Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Kjo është një përkthim kryesor, paraprake, të dhënat e papërpunuara, unmodified gati. Makinë, kompjuter me bazë, nga faqet origjinale, duke u paraqitur si çeke origjinale dhe anglisht origjinale versionet. A do të përmirësohet vazhdimisht në rrjedhën e kohës, korrigjohet dhe të avancuara. Faleminderit për mirëkuptimin.

lightning

Qarqet Pri

Tagged së bashku

Mister zgjidhet.

Jo, jo, jo, kurrë nuk

ndonjë intergalactic, apo ndonjë

mut tjetër jashtëtokësor

crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Qarqet Pri janë krijuar nga rrufeja. Kjo është një simulim i linjave të forcës elektromagnetike dhe rrymat elektrike si një rekord fotografike në raster e grurit në këtë fushë.

Qarqet Pri u ngrit nga sulmet rrufe. Ashtu si një imitim të linjave të fushës elektromagnetike dhe rrymat elektrike si një incizim fotografik në raster e fushës drithëra.

 

Tramlines dhe strukturat nëntokësore pranë qarqet kulture

Lizzano, frazione Celletta, Cesena - Forlì, 12 KREJT 2008: www.cropfiles.it

Klikoni foton për ta ndjekur faqen e burimit. Mundur për të gjetur "një pyll të shufra rrufe" në atë lokalitet. Pa një model të rregullt, kjo është një foto shumë të sakta të vendndodhjes, ku shkarkimin rrufe në një fushë drithëra ndodhi. Edhe fushë në anën e djathtë të fotos, pa ndonjë piktogrami rrethit kulture, është prekur nga të energjisë elektrike dhe të dëmshme të shkaktuara nga kjo kulture shumë më i shquar, nuk është prekur edhe përgjatë shinave traktor, kalon nëpër fushën, në foton horizontalisht, dhe në fushë me rrethin piktogrami kulture nuk është prekur kryesisht drithëra rreth të pista pranë kufirit në terren, ku traktorë kthen. Shpesh ingranazh diferencial mbyllur. Lagështia më shumë, kryerjen mirë. Është gjithashtu e mundur që përafërsisht në vende që janë të përcaktuara nga qendra gjeometrike e formave rrethit kulture, janë të vendosur për furnizim me ujë tuba ose drains në ilegalitet. Kjo mund të përfshijë edhe ndonjë linjat e tjera -, rrymë, gaz komunikimit dixhital. Diçka e ngjashme mund të lidhen me piktograme tjera rrethit kulture, të cilat paraqiten pranë një udhë të gjatë. Shembuj të tjerë në vijim. Shumë më të gjata piktograme rrethit kulture shpesh ndjekin tramlines, sepse përçuesve të mira. Asnjë ndërhyrje njerëz apo punë.

 

Energjisë elektrike mund të shpërndahet nëpër fushë, kryesisht me anë të gjurmët traktor. Ato karakterizohen nga përçueshmëri shumë më të lartë kundër pjesës tjetër të sipërfaqes së tokës të fushës drithëra të tërë. Disa linja, krejt të rastit, mund të degëzuar, i drejtë, ose pirun afërt nga pikëpamja e ndikimit të ballit impuls rrufe. Rryma elektrike është duke lëvizur rrugën e përshkruar, në afërsi nga forma periodike në drithëra në terren, jo vetëm në gjurmët e traktor dhe afërsi të tyre të menjëhershëm, para fillimit të vazhdojë nën tokë. Pasazhi i rrymave elektrike brenda trupit të bimëve, qelizat, indet dhe kështu të dëmtojnë vetë ata mund të shkaktojnë edhe pjekjen pabarabartë të drithërave. Pabarabartë në rritje dhe pjekje është një fenomen, që është arised sepse kushtet atje janë shumë të ngjashme me transplantimin e bimëve.

 

Shënim:

Situata e përshkruar këtu është përgjegjës për këtë supozimit teorik: në qoftë se një i rregullt rreth kulture piktogrami është krijuar, është e mundur që marrëveshja e madhe e energjisë shkarkimin rrufe u çojë pingul shumë më të shpejtë të thellë nën tokë, në kontrast me rastin e zakonshëm, shumë më të zakonshme rrufe në fushë - pjesë e rëndësishme e energjisë shkarkimin rrufe, kohë të gjatë para se ajo është drejtuar plotësisht në ilegalitet, është udhëhequr mbi dhe në të gjithë sipërfaqen në terren si në carousel, kryerjen e shkatërrime. Prandaj është e mundur që të dy pjesët mund të ndikohen përafërsisht njëlloj. Në të majtë ishte një pjesë e konsiderueshme e energjisë së konsumuar për të krijuar forma, dhe pastaj menjëherë bëhet shpejt në tokë. Në të djathtë ishte pjesë e rëndësishme e energjisë shkarkimin rrufe shumë më çoi nëpër sipërfaqe terren kryesisht linjat e tramvajit dhe bëhet kështu me radhë vendet më të largëta më shumë dëme.

 

Ky supozim është përmendur disa herë në vende të tjera në këtë vend dhe do të shpjegohet në një faqe të veçantë.

 

 

 

Gardh teli afër rrethit kulture

Një foto që relativisht të besueshme mbështet teorinë e qarqeve kulture formuar nga shkarkimet rrufe, që është e mundur që e konsiderojnë pothuajse si një dëshmi, është e mundur të gjejnë përsëri në arkiv të madh të Lucy Pringle, dhe jo vetëm atje. Nga komente për këtë foto tregon se në kufirin në mes të fushës me drithëra, që përmbajnë

Martinsell Hill, 19 korrik 2009

piktogrami dhe kullota me bar, ku piktogrami nuk vazhdon, është vendosur një gardh teli. Gardh teli vepron si një argumentim. Argumentim vepron si një pengesë pakapërcyeshëm të rrezatimit elektromagnetik - shkaku kryesor i krijimit piktogrami - menjëherë nga pika grevë rrufe në qendër të figurës mjaft uniforme dhe simetrike në të gjitha drejtimet lëvizin shpërthimin elektromagnetike. E madhe, shpejtësia e dritë. Rrezatimi elektromagnetik në ajër nuk është ngadalësuar në asnjë mënyrë, as nuk kufizohen as ndalet. Në kontrast me valë tronditëse dhe valët presion. Gardh teli, që vepron si një argumentim, është me të vërtetë i tillë një pengesë e pakalueshme për rrezatimit elektromagnetik. Bimesia prapa gardhit - një kullosor bar, ndonëse të karakterit të konsiderueshme të ndryshme në kulturë - kushtetutës dobët. Dëshmi dëshmitar okular, shih. Energjia do të veprojnë mbi bar në rrugën e vërtetë të ngjashme. Edhe nëse kjo nuk do të duhej të ndodhte krejtësisht vetëm pikërisht në të njëjtën kohë. 
Për shkak se energjia e dëmshme ishte pothuajse plotësisht eliminohen përmes argumentim përshkruar, pas gardh teli, dëmtimi i bimëve nuk vazhdon ..

ngulit jashtëtokësor vula nuk e goditi kullotë

dhe lopë, dhi dhe sheeps mund të vazhdojë BAA

 

Për të qenë ose jo të jetë, ... Kjo është pyetja: Në fakt, është me të vërtetë e mundshme për UFOlogist të gjithëve dhe të tjera wannabe 'ekspertë' në qytetërimet jashtetokesore dhe aftësitë e tyre, operacionet dhe ndërhyrjet në tërë globin, e tërë sistemit diellor dhe hapësirës tërë e jashtme, në gjendje të imagjinoni se mjerueshme badiava, të , pa shtetësi dhe ato aliene turpshëm, të cilëve teknologji është mijëra vite, e jo miliona apo miliarda, më të avancuar se sa tokësor, në mënyrë që ata me të vërtetë ishin të tillë një "mendërisht defekt" që nuk do të jetë në gjendje për të hartuar qarqet kulture raundin model të paktën disa 50 metra më larg prej gardhit, në mënyrë që të gjithë e tyre rreth kulture image përshtatet të gjithë në atë "kanavacë", që ata të zgjedhur?

 

Eksploruesit dhe fotografë, të cilët kanë vizituar ndonjëherë një model në kulture, ka gjasa të jetë në gjendje për të kujtuar, ose të gjejnë disa nga fotot humbur, nëse nuk ka qenë diku afër stand hydrant tub - që është duke vepruar si një dirigjent rrufe shumë të mirë. Diçka si kjo zakonisht nuk është e mundur për të vëzhguar në fotot e tyre, por ata ndoshta do të gjeni disa imazhe më të hollësishme.

 

Gardh teli mund vepron si një si një lidhje tokësore, edhe si një shkop rrufe, kështu sillet tamam si rrjetit bazuar mburojë e një vakum tub - kjo është arsyeja pse nuk ka energji elektrike, nuk ka elektronet kaluar nëpërmjet saj. As rrezatimi elektromagnetik, dhe as elektronet janë në gjendje të kalojë nëpërmjet saj - no pasaran. Sillet ndaj tyre si mur i padepërtueshëm plotësisht.

 

Diku tjetër në internet është raportuar ( shih ), se bar në kullota ka një veti mekanike plotësisht të krahasueshme me grurin prapa gardhit, dhe për këtë arsye është e çuditshme që modeli nuk vazhdon prapa gardhit.

 

Rods rrufe në fushat pranë qarqet kulture

Si një përçues shumë të mira rrufe punon shumë shpesh në fushat dhe në afërsi të tyre vendoset plehun, edhe pemë dhe shkurre aty pranë. Por si më të mirë, përçuesve absolutisht padiskutueshme rrufe mund të përcaktohet unike kullat e transmetimit dhe shtiza e lartë të tensionit të linjave të energjisë elektrike. Ata e mundur të gjeni shpesh në afërsi shumë të afërt me qindra qarqet kulture. Really në shumë herë shtyllat edhe duket si pjesë unseparable e disa qarqeve kulture. Ancona, Italia, 10 korrik 2007, GPS 43,574443 ° ° 13,432214, dy kalimit linjat e tensionit të lartë përshkojnë vetëm brenda rrethit piktogrami kulture, i vlerësuar. 40 dhe 110 mijë volt, tension Extra lartë - rreth 400 linjës 000 V aty pranë, në rreth 300 m.

 

Tjera, por këto nuk mund të jetë aq lehtë përcaktuar, janë ruajtur në ilegalitet. Ka kanalizime të ndryshme, tuba uji, dranazhet dhe shërbime të tjera nëntokësore. Në disa imazhe, megjithatë, mund të paktën të vlerësohet. Foto majtë - Lucy Pringle, Horton - Devizes pranë, Wiltshire 3 korrik 2005. Foto djathtë - ukcropcircles.co.uk, parakohshme është marrë disa ditë më parë, si të tjerët këtu. Foto e dytë mund të vlerësohet të paktën 14 ditë më parë. Në foto rrethit majtë kulture të mundshme për të lokalizoni një shumë e zakonshme, shufra dallues rrufeja - line fuqi kullë drejtimi, të cilit lagje nuk është aspak pjesë e formave gjeometrike, duke e bërë atë të shtrirë plotësisht jashtë çdo fushë të interesit të çdo vëzhguesi të zakonshëm qarqet Pri. Nga kullë drejtimi, diagonalisht lënë lart, pingul në rrugë, ka një shirit të verdhë të grurit, rreth gjysma në tre të katërtat lartësi e rrethon grurin. Grurë të verdhë është i vdekur, që u vra gjatë ose menjëherë shkarkimin rrufe të shtize, ose më vonë, për shkak të kimikateve që rezultojnë në bimët dhe tokën. Kryesisht për shkak të elektrolizë gjatë shkarkimit, gjatë minutave të ardhshme ose orë, si dhe ditë. Shkarkimi i energjisë elektrike ka vazhduar nën tokë nga këmbë ure në drejtim të rrugës, në drejtim të linjave të shërbimeve pranishëm atje nën tokë. Nuk duhet të jetë ndonjë linjat e shërbimeve, mund të jetë vetëm një hendek apo gërmimi i mbuluar, e cila mban lagështi më shumë se terrenit përreth, por argumentim kabllo ka të ngjarë të jetë atje. Një shirit i ngjashëm shkon nga rrethi majtë kulture në rrugë. Në këtë rast nuk mund të gjendet nëntokë asgjë, ai vetëm mund të shkojë në rrugën e qasjes në gjah të përdorur për mbjellje, i prekur për shkak të përçueshmëri të lartë. Në foto të rrethit të drejtë kulture nuk duket ndonjë kulture të verdhë, të mundshme për të vëzhguar vetëm dallime të vogla lartësi. Që nga ajo respektuar vlerësuar nga 14 dallim minimal ditësh midis fotografive.

 

 

 

 

Arkeologji

Një mundësi, e cila mund të kontribuojë në rrymë elektrike të kryer më shpejt drejt poshtë në nëntokë, mund të jetë prania e bejnë ose metal objekte, shkaktohet edhe nga aktivitetet e disa shkritoren e lashtë, apo prania e ndonjë relike të tjera, kryesisht nga Epoka e Hekurit ose bronxi Mosha. p_1 p_2 Falë metat e metodave të përdorura shkrirjes, zgjyrat përmban deri në disa dhjetëra të metalit për qind të pastër shumë të imët të shpërndara. Përçueshmëri e një vend të tillë mund të kalojë më shumë se një milion herë përçueshmëri tokës zakonshëm. Fakti që në disa vende frekuentohen rregullisht nga shumë të shpalljes së qarqet kulture, nuk janë në vendbanimet nëntokësore e lashta, relativisht të lehtë për të lokalizoni nga fotografi ajrore duke përdorur metodat e arkeologjisë ajrore, është fakt mjaft të vërtetueshme. Një nga vendi më tipik i tillë është (place_name), por me siguri do të ishte e mundur për të gjetur shumë më tepër. Disa varre jane me metal të vërtetë të ngarkuar rëndë.

 

Gjithashtu mundshme periudha të tjera arkeologjike dhe moshave. Ari, argjendi, bakri, stannum, bronzi, kobalt, plumb, zink, tungsten ose mosha uraniumi.

 

Sasi të madhe të metaleve të vendosur nën tokë vendosur edhe në fusha, ku qëlluar aeroplanët u rrëzua.

 

Më shumë informata në faqen e arkeologjisë

 

 

 

Elektrike rryma bimët vs, indet dhe qelizat

Informacione shumë më tepër në menu menu PPE dhe vazhdojnë

Bimët, goditur me rrymë elektrike, ndoshta afër nën dozë vdekjeprurëse, disa ditë duken si absolutisht asgjë nuk ndodhi. Edhe në qoftë se krejtësisht i vdekur, ose përmbajnë sasi e madhe e qelizave të vdekur dhe indeve të dëmtuara. Nuk ka pasur ndryshime të dukshme dhe mekanike. Ajo sigurisht do të jetë e mundur për të vëzhguar ndryshimet mikroskopike. Verifikuar, do të dokumentohet nga fotografi. Në fillim, pas disa ditësh, është e mundur të dallojë ndryshimet lartësi, bimët e vdekura nuk do të rritet. Më vonë nga ana e gjelbër ngjyrë në verdhë, kafe, dhe bimët filluar të thahet. Ky proces zgjat disa javë. Bimët vetëm, që janë prekur nga të tilla një sasi të energjisë elektrike, pjesërisht ndoshta termike, që është ndoshta më shumë se 10 ose 100 herë mbi sasinë vdekjeprurëse, mund të shfaqej menjëherë verdhë, kafe, karbonizuar, por në rastin e drithërave u bë vetëm disa individë nga miliona.

Argentina - Sunflowers

 

Më shumë informata rreth bimëve vdekur do të vendoset në faqen e numero uno , e PPE dhe

 

 

 

Drithëra, të cilat nuk janë të dëmtuara nga të energjisë elektrike

Shumë e mundur, se kulture në fusha, ku nuk duket asnjë rrufe gjatë periudhës së vegjetacionit të tërë, kurrë nuk shfaqin shenja të dëmit.

Ndonjëherë, pas rrufe shumë intensive, mund të dëmtohet pak drithëra të duket edhe në vitin e ardhshëm ghosts

 

Nuk ishte ndonjë rrufe në atë fushë, 2010 Benatecka Vrutice

nuk ka kërcell të dëmtuara dhe të përkulur, të prirur për tokë deri në korrje

Majtas - korrik 26, korrik drejtë 17 2010

 

 

Shkarkimin rrufe të energjisë - në të shkurtër

Për shembull, një mesatare shkarkimin rrufe transferon një sasi aq të madhe të energjisë, që do të jetë në gjendje për të korra të gjithë fushën, e ha shumë, mulli a miell nga ai grurë, piqem një bukë dhe shpërndarjen e raundit të gjithë vendin. Gjithashtu postharvest punon aftë. Kulture gjatë lakimi i saj në tokë lëviz disa qindra kg të materialit në një distancë jo më shumë se një metër. Të gjithë atë material që përmbahet ka shumë energji e vet të mundshëm. Më shumë për energjinë e dritës, e matur vlerat vetëtimën

 

 

Kushtet lokale. Dy shkarkon rrufe në vendin e njëjtë.

gjatë ndarje kohë intervali - disa javë

Formimi i rrethit të rregullta piktograme kulture mund të varet nga kushtet lokale. Britania - të jetë e mundur më shpesh ndodh në shkumës. Gjithashtu reliket arkeologjike mund të hyjë në fuqi. Gjithashtu është e mundur, që disa piktograme rregullt circlr kulture mund të shfaqet në atë vend, ku u shfaq dy shkarkimet rrufe në se ndonjë vend, javët e dyta disa më vonë. Kjo është me të vërtetë rasti i rrallë. Shkarkimi i dytë është në vazhdim e sipër në një vend me kulture dukshëm të dobësuar. Statistikë - do të vendosen këtu.

 

Në rast të rrallë shkarkimeve rrufe jashtëzakonisht të forta të mundshme, që të rregullta rreth kulture piktogrami mund të shfaqen menjëherë pas kësaj, apo brenda disa orësh. Shkarkimi i fortë ka edhe forca të forta mekanike dhe efektet, ashtu si qindra kilogram lëndë plasëse mbi fushën me drithëra, vetëm disa metra. E mundur që disa piktograme rregullt mund të duket në sajë se nuk kishte asnjë erë, as shi. Ky është rasti i  të rrufe nga blu .

 

 

Oshilacione sipërfaqen e tokës

Një tjetër shkak i mundshëm i formimit piktograme rregullta rrethit kulture është, se në krijimin e tyre, ose formë, do të jetë i përfshirë në një farë mënyre lëkundje e sipërfaqes së tokës në pikën e origjinës. Sipërfaqja e Tokës, të vendosur në momentin e shkarkimit të rrufe dhe exposured të efekteve të saj mekanike, valët presion dhe valë tronditëse, të sillet si një cipë elastike, por të mëdha. Duke mbuluar një sipërfaqe prej disa kilometra katrore. Vetë tingëllues frekuencave të membranës të tillë qëndron në mes të vlerave të një herc pak për dhjetat disa herc. Ata kështu mund të krijojë jo vetëm qarqet e thjeshta kulture, por analogjitë ndryshme ose ekuivalente të chladni modele.

 

 

  

Fajtori kryesor, rrethi kulture krijues, ende me sukses shpëton

Nuk është një fenomen unik, ndërsa me siguri se ai që edhe më të mundshme, në sajë që e vërtetë dhe një fajtori i vetëm i vërtetë arriti të ikë vëmendjen për një kohë kaq të tmerrshme gjatë, është fakti që drithërat e prekura shfaqin një shenjat e vërteta të dëmit shumë ditë, pas Shkaku i vërtetë e ka kryer punën e tij, madje edhe shumë javë ose disa muaj pas stuhi dhe rrufeve, të vetmit autorë të drejtë. Gjatë rrethit vizualizimi kulture, kohë më vonë, ndoshta mund të ndihmojë shumë shpesh një ngjarje të tillë të pafajshëm, si mjegull në mëngjes, shiko domino dhe flutur. Në atë kohë nuk është e mundur të lidhë në mend krijimin piktogrami në një ngjarje që u zhvillua disa javë më parë. Shumë shpesh lakimi i gjeth, gjatë piktogrami apo formë të parregullt të botuar, bëhet gjatë motit të bukur, pas një kohe të gjatë të dobësimit gradual gjeth. Shpesh është e mundur të gjeni shumë faktorë të tjerë phytopathological. Mjaft qartë të gjithë ata që rezultojnë si efektet dytësore, kohë të gjatë pas dëmtimit me energji elektrike rrufe. Viruset, molds, kërpudhave, bimëve dhe kafshëve dëmtuesit. Kurrë nuk do të veprojë pa dëmtimin kryesor e bimëve nga të energjisë elektrike.

 

Pa dobësuar nga të energjisë elektrike do bimë me shaka rezistojë të gjitha dëmtuesve të listuara. Pas një shkarkimin rrufe në fushat e drithit edhe në mënyrë të konsiderueshme duket ripening jo uniformitet të, në varësi të intensitetit të dëmit. Pa rrymë elektrike nga dobësuar do të ketë rreth kulture zbuluar ndonjëherë. Më së shumti varet nga distanca nga pika grevës, më pak, por edhe relativisht të konsiderueshme në distancë nga gjurmët traktor. Çdo bimë, që ishte ekspozuar për efekt të sasi të caktuar të energjisë elektrike, më e lartë se të papërfillshme, por jo vdekjeprurëse, ripens qartë ngadalshme. Shiko EPP. Deri tani shqyrtohet kryesisht nga vëzhgimi vizuale, ose me mend kualifikuar, do të verifikohen cilësore dhe sasiore në laborator. Përcaktimi i niveleve të energjisë dhe ndikimi i tyre në vitalitetit të bimëve. Matjet e përafërta marrë - EPP.

 

Bimëve të prekura pak nuk mund të shfaqin një dëm të konsiderueshëm, pamore, por ato mund të sulmohen nga dëmtuesit, ose thjesht bëhem ngadalshme. Ostra.

 

Shpjegim

Arsye shumë logjik, pse fajtori kryesor i rrethit të krijimit të kulturave në mënyrë të besueshme arriti të ikë ndonjë zbulim të mundshme dhe vëmendje ende, është mjaft e kuptueshme: kjo "autor i gjithçkaje", është pikërisht në atë kohë, kur ai ishte "ngjyrosja" në një fushë, p.sh. krijimi i rrethit foto kulture, e aftë për të menaxhuar absolutisht të besueshme dhe mizori ndjekje larg çdo vëzhgues potencial të veprimtarisë së tij krijuese nga vendi i punës së tij, sa më larg të jetë e mundur, nëse nuk është vrarë ata.

 

 

 

Drithëra dëmtuar zakonisht

Formacionet Downed rastësisht - RDF

Teksti i mëparshëm ishte tashmë në mënyrë të përsëritur me dije se shkarkimin rrufe janë kryesisht përgjegjëse jo vetëm për të gjithë të vërtetë, të rregullt, madje edhe nëse është shumë komplekse të formave rrethit kulture, por përveç kësaj dhe për çdo gjë tjetër, zakonisht drithërat të dëmtuara në mënyrë të parregullt në të gjitha fushat e në botë Letërsi dhe faqet e internetit që kanë të bëjnë me qarqet kulture, kulture quajtur nganjëherë dëmtuar në mënyrë të parregullt nga shkurtesa RDF, Randomly Downed Formations, - Formacionet Downed Rastësisht, të dëmtuar në mënyrë të parregullt, forma dobësuar e drithërave shtrirë në tokë. Shembull të vërtetë klasike, si nga një tekst, mund të gjenden në një publikim që kanë të bëjnë me çështjen : Crop Circles - Exploring the Designs and Mysteries, Werner Anderhub, Hans-Peter Roth, Lark Books, 2002, ISBN 1579902979. qarqet Pri - Eksplorimi harton dhe mistere, Faqja 111, të fotografisë me përshkrim: "dëme Classic era në grurë". Një nga gabimi më i shpeshtë , me të vërtetë monstruoze, të çdo qarqet kulture pothuajse diletant "studiuesve" deri më sot: Deklaratë e tyre, se një dëmtim i drithërave të shëndetshëm, mund të shkaktohen nga era vetëm. Në fakt, një dëmtim i drithërave të shëndetshme, padëmtuar me energji elektrike ende, nuk është absolutisht e mundur në asnjë mënyrë . Karakteristikat fizike -, fleksibiliteti forca - të një kulture të shëndoshë kurrë nuk do të lejojë diçka të tillë deri në korrje - mund të vërehet edhe në qoftë se era është edhe mbi 100 km / h. Menjëherë pas ndalesa e saj, nuk është përkulur deri në tokë as edhe një kërcell. Në foto nga e librit, nuk është treguar mjaft dëme tipik kulture pas rrufeja. Informacioni është me të vërtetë shokuese, e pabesueshme, i pakuptueshëm dhe me siguri do të marrë "pak" kohë para se dikush mund të identifikohen me atë. Pothuajse asnjëherë dëmtime të tilla të shfaqen menjëherë pas stuhi, më së shumti deri në pas disa javë.  

 

Këtu është e mundur të riprodhuar atë klasike idenë e gjeniut më të madh në botë i të gjitha kohërave. Ashtuquajtura Jerry e Cimrman postulat: "Ne mund të luftojë kundër tij, ne mund të protestuar kundër tij, ne mund të pajtohen me këtë, por kjo është për të gjithë, që është me të, ose kundër të mundur të bëjë."

 

Përsëriteni, sigurisht jo për herë të fundit:

Shumica dërrmuese e këtyre zonave të dëmtuara, ndodh shumë ditë pas stuhi dhe vetëtima, shumë shpesh gjatë motit të bukur, kur askush në gjendje të nxjerrin vetëtimën edhe si shkaku kryesor, për shkak se menjëherë pas kësaj, edhe shumë ditë pas stuhi të gjitha fushat dhe bimët dukej si absolutisht të paprekur. Kjo vlen për të dy qarqet kulture dhe forma mjaft të parregullta.

 

Nga rruga, nëse autorët ishin në gjendje për të përcaktuar vendndodhjen dhe kohën e foto, ato mund të pyesin me veten e tyre në institut Hidrometeorologjik apo kompanitë që kanë të bëjnë me të dhënat e rrufe. Ndoshta do të ishte e mundur që të lokalizoni më shumë se një goditje rrufe në fushën e fotografuar. Me një interval prej të paktën disa ditë, por disa javë në vend, në çdo kohë në mes të kohës së mbirjes dhe momentit foto është marrë.

 

Drithëra të shëndetshëm në këmbë pranë gjurmët traktor

Në foto nga e librit, edhe në fotografitë dokumentojnë shumë dëme apo modelet të rregullta rrethit kulture në kokërr, ku drithërat është në të njëjtën kohë ndodh "zakonisht" grurin p.sh. prirur drejt në tokë, edhe në fotot që dokumentojnë dëme të parregullt, është shumë interesante se edhe nëse pothuajse gjithë fushë, rreth 80%, është i dëmtuar dhe vendosur, në afërsi të tramlines grurin apo elb, ose drithëra të tjera janë duke qëndruar në këmbë. Ky është një fenomen shumë i zakonshëm në të gjitha drithërave të dëmtuara. Frekuenca e shfaqjes së saj është aq e lartë se ajo është pothuajse e pamundur që të jetë vetëm një rastësi. Edhe pse është e mundur, që një pjesë e rëndësishme e aktuale e dëmshme ishte çojë të bimëve me këngë të përshkruara, bimë të afërt të tyre, dhe kështu duhet të jenë më të dëmtuara, janë pothuajse kurrë përkulur. Bending fillon të paktën 20-30 cm nga linjat e tramvajit. Kjo tregon, se bimët më të afërtat këngë, jo të zëna nga bimët, kanë në dispozicion një volum më të lartë të tokës me një përqendrim më të ulët e substancave helmuese tajitur nga rrënjët e bimëve fqinje. Substancave helmuese dhe të dëmshme origjinën në to, ata janë duke u përpjekur transferimin në rrënjët dhe jashtë tyre, kështu që afër gjurmët mund të jenë ndotës të dëmshëm në mënyrë të konsiderueshme më shumë holluar dhe bimët kanë një shans më të madh për të shëruar. Ata nuk janë të ekspozuar ndaj këtyre një përqëndrime të larta.

 

Shumë shembuj tipik do të jetë për shembull në faqe Kounice , por e mundur që të gjenden në pothuajse çdo piktogrami e drithrave foto, e cila përveç formë të rregullt përfshin gjithashtu kulture çrregullt të dëmtuara dhe të përkulur. Pothuajse gjithmonë të paktën 30 cm nga pista, diku deri në një metër larg. Ndonjëherë, kulture dëmtuar më së shumti nuk është, të paktën fillimisht, askund tjetër veçse në distancë të madhe nga ana e duhur, pikërisht në gjysmë të rrugës mes tyre, ku ndoshta është përqendrimi më i madh i substancave të dëmshme, dhe bimëve mund të shpëtoj atyre keq. Gjithashtu është e mundur më mirë përçueshmëri elektrike atje, në sajë të dyfishtë kalimit mbi të mbjellëse nozzles makinë në atë pikë, linja është e dyfishtë mbjellë.

 

Shpjegim shumë më i detajuar i këtij fenomeni do të jenë të vendosura në Lines .

 

Një nga arsyet e mundshme të dëmtuar dhe dobësimin e gjeth drithërave është treguar më i lartë fekondimin, sidomos nga ana e azotit. Në këtë rast, do të jetë drithëra nën ndikimin më të madh të plehut organik të afërt për gjurmët, dhe u dëmtuan dhe përkulur më shpesh. Por në fakt është pikërisht e kundërta. Mbidozë - Përmbajtja rritja e kripërave të tretshme në tokë, do të jetë shkaku kryesor i rritjes së shpeshtësisë së shkarkimeve në vende të tilla. Grumbujt e plehut po tërheqin vetëtimat në një mënyrë të admirueshme, për shkak të rritjes së përçueshmëri elektrike të vendeve të përshkruara, si dhe nga ajri mbi ta. Kështu, nëse në afërsi të kulture bëhen vetëm dëmtuar, nuk është në çdo rast, për shkak të lokale të lartë fekondimin, por thjesht për shkak se nuk u shfaq një rrufe. Logjikisht, do të jenë bimët më të dëmtuara të afërt për të grumbullit të plehut organik, ndonjëherë një të vërtetë të madhe, por që ndodh pothuajse kurrë.

 

 

 

Dëmtim i zakonshëm në drithëra fotot rrethit kulture

Arkivi LP, përsëri. Në foto është përveç rrethit të kulturave të mundshme shumë mirë vëzhgojë dëme kulture në mes të mes gjurmët traktor. Natyrisht, ky fenomen mund të gjenden jo vetëm në fotografitë e rrethit kulture, por pothuajse në çdo foto me dëmtuara dhe në sipërfaqe të gënjyer drithëra. Fakt tjetër shumë interesant është se më shpesh, apo më herët, është i dëmtuar, dobësuar, dhe lakimi poshtë kulture paraqitet pranë qendrës së një kthesë çerek pranë skajet e fushës, rregullisht u kthye me rrota traktor. Në qoshet thereare gjurmët më shumë që është në gjah. Fuqia integrale furnizuar nga perimetrin e rrethit në qendër të saj ka origjinën shumë më të lartë të përgjithshëm se një linjë integrale me një pikë në mënyrë të barabartë të largët. Fuqia furnizuar në planin e sipërfaqe të tokës ul me katrorin e distancës nga pika, që është në rastin e një rrethi të vazhdueshëm, kështu që nuk është në rënie. Ky është një vlerësim i përafërt, më shumë detaje rreth çështjes së bimëve aktuale që kryejnë dhe tokës do të shpjegohet në  LRC link. Përveç kësaj, gjurmët e traktor pranë kufijve në fushat janë vrapoi përsipër nga traktori edhe një herë, gjatë kthimit nga terreni. Përçueshmëri më i mirë i energjisë elektrike, pra në dispozicion. Më shumë informacion në faqen e tramlines . Tablotë e mundshme të zgjeruar nga hovering mbi miun.

 

Gjurmët Traktor janë sigurisht përçueshëm shumë më elektrik kundër rrethinat e tyre, që mund të punojnë edhe si shufra rrufe, lagështi në ta mbledh dhe mban të mirë dhe më të gjatë. Tramlines pranë kufirit të fushës kanë përçueshmëri edhe vërtetueshme mirë se kudo tjetër, në sajë të se ata janë të kaluan nga traktorë herë të shumta, dhe nuk duket bends udhë afër se dhe traktorë shpesh kthehet rrumbullakët aty me veshje diferencial mbyllur. Shufra të tjera shumë të rëndësishme rrufe janë grumbujt e plehut shumë shpesh ndodhin në fusha.

 

 

 

Fotografi nga Wylatowo krijuar nga entuziastët polakë

Këtu janë paraqitur disa shembuj tipike të dëmtimit normale, të parregullt kulture formuar nga rrufeja në kombinim me modelet e rrethit kulture gjeometrike, fotografuar nga miqtë vëzhgues nga Wylatowo polak Qyteti: Lidhje 2002, piktograme Lidhje

Në të gjitha rastet, pa forma gjeometrike rrethit kulture nuk ka dëme mjaft tipike e drithëra të shkaktuara nga të energjisë elektrike nga shkarkimin rrufe.

 

 

 

Argentina 2010, " Rrethi kulture "në luledielli

E drejta në fillim të vitit 2010 ishte e mundur një vizitë e shkurtër në Argjentinë

datë 15 mars të vitit 2010, foto nga touraine të insolite.xooit.com

  

Sunflowers karbonizuar dhe djegur, në rrethin, është pothuajse e pamundur për të shpjeguar në një mënyrë të ndryshme se sa rrufeja ... Apo ndoshta me të vërtetë se UFO?

 

Përshkrimi i bimëve shtetit duket pothuajse identike si në tekst për shkollën bujqësore, duke e përshkruar pasojat e vetëtima në fushën e lulediellit. Për shembull luledielli Manuali Prodhimit 2007 , shih . Manuali i hartuar nga Shoqata Kombëtare luledielli, NSA .

 

Nëse dikush ecën nëpër një pyll dhe për të gjetur disa pemë charred, se mund të nxjerr një përfundim: "Kjo është e mundur nga një shkarkimin rrufe këtu." Kur shkon rreth një fushë, duke respektuar luledielli djegur, çfarë për të mendojnë? Se alienet fluturoi lart në fushë në një mikrovalë, e rradhës në një rreth, nga jonosferë u zbritës vorbull mbështetur dhe krijuar nga mendjet njerëzore dhe jashtëtokësor dhe të gjithë-përhapur inteligjencës kozmike, disa UFO-tjetrit dhe saucers fluturuese bombardohet në fushë me lazer dhe çdo gjë u plotësua nga veprimi e tanishme elektrike që u springing nga një vend në mes të burimeve ujore nëntokësore dhe mjegull mbi maur britanik? Apo është se të gjithë një humor tipik britanik? ... Ajo ishte vetëm një shembull i vogël se sa disa "ekspertë" të fenomenit qarqet Pri nganjëherë drejtuar në konsideratat e tyre. Ata janë të qartë të pakënaqur nga absurditetit dhe pakuptueshmëri e fenomeneve në tërësi. Pas të gjitha ajo është absolutisht e pamundur për të krijuar të tilla një fractals tepër komplekse, të cilat janë ende në natyrën e pajetë dhe pa zbulimit nuk nuk mund të krijohet, ajo është krejt e pamundur. Por është e mundur, madje shumë e thjeshtë!

 

Nuk mund të punojë ndonjëherë vetëm një hit i vetëm i dritës, është e mundur të shoqëruar nga shkarkimet e disa paralele dhe pasues elektrike, edhe mund të shfaqen disa rezonancën dhe interferenca në mes të gjithë se. Shumë shpesh ata janë në vazhdim e sipër pas linjave nëntokësore, dhe vetëm mbi to ishte shkaku i krijimit të linjave. Në këtë rast drithi nuk mund të jetë dëmtuar vetëm, por krejtësisht i vdekur. Kjo ide u përmend tashmë në këtë faqe këtu, një tjetër, rastet më ilustrues të mundshme të gjeni në faqen linjat .

 

Gjithcka ka ndodhur brenda dhjetë mij pak e një të dytë. Kjo është hera e neto, një periudhë gjatë së cilës u zhvillua një e tanishme elektrike; shkarkimet elektrike të zhvillohet në mes të njëpasnjëshme pushimeve, të qindra të qëndrueshme të milisekonda. Sistemi i shkarkimit kryesore elektrike dhe flashes disa të njëpasnjëshme mund të bëhet në kohë rreth një sekondë, më rrallë. Pas përfundimit të saj të menjëhershëm mund të jenë në fushat e drithërave të dukshme absolutisht asgjë. Në fillim, gjatë shkarkimit elektrike dhe menjëherë më pas, më së shumti kanë marrë proceset vendin e fizikes, mekanikë, electromechanics dhe elektrokimike. Pas kësaj ndodhi një periudhë të gjatë të pushimit gjatë së cilës u ndodh dukje asgjë, dhe ngadalë hyri një procese të natyrës skenën e biologjisë, e phytopathology, të Biomechanics, biofizikës kimi dhe proceset e tjera të pastër natyrore. " Migrimi i Kombeve ".

 

Çfarë më poshtë mund të ndikuar pjesërisht nga moti. Shumë i rëndësishëm është fakti, se çdo ngjarje në dispozicion të ardhshëm të përshkruara, të cilat ndodhin pas shkarkimit, do të mbahet edhe në kushtet e motit më të përshtatshme të mundshme, çfarë të imagjinohet për kulturë në rritje dhe pjekje.

 

Gjatë dhjetëra ditëve, si edhe disa javë apo muaj, po ecën dobësimin gradual të bimëve. Procesi është jashtëzakonisht i ngadalshëm për shkak të inercisë të madhe të proceseve biologjike në bimët. Indet dhe pjesë të bimëve të dëmtuara janë të vdesin, të tjerat të bëhet i dobët. Një ditë, dobësimi i përgjithshëm i bimëve kalon nivel të pranueshëm. Gjatë natës bie mjegull Londër - flutur. P_B Bimët rritet rëndë dhe gjeth dobëta ngadalë fillojnë lakimi në tokë, shih domino. Brenda disa sekonda në minuta është një dizajn të krijuar me kujdes duke rënë në tokë si një shtëpi e kartave. Proces i ngjashëm është ndoshta përdorimin e mundur për të shpjeguar në disa qarqe kulture shpesh ndodhin tufa e gjeth, disa herë rregullisht palosur njëri mbi tjetrin. Në këtë rast, ata ishin të ngjarë gradualisht stacking mbi veten e tyre, gjithçka që nuk bie në të njëjtën kohë. Krijimi i efekt të ngjashëm është nga forcat e njeriut, duke përdorur mjete primitive, dhe mendje, absolutisht e pamundur. S'është nevoja të thuhet, se strukturat padallueshëm mund të gjendet në drithëra të dëmtuara plotësisht të çrregullt. Fotot që shoqërojnë këtë paragraf janë marrë në një vend, ku gjeti kulture vetëm krejtësisht të çrregullt dëmtuar. Të gjitha vendet që ishin të dukshëm dhe të verifikueshme hit nga rrufeja.

 

Fakti, se procesi gradual i përkulur deri në tokë, që është i gjatë rreth kulture visualized, mund të bëhet shumë më shpejt se në procesin e dobësuar në tërësi ka qenë i përgatitur, dhe deri në shumë të gjatë, pasi kjo ishte në fakt shkaktoi dhe iniciuar. Kështu që laikët dhe "profesionale" publik deduces përfundime disi të nxituara dhe të hutuar.

 

 

Periudha e Migracionit

Procesi i quajtur kështu përmes se në trupin e bimëve të tërë - rrjedh, gjethet, rrënjët, veshët e drithëra, ndikimi i elektrolizë krijon, ndoshta edhe për shkak të proceseve termike, një numër i komponimeve të dëmshme. Pas një farë kohe bimët fillojnë të lëvizin ato poshtë për rrënjët, dhe nxjerr ato në tokë. Në drejtim të kundërt atëherë janë duke lëvizur substancat e përfshira në metabolizmin e përbashkët të bimëve të begatë dhe të dobishme.

 

Shembull:

Nga bimë ndan, pjesa aboveground, për shembull, në dhjetë pjesë të gjatësive të barabarta. Në gjendje, që secili prej tyre duhet të heqin qafe e substancave të dëmshme, që janë krijuar brenda ", të shkojë një kat më poshtë", një kohë të vazhdueshme - për shembull një ditë. Pjesa larti, e dhjeta e bimëve - psh. veshit grurë ose një pjesë ku ata do të formohet, gjatë një dite të hequr qafe të substancave të tilla negative, të gjitha pjesët e tjera nën këtë, por ajo duhet të durojnë kalimin përmes e toksinave nga të gjitha pjesët e mësipërme tyre. Krahasim i tillë, me siguri shumë të thjeshtuar, por për qëllime të shpjegimin e dobësimit zonale të mjaftueshme, tregon se dhjetë më të ulët e bimëve është i ekspozuar për të komponimeve të pafavorshme dhjetë herë më shumë se pjesa e sipërme dhe dhjetë herë sasia më e madhe se ajo vetë i ka krijuar, kështu që është i ekspozuar ndaj efekteve të vlerësuara një njëqind herë më të larta të kimikateve të pafavorshme. Prandaj, pjesa e poshtme është më e dobësuar, edhe mekanikisht - është e mundur që të përpiqen me dorë. Pjesa e poshtme e sakrifikon veten për "edukimin e pasardhësve të" suksesshëm. Numri i madh i bimëve dobësuar janë me të vërtetë i suksesshëm në atë që, për shkak se menjëherë pas bending drejt terren bimore fillon bëj internodes prapa duke përdorur nyje, dhe shumica prej tyre të vërtetë të ketë sukses, edhe në qoftë se vetëm pjesërisht, në mënyrë që ato të mund të korrur sukses.

 

Koha e ngjarjeve të përshkruara në këtë paragraf është vetëm një shembull, jo fakte provuar eksperimentalisht. Kjo është vetëm një përafrim sigurisht e mundshme të disa proceseve, të cilat do të verifikuar eksperimentalisht, dhe në disa raste mund të jetë shumë e ndryshme nga procedura e përshkruar. P.sh. pas shkarkimeve jashtëzakonisht të forta. 2008

 

Koha përshkruar këtu është me të vërtetë e mundshme e konsiderojnë si një mend të arsimuar, i vërtetuar nga disa viteve të respektuar të dokumentuara, qindra vende me verifikuara hitet shkarkimin rrufe në sipërfaqen e fushave të drithërave. Shkruar në vitin 2011. Gjithashtu qindra eksperimentet e verifikuara të vepruar rrymat elektrike në indet bimore.

 

 

 

Mundur të verifikojë qarqet shumë kulture retrospektivisht

Rrethi Pri enigmë definitivisht decrypted ...

Vetëm NATYRORE parime që formojnë, mekanike - elektromekanike - electrochemical - biokimike - biofizik - biomechanical - phytopathological, llogaritshëm thjeshtë dhe të parashikueshme. Edhe, (!!) në shumicën e rasteve ndoshta nga viti 1980, nëse jo, nga viti 1990, në disa vende, për një siguri prapa verifikueshme për çdo lokalitet rrethin kulture GPS. Mundur të kërkoni Meteorologët, ose Siemens-Vaisala, ALDIS, CELDN, EUCLID, NORDLIS. Shkarkimi Rrufeja shumti ndodh shumë javë para se qarqet Pri shfaqet.

 

 

 

 

Forma të dëmtuara rastësisht në Itali ...

Në disa vende, për shembull në Itali - links nëpër faqe, u bë rregulli i pashkruar. Nëse jo shumë qarqe kulture shfaqen disa vit, fotografitë më e kulture dëmtuar çrregullt janë bërë. Hulumtuesit në Itali ndoshta e para dhe e di mirë, që RDF dhe forma të rregullta janë krijimi i të njëjtën arsye. Gjithashtu shumë nga fotot e tyre janë kombinim tipike e qarqeve Pri tilla forma të rregullta dhe dhe forma të parregullta. Një i tillë rreth kulture foto përdorur në tekstin e mëparshme, këtu dhe tjetër këtu. Për shembull në Itali shumë më shpesh, se qarqet Pri paraqiten në kombinim me RDF , ndoshta në varësi të kushteve lokale. Shpjeguar këtu .

 

RDF , fillimisht Randomly Downed Formations, Rastësisht rrëzuar.ANKARA formacione, do të riemërohet përgjithmonë të Randomly Damaged Formations, Formacionet dëmtuar rastësisht, për përkthimin më të mirë

 

 

Many thanks

për www.cropfiles.it : disa lidhje në faqet me fotografitë më tipike,

se ishin jashtëzakonisht të dobishme në këtë hulumtim -

http://www.cropfiles.it/cropcircles_2010/Allettamento_2010.pdf

http://www.cropfiles.it/cropcircles2008/Allettamento_2008.html

http://www.cropfiles.it/cropcircles2007/Allettamento_2007.html

http://www.cropfiles.it/crop_circles2006/Merate_11Maggio2006.html

shënuar si "e crop irregolari"- Parregullt

foto shume tek faqet e lidhura të mundshme për të zgjeruar duke përdorur right click + "foto view"

 

Gjithashtu ka shumë shufra tipike rrufe në fushat e drithërave në fotografitë italiane.

Kliko për të ndjekur lidhjen

 

Fotot e ngjashme nga Republika Çeke - Mijëra dispozicion. Shumë prej tyre drejtpërdrejt shfaqur vende me hit rrufe verifikuar. Link ndonjëherë do të shfaqet këtu .

example_czech

 

 

Shpjegim

Ka shumë raste në Itali, ku duket forma shumë më të parregullt në kombinim me qarqet kulture dhe forma të tjera të ngjashme periodike. E mundur, se në Itali nuk është e tillë një interes të madh në lidhje me qarqet kulture si në Britani. Ndoshta se disa prej tyre janë fotografuar kohë të gjatë pas paraqitjes, nëse ndonjëherë. Mund të varet nga kushtet lokale. Gjithashtu në Britani, për shembull në kronologjia faqe. E mundur të shihni, 16.07.2007, Hailey Wood, Ashbury, grurit, ka bërë forma shtuar parregullta gjatë periudhave kohore më të gjatë, vetëm brenda formë periodike, si dhe jashtë saj. Shumë nga pjesët e parregullta që sillet vetëm nën sundimin e dëmtuar dhe dobësuar pas shkarkimit rrufe, i largët nga tramlines, vetëm mes tyre. Mundshme varet përhapjen e energjisë elektrike përmes tramlines dhe nga ajo sipërfaqe mbi dhe nëntokësore pranë. Më shumë informacion - Rrufeja energjisë elektrike në tokë .

 

 

 

Mirënjohje shumë

drejtohet nga faqet http://www.croponline.org/cropanomali.htm~~pobj, domethënë subpage Lissone (Mi) : Ky vend do të përdoret në faqen parashikimi, duke marrë parasysh strukturën e mundshme të linjave të energjisë elektrike të vendosura aty - dy linjat e energjisë, duke kaluar rreth fushës. Dredha-dredha drejtkëndëshe që rrethon kënd gradë më 200. Disa rrufe duhet të duket atje disa vitin e ardhshëm. Nuk unaza, por dikur në të ardhmen nuk do të me siguri disa kulture dëmtuar herë pas here të shfaqet. Për më shumë detaje, shih caktuar faqe parashikimin . Në lokalitetin, edhe pse nuk ndodhin disa ndryshime të ndërtimit, të aftë për të vizituar Google Maps, Google Earth, por ndoshta diçka do të mbetura nga terreni.

 

 

 

Faleminderit shumë:

Peeters von Petrackov, numero uno,

Peter Lighter nga DYWIDAG PREFA si, numri 2,

Pepe nga Linde CZ + E Wiemann, të sro

Gulash, Spejbl, Kiosker, Kelcak, pid

Jimmy - Sticker, Lubos Hanousek,

Bobes Janik,

dhe shumë të tjerë.

 

Gjithashtu faleminderit shumë për z Vaclav Bosina, agronom lokal.

 

Shumë falë miqve italianë, too. www.cropfiles.it dhe www.croponline.org

Roma locuta, causa finita: Roma foli, rasti është ndërprerë

 

 

 

 

Burime, literaturë

Disa libra (a fraksion i vogël), të përdorura për të shpjeguar fizikën ndryshme dhe fenomeneve natyrore dhe efektet në tekst dhe subpages www.cropcirclesonline.com Letërsisë

 

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

4 en

 

 

 

Kjo faqe është përgatitur, dhe të gjitha teoritë e paraqitura këtu ishin shumë tërësisht, nga afër dhe në hollësi shqyrtohet eksperimentalisht nga

 

Jan Ledecky