Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Kjo është një përkthim kryesor, paraprake, të dhënat e papërpunuara, unmodified gati. Makinë, kompjuter me bazë, nga faqet origjinale, duke u paraqitur si çeke origjinale dhe anglisht origjinale versionet. A do të përmirësohet vazhdimisht në rrjedhën e kohës, korrigjohet dhe të avancuara. Faleminderit për mirëkuptimin.

lightning
Misteri i zgjidhur.

një nga shpjegimet më të qartë

që është e mundur të imagjinohet

Asnjë, asnjë, nuk ka

pakuptueshme, kurioz

fenomene të paimagjinueshme

crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Qarqet Pri lindin pas sulmeve rrufe.

Ashtu si një rekord fotografike të kursit të linjave të forcës elektromagnetike dhe rrymat elektrike përmes raster e bimëve në terren në sipërfaqe.

Qarqet Pri dalin nëpër greva rrufe. Ashtu si një rekord fotografike të kursit të linjave të fushës elektromagnetike dhe rrymat elektrike në raster formuar nga bimët e arave në sipërfaqe.

 

Pajisjet më shumë nga praktika laboratorike të përbashkët, simulon

Procesi i krijimit qarqet kulture në fushën me shkarkimin rrufe

Vini re së pari këtu në këtë faqe janë të gjithë idhujtarët, adhuruesit dhe admirues të UFO-t, të saucers fluturuese, në pritje, dhe pakuptimta të ngjashme, misterioze, të çmendur dhe justifikime unverifiable nga shkaqet e qarqet kulture. Pasuesit dhe mbështetësit e shpjegimit të tillë si mikrovalë, hedgehogs, të Kangaroos, të transferimin e mendimeve. Para leximin e paragrafëve të ardhshëm, aq sa është e mundur tërësisht të përpiqet të zbrazët. Nëse ata nuk bëjnë kështu, ekziston një rrezik serioz që ato mund të gjatë leximit, të vjella pastroj ose diçka të tillë. Me fjalë të tjera, ata mund mut veten në pantallona tyre. Fatkeqësi Ass me diarrea predhës.

 

Cloud Wilson chamberhamber

udhë elektron
trajektoret e grimcave

Në disa forma të rrethit kulture mund të vërehet se procese të ngjashme ka ndodhur atje si levizjes së grimcave në dhomën e re Wilson, apo në dhomën flluskë, por në një shkallë disi të madhe. Në pajisjet e përshkruara shënohen gjurmët e grimcave të cilëve në masë është shprehur në njësi masë atomike, të 1/12 C = 1 Da, ose fraksionet e saj. Proton, neutron, antiproton - pesha e përafërt është një Dalton, elektron dhe pozitron - përafërsisht 1/1000 Da. Grimcat janë duke lëvizur kryesisht në një fushë magnetike. Energjia e tyre është shprehur në volts elektron - EV, e 1.16 x 10 -19 J, dhe ngarkuar elektron është 1.16 x 10 -19 C. Në fushën me drithëra janë të lëvizin grimcat e peshës prej të dhjetën e gramë në dhjetëra gram, dmth renditjen e më shumë se 10 23 herë më të rënda, akuza e tyre elektrike mund të shprehet në njësi të Kulombit, ose shumë më tepër, energjia në kilojoules, dmth përsëri ose 10 20 herë më e lartë se ajo e grimcave atomike dhe subatomike. Kanë qenë për disa kohë të ekspozuar ndaj miliona volt, rrymat e qindra e mijëra dhe miliona Amper magnetike terren shumë herë më të larta se në cloud Wilson dhomës. Imazhi bashkangjitur e rrethit kulture në të drejtën e sipërme shumë të habitshme kujton spirally - lëvizjen sinusoidale e grimcave të ngarkuara në një fushë magnetike e shkarkimit rrufe. Është e mundur për të krahasuar me rrugën e një elektron në një fushë magnetike - foto më poshtë, të cilit gjatësi rekord është 25 cm. Është fituar nga sciencephoto.com website, bërë në Laboratorin Lawrence Berkeley Kombëtar web ), një nga laboratorët shumë të Universitetit të California ( web ), një anëtar i sistemit të laboratorit kombëtar të mbështetur nga Departamenti Amerikan i Energjetikës ( web ). Ngjashme "gjurmët grimcë", është e mundur për të gjetur më shumë imazhe të tjera të qarqeve kulture, dhe do t'i kushtohet vëmendje për ta në një faqe të veçantë . Përkohësisht ju lutem dështim lidhjen justifikim. Faqe referohet gjithashtu do të përshkruaj disa prona të mundshme të "grimcave", në sajë të cilit që modelet e përshkruara të qarqet kulture, ose disa pjesëve të tyre ishin të fabrikuara.

 

Informacioni do të zgjerohet më vonë, sidomos në referencë. Gjithsesi, përpiqet kërko dikë për jashtëtokësorët, kur duke parë imazhet e trajektoret e grimcave subatomike, si në dhomën e Wilson re, apo ndonjë rezultat nga eksperimentet e CERN-it?

 

 

Shifrat lissajous

Ndërhyrja dhe rezonancë

Analogjia e chladni dhe lissajous forma në një raster e bimëve

Është mjaft e mundshme që dikur gjatë rrethit të krijimit kulture ka ndodhur në një koincidencë të jashtëzakonshme, sidomos në rastin e modeleve komplekse gjeometrike. Rezonancë shumë të forta dhe ndërhyrjeve në mes të gjitha forcave të përshkruara në gjendje të marrin pjesë gjatë formimit të tyre. Këto forca mekanike - ajër rrjedhin, tërmete të shkallës së, të valë tronditëse 3-4 dhe valët presion, rezonancë e shpellave nëntokësore, si edhe forcat elektromagnetike dhe elektrostatike. Në të gjitha rastet e numëruara, brenda një distance prej disa metra në dhjetëra metra nga pika e ndikimit rrufe, forcat ishin të mëdha, tërësisht jashtë çdo imagjinate njerëzore. Disa modele të rrethit kulture pastaj të shohim si një rekord të rezonancë dhe ndërhyrja e fenomeneve që kanë ndodhur afër disa fusha drithërash. Lichtenberg, Kyrilian gjithashtu mund të marrin pjesë. Majtas fotografi shoqërues tregojnë imazhe nga eksperimenti demonstrative vërteton mundësinë e induksion elektrik në bimë .

 

Shembull i induksion elektrik aktual në bimë

 

Shifrat e mëposhtme rrethit kulture janë shumë të ngjashme me modelet magnetike në terren, si në metal, tallash ferromagnetic. Shkarkimin rrufe punon si një dirigjent, e vendosur pingul në tokë, dhe një fushë elektromagnetike i madh është krijuar rreth tij kryesisht rrethore, pra në gjendje të shkaktoj induksion elektrik në të gjitha lëndët në këtë zonë, duke përfshirë bimët.

Forma e fushës elektromagnetike krijuar nga një, dy dhe gjashtë të shkarkimeve ekuivalente e rrufe.

 

Ata kujtojnë linja elektromagnetike fushë. Kjo u formuan nga fushës elektromagnetike në hekur tallash, nga një, dy dhe gjashtë shkarkimeve ekuivalente rrufe, përçuesve pingul në tokë, duke kaluar nëpër sipërfaqe të thellë nën tokë.
Ata ishin të krijuara nga një parim të ngjashëm, i cili është shfaqur në të drejtën, por jo vetëm si një rreth të thjeshtë. Nuk janë krijuar modele të tëra të komplikuara ndërhyrje. Ata u krijuan vetëm pikërisht në momentin e shkarkimit rrufe, por ato janë zhvilluar disa ditë apo javë, madje edhe më vonë, përmes proceseve natyrore vonuar në bimë - Developer natyrshme. Shoqërohet foto mundur zgjeruar nga hovering miun. Shkarkimi natyror rrufe ka punuar në një funksion të ngjashëm pabesueshme si një foto blic të. Sipërfaqja e fushës me drithëra ishte duke punuar paimagjinueshmërisht të ngjashme për një proces të gjatë ekspozitës së materialit fotografik, i ndjekur nga zhvillim, shumë i ngadalshëm. Në arkeologji ajrore është përdorur termi shumë të ngjashme, "zhvillues natyral", për shpjegimin procesi i krijimit cropmarks, shenjat e vegjetacionit.

 

Në këtë mënyrë, vepron vegjetacionit në mënyrë disi e një zhvilluesi kimike të tabelave fotografike të ekspozuar: ajo hedh deri foto fshehur. Fluturimet në dje: histori e arkeologji ajrore, e Leo Deuelit, NY Press St Martin 1969, faqe 38.

 

Është interesante se forma shumë të ngjashme do të krijohen mundësi në sajë të ndërhyrjes rrezatimit, madje edhe vetëm një eccentrically ndikuar, i shkarkimeve pasuese elektrike në shtyllën e ajrit në zgjerim.

 

 

 

Pak e fizikes ...

Shembull tjetër ka të bëjë me një rrufe mesatare, do të thotë pjesën më të rëndësishme - goditja Return, shih rrufe . Si një shembull mund të theksohet, se çdo elektron i vetëm në shkarkimin rrufe, transferon një energji e rendit e 10 30 herë më të madh se elektroni e nevojshme të hidhen nga niveli i "S" në nivelin e "p" ne atom hidrogjen. Kjo duket me të vërtetë e mjaftueshme. Numërimi i elektroneve në një të tillë shkarkimin rrufe mesatare është përafërsisht 10 21, që duket si një shumë, shumë. Ngarkuar elektrike është rreth 300 Coulombs, të cilat nga ana tjetër me sa duket nuk duket si shumë.

 

Nga rruga, këtu është një lidhje me një shënim që ndodhet me siguri në fund të kësaj faqeje, për shkak se disa lexues do të vërtetë nuk e kanë kuptuar dhe pranuar atë

 

Arsyetimi i disa më shumë teorike këtu:

Rregullsinë e modeleve dhe statistikisht shumë mbi-shpeshtë i dukshëm lartë saktësi multi-aks simetri

Çfarë është ende shumë e vështirë - u përpjekur për të shpjeguar një prej shumë interesante qarqet pronës kulture - simetri shumë të saktë nga më shumë se një aks - 2, 3, 4, 5, 6, edhe më shumë, simetri qendrore edhe e saktë dhe reflektim shumë të saktë pasqyrë. Një prej të jetë e mundur, por me konsiderata vështirësi verifikueshme parashikon, që në shkarkimin rrufe - plazma, gjatë ndikimin e saj në terren, vetëm para dhe pas, në gjendje të krijojë diçka si një analogji të strukturave gjigande atomike dhe molekulare. Kristalet, orbitals atomike dhe molekulare dhe variante të tyre hybridized, obligacionet konjuguar dyfishtë, obligacionet konjuguar treshe, ciklike dhe zinxhir komponimet e karbonit dhe silic. Kjo është teori shumë e paqartë dhe mezi të vërtetueshme, natyrisht. Duhet të theksohet, se në kryerjen plazma, ku mund të jenë miliona të pranishëm disa volt për metër, gjatësia e tij më shumë se disa kilometra, dhe diku kryen një i tanishëm pranë milion Amper, mund të ndodhë gjëra, që do të duan, dhe do të jetë në gjendje, për të shqyrtuar vështirë se askush ...

 

Megjithatë, në disa paragrafin më vonë do të shfaqet një përshkrim të një procesi, në të cilën mund të supozohet - si teorikisht ashtu dhe praktikisht - dikur në të ardhmen, natyrisht, të demonstrability shumë më të larta. Rradhës fushë elektromagnetike. Një paragraf para një konsideratë të ndikimit krahasim të mundshëm të pikëza uji në një të lëngshme ose në një shtresë e hollë e një lëngu të, të cilat janë të gjitha për hulumtime teorike, edhe praktik më të arritshme.

 

Në natyrë, domethënë modelet e suksesshme të përsëritura. Nga pafundësisht të vogël për të pafundësisht të madhe. Yann Arthus Bertrand. Ajo do të jetë mirë, nëse një njerëzimi të zhytur në masë të madhe përfundojë ndalojnë Nënë Natyra krijuar modele të rregullta në drithëra. Vetëm të jetë e mundur thjesht të them se Nënë Natyra është në gjendje për të krijuar ato. Matematike-fizike modelimit kompjuterik mund të shtyhet në çdo kohë në të ardhmen, si dhe harton teorike paraprake dhe idetë e ndonjë modeleve fizike. Nënë Natyra është shumë e thjesht në gjendje të krijojë atyre të gjitha nga vetë edhe pa ndihmën e ndonjë jashtëtokësorët budalla. Modele të bukura të kristaleve të akullit në xhami, si dhe çdo strukturë kristal, Nënë Natyra gjithashtu krijon plotësisht nga vetë, pa ndihmën e ndonjë jashtëtokësorët qesharake dhe idiot. Vetëm të jetë e mundur thjesht të shikojnë. Askush nuk është duke kërkuar për jashtëtokësorët kur dritarja e tij ngrin, ose kur shikon në organet basalt kudo në botë, për shembull ato në Panská skála, Kamenický Šenov (Steinschönau). Foto tregon se në Devils Postpile Kombëtare Monument SHBA Shërbimit Kombëtar Park

 

 

Prezantimi i shkurtër:

Menjëherë pas shkarkimit rrufe, do të thotë i parë Return Stroke, Pjesa më e fortë e shkarkimit, gjatë së cilës nuk është për një kohë të shkurtër, një millionths pak sekonda, vetëm një kolonë shumë e hollë të plazmës, 5 - 10 mm, e cila menjëherë fillon shpejt zgjerohet në rrethinat dhe do të vënë në lëvizje përreth ajrin. Trarëve të rrezatimit elektromagnetik nga pika e origjinës - kanal i dritës, janë duke lëvizur me shpejtësinë e dritës, zgjerimi i shtyllën e ajrit që ndodh me shpejtësi të krahasueshme me shpejtësinë e shëndoshë, që është rreth milion herë më e ngadalshme. Kanali i dritës rrezaton energji të të gjithë gjatësisë së valëve në rrethinat e saj, edhe furnizimet e ngrohjes të ambientit ajër, si pasojë e energjisë kinetike, e shumë miliona joules, për një metër e nivelit të shkarkimeve elektrike. Gjatë një pjesë të një të dytë, në masë me shpejt lëvizin kolona të ajrit, has në ajër stacionare, në një distancë prej dhjetëra metra nga kanali e dritës, dhe në këtë kohë mund të ndodhë një goditje pasuese rrufe - Restrike, Pash s econdary, brenda këtë kolonë shpejt lëvizin të ajrit. Termi "Kolona me shpejtësi lëvizje e ajrit" është e theksuar vetëm relativisht, natyrisht, sepse trarëve të valëve elektromagnetike janë duke lëvizur dhe duke reflektuar brenda saj milion herë më të shpejtë.

 

Nga pikëpamja e goditje rrufe pasuese, kolona e ajrit mund të konsiderohet si një objekt stacionare, cilindër, shumë të kufizohet ndjeshëm. Le të supozojmë, me një diametër prej 10 m - 0.03 sec e parë pas kthimit goditja. Brenda restrike i kësaj kolone është duke shkuar në 100 - 200 mijë km / h, dhe trarëve elektromagnetike rrezatuar nga se, janë duke lëvizur me shpejtësi të dritës. Gjatë vetëm njëqind millionths e një të dytë, çfarë është koha e gjatë që është i rrezatuar pushtet të pjesës dërrmuese të goditje rrufe pasuese - më 99%, është kolona e ajrit lëviz "vetëm" shpejtësi të shëndosha, të një 30 mm distancë. Rrezatimi elektromagnetik i shkarkimit të mëvonshëm elektrike lëvizur në të njëjtën kohë në një distancë prej 30 km, dhe se rrezet, propaganduar në të gjitha drejtimet, mund të jetë brenda kolonë të tillë rreth 300 herë mori veten dhe për të krijuar shumë llojet e rezonancë dhe ndërhyrje.

 

Kufiri dhe ajri brenda cilindrit do të jetë shumë intensive jonizues dhe elektrike përçueshëm. Një pjesë e rrezatimit e shkarkimit të mëvonshëm elektrike mund të duket si i detyruar tension në mur cilindër dhe e bazuar. Të njëjtën mënyrë mund të zhvillohet qarqet legjendar të ngushta, që nuk do të jetë në gjendje të krijuar në bimësi edhe fëmijën duke ecur nëpër të. Nuk ishte edhe në përparimin e një valë goditëse në ajër, fillimisht shumë më shpejt se shpejtësia e zërit, gradualisht ngadalësuar. Vala Shock lëviz më shpejt para valës së shpërthimit, dhe kështu, në rrethana të caktuara, një restrike është në gjendje të krijojë dy qarqet krijuar në sajë të induksionit. Nga dimensionet e shumta të disa qarqeve do të jetë e mundur disa me mend se sa kohë zgjati reflektimet brenda kolonën e ajrit të krijuar nga shkarkimin rrufe të parë të madh. Çfarë distancë përafërsisht ofenduar rrezatonte rreze elektromagnetike brenda kolonën, në sajë të reflektimet përsëritura.

 

Gjerësia e përshkruara shkon unaza të ngushta nga 10 deri në 20 cm, që i korrespondon gjysmës së një mijtë e një të dytë në lidhje me shpejtësinë e shëndoshë, gjatë asaj kohe drita lëviz 150 km. Ky është një vlerësim shumë të përafërta. Mundur, që brenda kolonën krijuar përkohësisht e ajrit mund të marrë vendin reflektimin totale e rrezeve elektromagnetike. Nën rrethana të caktuara, disa rrezet do të reflektojnë brenda kolonën e shumë më tepër se vetëm gjatë shkarkimit të mëvonshëm elektrike. Në gjendje për të lëvizur në distancë shumë më të gjatë dhe të krijojnë ndërhyrje shumë më tepër të komplikuara. Reflektim Total ndodh kur rrezja e bën kënd mjaft të vogël - më i vogël se një kënd kufi, në lidhje me kënd të tangjent shell cilindër në pikën e kontaktit.

 

Kolona e Air shpejtësi kundër shpejtësinë e dritës është me të vërtetë i papërfillshëm, 1/10 6 , por zgjerimi i sajë i ngadaltë, nonzero dhe konstante, gjithashtu shumë e njëtrajtshme e kolonën e ajrit mund të formohet brenda këtij rezonancë shumë interesante dhe e komplikuar dhe strukturave ndërhyrje. Përshkrim më i detajuar i këtij procesi do të përshkruhet për shembull në faqe mekanikë rrufe - interferencat valë brenda zgjerimin shtyllën e ajrit.

 

Diçka e ngjashme është e mundur për të thënë në lidhje me mundësitë e shumta reflektimet dhe interferenca e rrezeve elektromagnetike brenda kolonën e ajrit, zgjeruar me shpejtësi. Në funksion të interesit të kësaj teme, dhe fakti, se disa modele të vërtetë tregojnë rrugën e krijimit të ngjashme, disa nga subpage sapokrijuar të rrufe seksion do t'i kushtojë vëmendje të veçantë për këtë mundësi. Është thelbësore që në një mënyrë të ngjashme gjithmonë ka origjinën një rreth si bazë, dhe brenda që është e mundur të gjeni llojet e ndryshme të rezonancë, të fractals, edhe ndërhyrjet apo modelet të kombinuara rrethit kulture. Në diagram është një grafiku i temperaturës dhe presionit brenda një valvul e djegies motorike. Link disa shembuj do të vendoset këtu. Ngjashmëria e procesit brenda cilindrit të motorit me djegie të brendshme, simulimi i një pajisje nga një praktikë inxhinieri standarde, ndoshta pas restrike afërt: një ekuivalent të rregullt të një shpërthimi, apo më shumë si djegia e kontrolluar, duke u zhvilluar brenda cilindrit e djegie të brendshme ose motor diesel.

 

Metaforike, është e mundur karakterizojnë formimin e disa formave të rrethit kulture si një analogji e rezonancë dhe ndërhyrje në mes valëve të shëndoshë dhe valët elektromagnetike. Diçka si radio natyrore, televizion, oshiloskop, dhe fotografisë së bashku.

 

 

 

Drop e ujit - fenomen kërcejnë, puls bie nga lart ...

Një mundësi tjetër e krijimit të strukturave kulture periodike rrethit është përhapja e presion i tepërt të madh në mjedisin rrethues, si rrezet e lëngshme pas ndikimin e pikëz në nivelin e ujit. Klikoni foton për të ndjekur burimin.

Nga fotografia e dytë janë paraqitur ndikimet e disa pikave në një shtresë e hollë të lëngshme, shumë interesante është kaluar. Në rastin e rrufeja në fushën e mundur të krahasohet me një ndikim prej një impuls të madh në një shtresë e hollë të lëngshme. Dallimi kryesor është se në rastin e shkarkimit rrufe tillë është një fenomen të krahasueshme me një ndikim kuti shkrepëseje, të rënda si një lokomotivë. zajfyz.physics.muni.cz

 

 

 

Fusha elektromagnetike rradhës, oshiloskop

Një mundësi, që do të shpjegojë të lartë saktësi simetri multi-aks të disa piktograme rrethit kulture është se shkarkimet njëpasnjëshme elektrike, përafërsisht 20-30 Millisekonda njëri pas tjetrit, duke u paraqitur në distanca vetem pak metra nga njëri-tjetri, janë në gjendje për të krijuar në kjo pikë e fortë e rradhës elektromagnetike fushë. Kjo mund të jetë më shumë se tre fazë, nuk mund të krijojë rezonancë të ndryshme dhe ndërhyrje, dhe mund të ndikojë në tjetrin në atë vend të shfaqen rrezet elektron dhe në këtë mënyrë ", pikturuar në fushën e" shumë të ndryshme piktograme simetrike rrethit kulture. Gjithçka ka ndodhur në fraksionet e sekondave. Shiko rrufe .

 

Për shembull, efekti i tre pulses të njëpasnjëshme, të 20ms intervali në një trekëndësh në një distancë prej dhjetëra metra nga njëri-tjetrin mbi sipërfaqen e një fushë të drithërave, të krijuar për një moment rradhës fushë elektromagnetike. Edhe pse vetëm për një ndarje të dytë, por i madh, përtej çdo imagjinate njerëzore. Falë fushën e gjeneruar elektromagnetike mund shumë lehtë të veprojë një motor elektrik me një prodhim prej Terawatt përafërsisht më shumë. A është e mundur që të nxjerrin atë fushë të tillë elektromagnetike, edhe fusha elektromagnetike e çdo rrufe, do të ndikojë në bimë, jo vetëm nga induksion, por edhe mekanikisht.

 

Në atë kohë të mundshme për të përshkruar bimët që veprojnë si përçues elektrike - i detyruar aktuale, edhe rryma kryer kalojnë përmes tyre, kështu që ata shfaqen si electromagnets dhe fusha elektromagnetike mund të veprojë mbi ta nga forcat mekanike, duke e lënë në to efekte mekanike, të dëmtojë. Përveç gjithçka e përshkruar këtu, në atë pikë kulture rrethit mund të ndodhin lëkundje të ndryshme - përditë harmonik, luhatjet dampuara gjithashtu. Sasi të madhe të piktograme rrethit kulture imitojë një rekord të oscillations dampuara, kur rrethi më i madh është pasuar nga një më të vogël, e ndjekur nga një edhe më të vogla, gjithnjë e më shumë, shpesh më shumë se dhjetë. Disa fotografi te ngjashme rrethit kulture të shërbejë gjithashtu si një shembull në këtë faqe 1, 2, 3, qindra të tjera të mundshme të vëzhguar përmes webs qarqet Pri.

 

Të gjitha ngjarjet përshkruhen këtu, ndodhur më lart disa drithëra, ose, misri lulekuqe, përdhunim dhe çdo lashtat tjera, mund të shkaktojë atje pothuajse nuk ka efekte të dukshme. Fillimisht, në ditët e para, sepse ata ishin vetëm ashtu-quajtur "regjistruar" në raster rregullt formuar nga bimët individuale. Ndryshimet e tyre të dukshme apo dobësi të çojnë në rënien e tyre në tokë, që ndodhin pas shumë ditësh, javëve apo edhe më gjatë. prezantimi - përshkruar atje. Rrethi kulture është regjistruar, por ende absolutisht padukshme.

 

Dëme Rrufeja me bimë bujqësore

siç është përshkruar në literaturën e shkencës serioze bujqësore dhe web faqet


pambuk dëmtuar nga rrufeja
Proceset, të përshkruara në paragrafët e mësipërm, natyrisht, mund të ndodhë edhe gjatë çdo vend tjetër bujqësor, ku nuk janë rritur të lashtat, të aftë të përkulet pas dëmtimit, sepse struktura e tyre anatomike të parandaluar ata nga ajo -, patate domate, panxhar. Shembull i vegjetacionit pambuku dëmtuar për shkak të energjisë elektrike nga shkarkimin rrufe në imazhin e majtë. Burimi nga imazhet ipm (Menaxhimi i Integruar i Pest), një projekt të përbashkët të: Qendra për specieve pushtuese dhe shëndetin Ekosistemit, Colorado State University, USDA Instituti Kombëtar i Ushqimit dhe Bujqësisë, Rrjeti Jugore Plant diagnostike . Universiteti i Gjeorgjisë - Warnell Shkolla e Pyjeve dhe Burimeve Natyrore dhe Kolegjin e Shkencave Bujqësore dhe Mjedisore Kjo është një fotografi nga një hulumtim serioz bujqësore, nuk ka deliri absurde dhe i çmendur e vëzhguesve qarqet kulture. Pas një interval më të gjatë kohë nga shkarkimin rrufe mund të vërehet dëme në bimë apo shkatërrimin e tyre të plotë - të vdekur, zakonisht në një formë të një rrethi. Është e mundur për të lexuar në një literaturë për të tilla raste, shembuj të listuara në subpages  Sci-ri, bujqësia. Ja vetëm disa shembuj individuale, në referenca shumë më të detajuar. Shumë raste të ngjashme kanë qenë në të kaluarën, nga vëzhguesit qarqet kulture të regjistruara, dhe mjaft gabimisht diagnostikuar si rezultat i veprimit të një forcave të pakapshme.

 


soje dëmtuar nga rrufeja
Image Next në të djathtë tregon dëme rrufe në soje, nga Sëmundjeve sojë Atlas ( shih ), sëmundjet nonparasitic, botuar në cipm.ncsu.edu, e internetit të Qendrës Kombëtare të Shkencës Fondacioni për Menaxhimin e Pest të Integruar CIPM), North Carolina University. Fermerët e dinë shumë mirë se efekti i shkarkimeve rrufe mund të jetë i gabuar lehtë për çdo gjë tjetër - e bimëve dhe të kafshëve dëmtuesit, mungesa apo plehrave të tepërta, efektet e thatësirës, ​​i lagësht, temperaturat e larta ose të ulëta, shih literaturën. Ka edhe kudo mjaftueshmërisht të besueshme përshkruar se si të sigurtë dallojnë goditur nga rrufeja nga dëme të tjera të ngjashme Më gjerësisht nga dëmi që pas një kohe të caktuar, nuk u përhap në bimësi. Ajo është gjithashtu vërejti se shpesh në zonat e prekura ata mund të fillojnë duke shkaktuar të gjitha llojet e insekteve të tjera, por më vonë, vetëm si një dukuri e mesme. Ashtu si fermerët dhe e dini se pasojat e sulmeve rrufe individuale në fushat e drithërave mund në raste të veçanta shumë të konsiderueshme të ndryshojnë nga njëri-tjetri. Ky fakt është në letërsi gjithashtu mjaft në detaje përshkruhet. Pra, në vend vetëm për argëtim, agriculturists tonë të dashur, të lënë të gjithë se "hulumtuesit" diletant e qarqeve kulture, vazhdojnë kuturu në deliri tyre. Një tjetër letër me të vërtetë serioze botuar me disa fotografi, të quajtur sojë "Misteri" , të mundshme të gjeni në web të Universitetit të Illinois, illinois.edu , Integruar Dëmtuesit Menaxhim, ipm.illinois.edu. Ideja më e rëndësishme e këtij neni është se pasojat rrufe në fushat bujqësore mund të duket krejt ndryshe: "Rrufeja ndoshta nuk ka grevë në të njëjtën mënyrë në të gjitha rastet". Gjithashtu, konfirmohet sërish: "Rrufeja mund të shkaktojë simptoma që mund në disa raste duken si një sëmundje, të tilla si Phytophthora me majat e saj të vdekur të bimëve".

 


Dëmi Rrufeja: sojë

 

piper terren goditur nga rrufeja
Nuk ka shënim shumë karakteristike për bar - poaceae, ashtu si pothuajse të gjitha drithërave, në Production luledielli Manualit të vitit 2007, shih . Web Kombëtar luledielli Shoqatës, NSA. Ndërsa luledielli dhe barërat e këqija vdesin ose janë dëmtuar shumë keq, bari -. Poaceae mbijetuar Përkundrazi, ajo mbijeton një përqindje të madhe të bimëve individëve të prekur Poaceae, dhe do piqen, edhe pse me dëme të dukshme. Kjo aftësi është e lidhur me mbjelljen densitet të lartë. Dhënë tre shembuj në lidhje me vetëm një specie bimore - panxhar sheqeri, një tjetër në lidhje me luledielli, një tjetër në lidhje me patate, një e përbashkët. Në anën e majtë vendoset një foto, duke treguar pasojat e rrufesë në një fushë e piper. Burim - web i Universitetit të Massachusetts Amherst, e qendër për bujqësinë. Mundur të gjeni mijëra artikuj profesionale bujqësore në internet, si dhe dhjetëra mijëra, qindra mijëra në librat e shkencës, tekste të shtypura, artikuj. Në pothuajse çdo njëri prej tyre është një shënim në lidhje me formë relativisht të kufizohet ndjeshëm, rrethore ose eliptike e bimëve të dëmtuara pas shkarkimin rrufe. Theksoi më tej se dëmi është dukshëm më së shumti deri në disa ditë pas rrufesë, diku më shumë se një javë. Dëshironi më shumë?

 

Mostrat e qarqeve "kulture" nga arkivat, për të krahasohen me efektet e dritës

Holland, Sevenum, Limburg, 30. 6. 1999

Kanada, Essex County, 26. 4. 2004

Argjentina, Santa Fe, 29. 12. 2009

Këtu është një futje të vogël, për të krahasuar. Tre fotografi, e ilustrojnë edhe "qarqet kulture" (patate, 2 soje x), për të marrë lexuesit për të krijuar një ide koherente të asaj që janë "hulumtuesit" në gjendje të kalojë për qarqet kulture. Sevenum, Limburg, Holanda, 30 korrik 1999. Ontario, Essex County, Kanada, 24 korrik 2004. Argjentina, Santa Fe, 29 dhjetor 2009. Fotot e ngjashme mund të gjenden në koleksionet e dhjetra, kërko vetëm. A është e mundur të gjeni fotot e shumë të tjera, që janë shumë të habitshme të ngjashme me atë tre në tekstin e mëparshëm - piper i kuq, soje pambuku - identifikohet qartë si e efekteve të dritës. Ndoshta varet kryesisht nga se, që të marrë pjesë në vend të tillë të ngjashëm të parë. Në rastin e punëtorit të rëndë bujqësore apo studiues, sesa dokument dhe e përmend atë në një botim që kanë të bëjnë me efektet e goditjeve rrufe në monocultures e të lashtave në terren.

 

Sëmundjet sojë. Lakra. marule. Z. Bean. misri. tjetër soje .

 


Rrufeja sëmundje e patate (1915), fig. 12a

Sëmundjet e kulturave kamion dhe kontrollit të tyre, të JJ Taubenhaus, PhD fulltext internet, vëzhgimet mbi patate nga Jones dhe Gilbert në vitin 1915 (!), fiku. 12a. Në faqen 74: "Nuk ka dëshmi për thyerje të ndarjes apo mekanik të rrjedhin është vënë re". Page 75: Jones dhe shpjegimi Gilbert i fenomenit: "Kur një stuhi elektrike shpërthen papritmas pas një periudhe të motit të thatë dhe shiu i parë wets shtresë e punueshme, mbetet një shtresë e tokës të thatë në mes të kësaj sipërfaqe me lagështi dhe nën lagështi tokës, e cila është një dirigjent i dobët i energjisë elektrike. Kur rrufeja godet vendin e lagësht sipërfaqe, ajo shpërndan në të gjitha drejtimet, horizontalisht dhe pastaj poshtë në tokë, linjat e mëposhtme të rezistencës më të ulët. rrjedh bimore dhe rrënjët e tyre me përmbajtje të bollshme të ujit janë përçues të mirë se sa shtresa e tokës thatë përmendur vetëm, dhe kështu kalon elektrike aktuale përmes tyre. e indeve mund kështu të plagosur apo vrarë në mënyra të ndryshme, në varësi Shuma e kalimit aktuale nëpërmjet tyre. " Ky është një përshkrim shumë i saktë i disa parimeve dhe efektet, që marrin pjesë gjatë shfaqjes së qarqeve kulture. Ajo u shkrua rreth 100 vjet më parë.

 

Shqyrtim mujor moti, gusht, 1920 (!), vërejtur dëmtim rrufe në patate. Agriculturists njohur, që rrufe do të krijojë pas disa kohë dëmet rrethore në një fushë barishtore me ndonjë perime të zakonshme ose drithëra.

 

Phytopathology, amerikan phytopathological shoqëria, (1917), fulltext , internet .

 

Njoftim i rëndësishëm.

Çdo dëshmitar i rastësishëm, i vendosur në atë moment pikërisht në momentin e rrethit kulture lindje piktogrami, do të jetë kurrë në gjendje të ofrojë ndonjë provë për këtë. E mundur për të bindur nga fotot. Nuk do të jetë interesuar në diçka si piktograme rrethit kulture dhe krijimin e tyre në të gjitha. Do të ketë probleme krejtësisht të ndryshme. Në foton e duhur është qartë e dukshme "nënshkrimi i fajtori kryesor" në pemë. Në foto majtë, atje është gjithashtu i pranishëm, por jo si të rëndësishme të tilla dhe të dukshme. Informata më të hollësishme - paralajmërim

 

 

 

Testet dhe eksperimentet

Disa eksperimente u kryen, fotografi ekzistojnë dhe do të publikohet

Do të kryhet, diku, eksperimentet me ndikimin e një shkëndijave në një material pluhur. Pigment shpërndara, madhësisë së grimcave në mënyrë të mikrometra, video kapur me shpejtësi të lartë, me 420-1000 PIC / s), disa më vonë rezultatet këtu.

 

Edhe pse shkëndija elektrike, që janë të përdorura në provë, të transferojë shumën vetëm shumë pak të energjisë - 0.03 përafërsisht xhaul, shfaqin të gjitha parametrat e shpërthimeve, duke përfshirë valë tronditëse dhe valët presion.

 

 

Elektronike në shtëpi dhe pajisje laboratorike në rritje në një fushë.

Mundur që të rrjedhin, që shkarkon në harmoni dhe të mëvonshëm rrufe, të cilat zhvillohen në një moment shumë të ngjashme në një distancë të vogël nga njëri-tjetri, dhe përmes të cilave janë të rrjedhin qindra mijëra Amper, të gjitha që të krijojë një shumë të fortë, të mëdha, fushat elektromagnetike, gjithashtu rrotulluese, rreth tyre. Të gjithë ata janë në gjendje të ndikojë drejtpërdrejt me njëri-tjetrin, duke tërhequr, prapësoj dhe krijimin e rezonancën dhe interferenca. Diçka si TV ose oshiloskop vakum tub. Shkarkimin rrufe është e ngjashme me një rreze elektron. "Pak" më e fortë se ajo në TV - përafërsisht 10 15. Në mënyrë të ngjashme më të fortë janë fushat elektrostatike dhe elektromagnetike deri në një distancë prej disa metrash. Oshiloskop Natyrore, krijimin e rrethit kulture shifra lissajous .

 

Është gjithashtu e mundur të imagjinohet se gjatë një ndikim të elektron trare, në rastin e shkarkimeve rrufe të njëpasnjëshme apo Paralel, që është streaming nëpër fushën shumë të fortë elektromagnetike me rotacion mund të lindin shumë simetrik piktograme rrethit kulture, sipas akseve shumë.

 

Në skajin e sipërm të djathtë të rrethit të imazhit kulture shoqërues është e mundur që të njohin shtigjet me drithëra klasik të dëmtuara dhe të përkulur, pas tramlines pranë kufirit të fushës, më shumë që është në gjah, lagështia më mbajnë, përçueshmëri të lartë, më shumë tërësisht të dëmtuara. Efekt shumë të ngjashme të jetë e mundur të vëzhguar në everyute absolute çdo të fushave të drithërave, ku duket se çdo RDF, Randomly Downed Formations, Të dëmtuara zakonisht drithëra. Është gjithçka vetëm një rastësi? Fotot e shumë më tepër në dispozicion. Mundur, që mund të shtohen së bashku induksion dhe udhëheqja e rrymave të krijuara në gjurmët. Ata janë shumë më afër së bashku se kudo tjetër, më të plotë. Modeli mund të jetë krijuar të ngjashme me prejardhje modele chladni . Burim Picture: www.physics.ucla.edu. Oshilacione terren dhe sjellja e bimëve, simulon valët mbi sipërfaqen e ujit mund të marrin pjesë. Kjo mund të jetë edhe një kombinim i ngjarjeve të tipit të shumta.

 

 

Përçueshmëri elektrike nga një ndërfaqe të fazës

valë shoku - ajër, plazma - ajër dhe më shumë

Shpjegimi i pranisë së një ose më shumë qarqe shumë të ngushta në disa modele të rrethit kulture nga formimi një pagesë në kufirin mes të valës shoku, apo plazma e shumë të zgjeruar me shpejtësi, dhe një ajër stacionare ose lëviz ngadalë dhe transferimin pagesë, ose një të konsiderueshme pjesë e energjisë së çdo shkarkimeve të njëkohshme ose të mëvonshme elektrike, nëpërmjet mjedisit të kësaj ndërfaqe fazë. Në interface fazën e valë tronditëse përhapura nëpërmjet ajrit dhe elemente të tjera të përmbajtura në të. Pluhuri, lagështia, grimcat shumë jonizues, nuk ndodh për fërkime të mëdha, formimi i akuzat e mesme elektrike, dhe më shumë gjasa ka një shumë të lartë përçueshmëri elektrike. Këto qarqe a shumë të ngushta kështu që ndoshta diçka si rekord çastit të shkarkimeve rrufe të njëpasnjëshme, fushat elektromagnetike, rryma detyruar dhe rrymat plumb nga dirigjentët e ndërfaqes fazën e kufirit ajror kolonë, të pranishëm çastit mbi bimësi kulture. Shih fotot shoqëruese rrethit kulture.

shockwave_u_letadla_tvar-a-sireni_shockwave_blesku.htm  

 

 

Forma të rregullta rrethit kulture vs parregullta, forma të rastit

Pri qarqet në afërsi të cilat janë struktura të parregullta

Në buzë në terren e sipërme të rrethit foto kulture mund të vërehet dëmtuar në mënyrë të parregullt drithëra, e cila ndodh mjaft shpesh për shkak të shkarkimit rrufe në këtë fushë. Kjo do të ndodhë pas disa ditë ose javë,
Ancona, Itali, 29 qershor 2008
si shpjegohet diku tjetër në këtë vend, ose në faqen detaje kronologjinë , ku do të jetë procesi i degradimit indet bimore pas kalimit të tanishme elektrike të dokumentuara photographically në detaje të madh. Fotografia këtu në anën e majtë tregon që elektrike aktuale - fuqia e shkarkimit rrufe kaluar pjesërisht nëpër buzë e sipërme të fushës, traktor ndjekur gjurmët atje, të dy rreth linjat e tramvajit pingul në buzë, edhe përmes model gjeometrik. Rregullt rreth kulture formë dhe të parregullta të dëmshme, dhe natyrisht nuk mund të krijohet gjatë një stuhie të vetme, në sajë të një shkarkimi të vetme rrufe, por kjo është e mundur. Kjo rrufe, ndoshta një i vetëm, vetëm "regjistruar" se foto, dëmtimin e drithërave të shfaqet deri në shumë ditë më vonë. Edhe javë, në varësi nga sasia e energjisë së furnizuar - intensitetin e ekspozimit.

 

Në fillim është përkulur në sipërfaqe vetëm një pjesë e vogël, dhe më poshtë një për qind, disa metra katrore, zonat më të prekura. Gradualisht, nga dita në ditë, diku orë me orë ose madje minutë pas minute, shton një tjetër, derisa më në fund, vetëm para korrjes ndoshta të shtrirë në tokë diku rreth 5 për qind. Ndonjëherë më shumë se 20% të sipërfaqes totale, nganjëherë, për fat të keq, mbi 90 për qind. Për të sqaruar dhe dokumentuar fenomenin e përshkruar në të ardhmen do të jetë e mundur për të përdorur Time-direku kamera , duket si punë shumë të mirë për ta. Tani për tani vetëm e mundur të kënaqur me një shpjegim të fenomenit në faqe dhe nën faqe kronologjisë . Procese shumë të ngjashme shpesh ndodhin brenda modeleve të qarqeve kulture, në afërsi të tyre dhe në një distancë të madhe, dhe në fushat përreth. Në të gjitha vendet që janë të prekura nga shkarkimet elektrike rrufe. Ndodhin që nga zbulimi i modeleve të deri në të korra.

 

Gjithashtu është e mundur që ndoshta shumë më e drithëra të dëmtuar të shfaqen në këto fusha, ku kanë ndodhur dy shkarkimet rrufe afër nga një i dytë në intervalin prej disa javësh. Shkarkimi i dytë zhvillohet në fushë me bimë të dobësuar në mënyrë të konsiderueshme, dhe është në gjendje të shkaktojë dëme të konsiderueshme më shumë. Është gjithashtu e mundur të imagjinohet se modelet e rregullta rrethit kulture është e mundur për të krijuar shumë më e lehtë në një fushë të tillë që duhej të jetë "përgatitur" disa javë më parë. Raste të tilla janë padyshim shumë më pak shpesh se një herë faqen e prekur. Do të shprehet statistikisht.

 

Komentin më shumë në foto rrethit kulture nga Ankona: nga disa vëzhgimeve, duket se një nga shumë faktorë që mund të marrin pjesë në krijimin e modeleve të rregullta gjeometrike në fushat e drithërave, mund të jetë fakti që në atë vend ishte në veprim jashtëzakonisht të fortë shkarkimin rrufe, i cili ndodh vetëm pak gjatë stuhisë në tërësi ose të sezonit edhe të tërë. Prandaj është e mundur që ekspozimi ndaj çdo gjë ka qenë me të vërtetë për shkak të shkarkimit vetëm një, ose një sistem të shkarkimeve të njëkohshme disa të njëpasnjëshme elektrike, të cilëve totalit Kohëzgjatja rrallë kalon një sekond. Pjesa më e fortë shkaktoi krijimin e asaj piktogrami rrethit të rregullt kulture, shkarkimet e dobët, të mesëm, Paralel dhe pasues elektrike shkaktuar formimin e Downed çrregullt, të dëmtuara, dobësuar, në lagje. Një tjetër, me të vërtetë shumë e mundshme mundësi është se shkarkimet e dobët elektrike nuk ndodhin në të gjitha, që të parregullt e zakonshme përreth dëmtuar formohet vetëm për shkak të rrymave kryesore të mbetura nëpër gjurmët traktor, ndoshta me induksion në to.

 

Një tjetër opsion që është e mundur të vëmendshëm gjatë krijimit rrethit kulture, siç përshkruhet në detaje në një prej artikujve të parë të botuar, është një alternativë që një pjesë të konsiderueshme të shkarkimeve rrufe, menjëherë pas ballit të tij, e preku pjesën tokësore të konsiderueshme të energjisë së saj u drejtua thellë të mjaftueshme nën sipërfaqe, pa energjinë e saj në mënyrë të konsiderueshme mund të kalojnë nëpër tokë të lagur dhe tramlines në zonat përreth. Shkarkimin rrufe kanal pastaj vepron si dirigjent, përmes të cilave kalon i tanishëm thellë nën sipërfaqen e Tokës, dhe është nga një dirigjent të mirë të tanishëm apo përçuesve disa, e kryer thellë nëntokë. Në sipërfaqen e tokës, atëherë do të krijoheshin forma të rrethit kulture që janë shumë të ngjashme me atë të krijuar nga linjat në terren magnetike në tallash metali hekuri. Shih fotot parë në këtë faqe. Për shembull, është vërejtur formimin e rrethit AA modeleve kulture të rregullta të drejtpërdrejtë mbi një tank metalike të nëndheshme - të shërbejë si një dirigjent shumë të mirë aktuale - shkopin nëntokësore rrufe. Në disa dokumentar rrethit kulture filmit përmendur.

 

 

 

Nyjet dhe të dëmtuara, drithëra gënjyer

Drithëra shumë e zakonshme përkulur, nuk ka forma të rregullta, janë krijuar pikërisht nën të njëjtat kushte si përshkruhen në qarqet kulture. Bimët janë dëmtuar plotësisht nën të njëjtat kushte, kryesisht nga elektrolizë dhe produktet e saj, duke përfshirë dëmtimin mekanik për shkak të gazrave që rezultojnë, ndoshta, në varësi të fuqisë së përgjithshme të shkarkimeve elektrike, edhe nga rezultat dëme të ngrohjes. Në faqe nën nyjet është e mundur për të vëzhguar, se drejtimi i gjeth, që nuk u goditën nga çdo energji elektrike, dhe të vënë përsëri vetëm për shkak të iniciativës mekanike - eksperimentalisht, ka të ngjarë për shkak të kënd të madh, i cili kishte për të kapërcyer, të aftë për të regjistruar dëmtimi mekanik i nyjave, me forcën e tyre. Nuk ndikojnë në cilësinë e të lashtave pjekur, gjeth u anon vetëm nga stimuli mekanike. Fotografitë Majtas shoqëruese kanë qenë tradicionalisht të marrë në vendet ku nuk ka pasur edhe një aluzion i qarqeve kulture, drithëra vetëm zakonisht të dëmtuara, me gjeth pjesërisht ose plotësisht Bent në tokë.

 

 

qarqet kulture - enigma zgjidhur.

Një herë dhe për të gjithë.

Unbelievably primitive, dhe dikush mund të thotë, shpjegimin qesharak. Dashuruar të UFO, mister, parapsikologji, të UFO, energji të panjohur dhe nuk ekzistojnë dhe të pakuptimta të ngjashme mund të ketë transportuar veten në pafundësi. Me fjalë të tjera, ata mund të puth gomarin e tyre të qelbur dhe të shkojnë në ferr.

Pothuajse të njëjtën gjë thonë e mundur në lidhje me jashtëtokësorët .

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

 

3 en

 

 

 

 

Kjo faqe është përgatitur, dhe të gjitha teoritë e paraqitura këtu ishin shumë tërësisht, nga afër dhe në hollësi shqyrtohet eksperimentalisht nga

 

Jan Ledecky