Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Anglisht origjinale - kulture-qarqet-anomali . Ju lutemi justifikim ndonjë gabim shkaktohen nga machine translation.
lightning
Anomalitë Rrethi BIMEVE
Çdo lloj i "anomali", pranë qarqeve kulture është e lehtë të shpjegueshme nga shkarkimeve rrufe fundit
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Qarqet Pri

 - Site makinë-përkthyer

  menu - sitemap Complete list of all pages of this web

Është çdo gjë vetëm një rastësi?
Zhvillimi Teoria dhe progresi kërkimin filluar para Mar 2008

Anomalitë Rrethi BIMEVE kuptueshme tani.

PagPh
Qarqet kulture, të krijuara nga forcat natyrore, janë shoqëruar pazgjidhshmërisht me shumë anomali "unexplainable"

nëse të interesuar kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

Anomali, ndodhin brenda dhe në afërsi të rrethit kulture (të shkurtër)

Këtu vetëm një hyrje të shkurtër dhe disa shembuj praktike, më shumë detaje këtu

Shkarkimi rrufe është shumë e thjeshtë, natyrale, dhe LogicAll tronditëse shpjeguar shkakun e seri elektrostatike, elektromagnetike dhe çdo anomali të tjera, që janë të pranishme Brenda usuall dhe të afërt me ndonjë të vërtetë, forcat natyrore të krijuara rrethin kulture.

 

 

Shenim:

Kjo faqe shërben vetëm si një skicë të shkurtër duke shpjeguar disa anomali të mëdha gjenden në afërsi qarqet kulture. Tërë çështja është shumë më i detajuar në një tjetër faqe, anomali , pjesë e menysë kryesore, dhe pop-up submenu shfaqeshin aty, ku është problematika të përpunuara në më shumë detaje. Një listë më e detajuar e anomalive më të rëndësishme, disa prej të cilave do të diskutohet më në detaje atje, edhe në fund të kësaj faqeje këtu . Është ende vetëm një para-release, ndoshta diku në faqet e ardhshme do të vënë së bashku.

 

Absolutisht përshkruar të gjitha, kaq e vështirë për të kuptuar, madje pothuajse tërësisht "unexplainable" fenomene mundshme Easily shpjeguar dhe kuptuar si jehonë e thjeshtë të asaj që ai vend që disa kohë më parë u zhvillua - një i madh, gjigant elektromagnetike-elektrostatike - elektromekanike impuls (LEMP quajtur kështu - Rrufeja Pulse Elektro magnetik), që për një kohë më të gjatë shkaktoi një shumëllojshmëri të materialeve në sipërfaqe dhe nëntokësore të ndryshme "të pashpjegueshme" pronat - dallimet e temperaturës (dhe diferencat e mëdha presion - tinguj të ndryshëm) të energjisë elektrike statike, magnetizëm. Falë Kjo mund të jetë në dhjetëra nëntokësore ruajtur përkohësisht shumë kilogramë të kimikateve toksike jashtëzakonisht. Siguria e parë, Lucy. Ajo është rekomanduar me forcë që të mos të marrë vendin e thatë derrat Guinea, sidomos kur shumë prej tyre në vend po përjeton simptoma mjaft tipike në përputhje me përdorimin e drogës. Tashmë edhe mbi 20 vjet. Posible, disa prej tyre që janë duke u përpjekur të përsëritur për të gjetur vende të thata të jenë të lumtur përsëri. Rrethi kulture abuzim, Rrethi Pri maturi sindromi.

 

 

 

Mosfunksionimi i pajisjeve elektronike dhe microelectronic

 

ose diçka të tillë, shumë të ngjashme. Ky informacion transferimi ose rekord është përdorur pa përjashtim - ngarkuar elektrike , elektromagnetizmin nganjëherë njëkohësisht edhe. E njëjta gjë vlen edhe për një karakteristika shumë më të zgjedhura në kujtesën e lëvizshëm (SD, xD, SDHC, SDXC, flash dhe ndonjë tjetër) në të gjitha pajisjet tezat, të cilat nuk mund vetëm të shkatërrohet plotësisht ose seriozisht të dëmtuara nga të energjisë elektrike statike (e vet vëzhgimi) edhe "vetëm" shuar (përsëri, vëzhgimi personal) ose Për fat të mirë, për një kohë të paaftë për të punuar (tjetër vëzhgimi personal).

Shumat e larta të energjisë elektrike statike edhe u matur nga studiuesit rrethit kulture.

 

Ka ndoshta pranishëm dhe Mbetjet e një pagesë elektrostatike, e cila ishte në vend vetëm para shkarkimit rrufeja ndodhur dhe gjatë thatë atë në sasi se është përtej çdo imagjinate njerëzore, edhe një pjesë e vogël e saj ende përfaqëson një pjesë të madhe të shumës së energjisë nga i cili Mbetje të matshme janë të fshehura LOWL nëntokësore të ngjarë të vazhdojnë gjatë.

 

Nga rruga, një i vetëm, nën një rrufe mesatare thatë mbart një pjesë të madhe të energjisë, që do të jetë që shfarosën të gjithë njerëzit që do, e lidhur me seri-paralele dorë me dorë. Por kush do të donte të përpiqet dhe të bëjë punën e thatë pa kuptim (duart dridhen gjithë njerëzimin me njëri-tjetrin) ...

 

Rrufeja Hunter
Vëzhgimi vet: pas vizitës dhe të shtënat dy vendet e parashtruar `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture (në ditën e parë kur banim (të dëmshme, dobësimin) shfaq, 10 ditë pas stuhisë dhe shkarkimeve rrufe që e ka shkaktuar banim (të dëmshme, dobësimi)) 90 më shumë % 16GB SDHC kartën e shuar dhe shkatërruar - kjo nuk mund të jetë i formatuar përsëri në kapacitet të plotë, edhe më pak se 1GB. Kamera "mbijetoi". Fotografi me pikëpyetje -? - Imazheve që ishin fshirë dhe nuk mund të restaurohen, të vendosura në pjesën e dëmtuar të kartës. Dështimi Volgende ditë Gjatë shtënave (faqet e njëjtë vizitues, karta ri kujtesës), dhe mesazhi "karta bosh". Pas funksionet Restart restauruar, imazhet nuk dëmtuara. Turn off dhe larg! Që atëherë kamera barten në enë përçueshëm, si dhe të shtënat.

 

 

 

Gjeomagnetike anomali, behavioring pazakontë busull:

- Për shembull një efekt quajtur LIRM , shih wiki . Gjithashtu magnetisation tub i tubave (hekur) në ilegalitet, duke mbetur atje pas pulses të tensionit të lartë. Kjo do të ketë efekte të mëdha nxiti fushë elektromagnetike Gjatë shkarkimit (afërsisht 30 000 Amper, nganjëherë ndoshta edhe më shumë 500 000) - L ightning Unë nduced R emanent M agnetism, e mundur të gjeni këtu . Fenomen është shkaktuar nga një fushë elektromagnetike të madhe që lind Gjatë shkarkimeve në afërsi të saj të menjëhershëm. Gjatë shkarkimeve të marrë vendin e rrymave mesataren 30.000 Amper, por më në dispozicion 500 000A. Në dispozicion shumë të konsiderueshme bëj çdo substance të afta për të pranishëm tërheqje në vend, për një kohë të gjatë - Sidomos në rastin e fushës kudo Fe, Fe2O3 Feo, dhe në raste shumë të shumë të pranishëm atje tuba të ujit nëntokësor.. Steepness e avantazh kryesor të pulsin aktual është 5000 deri në 30,000 në Amper, pulses mikrosekondë pasuese më shumë se 200 000A/μs! S'ka dyshim se ajo do të jetë e mundur për të arritur në përfundime interesante duke krahasuar planet e furnizimit me ujë dhe, Elektrifikimi kanalizimit, gazit dhe sinjal linjat dhe rrjetet me formën dhe rrjedhën e modeleve që gjenden mbi ta (për shembull, qendrat e qarqeve). Jo vetëm sot, planet edhe nga vitet e gjatë e fundit, dhe tani të braktisur plotësisht. Një shkallë të konsiderueshme në formën e disa modeleve dhe linjat mund edhe marrin pjesë në strukturat arkeologjike - shiko Arkeologjisë.

 

 

 

fotografitë këtu - ndoshta ka tubacione nëntokësore,

mund të jetë tashmë kohë të gjatë të papërdorura.

 

Përçuesve Rrufeja TET më pas rrufe magnetized përgjithmonë. Nuk është e mundur për të gjetur në informata letërsisë Hollësishme rreth tërheqje e kalimit teli të rrymës rrufe, e cila shkakton me tërheqje të nëndheshme metalike (hekuri) tubave. Për shembull, matjet e përçuesve rrufe janë përcaktuar rrymat tërheqje kalojnë nëpër ato gjatë sulmeve rrufe. Në librin Shkarkimi Rrufeja (M. Njeriut) - nuk është një përmendet se do të ketë 1.900 shkencëtarë vëzhguar tërheqje e përdorur bazalte (përmbajnë mikroskopik shpërndanë pastër metalike Fe), për të vlerësuar rrymat që janë në progres Gjatë shkarkimeve rrufe aty pranë. E pra, më shumë 100 vjet më parë shkencëtarët janë duke ecur nëpër dhe pranë disa fusha kulture me një busull, jo habitur fare nga devijimet matur pranë vende kohët e fundit goditur nga rrufeja. Shumë gjëra janë të humbur për shkak të mungesës së kërkuar ...

 

 

 

Fluturon vdekur, kafshët

 © Dr Uwe Engelmann, © Janet Ossebaard, © lightningsymbols.com

 

Kafshët e ngordhura, insektet ngjitur mbi gjeth dhe spikes - rrufe goditi aktuale. Në rast të insekteve ndoshta vetëm tensione nxitën (Mijëra shumë Volt / m) - induksion elektrostatike ose elektromagnetike. Askush gjendje të pyes veten se ai dhe vendi, ku goditi rrufeja, nuk janë kafshë të ngordhura - nga miligram për më pak se disa ton (një copë e vetme). Sipas vlerësimeve të mbetet pas rrufe goditi çdo ndërtuar në terren, mbi dhe nëntokësore, disa dhjetëra deri qindra kilogramë të kafshëve të ngordhura - kryesisht insekte dhe kafshë të vogla. Menjëherë u bë një pjesë e zinxhirit ushqimor, dhe kafshët e tjera të kujdeset për to.

 

Është e mundur, që disa kafshë të vogla, plagosen Drejtpërdrejt në mënyrë të plotë nga Return Strokekanal, mund të shpërthejnë. NgaReturn Stroke Transferuar ndonjëherë është e thatë dhe fuqia e madhe e energjisë, në sajë të që ai do të shpërthejnë shumë lehtë edhe një lopë ...

 

(Çdo lopë në Rumen ka përafërsisht. 200 kg të materialit lagështi fermentues bimore, dhe në qoftë se ai mund të thithë edhe një pjesë e vogël e kalimit të energjisë me anë të Return Stroke, Tore lopën si ajo copa disa qindra kilogram TNT)

 

Nga rruga, nuk është vetëm një lopë. Falë vetëm të përafërtaReturn Stroke Ai do të shpërthejë çdo i pranishëm fushë që rrethi-bërësi ...

 

Edhe pse shumica rrethit-marrësit dhe ka smaller.These shumë të shumës së fermentues materiale bimore në Rumen Tyre. Por tani më e madhe e shumës së lëngjeve të bëra nga materiale bimore thartuar.

 

Raste kur dikush shpëton një takim të ngjashëm, janë regjistruar ndoshta vetëm për shkak se ai ishte goditur vetëm disa "farë e keqe", dýchavičným adjutant i shkarkimeve kryesore (Return Stroke), Paralele modë Udhëheqësin rritur (transmeton rrymave shumë të ulëta dhe të ngarkuar se RS), ose rryma nxitën edhe, ose një pjesë e madhe e energjisë solli një pemë ose disa të tjera, objekt i bazuar. Ndoshta vetëm për ilustrim mund të theksohet se një i vetëm, pak më lart rrezaton mesatare rrufe gjatë udhëtimit në mes të qiellit dhe tokës, e cila udhëton vetëm disa kilometra larg, në më pak se 1/1000 të një energji të dytë, aq shumë, se ajo lokomotivë elektrike vizitoi disa rreth e rrotull globit. Stuhitë rrufe të tilla supernormale të zhvillohet gjatë dhjetra normale (stuhi mesatare: disa mijë deri në dhjetëra mijëra të shkarkimeve, gjatë së cilës fyen dhjetëra veshje të ndryshme për disa qindra, por mbi një mijë km). Në rastin e "Mack" e vërtetë, e cila rezulton në një sezon për pak, pastaj do të përdorin fuqinë e tyre të njëjtën distancë udhëtoi nëpër shumë tren mallrash ngarkuar. Është përshkruar nga një të vetme, edhe pse shumë më e lartë se sa mesatarja flash.

 

 

Grimcat mikroskopike të Fe apo Fe2O3 (Feo)

në tokë; edhe do të respektohet me gjeth, gjethe dhe spikes.

Grimcat mikroskopike të Fe apo Fe2O3 dalë atje

- E detyroi magnetizmin e gjeth kulture dhe Leafs për shkak të tanishëm elektrike

shkaktuar nga rrufeja në të. (Induksion elektromagnetik Classic)

Gjeth Pri janë përçues edhe elektrike, edhe nëse shumë e keqe. Për shkak të faktit se nuk është e gjatë tensionit të shkarkimit shkaktuar mijëra volt për metër mbi to, disa aktuale duhet të kalojnë nëpërmjet tyre.

Shuma e lartë (e dukshme dëmtimi) i energjisë elektrike mund të kryhet nëpërmjet saj për shkak të induksion elektrostatike. Tërë trupi Bimore sillet Gjatë kryerjes aktuale si një dirigjent klasike, Kjo është arsyeja pse vepron si një electromagnet në rrethinat e saj (fushë magnetike përreth telave), granula të ndonjë Substancat magnetizable mbuluara nga elektromagnetike - Electrostatic - Shpërthimi elektromekanike shkaktuar nga shkarkimet rrufe , Ndodh në gaz fort jonizues dhe topin pluhur në atë sasi vendin e lartë. Një pjesë e vogël e hekurit përmbajtura në tokë (atje ajo është 3%) mund të jenë të pranishëm në formën e komponimeve tretshme (sulfat, bikarbonat, dihydrogenphosphate) Gjatë shkarkimeve rrufe dhe në sajë të elektrolizes (reduktim në katoda) mund të jenë konvertuar në Fe të pastër. Përveç Ky vend hidrogjeni ai mund të jetë i pranishëm prodhuar nga dekompozimi elektrolizë dhe termike, si Reduktimi agjentë mund të shkaktojë një numër të substancave të pranishme në tokë, temperaturë të lartë dekompozimi dhe shkëputje mund të ndodhë.

 

Grimcat magnetike në tokë: të shkarkimeve rrufe në momentin Krijon një fushë të madhe magnetike magnetized se për një periudhë të zgjatur kohe gjitha materialet ferromagnetic deri në një distancë prej disa dhjetëra metra, tuba metalike nëntokësore shumë më larg. Përmbajtja e Fe në tokës është rreth 30 g / kg në formën e oksideve hydrated, fosfatet, karbonate dhe format e tyre pjesërisht të tretshme. Mundësia e konvertimi i tyre në hekur të pastër Gjatë shkarkimit ishte në shpjegoi paragrafin e mësipërm, dhe kjo është mjaft e natyrshme që të gjithë hekuri formuar kështu do shfaqin magnetizëm matshme. Në BLT faqen në gjendje të gjejnë këtu si imazh Përdoret e thatë. Meteorik dukshme - ata do të thotë iluzore, virtuale, natyrisht. Totali i shumës së hekurit pranishëm në zonat e kultivuara bujqësore është vetëm për shkak të përmbajtjes së saj natyrore në tokë (raundet 3%), rreth 100 ton për hektar. Ne e konsiderojmë vetëm shtresa e tokës në një thellësi prej 10 cm! Është me të vërtetë është e mjaftueshme, dhe është absolutisht e padobishme që të shikoni për disa meteorites. Pikërisht të njëjtën mënyrë si hekuri shkaktuar nga ulja mund të bëj të gjitha oksidet e saj dhe komponimet e tjera të pranishëm në magnetizable Kjo lokacionit.

 

 

 

Përfaqësimi grafik

Model i thjeshtuar është e mundur të shqyrtojë çdo mënyrë të veçantë, lak të vetme rreth kulture si një "vizualizimi të linjave magnetike fushë induksion rreth dirigjent" .

Kjo ishte dirigjent në këtë rast ajror, detar Konkretisht plazma, e krijuar nëpërmjet saj gjatë shkarkimit, ishte rreth 5 mm e gjerë, jo më shumë 10mm, dhe nëpërmjet saj aktual u zhvillua disa qindra mijëra të Amper. Fushë magnetike që rrethon një thatësirë ​​teli është padyshim "diçka më të lartë" se një fushë, e krijuar nga mësuesi Gjatë një eksperimenti fizik në një laborator të shkollës. Beed Interesante është e mundur që norma e rritjes aktuale në thatësira dhe dirigjent (DI / dt) nganjëherë tejkalon Më shumë se dyqind mijë Amper Gjatë një mikrosekondë vetme. Në praktikë inxhinieri përbashkët (motors filluar, gjeneratorë, transients) nuk dalin vlerat e rendit shumë milion herë më të ulët. Norma e rritjes aktuale është një faktor vendimtar që ndikon induksion e telave përreth (çdo bimë është edhe një tel, edhe nëse shumë të këqija), e Lartë Lartë normës së tensionit të detyruar.

 

 

 

Rrezet infra të kuqe

Anomali Infrared - sasi të konsiderueshme të larta (qindra megajoules; 1 kWh = 3600 000J, 100MJ = 27,78 kWh) energji elektrike u shndërrua në nëntokësore të ngrohjes, remmants akumuluar aty, dhe infra të kuqe mund të shkaktojë anomali shumë ditë pas hit rrufe - temperaturën lokale nëntokësore mund të gradë Celsius Disa të jetë i lartë.

 

Për të njëjtën arsye, vendi nën model ose në afërsi të saj, dhe ku Gjetkë paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) duket kulture, shfaqin dukshëm më e ulët e tokës lagështi Than vend i paprekur. Por kjo është ndoshta vetëm një çështje e hetimeve të mëvonshme. Diku në internet është me të vërtetë e mundshme për të gjetur disa fotografi të qarqeve kulture, Takeno "thuhet" në infra të kuqe, por që fotot janë absolutisht të pafrytshme, pa dokumentacionin e ndjeshmërisë sensor apo film në spektrin IR, si dhe çdo përmend rreth instrumental pajisjet e përdorura, si dhe çdo interpretim i spektër rezulton colorimetric. Duken më shumë si vetëm një fotografi me ngjyra të zakonshëm me shkallë ngjyra ndryshuar. Një numër shumë më i madh i imazheve pamjet Similar ndoshta ishte pak a shumë e fituara rastësisht nga kamera digjitale dhe video. Sensorë CCD tyre të mos ketë kështu spektrin filtruar tërësisht infra të kuqe, por kjo nuk do të ndikojë në shumicën e fotografive. Në rastin e emisionit ngrohjes rritur ndjeshëm të disa objekteve fotografuar ndaj mjedisit (tokë, ajër) dhe dukuritë e thatë mund të tregojnë një vlerë të shtuar të komponentit të kuqe për rekord. Si rezultat i kësaj, në disa fotografi mund të duket "diçka" duket ajo nuk ka në foto shfaqen gjatë xhirimeve. Do të jetë vlera ura Rritja e imazhit të komponentit të kuqe, si në qoftë se në atë moment ishte vlera më e lartë se ajo e kuqe është me të vërtetë. Mund të shkaktojë overexposure e dy komponentëve të tjerë - G, B, (në sajë të strukturës së sensor CCD) dhe të japin rritje të fantazmave të veçantë ose hijet në imazh. Kjo çështje do të jetë shumë më tepër detaje përshkruhet Gjetkë ( rrezatimi infra të kuqe ose sensorë CCD )

 

 

 

 

Nuk paraqiti `do të jenë Individët e llojeve të huaja në monoculture

Anomali tjetër (Përshkruar edhe në dokumentet Lidhur me qarqet kulture) janë vende me depozitohet `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture (p.sh. elbi), e cila është e përfshirë në thatësirat dhe të vogla të shumës së grurit, por paraqiti `do të jetë (të dëmtuar, i dobësuar) është vetëm elbi. Kjo mund të shpjegohet lehtë, me grurë që mund të ketë Gjatë shkarkimit rrufe, e cila u zhvillua në fushën e, të themi, një javë më parë, lagështia shumë të lartë, rezistenca pak KËSHTU marrë një dozë shumë më të ulët të energjisë Gati se ajo nuk dëmtojnë dhe elb pranishëm atje. Përveç të gjitha dallimet treguar, për shembull, vetëm grurë të elbit kanë përmirësuar në masë të madhe Kushtetutën fizike dhe forcën mekanike - shpjegoi gjetkë. Nëse nuk zbatohet në vendin në shkallë të dallueshme domino efekt , kërcell elbi me kërcell bie, jo në (egër) bunches dhe grurë do të mbetet i pashqetësuar. Mundshme do të pasojnë më vonë. Përveç kësaj, nganjëherë mund të shihet se në fushat e afërta, ku është elbi i dukshëm në fazën e "kashta e thatë" në një fushë gruri fqinj as nuk fillojnë të verdhë, dhe ende përmban një përqindje shumë të lartë të lagështisë. Gjithçka varet kryesisht në kushtet e mbjelljes, natyrisht.

 

2010 - shihet në shumë vende që gruri i përgjigjet shkarkimit në të njëjtën kohë fluturon më ngadalë se elbi. Milovice - Lindje, rrufe Gjatë një stuhi të vetme identifikuara në edhe në elb dhe grurë, minuta të njëpasnjëshme: elbi përgjigjet (llozha) Afërsisht pas dy javësh. Gruri në një fushë aty pranë, 2 muaj pas shkarkimit, tregon asnjë shenjë e banim (të dëmshme, dobësimi) (Ata hedgehogs vetëm ...)

 

elb në ditën kur rrufeja treguan pas fazës shkon plotë, rritjen 71-75, kohë të gjatë para gruri të plotë kreun (pasoi pas 2-3 javë), shumë të gjelbër, përmbajtje të lartë lagështi, faza e rritjes 37-39. Elb është tashmë e thatë, rrjedh gati kujtoj e kashtë të thatë.

 

Por edhe vëzhguar paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) elbi me një të vogël të shumës së turma grurit të përzier, shumë të gjelbër dhe praktikisht pa asnjë dobësi, paraqiti `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) me elb koordinuar të përkryer, pa përjashtim, Shumica sajë të ngjarë të efektit domino .

duket gruri jeshile, elb verdhë - të gjitha të tjera

 

Në përgjithësi në të gjitha, nga pikëpamja agronomike të parë, elb është një gruri ose thekre në fakt shumë më pak rezistente, dhe nuk do të zgjasë si efekte shumë negative, në të gjitha përgjigjes në mënyrë të konsiderueshme më të ndjeshme. Kjo është arsyeja pse birrë është më dhe më i shtrenjtë.

 

 

Efektet e "zbavitje" në hedgehogs grurit (e lokacionit njëjtë, slides ndarë nga 60 ditë

 

 

Një tjetër anomali, undescribed ende

1st mbirjes së farës nuk germinated ende

Një përqindje e vogël e farës së drithërave mbjellë nuk mund të buis (rreth 1% Pcs/m2 Disa). Menjëherë pas goditjes së rrufesë, në sajë të të nxehtit të madh, ndryshimet kimike në tokë, mund të provokohen kjo fara tezë mbirjes, të tilla si "është kolonelë në një pritë," mbirjes detyruar të për shkak të ndryshimit të madh hap të pronave të tokës (kimike Përbërja, pH, shoku ngrohjes, jonizmit, dekompozimi termike)

 

Sqarim: bimët nga kohët e lashta kanë gjasa për të mbajtur disa rezerva në rast të fatkeqësive të ndryshme. Është i njohur fakti se fara e disa bimëve të shkurret Australian do të mbin vetëm pas një zjarri, sepse në qoftë se ata kishin parë, mund të çojë në zhdukjen e të gjithë popullsisë (do të kemi njohur diçka në lidhje me atë Dundee Mike dhe aborigjenëve miqtë e tij) .

 

Në zonat e parashtruar `do të jetë (të dëmtuara, dobësuan) Possible kulture është pastaj për të gjetur një bimë shumë të rinj, e cila hap rrugën nëpërmjet rrafshuar vegjetacionit (dëmtuar, dobësuar). Mbirjes së tyre Përafërsisht korrespondon me periudhat e kohës Kur fryn stuhi mbi fushën dhe u godit nga disa rrufe.

 

 

 

Modele 2, duke kulminuar në zinxhirë të gjatë.

Formimi i tyre është e mundshme për të shpjeguar thatësirës dhe në këtë mënyrë që ra në vendin e të ashtuquajturit vetëtimën bead, i cili përbëhet nga shumë topa të njëpasnjëshme ose balona shpërthimet, duke rënë në tokë, para Duket kurrizit varur nga qielli. Ndoshta ka gazra (H 2 O 2 ) shkaktuar nga dekompozimi termike ose elektrolizë e ujit, komponimet jonizues ndoshta. Kjo është një dukuri shumë më rrallë se rrufeja zakonshme të pandërprerë, një nga një numër i vlerësuar mijë shkarkimeve disa. Në rastin e formimit model ajo ishte ndoshta një prej shkarkimeve të njëpasnjëshme, duke përfunduar formimin.

 

Si një shembull dy imazhe, me siguri do të jetë e mundur për të gjetur më shumë  

Lucy Pringle Arkivi

Majtas: Midis A361 Beckhampton dhe Devizes, Wiltshire 21 korrik 1998 ,

Djathtas: West Woods - nr Lockeridge, Wiltshire 10 korrik 1998 .

 

Në foto djathtë - përsëri, shumë "klasik, krejtësisht të parregullt", banim (e dëmshme, dobësimi) krijuar nga rrufeja. Në këndin e majtë poshtë pranë linjat e tramvajit, që nga qendra e modelit Midis linjat e tramvajit, dhe tani mënjanë në fushë tjetër pas pengojne, një figurë miniaturë, shumë e parregullt vlerësuar për një mesatare prej 3-4 metra. Eksploruesit e formë të madhe, që sigurisht u shfaqën ato in habi dhe frikë ( WOW! ) edhe Do të kishte gjetur saktësisht të njëjtën banesë (të dëmshme, duke dobësuar) simptome atje, si në analizën model. Nyjet Bent dhe të zgjeruara, bimët paraqitura `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) pa thyer gjeth. Sigurisht njëjtë do të jetë anomali janë gjetur në të gjitha formave të parregullta dhe të ngjashme në karakteristika të përzgjedhura si në shifrat. Për të plotësuar në foto majtë një shumë prej Kaliforni, Qarku i Solano. 29 korrik 2004. Mundur të gjeni këtu

 

 

 

 

Gurë të thyer

Fenomen është dokumentuar, do të dalë me kalimin e kohës, si një surprizë të vogël (të përfundojë këtu, në këtë pikë).

 

 

 

Fulgurites

Në vende të qarqeve kulture pazbuluara ndonjëherë. Ata mund të ndodhë në nëntokësore të thellë. Diçka e ngjashme, por ende mund të gjenden në faqet e BLT Ndoshta kërkimin dhe gjetkë. Kërkoni dhe do të gjeni. Ajo është atje në thellësitë diku.

Nuk do të jepet një të plotë faqe Fulgurites .

 

 

 

Një dukuri Rritja e barërat e këqija në parashtruar `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture

Fenomeni nuk është përfshirë anomali, mezi gjenden në lokacionet e formave të rregullta, ajo është mjaft efekti shoqërues, i lidhur pazgjidhshmërisht me fenomenin e parashtruar `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture. Ajo është "automatikisht" të shumta të dokumentuara në fotografi rrethit kulture, sidomos pas korrje. Në faqet e thatë korrur janë shumë të qartë se kufizohet sipërfaqeve të gjelbra - vendet me një incidencë në rritje të barërat e këqija. Rritur zakonisht në monoculture kulture dhe trajtohen dalë në terren, nuk ka vend për rroba zije sepse bimët janë rritur me një dendësi që përdorin pothuajse 100% të ushqyesve të pranishme në tokë. Pas shkarkimit rrufe bimë Disa (një qind për pak 10-20%) do të vdesë, ekuivalent menjëherë se është pjesë e ushqyesve tezat lëshuar për bimët padëshiruar. Bimët që mbijetuan, për disa ditë Gati ndalon rritjen dhe janë Ripening qartë e dukshme dhe më ngadalë kështu që nuk është një ngadaltë nxjerrjen e ushqyesve nga toka, Gjithashtu dukshme janë të dobëta, të gjithë që luan në rritje të bimëve undesirably. Fenomeni nuk është studiuar në mënyrë sistematike në fushat e rrethit kulture, por sigurisht do të jetë e mundur për të monitoruar dhe vlerësuar atë në çdo kohë në të ardhmen. Kjo mund të vërehet në një numër të fotografive qarqet kulture si një efekt shtesë, ai edhe disa foto ajrore hartë bazë nga Google Maps ( Google Earth ), ose harta Bing, apo burime të tjera foto airshot.

 

 

 

Vrimat Qendra Shkaktuar nga një "çekiç" pin

Nëpërmjet shkarkimeve rrufe në fushën e kulture edhe më e mundur për të shpjeguar "anomali" që qarqet kulture Explorers fenomen vetë kurrë nuk e konsiderojnë si një gjuajtur anomali: një vrimë në qendër të disa qarqeve (si ra për shkak të një pin, ose diçka të tillë ). Në të kundërtën ajo ka qenë gjithmonë e konsideruar si një dëshmi të qartë të figurave njerëzve falsificated.

 

Me të vërtetë e mundur që vetëm shumë lehtë të imagjinohet diçka si shkarkimeve rrufe Mund të krijojë diçka të tillë në terren. Diametri i saj (kanal rrufeja) është pikërisht në momentin kur transferimi më i madh i të ardhurave të energjisë, jo shumë kalon 5 mm, por është "ngjitës" në tokë me anë të forcës së lokomotivë elektrike. Për t'i bërë gjërat edhe më keq, ajo kryen me shpejtësi midis 1/3 - 2/3 e shpejtësisë të lehta. Në të vërtetë,Return Stroke, Pjesa kryesore e shkarkimit, e cila mbart energji më të madhe shkarkimi, është me të vërtetë lëviz në këtë shpejtësi, pjesa tjetër e procesit janë shumë të ngadalshëm në lëvizje, shembull në një pasqyrë të shkurtër këtu . Tabela tregon se shkarkimi rrufeja është një proces relativisht kompleks, i përbërë nga shumë hapa të njëpasnjëshme. Si është e mundur të përcaktohet nga shembujt fotografik këtu , shkarkimin rrufeja ka fuqi të mjaftueshme për të vërtetë të bërë një "pin mbërthyer në tokë."

 

Disa më shumë detaje rreth proceseve që ishin në progres atje, këtu .

 

 

 

Anomali të tjera të pazbuluara më parë - shtigjet.

Në rrethinat e sasive të mëdha janë shtigjet rrethi kulture - gjoja drejtuar në formë apo nga ajo. Për shkak të numrit të madh të vëzhguesve, që kanë vizituar vendin, kjo nuk duket si të jetë e pazakontë. Por Kini kujdes , jo të gjithë prej tyre duhet të ketë qenë krijuar nga njerëzit. Ajo është shumë e mundshme që disa prej tyre u krijuan nga më të madhe se ngarkuar elektrike. Pjesë e shkarkimeve që kaloi larg pagesë tepërt të madh, në çdo vend ku është mangësi çastit në përputhje me rregullat e Elektrodinamika.

 

Kundër vendin ku shkarkimin rrufe ul me mungesën e ngarkuar elektrike Pothuajse kudo, dhe shkarkimi kryhet usuall nga atje me rrugën e lehtë larg, jo vetem do edhe se. Mënyra ndonjëherë (jo gjithmonë) dhe e thatë mund të jetë direkt drejt poshtë në tokë, herë të tjera para se në fund Kryerja e nëntokësore mund të ketë dhe një pjesë e madhe e energjisë të udhëtojnë gjurmët relativisht të gjatë dhe interesante në tokë dhe vetëm nën atë. Në disa raste kryesisht ndjek gjurmët traktor, të tjerët mund të udhëtojnë jashtë nëpërmjet tyre dhe ata, edhe mund të ndiqni në pajisje të ndryshme dhe linjat nëntokësore, çdo shërbimeve, objekteve arkeologjike edhe, ose mund të kombinohen më shumë opsione tezat.

 

Në vegjetacionit janë krijuar ndonjëherë shtigjet në mënyrë të pakuptueshme meandering, nganjëherë duket të çojë askund, krijuar nga patë mars të "detarë dehur". Shpesh duke u shtrënguar, dhe mund të lindin në një kohë më të gjatë, pas zbulimit të rrethit kulture. Në shumicën dërrmuese të rasteve (100,000%), ata do të janë paguar absolutisht asnjë vëmendje, çdo vëzhgues i thjeshtë vëren se atje "dikush marshuan atje." Në disa raste, për shkak formën e krijimit të tyre të vërtetë nuk mund të dyshohet askujt tjetër përveç një raund të drunks - zigzag ndonjëherë është enigmatik.

 

Kohë pas kohe duke u shtrënguar për asgjë, në përputhje me behavioring e rrymës elektrike. Këtu do të vendoset objekti disa nga fotot e rasteve të ngjashme. Fotografitë rrethi kulture, ku disa, jo të gjithë, shtigjet në rrethinë nuk mund të krijuar nga njerëzit, por në sipërfaqe zvarritje meandering "gjarpër i shkarkimeve rrufe", ose më mirë mbetja e tij venitje.

 

Vetëm pasi ata kanë qenë me të vërtetë i paguar nga një vëmendje, se në rast Ata nuk ishin një rrugë të drejtpërdrejtë, por zgjerimet radiale të rrethit qendror (çek), dhe më vonë u shfaq me të vërtetë, Ndoshta të nesërmen.

 

 

 

Ndjenjat e pazakontë

Edhe shumë ( siguria parë , Lucy !) problemet shëndetësore, të shpallur nga shumë studiues. Ndonjë prej tyre mund të shpjegohet nga se: sasia e madhe e energjisë elektrike mund të prodhojnë sasi të larta të kimikateve të rrezikshme, për shkak të ngrohjes Helmet dhe të elektrolizës në materialet inorganike dhe organike atje (nëntokësore). Shumë prej tyre mund të jetë me të vërtetë shumë e rrezikshme dhe mund të shkaktojë disa efekte si drogat. (Sense i përzier, praninë, shije metalike, hallucinations, etja, humbja e kujtesës, disorientation, ndjenja e panikut, terrorit, e keqja, paqes, dashurisë dhe të lehta ose diçka të tillë, pyesni toksikologët).

Lexoni paralajmërim .

 

 

 

Lista e anomalive:

Nyjet

 

Magnetike fushë differencies

 

Grimcat Fe, Fe2O3 . Feo në tokë dhe në bimë

Mosfunksionimi i pajisjeve (elektronikë, makina edhe, kombinon; Shkaktuar nga elektriciteti statik)

Efektet infra të kuqe (ngrohje, toka të thata dhe bimëve)

Bimët djegur dhe karbonizuar (motorëve reaktiv në suspection ...)

Fluturon vdekur

Kafshët e ngordhura apo të gjymtuar (calf. ..)

Defektet Ripening (spikes grainless, fara deformuara, ndryshimet mbirjes)

Defektet bimore

Zhurmave

Efektet lehta

Objektet unexplainable në fotot rrethit kulture

Dowsing   (me siguri do të punojë nëse sytë, dowsers në përgjithësi janë shumë të ndjeshme Individët, pse vetëm rrallë ose asnjëherë Ata madje të vërtetë e di, se çfarë janë duke iu përgjigjur në shqisat e tyre, nuk janë toksina mjaft provable ndodhin kimikisht detectably)

Sjellja e pazakontë e njerëzve dhe kafshëve (efektet e drogës) Ngjashëm me një Dowsing pak

Fantazmat - "kopje fjongo" Sidomos në modelet volgende dëborë gjatë dimrit, por edhe në rritje vitin e ardhshëm, shumë më vonë jashtëzakonisht edhe

Kokrra e shkrirë Sio 2 - Temperatura e shkrirjes rreth 1600 ° C. Një kandidat me emrin, ka dalë temperaturat në raundin e saj kanal 30 000 ° C

 

veçmas:

Pluhurat e bardha

Vështirë identifiably masë, me sa duket me origjinë organike

Ndarë, pra, që në rastin e tyre, ndryshe nga të gjitha të mundshme të mëparshme që dikush është sjellë në vend për të rritur ratings. Ajo do të jetë e mundur për të sjellë edhe Sio 2 granula diku, por dioksidit të silikonit, që ishte për një kohë të shkurtër nën ndikimin e temperaturës dukshëm më e lartë se 4000-5000 ° C, është me të vërtetë e vështirë Marrja në farmaci. Substancat tjera të shënuara, pa marrë parasysh sa të pastër apo edhe misterioze, është e mundur të marrë diku.

 

Edhe kështu, prania e tyre mund të shpjegohet Të paktën në disa raste: Ata mund të jetë një "zjarrit" - Menjëherë pas shkarkimit mund të gjendet depozitave nëntokësore të vogla të ujit në disa qindra shkallë Celsius dhe presioni përkatës, që mund të shkojnë deri me shpejtësi në sipërfaqe, nëse është e mundur, dhe gjithashtu ka gjithçka gjendet në afërsi të saj. Në qoftë se ajo ka takuar një pluhur të bardhë, e merr atë lart, dhe në qoftë se ka disa mbeturinave organike ose plastike, ajo mund të shkrihet dhe të marrë atë ata, too. Mbeturinat mund të merrni në ilegalitet Nëse përmes një mënyrë zyrtare (terren dumping) ose nga një mënyrë jozyrtare (hale mbeturinave të paligjshme, shpërndajnë të rastit).

 

Shenim:

Anomali të tilla dhe mbirjes. Explorers gjeni ndonjëherë, Se fara nga modelet brenda kemi vende sa më të mirë mbirjes, si temperatura jashtë. Kjo është për shkak të faktit se studiuesit e qarqeve kulture janë pothuajse pa përjashtim analfabetëve totalit bujqësore, që kurrë nuk kishte dëgjuar që ka shumë fenomene të tilla si pasive (Microsoft ndalimin e mbirjes) dhe pas korrjes ripening dhe kryer eksperimente oversoon Tyre. Përgjumësi është dukuri normale natyrore, mbrojtjen e fara (jo vetëm drithëra) nga mbirjes në fillim, në mënyrë që fara e tyre usuall vetëm pas korrjes tregojnë rritje të konsiderueshme të ulët dhe shumë i parregullt, dhe kjo merr disa javë për muaj, para se të arrijnë vlerat më të larta. Kjo është logjike, sepse pasardhësit e për mirëmbajtjen janë fara të mëdha importan, germinating vitin e ardhshëm. Prandaj ajo është mjaft normale që disa mostrave të marra nga shifrat mund të ketë për një kohë më të mirë temperaturën mbirjes si mostrave të marra nga faqet me bimë intacted. Rritje të ulët se vendet është në rregull, sepse ata kanë ruajtur inhibimin e mbirjes dhe mbirjes larta të farërave nga modeli i vetëm i plogët se ata janë dëmtuar, duke rezultuar në dështimin e përgjumësi. Nëse qarqet kulture studiuesit pyetur edhe një shumë të bën birrë budalla në një fabrikë, ai me siguri do të japë një shpjegim mjaft të detajuar në lidhje me fenomenin Called përgjumësi edhe pas korrjes ripening, sepse në qoftë se ai nuk e ka marrë atë në konsideratë, birrë tij do të jetë mjaft i gabuar. Në qoftë se, duke iu referuar: gjetur një Brewer, që e di asgjë rreth përgjumësi, si thatësirat mund të ndodhë (disa Breweries nuk bëjnë mortaja tyre), me siguri do të jetë në gjendje për të shpjeguar atyre se problematika në detaje të çdo punëtorëve Malthouse apo studentë të çdo mesëm (i lartë në Amerikë) shkolla bujqësore. Një shkak i dështimit, përgjumësi mbirjes së Arritja kohë Lartë i papërshtatshëm, nganjëherë mund të jetë tharje tokën nën modelin me veprimin e shkarkimit energjisë rrufe, e cila është e mundur të dokumentohet objektivisht. Fara mund të thatë Bëhuni një pak më të shpejtë në një gjendje të pjekjes të ngjashme, edhe pse jo plotësisht, dhe mënyra standarde (indet dhe kështu kanë dëmtuar pjesërisht, cila mund të jetë shkaku i ndryshimeve të përshkruar). Fara kulture janë tashmë më shumë se një muaj para korrjes në thatësirës dhe fazë e zhvillimit, se edhe pasi u kap jo vesh pjekur plotësisht vetëm thahen, jo të vërtetë pjekur, të gjithë organeve të tyre riprodhuese janë tashmë në thatësirës dhe fazë të zhvillimit, që ata mund të kryejnë procesin e tyre riprodhuese nga mbirjes deri në maturim të pasardhësve të mëvonshme, pse nuk janë zhvilluar si, si fara pjekur plotësisht. Ata nuk kanë për të zhvilluar plotësisht 100% rezervat e niseshte, por edhe kështu që ata janë zhvilluar sa duhet. Edhe Ata mund të jenë të ndryshme dhe të përdredhur tharë. Fara shtrembëruar dhe të tharë, që mund të ketë pasur diçka në fotot e tyre hulumtuesit favorite tona rrethit kulture?

 

Kokrra e çdo gozhdë ndërtimin e drithëra të plotë pjekur padëmtuar, e thatë si gruri, vëllimin e tyre dhe tolerancës peshë të njëri-tjetrit është pak më ndryshe, dhe në veçanti larti dy janë dukshëm nën mesataren, por germinating Normalisht. (photo)

 

Të gjitha këto anomali do të jetë në të ardhmen foreseeably, në detaje në faqen e anomalive (klasifikimi dhe shpjegim), pjesë e menysë kryesore, dhe subpages saj.

 

(Diçka si "nuk është një shpjegim i mundshëm duke përdorur metoda të shkencës";

  - Pikat nga disa faqe ...)

 

nëse të interesuar kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

Kjo faqe është përgatitur, dhe të gjitha faktet dhe teoritë e paraqitura këtu ishin shumë të tërësisht, dhe afër shqyrtohet në detaje nga eksperimentalisht

 

Jan Ledecky

 

z