jashtëzakonisht të fuqishme, përtej imagjinatës asnjë popull realiste s.

 

nga: wikipedia

Autori i panjohur

© cropcirclesonline.com

www.flickr.com

 

Dëmi i parë i indeve bimore në qarqet kulture - nga rryma elektrike

Një nga arsyet kryesore të dëmtimit të indeve bimore dhe çdo grimcat janë rryma elektrike, të shkaktuara nga induksion dhe udhëheqja e drejtpërdrejtë ajrore - jonizues, toka, afër thur grimcat bimore dhe rrënjët, dhe elektrolizë të gjitha këto. Nuk bëhet agjentëve të dëmshme kimike që në inde, dhe disa qeliza janë menjëherë të vdekur. Të gjitha pjesët emrin e bimëve vepruar si dirigjentët, të mundshme të jetë objekt i induksionit. Induktancë elektrike në bimë rrethit kulture nuk zgjati më shumë se 1/1000 sek.

 

Disa qeliza kanë vdekur menjëherë, disa të tjera do të vdesin në ditët e ardhshme apo javë, për shkak të kimikateve të dëmshme. Kronologjia e atij procesi është pak e komplikuar, por bimët janë në gjendje të mbulojë veten mjaft mirë. Ata janë përpjekur për të marrë se toksina poshtë gjeth dhe jashtë nga rrënjët.

 

E mundur, se gjatë krijimit të rrethit model kulture nuk u bë për të madhe rezonancë dhe interferenca në mes të gjitha forcave emrin shkarkimeve rrufe dhe të gjitha efektet tjera, flitej nga kjo.

 

Gjithashtu rezonancë mekanike dhe ndërhyrje mes disa zona nëntokësore në afërsi të dalin rrethore model kulture - shpella, shtresa me ujë.

 

 

 

Përmbledhje e shkurtër e parametrave shkarkimeve rrufe

më të hollësishme, vlera e llogaritur dhe e matur në rrufe dhe subpages

Gjatë çdo rrufe goditi, "flash", në çdo fushë të drithërave, atje zakonisht ndodhin, dhe në fakt fizikisht dhe mekanikisht punë:

 

 

Ndërhyrjet dhe rezonancë mes trarëve elektromagnetike tepër të forta mund të jetë arsyeja e vetme e disa shumë të komplikuara harton, fractals. Ka edhe lindin lakimi, shpërbërje thyerjes, dhe pasqyrimi i të gjitha trarëve elektromagnetike, ndodhin atje. Ata sillen shumë të ngjashme me dritë. Çdo të lehta, gjithashtu infra të kuqe, ultraviolet, është gjithashtu valë elektromagnetike. Shkon të dukshme të lehta nga rreth 390-790 nm, frequence (nga 3.9 × 10 14 Hz me 7.9 × 10 14 ) Hz. Sipas disa kushte aty gjithashtu e mundur të bëhet reflektim totale. Nuk mund të shfaqen këto lloje të kufirit fazës: ajri - plazma, ajër të ftohtë - ajër të nxehtë, tensioni i lartë - presioni normal, me ajër të shpejt lëvizin - ajër në këmbë.

 

Shënim: numrin e përafërt të të gjitha shkarkimeve rrufe, që çdo vit zakonisht godasin në fushat me drithëra dhe fusha me bar në planetin Tokë gjithë, është një miliard (10 9 ) ...

 

Për krahasim: një pak më shumë se vetëm flash mesatare rrufe mund të transferojnë një sasi aq të madhe të energjisë, në një kamion të ngarkuar plotësisht do të falë atë energji, më shumë se një herë me makinë rreth planetit tërë ...

 

 

 

Misteri i qarqeve kulture është zgjidhur. Definitivisht. Një herë dhe për të gjithë. Për ndonjëherë ..

 

Shpallja tronditëse!!

Ky paragraf shërben në këtë faqe si një pauzë, kjo është një shfaqje teatrale në-zhargon termi.

Logjike, shkencore. Me aplikimin e ligjeve të natyrës. Kuptueshme dhe e shpjegueshme.

 

Gati e pabesueshme, por shumë e qartë, duke shpjeguar jo vetëm procesin kryesor të dëmtuar dhe dobësuar. Gjithashtu në gjendje të shpjegojë, shumë qartë, çdo të pabesueshme, të menduar efektet anomalive, të jashtëzakonshëm, mbinatyror, pranë çdo e qarqeve kulture të vërtetë. Shumë prej tyre, në mënyrë rigoroze të folurit, absolutisht të gjitha.

 

 

Imitacion Natyrore

Një nga fakti më i shquar që është delikuent kryesor - vetëm një autor i vërtetë i qarqeve kulture - punon maskuar si absolutisht i pafajshëm. Një kohë relativisht të gjatë pas rrufe, orë, ditë mund të ndonjë drithi, kulture ose bimore duket ende absolutisht të paprekur. Nuk është e mundur për të vëzhguar ndonjë dëm në drithërat. Nuk u mbajt vetëm një "ekspozitë". Proces shumë i ngjashëm me formimin e foto të fshehur në shtresën e klasik argjend-halide foto procesit të. Foto latent është absolutisht e padukshme, dhe do të bëhet dukshëm më vonë, vetëm pas shumë ditësh apo javë të zhvillimit. Në fillim, duket se ka vetëm dëme padukshme mikroskopike të indeve bimore. Gjithashtu pronat mekanike të bimëve janë të padallueshëm nga bimët padëmtuar që nuk janë prekur nga rryma elektrike. Kohë të gjatë që zgjasin proceset biokimike dhe biofizik janë shkaktuar deri në një kohë kaq të gjatë në mes kryerjen e tanishme elektrike dhe dobësim. Vetëm atëherë straws përkulem deri në tokë, dhe kështu është rrethi kulture visualized, kryesisht për shumë ditë pas shkarkimit rrufe, që e ka shkaktuar atë.

 

Vetëm pas një kohë kaq të gjatë pas kalimin e tanishme elektrike nëpërmjet organeve bimore straws e tyre bëhen të dobësohet aq shumë, që ato të dështojnë për të mbajtur peshën e tyre dhe ata fillojnë të përkulem deri në tokë. Ndryshe nga procesi precedentin e ditëve, dobësuar zgjasin shume apo javë, procesi i bending - rrethi i vërtetë kulture vizualizimi - mund të zgjasë vetëm disa orë apo edhe minuta. Efekti flutur, efekti domino.

 

Kjo është arsyeja pse askush nuk është në gjendje të nxjerrin marrëdhëniet në mes të dritës dhe dobësimin e bimëve, dhe në sajë që straws shtrirë në tokë, edhe rrethi kulture shfaqeshin. Nuk ishte absolutisht e pamundur për të vëzhguar ndonjë dëm menjëherë pas stuhi dhe vetëtima. Disa javë më vonë, shpesh gjatë kushtet e motit shumë të bukur, straws të bimëve të fillojë lakimi në tokë. Para vetëm disa metra katrore, por në rrjedhën e kohës janë shtrirë në sipërfaqe terren gjithnjë e më shumë pjesë të konsiderueshme të zonës dhe kohë të shkurtër para se të korrje në raste të rralla po gënjen nganjëherë madje 90 për qind të të gjithë fushën. Më shumë shpesh 20-30%, por gjithçka mund të jetë një rezultat i vetëm një rrufe, e vetëm, në atë vend para se të javëve të shumta, shpesh më të gjatë se muaji. Informacion shumë më tepër do të jetë në faqen e kronologjisë dhe subpages saj.

 

 

Ekspozimi automatik

Intensiteti i "ekspozitës" ndikon në distancën kohore midis momentin e shkarkimit rrufe dhe fillimin e gjeth bending në tokë

Nine circles & associated pathways, at Eltopia

Washington (USA) which occurred during the night

of June 18-19, 1998. [photo taken June 21, 1998]

Eltopia, Washington formation re-photographed

3 weeks later, after the circle-making energy

system had revisited the field.

Fakti tjetër, e rëndësishme dhe thelbësore është se dëmtimi i drithërave, i dukshëm me sy, që është shkaktuar vetëm nga rrufeja vetëm në një fushë, nuk duhet të ndodhë vetëm një herë, të themi, gjatë një dite. Ata janë të varur nga distanca në mes të drithërave të dëmtuara dhe pika e rrufeja. Gjithashtu në përçueshmëri e këngë traktor, dhe në sasinë e energjisë elektrike që u krye mbi sipërfaqen në terren. Gjithashtu në rastet e disa qarqeve kulture të vërtetë është e mundur, që ata të mund të zgjerohet ose të plotësohen disa ditë pasi ata janë vërejtur për herë të parë. Ka pasur disa vende të tjera të dëmtuara nga rryma elektrike, por jo aq intensivisht sa vende, që u bë e dukshme e parë. Gjithashtu shumë shpesh dikur pas rrethi kulture u zbulua së pari, disa ditë pasi që, mund të duket gjithnjë e më shumë drithëra të dëmtuara afër apo larg, por vetëm si RDF. Randomly Downed Formations, Të çrregullt gënjyer drithëra. Përsëri, është shumë e zakonshme që gjithçka është shkaktuar vetëm nga shkarkimin rrufe të vetëm. Në anën e majtë janë vendosur dy foto nga bltresearch. Mundur, që në rastin e dytë ka të vërtetë ishte në përparimin disa veprime të tjera të energjisë, "Revisited fushë", por në fakt nuk kishte absolutisht nevojë për diçka të tillë. Straws e drithëra janë inclining gjithnjë e më shumë gjatë gjithë e mbetur të periudhës së vegjetacionit, gjatë dhe kohë më të gjatë pas shkarkimit vetëm rrufe parë dhe i vetëm, edhe e fundit, pa ndonjë tjetër e nevojshme. Pyetja kryesore është: Pse, pas rrethit kulture u krijua, dhe kur "the circle making energy system had revisited the field", Nuk krijojnë më shumë qarqe të reja atje, por vetëm formacione të parregullta ? Autorët e tekstit pa qëllim të informojë, se krijimi i formacioneve të parregullta nëpër "circle-making energy", Energjia që është në gjendje të krijojnë qarqet kulture, është diçka krejtësisht e natyrshme. Vetëm një rrufe, ose

Two formations at West Overton, Wiltshire (UK).

The large ring encircled the Overton Road "T"

junction -- and the long pictogram, which occurred

subsequently, itself gained another circle the night

after the rest of the pictogram had formed.

Grupi i shkarkimeve disa pasuese, pothuajse nuk zgjat më shumë se një e dytë, është krejt e mundur të shkaktojë dëme gradualisht në rritje të drithërave, duke rritur në mënyrë progresive gjatë gjithë periudhës së vegjetacionit mbetur, deri në korrje, për çdo vend në atë fushë, dhe madje edhe në zonat e nuk e goditi drejtpërdrejt nga rrufeja. Energjia elektrike mund të jenë të shpërndarë nëpër fushë pjesërisht me anë të gjurmët traktor . Disa rreshta të rastit, mund të degëzuar, i drejtë, ose pirun afërt nga pikëpamja e ndikimit të ballit impuls rrufe. Rryma elektrike është duke lëvizur rrugën e përshkruar, në afërsi nga forma periodike në drithëra në terren, jo vetëm në gjurmët e traktor dhe afërsi të tyre të menjëhershëm, para fillimit të vazhdojë nën tokë. Pasazhi i rrymave elektrike brenda trupit të bimëve, qelizat, indet dhe kështu të dëmtojnë vetë ata mund të shkaktojnë edhe pjekjen pabarabartë të drithërave. Foto e tretë, dhe të ardhshëm - të jetë e mundur për të parë të rrethit kulture zgjeruar në kohë. Është e mundur, se gjithçka është rezultat i vetëm vetëtima vetëm, por të parregullt "ekspozitë" i sipërfaqeve të veçanta. 1 Return Stroke - Kryesor, shkarkimi kryesor elektrik, pasi që përafërsisht. 4-8 Restrikes, Dmth pasues, grevat e mesme (në raste të rralla 15 ose më shumë), shih rrufe . E mundur, se 1 Return Stroke goditur vetëm në qendër të T kryqëzim të, dhe disa prej Restrikes, goditje të mesme - dobët, ka vazhduar në fushën e drithëra. Kulture fund Rrethi foto në u gjet në sajë të Google, për shembull www.noufors.comm ose freethinkradio.com, autor të panjohur, të njëjtin vend, data më parë - pa vazhdimin dhe zgjerimin pjesë.

 

 

 

Çdo kulture të dëmtuara u godit nga rrufeja

Ka të bëjë me ndonjë drithëra dëmtuar dhe dobësuar nëpër tërë botën

Edhe një herë: proceset, të përshkruara në këtë faqe, jo vetëm në paragrafët mimikri dhe ekspozimin automatik , por në çdo faqe të www.cropcirclesonline.com faqeve dhe të ngjashme, kanë të bëjnë me ndonjë drithërave në të gjithë botën. Dobësuar, të dëmtuara gënjyer bimë, me straws përkulur, të shtrirë në ose vetëm anuan në sipërfaqe të tokës. Forma absolutisht e parregullt, që është e mundur të gjeni në çdo vend në botë. Çdo fushë drithëra. Jo vetëm drithëra, por lashtat bujqësore të çdo lloji. Gjeth do të fillojë inclining dukshme dhe lakimi në drejtimin drejt sipërfaqes së tokës, si shenjat e para të dukshme të dobësimit, kryesisht kohë pas kohë në momentin rrufeja - javë, muaj. Në rastin e rrufesë jashtëzakonisht të fortë në thelb më të shpejtë. Forma të rregullta - qarqet kulture, fractals, foto pasqyruar të bëhet vetëm në një rast nga disa miliona, dhe me vështirësi është e mundur të thjeshtë shpjegoj, pse. E mundur që më shumë se arsyet e përshkruara të ndryshme, me të vërtetë shumë të rralla, duhet të bashkëpunojnë, për të krijuar të tilla një modele ndërlikuar. Informacione shumë më tepër do të jetë e mundur gjenden në Kronologjia dhe subpages, edhe PPE -Elektro-PhytoPathology, efektet e energjisë elektrike në trupin e bimëve, pjesët bimore, indeve dhe qelizave.

 

 

Efekti domino, efekti flutur

Një fakt tjetër shumë interesante dhe e çuditshme, e cila mund të përshkruhet nga teoritë e ekspozimit dhe dobësimin gradual të bimëve brenda rrethit kulture relativisht e lehtë për të shpjeguar, shpesh ndodh mbi veten rregullisht organizohet tufa e straws, fare nuk duket e realizueshme nga çdo punë njerëzore. F_1 F_2 Gjeth përballojë deri në kohën e fundit të mundshme drejtë, vetëm për shkak të dobësimit gradual tilted pak, kështu që në bimësi është formuar së pari një strukturë me tufa e disa qindra reciprokisht mbështetëse gjeth. Kohë para se të bien poshtë në tokë, mund të në atë vend ekzistojnë shumë tufa me qindra e gjeth, ende në këmbë afërsisht drejtë, qoftë edhe vetëm në mënyrë të tillë. Bimët dhe pjesët e tyre të cilat prekin njëri-tjetrin, mund të bashkëngjitni veten në një falë matshme forcë në tensionin sipërfaqësor të ujit, të cilat struktura relativisht të paqëndrueshme të bimëve dobësuar përsëri për disa kohë të stabilizuar dhe mbrojtur reciprokisht, kundër shpejtë lakimi në tokë. Procesi i rrethit kulture vizualizimi model po kështu vonohet ende.

 

Uji mund të veprojë si flutur . Bimët ujë ngjyhet - shi dritë, vesa në mëngjes, sepse gjatë kohës relative të shkurtër, disa orë, mund pesha e çdo kërcell të rritur dy herë. Kjo është vetëm disa gms / gjeth, por disa kilogram / ​​m 2 ton, dhe shumë për hektar. Mund të jetë 20, 30, në varësi të llojit kulture. Pas disa kohë është arritur një kënd kufi. Pasi që është lakimi vazhdon në mënyrë të konsiderueshme më shpejt. Kur pako e parë prek disa të tjera, Domino efekti fillon, dhe mund të zgjasë vetëm disa minuta. Bundles janë duke rënë poshtë, një nga një, si reaksion zinxhir. Një pako mund të prekë më shumë se vetëm një tjetër të vetme. Rrethi kulture foto është kështu visualized definitivisht. Në një kohë relativisht të pabesueshme të shkurtër, nëse respektohen, dhe në dukje pa veprimin e ndonjë force të dukshme dhe të njohur. Disa dëshmi ekzistojnë.

 

Si një makinë e efektit domino mund të punojnë edhe ajrin që rrjedhin, të shkaktuar nga bunches tjera. Demo do të shfaqet këtu. Swirling e ajrit, dhe e pluhur, mund të duket si një forcë e panjohur. Në rritje nga thellësitë e tokës, si dhe vëzhguesit e krijimit të tillë përshkruhet rrethi kulture mund prandaj duken disi të gjerë me sy, trembeni dhe i habitur. Nga pikëpamja e tyre, mendjengushtë, pothuajse asgjë tjetër të mundshme.

 

bundles Dikur disa të tilla mund të vazhdojnë të qëndrojnë në këmbë. Ndryshimi nga lagësht të thatë disa herë. Mundur për të gjetur në disa foto qarqet kulture.

 

 

Si një flutur mund të punojë kohë pas kohe një brumbujt .

 

 

Vëzhgimi i qarqeve kulture - disa ide interesante:

Ku mund të shikoni për qarqet kulture:

Vetëm në atë vend, ku stuhi kaloi, askund tjetër. Më të mirë në një vend me rrufe lokalizuara në një kulture. A është e mundur të përpiqet për të gjetur disa shenja, pasi rrufeja goditi në një fushë me drithëra, në disa pemë -. E lehtë për të dalluar "shkarkimin këtë vit rrufe" F-1-2 Në disa raste të mundshme të gjeni një pikë, ku rrufeja goditi të drejtë në një fushë, disa ditë para bimët më të dukshme të dëmtuara të shfaqet. Në një rast të tillë është e mundur për të dalluar në pikën ku rrufeja goditi të drejtë në kulture. Dallimet në gjendje mund të vërehen disa ditë më parë në momentin, kur gjeth janë përkulur deri në tokë. Do të shpjegohet, edhe fotografi dokumentare të vendosura këtu. Shiko kronologji .

 

Kur të shikoni për qarqet kulture:

1. kurrë gjatë stuhi. Çdo punëtor i tillë do të ketë qëndrueshmëri të vërtetë shumë të shkurtër, dhe kështu do të duhet shumë shpesh plotësoj ato.

 

2. të paktën disa orë ose më shumë pas stuhi, kur re e zezë është larg apo nuk ekzistojnë. Shenjat e para të dritës në kulturat mund të shfaqen disa ditë pas stuhisë. menjëherë në një pemë aty pranë. Drithëra dëmtuar ndonjëherë bëhet koha e dukshme të vërtetë të shkurtër pas rrufe, minuta e mundshme, orë. Disa vetëtima përmbajnë sasi jashtëzakonisht të madhe të energjisë mekanike. Gjithashtu shi i rëndë mund të hyjë në fuqi - stres të lartë mekanike, më shumë pushtet elektrike kryer dhe nxiti në bimë lagësht dhe sipërfaqen e tokës, gjithashtu në afërsi nën tokë. Gjithashtu është e mundur shkarkimin e dyfishtë - dy vetëtima, intervali kohor një javë ose më shumë, mund të bëhet atje, shiko e ardhshëm. 

 

3.   Në shumë raste dëmi drithëra u bë kohë e dukshme gjatë pas stuhi, më shumë se pas dy muajsh. Është e mundur, por jo i sigurt, se drithëra gënjyer u shfaq kryesisht në sajë të qe një goditje të dytë rrufe në të njëjtën fushë të drithërave ndodhi. Dytë pas disa ditësh, në vend javë më vonë. More info Efekti i shkarkimeve dy rrufe. Shkarkimi i parë mund të "përgatisin" disa jo fusha të përcaktuara saktësisht të bimëve përafërsisht dobësuar në mënyrë uniforme. Ndoshta disa hektarë. Shkarkimi i dytë rrufe, disa javë më vonë, kompleton atë punë, efekte shumë më të konsiderueshme. Mundur, që pas kulture shkarkimin e dytë rrufe shtrirë menjëherë, ose shumë më të shpejtë. Dy shkarkimet rrufe, jo larg nga njëri-tjetrin, gjatë një sezoni vegjetacionit bëhet vetëm në raste të rralla. Mundur, që vetëm një i shkarkimeve rrufe e përshkruara do të shkaktojë vetëm dëme të parëndësishëm.

 

Time - Skadimi - Kamera

 

 

4. ide shumë interesante do të ishte përdorimi i kohës direku kamera për të vëzhguar procesin e rrethit të krijimit kulture. Për shembull disa kamera Canon-it janë të programueshëm si jo vetëm timelapse, por edhe janë në gjendje për të kapur ndonjë rrufe. Duke përdorur dy kamera identike foto dhe duke bërë fotografi stereo, pas përdorimit të një Photogrammetry stereo metodë, do të jetë në gjendje për të përcaktuar pozicionin rrufe në një distancë prej kilometra me një saktësi të centimetra. Kur përdorni distancën midis kamera - optik bazë stereo një metër ose më shumë.

 

 

5. Instalimi i kohës - kamera direku , pas disa qarqe kulture janë gjetur, gjithashtu e mundur dhe e dobishme. Ose vazhdueshëm fotografuar nga ndonjë piktogrami rrethit të tillë kulture, ditë pas dite, deri në korrje. Në një distancë të sigurt, shih Warning, fotografuar nga një distancë, mundësisht nga lart mjaft e mjaftueshme, do të jetë nga viti 2012 dhe të ardhshëm të detyrës më themelore e çdo vetëm një vëzhgues pak serioze qarqet kulture. Nëse dikush sikur që ekziston në të gjitha në botë. Por vizita në terren sa më pak të jetë e mundur, zgjedhin të respektojnë vetëm atë që do të jetë në gjendje për të vëzhguar nga një distancë të respektueshme. Duhet theksuar se modeli aktual gjeometrik është për qëllime të hulumtimeve të mëvonshme pothuajse jointeresant, është e nevojshme të përqëndrohet kryesisht në rrethinat pranë edhe të largëta, që në shumicën dërrmuese të imazheve qarqet kulture pothuajse nuk duket!

 

Detajet e përdorimit të mëparshëm të kamerave timelapse në "proceset kërkimore në fushat e drithërave", dhe përdorimin e tyre të mundshme dikur në të ardhmen do të gjendet këtu .

 

 

Somerton, Somerset Kor 27, 1996

Qarqet Pri - forma të rregullta

kombinuar me parregullt (2)

Rrethi Pri foto datë 1996, nga i madh Lucy Pringle arkiv. Nëse nuk ka qenë qarqet kulture në atë foto, duket si mjaft normale, dëmtimit të përbashkët, tipike për shkak të energjisë elektrike nga rrufeja. Një nga efekti më tipike është se dëmtimi ndjek me saktësi drejtimin e tramlines. Nuk rrjedh shumica e energjise elektrike para se të hyjnë nëntokë. Kryesisht i dukshëm është dëmi në afërsi të kufirit të fushës. Tramlines pranë kufirit, makina janë kthyer atje, përçueshmëri më të mirë, kulture është më e dëmtuar afër tramlines raundin kufirin atëherë diku tjetër.

 

Rrethi Pri foto nga burimi i panjohur, lokaliteti Denton, Garsington. Burimi identifikuar më vonë si Oxfordshire Qendrës për Studime rrethit kulture, i marrë 3th korrik 1996. Përveç qarqet kulture nuk është e mundur të dallojmë tri shufra pamohueshme rrufe - Pylons linjë elektrike. Mund të duket si arsye kritik, që shkaktuar rrufe bëhen afër nga ajo. Më poshtë qarqet kulture - tipik, të parregullt dëmtimin e shkaktuar nga energjisë elektrike nga rrufeja. Nuk do të veprojnë disa shkarkimet paralele rrufe ose tru e mëvonshme - restrikes, apo ndonjë induksion ose përçueshmëri. Shkarkimet paralele rrufe dhe goditje të mesme mund të ndikojnë njëri-tjetrin. Shkarkimet Rrufeja janë diçka si trarëve elektronike, dhe ka në fushat e progresit jashtëzakonisht të larta elektrostatike dhe elektromagnetike, në gjendje të ndryshojë drejtimin e trarëve të tilla si TV apo oshiloskop vakum tub. Drejtimi i shkarkimeve shkëndijë, si shkarkimit me hark, edhe ndryshimet e mundshme nga rrjedhës së ajrit - era, valë shoku, shpërthim valë, valë presioni. Rakov, Uman - Rrufeja: Fizikë dhe efektet, 8 kapitull "Dimri rrufe në Japoni", p. 313: ". Interesante, Ishii et al (1998) vuri re se goditje pasuese në shumë-goditje flashes pozitive në stuhitë e dimrit në Japoni gjithmonë të krijojë një ndërprerje të ri në terren." Diçka si kjo mund të duket jo vetëm në dimër dhe jo vetëm në Japoni. Në origjinal: "Interestingly, Ishii et al. (1998) observed that subsequent strokes in multiple-stroke positive flashes in winter storms in Japan always create a new termination on ground." Çdo rreth në këtë foto paragrafi shoqërues, të vogla dhe të vogla gradualisht larg themelore parë, mund të konsiderohet si zgjidhje të re në terren.

 

Në regjistrimet dhe fotot e rrufe iniciuara artificialisht të mundshme të vëzhguar, që lëviz channel rrufe në drejtim të erës. Mundur, që para disa restrike mund kanali i, të dhjetëra rrufe lëvizje ose qindra metra. rrufe , fizika . Në foto shoqërues është shkruar nga një ballinë të Martin dimensionin Europian për shkarkim Lightning, ku është e mundur të vëzhguar njëri të tillë foto tipike e rrufe iniciuar artificialisht, me të tillë një lëvizje të lehtë të shkarkimeve në drejtim të erës. Vetëtima artificiale, Artificial Lightnings: Kur Fusha elektrostatike e matur nën retë e ka arritur një vlerë të mjaftueshme, në retë është gjuajtur raketë pajisur me një tel argumentim. UNIVERSITY OF FLORIDA LIGHTNING RESEARCH GROUP - www.ufl.edu (majtas foto) - burim shumë i rëndësishëm i informacionit dhe lidhjet në botimet rreth fizikës e ndriçimit, fotografi, video.

 

 

 

Drithërat e dëmtuara, zakonisht ndodhin në fusha drithërash

forma të parregullta të dëmtuara, gjeth dobësuar prirur, të përkulura, në terren të gënjyer drithëra

më shumë detaje në faqen prirje, të prirë, të dëmtuara, kulture dobësuar

 

përdhunim naftës gjatë korrje

Shkarkimet Rrufeja mbi fusha të korrave dhe nga afër se janë pothuajse vetëm një shkaktar kryesor, më 99%, drithërat dhe çdo kulturë tjetër të shtrirë në sipërfaqen e tokës rreth të gjithë botën. Diçka midis 0,5 për 1,5 miliona km2 vjetore. Jo vetëm drithëra, edhe ndonjë lashtat tjera, p.sh. përdhunimi, lulekuqe, dhe bimët. Jo vetëm shtrirë lashtat, por ndryshe dëmtohet ndjeshëm - bimët mund të jetë plotësisht i vdekur, ose dëmtuara vetëm nga dëmtuesit, të dyja bimëve ose kafshëve të origjinës - bakteret, viruset, moulds, kërpudhave, parazitët, insektet. Dëmtuesit, në këtë rast, natyrisht, të veprojnë vetëm si një efekt dytësor, sepse bimë të shëndetshme, e paprekur nga energjisë elektrike, do të jetë i paprekur totalisht nga dëmtuesve të emëruar. Edhe një herë: forcat, të krijuara nga veprimi i shkarkimeve rrufe mësipërm vend konsiderohet ishin të paimagjinueshme, mekanike. Mundur të krahasohet me një shpërthim të fortë, dhjetëra të qindra kg TNT, ose më shumë, si dhe forcave elektrostatike dhe elektromagnetike, me ekuivalent ose energji edhe më të larta. 

lulekuqe - 2008, lokaliteti i njëjtë; korrik majtas 6, një tjetër dy 3.th gusht, pemë - "identifikimin e keqbërës"

Edhe pse të gjitha fuqitë e renditura ishin me të vërtetë përtej çdo imagjinate njerëzore, menjëherë pas shkarkimit rrufe, edhe stuhi e tërë jetë e mundur, që në fushën e tërë nuk është shtrirë në tokë as edhe një kërcell i vetëm. Nuk do të jetë e mundur të gjejnë vetëm ndryshime mikroskopike në indet bimore, ndoshta disa nxirë, individët djegura. Deri në kohën ...

Shënim: sigurisht nuk mund të ketë disa ndryshuan mekanikisht, gjeth dëmtuara, e jo më pastaj një gjysmë metër prej kanalit të shkarkimit rrufe - komplikuara, tufa gërshetuar, absolutisht padukshme nga diferencë të fushës, por do të gjendet brenda qarqet kulture, pas ata u vënë re.

 

Qarqet Pri, edhe ndonjë të rregullta të tjera, ndërhyrje, të fractals, apo figura të kombinuara si dhe janë vetëm një fraksion i vogël i këtij fenomeni, që ndoshta mund të ndodhë vetëm në sajë të shumë të rralla bashkëveprimet e rastësive disa , nën kushte të cilat nuk janë ende mjaft të shpjegohen, mund të jetë vetëm shumë rreth vlerësuar dhe simuluar në laborator apo kompjuter.

 

Ndikim të konsiderueshëm vetëm para lakimi gjeth në tokë, mund të luajë një lagështia - edhe dush me të vogla ose rigon, apo edhe e vesës në mëngjes. Për më shumë informacion në faqen e efektit domino . Përmend zskvo orë 4-5 në mëngjes.

 

qarqet kulture - enigma zgjidhur.

Një herë dhe për të gjithë.

Unbelievably primitive, dhe dikush mund të thotë, shpjegimin qesharak. Dashuruar të UFO, mister, parapsikologji, të UFO, energji të panjohur dhe nuk ekzistojnë dhe të pakuptimta të ngjashme mund të ketë transportuar veten në pafundësi. Me fjalë të tjera, ata mund të puth gomarin e tyre të qelbur dhe të shkojnë në ferr.

Pothuajse të njëjtën gjë thonë e mundur në lidhje me jashtëtokësorët .

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

 

2 en

 

 

 

 

Kjo faqe është përgatitur, dhe të gjitha teoritë e paraqitura këtu ishin shumë tërësisht, nga afër dhe në hollësi shqyrtohet eksperimentalisht nga

 

Jan Ledecky