Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Anglisht origjinale - kulture-qarqet-unsorted-tekstet-3 . Ju lutemi justifikim ndonjë gabim shkaktohen nga machine translation.
Learn about thunderstorms RSS feed

Qarqet Pri

  - Machine-përkthyer teksti

  menu - sitemap Complete list of all pages of this web

 

         Pjesa 1        Pjesa 2        Pjesa 3         Pjesa 4        Pjesa 5  

 

nëse të interesuar kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com 

 

Pjesa 3

 

 

Sigurisht kjo nuk është e mundur të thuhet se greva rrufe janë vetëm Shkaqet vetmuar dobësimin e të lashtave në terren, afat-gjatë lagështia apo thatësi në mënyrë të konsiderueshme mund të dobësojnë bimësisë edhe. Është e mundur, në bazë të numrit tashmë statistikisht të rëndësishme të vëzhgimeve (2008-2010 - 100 + +, 2011-disa të tjerë), dhe paraprak Shqiptimi hipoteza, se gjendja aktuale e perdorura e teknologjive bujqësore dhe nivelin e varieteteve të mbarështimit dhe hibridet, misri ose lashtat shumë të tjera, janë pothuajse asnjëherë nuk depozitoi `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kudo, por atje, ku pika u godit nga rrufeja, dhe nganjëherë jo edhe atje, si më poshtë nga disa vëzhgim negativ, për shembull Stratov 2009 

 

Në të vërtetë, ura zakonisht pas një numri i ditëve, si dhe javë pas rrufeja goditi në bimë kulture të fillojë përkulem deri në tokë, mund të marrin pjesë të tjera, të mesëm në mënyrë të qartë, pasojat e dëmtimit të energjisë elektrike - sulm nga dhe dëmtuesve të bimëve e kafshëve, të ndryshme Ndryshimet phytopathological. Së pari është rrafshuar (dëmtuar, dobësuar) më të afërt e kulture në pikën e ndërhyrjes, pastaj të tjerë, zonat e prekura, pak kohë mes banim (të dëmshme, dobësimin) e parë, zonat më të prekura dhe e fundit, edhe pak të prekur mund të ndryshojnë deri në disa javë. Në një vend tjetër është konsideruar mundësinë e dy shkarkimeve Lightning përafërsisht vendndodhjen e njëjtë, Kur shkarkimi dytë bie në një kulture krejtësisht të ndryshme në një gjendje shumë të konsiderueshme dobësuar.  

 

Ajo është edhe nevojshme për të marrë në rrufe parasysh se nuk mund vetëm të bien në fushë, ajo mund të zgjerohet dhe goditi objekte të ndryshme në afërsi, el. linjat, polet, binarët, pemët, ndërtesat, linjat elektrike dhe lart, kështu që nganjëherë mund të përfundojë në një fushë vetëm një përqindje të vogël të energjisë, por në disa raste të tjera mund të preken fushë pothuajse të gjithë me një shkarkim të vetëm të drejtë vertikale, rrufe në që të gjithë energjia është e përqendruar në të, duke përfshirë të gjitha e saj shkarkimeve mundshme të mëvonshme. 

 

Vuri në dukje dhe koha, kur pas një "mesatare" shkarkimin flash (6 kA) - shiu jashtëzakonisht i rëndë, gjatë rreth 30 minuta ra mm disa dhjetëra të reshjeve, është paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) zona e tërë fusha e përafërt prej 6 hektarësh, shumë të parregullt Formën e fushës (foto, 2 orë "pas veprimit" pas shkarkimit). Pothuajse tërësisht paraqitur `do të jetë (të dëmtuara, dobësuar), 80-90%, nuk e pikave paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuar) të shpërndara shumë rastësisht. Konsultimi me një fermer lokal ka zbuluar se para se stuhia nuk është hedhjen në terren dhe madje edhe kërcell Se ai në terren. Fushat përreth paprekur, gjendja e tyre e pandryshuar në krahasim e tyre në gjendjen e mëparshme, të njohur dhe të kontrollohen periodikisht para. (Përfshirë më të afërt, e largët vetëm për gjerësinë e rrugës në terren), breshër do të jetë në gjendje për të goditur në mënyrë selektive në një fushë të vetme, por në mënyrë të parregullt formë. Rrufeja dhe gjëmojë volgende janë regjistruar vizualisht dhe akustikisht, kompjuter nga e cila ata janë të shpartalluar në botë kjo Informatat ndodhen 1700 metra si të këndojë fluturon nga "vendi i ngjarjes". Breshër nuk janë regjistruar. 

 

Ndonjëherë mund të ndodhë një situatë, kur ka një shkarkesë të plotë Kryer në tokë nga disa vend se në shkopin e sotme një rrufe artificiale ose natyrore (një pemë, fushë HV ), Por ende ndodhin nëntokësore electrochemical dhe termike (fizike dhe thermochemical) ndryshime në tokë dhe aktuale rrjedh përmes rrënjët e bimëve, e cila me kalimin e kohës mund të tregojnë ndryshimet në rritjen e tyre. Në nëntokë, u rrezatuar në më qind vetëm 1 e energjisë shkarkimit total, shumica dërrmuese e saj rrezaton Kur udhëtojnë nëpër ajër - nxehtësia, drita, shumica e rrezatimit elektromagnetik, energjisë mekanike dhe të shëndoshë. Për shkak të energjisë që është transmetuar nga një mesatare rrufeja, nuk mundet ende nëntokësore dhe duket relativisht e madhe e sasisë së energjisë, dhe shumë më tepër në rastin e lart-mesatare shkarkimit.  

 

Për shembull, në një dokument të filmit të quajtur " Çfarë në tokë; Brenda Misterin Rrethi Pri ", Suzanne Taylor , 2009, ( kurrë, kurrë, kurrë nuk e respektojnë këtë dokument , ai mund të lërë një shumë serioze Pasojat negative të shëndetit mendor dhe psikologjik të thellë Ulja mirë -u), nuk janë dowsers këmbë nëpër fusha si shufra zemëruar dhe Dowsing në duart e tyre janë të rradhës me rrotat e socializmit. Imazhe të ngjashme mund të monitorohet në pothuajse çdo dokument subjektit me qarqet kulture. Dowsers fatkeq për të realizuar jo në të gjitha, se ata vetëm të identifikojnë burimet gjeologjike ose gabime, që janë në vend kohë më parë para se shkaku kryesor i krijimit modele në kulture - shkarkimit rrufeja, por por mund të veprojë si rrufe përçuesve dhe të besueshëm.  

 

Quite një arsye tjetër për rritje të ndjeshmërisë dowsers dhe shumë individë të tjerë edhe mund të jetë prania e kimikateve shumë të gazit helmues HIGHLY toksike. Prania e tyre në këtë faqe interneti kurrë nuk ka qenë provuar, ajo do të jetë e nevojshme të presë deri në një kohë. Por edhe kështu, ose më mirë, mbi të gjitha, pikërisht për shkak të gjithë kësaj dowsers takon në sajë të mëdha! Thank you very much, dowsers dashur! National Geographic - Is It Real - qarqet kulture - 02:33 (foto). Shumë, shumë, shumë shpesh kryhet larg pjesën më të madhe të punës në çdo fushë të aktivitetit njerëzor pikërisht ata që hulumtuesit kanë edhe në të gjithë botën gjatë të njëjtën kohë shumë e qartë njoftoi "kurrë nuk përdorin këtë mënyrë, miqtë"

 

Arthur C. Clarke Universi Misterioz - Një Pri qarqet Nga ,  

Ora rreth 9:09 Woman përshkruan një përvojë lojë nga vitit 1930, vërehet kur diçka si qarqet kulture, para se të "stuhisë vijnë" flet rreth edhe se ende nuk dihet nëse shkaku është aktual më i rëndësishëm elektrike apo kushtet e motit 

- I dashur zonjë, ata në të dyja, dorë për dore, kurrë një pa tjetër ...  

 

Deri tani të gjithë filmat listuar këtu ende, por sigurisht 99% e të tjerëve natyrisht përmbajnë referenca për ekzistencën dhe mostrat e Aktiviteteve të quajtur kështu hoaxers ose rrethi-marrësit. Ata janë duke u përpjekur të imitojnë diçka më vete, ajo në fakt në formë shumë më të mirë prodhon dikush krejtësisht të ndryshme - Nënë Natyra në lidhje me pulses elektromagnetike brezit të vet e lojrave, Prandaj ajo është ose do të jetë në faqen Përmbledhje paraqitur dhe llogaritjen e "fitimeve krahasim "e hoaxers dhe autor reale. Ka hoaxers payed disa dhjetëra euro në një orë. Ngjarjet duhet shpikur, forma projektuar, ndërtuar shërbimeve, transportit në vend, si dhe ata që pijnë birra në të njëjtën kohë ... Edhe pse, ngjarje të ngjashme janë bërë pothuajse deri kryesisht për film televiziv apo dokumentar? Por kjo pyetje mund të lihet tërësisht anash. Le të thonë se 30 € në orë, edhe trurit përdorur ndonjëherë, në mënyrë që, të themi, pesë orë e punës pesë-anëtar i ekipit (formë, zgjedhja vendndodhjen, përgatitja e ndihmave, të transportit në vendin e punës, duke dokumentuar të gjitha, dizajn amortizimi e mjeteve, dhe kthimin prapa birrë në mbrëmje) rreth 750 € ) * . Shkarkimit Rrufeja nevojë për të krijuar një shumë më të komplikuar, më shumë kohë dhe më mirë punë e saktë nuk tejkalon 150/1000000 e një të dytë, por do të vlerësohen nga të njëjtën sasi. Mbi foton e kurbës mesatare gjatë kryerjes aktual me pesë të njëpasnjëshmeReturn StrokesËshtë e mundur për të parë me net Kjo "punë me kohë", periudhë gjatë së cilës aktual rrjedh (99% e energjisë), së bashku zgjat rreth 150 microseconds. Herë, në të cilin fluksi nuk mbahet, dhjetra qindra të milisekonda Midis shkarkimeve pasuese, me vonesën në kohë të punës dhe pjesa tjetër, Kur shkarkimi vërtetë ndaluar të punës, shpërblimi nuk është thelbësisht e mundur, këto A joproduktive dhe vetëtimat kanë nuk është dhënë ende sindikata. Një llogaritje e thjeshtë tregon vetëtimën që fiton 750 € për 150/1000000 e një të dytë, afërsisht 5 milionë dytë, e cila është për 18000000000 € në orë.  

 

*) Vlerësimi është shumë modeste, nëse do të ishte e nevojshme për të bërë një model të thatë, si për nevojat e filmave, çmimi do të kanë ngjitur atë për herë, të konsultohen me stafin e vërtetë e filmit laboratore, për shembull, duhet të përfshijë çmimin e qirasë dhe të lashtat fushë 

 

Këtu do të quhet më shumë ose më pak Disa tërësisht të margjinalizuar ose neglizhuar "dha Formers udhëheqës", dmth cilat rrethana mund të ndihmojë formimin e saj. Udhëheqësi dha - Faza fillestare e shkarkimeve rrufe themelimit, para se të kryejë vetë (Return Stroke, Pjesë fortë dhe më të fuqishme të shkarkimit). Gjatë lider rritur janë të ndërlidhur gradualisht para-jonizues Shtigjet midis reve dhe tokës, dhe e ndjekur nga titull të mëtejshme pozitive. Kjo paraqet diçka si një konfirmim i një lidhje që duket për të "drejtuar lart" me udhëheqës dha, vendosjen e kontakteve në një lartësi të vogël mbi tokë (dhjetëra metra). Vetëm atëherë do të zhvillohet Return Stroke- Shkarkimit të mëdha dhe të dukshme, gjatë asaj resë shkarkimit mezi dhe rryma tokë e dhjetëra të qindra e mijëra Amper. Të dy e mëparshme janë pothuajse të padukshme, dhe "punojnë vetëm" me rrymat e dhjetëra të qindra Amper.  

 

Si rrufe përçuesve të punojnë në shumë raste grumbujt e plehut , edhe linjave të tramvajit . Linjave të tramvajit, janë reflektuar fort, dhe harton kopje Shpesh forma e tyre. Ka ndodhë për shkak të tyre (linjat e tramvajit) disa karakteristika interesante të cilat do të përshkruhen më poshtë ose në faqet e veçanta. Çështja e formimit të shkarkimeve rrufe do të përpunohet më shumë në faqen e Hollësishme Fizikë . Rrethanat që paraprijnë Kreu dha vetë janë përshkruar si rrënimit paraprak ( Shkarkimi Rrufeja , MA Njeriut , Dover Publications 2001, fq 71 ). Gjatë shtigjet paraprake përçueshëm Analiza formohen në ajër, të cilat janë karakterizuar nga përçueshmëri dhe të Lartë Gjatë udhëtimit nga retë në tokë mund të jenë udhëheqës dha Kryer nëpërmjet tyre. Për shembull, nga grumbujt e plehut jemi vazhdimisht evaporating avujve të ndryshme fuqimisht shkëputën, Rritja e përçueshmëri e ajrit mbi temën e disa nga urdhrat e madhësisë, në lartësitë e dhjetëra dhe madje edhe qindra metra në asnjë erë. 

 

Një anomali: prania e grimcave mikroskopike Fe.FeO.Fe2O3 në tokë. Edhe pse grimcat edhe do të formohet nga konsumuarit e teknikave të përdorura në bujqësi, që në kohët e lashta (dhe shpërbëhen dhe ndryshk). Gjatë mekanike - shpërthim elektromagnetike, e cila ndodh gjatë shkarkimeve rrufe (shkarkimi rrezaton një thatësira e sasisë së energjisë do të që do të jetë një lokomotivë elektrike zvarritur mbi një distancë prej disa mijë kilometra) për të dy ndezur deri pluhur, grimca PËRMBAJNË se teza, si me anë të bimët pëson detyruar (electromagnetically edhe electrostatically) rryma elektrike, dhe ata bëhen për një moment se grimcat electromagnets teza tërhequr  

Nëpërmjet saj e gjithë kjo është vetëm një e vogël e shumës në krahasim me atë që ka tokë bujqësore dhe përmbajtjen natyrore të joneve të hekurit (wt 3%.) 

 

Nëse rrufeja është në gjendje për të formuar në këtë fushë, Pse do një model të rregullt duhet të bëjë diçka tjetër? (Këndet) 

Ja rezultati i një eksperimenti me efektin e shokut dhe presioni valët e shkaktuara nga shkarkimit të energjisë elektrike nga kondensator (2500 V, 10000pF, dmth përafërsisht 0.03 Joule, gjatësia e shkarkimit rreth 1mm) në një material të thërrmuar (miell).  

Krijon një rreth shumë të rregullt (me diametër prej rreth 11-18 mm), shumë e rregullt, shkarkimet më të përsëritura të zhvillohet. Valë shoku dhe se menjëherë pas valës presion volgende (Kjo është shoku - valë supersonik dobëson) e shkarkimit elektrik me multi-miliardë joules energjisë (rrufe mesatare), është përafërsisht njëqind miliardë herë (10 11 ) më të fortë, sesa ajo e përdorur në testin e . Sepse efektet mekanike të shkarkimit (Lidhur me marrëdhëniet e linjës shkarkimin pingul për shkak të sipërfaqes) Përafërsisht zvogëlohet si kubike e distancës (më saktë, diku në mes të dytë dhe të tretë, të themi, më afër tretë), nëse fushë në vend të miell gruri u shtrirë (rërë, kokërr, kripë, pluhur çdo material) do të ketë më shi dhe nuk ka erë, do të krijojë një rreth me një diametër prej rreth 15 deri në 20 m në të njëjtën distancë do të arrijë mekanike njëjtin efekt e shokut dhe valë presion. Ata nuk përkulem deri në tokë, zgjat vetëm një sekond të ndarë, por në mënyrë të konsiderueshme gjeth mund të jetë dëmtuar mekanikisht, dhe së bashku me rrymat detyruar dhe kalon drejtpërdrejt ndikojnë ndjeshëm vitalitetin e bimëve dhe të shkaktojë strehim (të dëmshme, dobësimin) e bimëve në deri në të ardhmen e largët.- Eksperimente të ngjashme me pluhur Fe2O3 dhe Cr 2 O 3 , e cila stimulohet vetitë magnetike e kashtë të përkohshëm gjatë shkarkimit - nuk rreme apo mashtrim, Lehtë Përpjekjet janë praktike dhe të riprodhueshme në çdo kohë. Ekspozitave induktancë spirale, ekspozitave linjën e saj rezistencës, prandaj ata mund të krijojnë së bashku një element RC, që ekspozon një frekuencë tingëllues, dhe kjo është më e çmendur. 

 

Një tjetër faktor shumë i rëndësishëm që ndikon negativisht në shëndetin e bimëve, me energji dispersionit dhe miratimin nëntokësore të tanishëm përmes sistemeve rrënjë të bimëve, dhe elektrokimik dhe proceseve thermochemical në ilegalitet, duke kontribuar në formimin e radikaleve reaktive dhe shumë Them që vijnë nga ( më shumë shpjegueshëm) Komponimet edhe Kjo mund të ndikojë negativisht në bimë. Fakti që disa qarqe janë gënjyer clockwise dhe kundër akrepave të sahatit të tjera, nuk ka nevojë të jetë shkaktuar nga drejtimi i tanishëm elektrike rrjedh Gjatë ekspozimit, por vetëm nga një impuls thjesht aksidentale mekanike në momentin e depozitimit (të dëmshme, duke dobësuar) - Për shembull, mbizotërues Drejtimi i erës në momentin e depozitimit (të dëmshme, dobësimi), dhe në vend, ku Efekti domino fillon. Duke përdorur efekt domino mund të shpjegohet edhe Shpesh në qendrat e grupimeve të modeleve këmbë gjeth - grupet e gjeth bien gjeth janë si ndodh rrumbullakët ato. 

 

Një mostër e disiplinave "shkencës", e përdorur kryesisht taksat as asgjë tjetër tani do të shfaqem circles eksploruesit: esoterics, psikologji, Dowsing, (mo) Energji mendore, huaj, UFOs, mbinatyrore, dhe intergalactic, komunikim ndëryjor, ET, mendohet të energjisë dhe forcës, eksperimente transferimin e energjisë , eksperimente ushtarake, spiunazh, dhe teoritë e konspiracionit të tjera të ndryshme (pjesë e një për qind, pa emër shumë të tjera) 

 

Një mostër e disiplinave tërësisht natyrore dhe shkencës, të gjithë ata in kontrast me të gjitha pseudosciences emrin dhe sciolisms mund të jetë seriozisht, pragmatike, vërtetë, i besueshëm, dhe repeatable kryesisht mjaft Përdoret për qarqet kulture origjinë shpjegim këtu (40 +) 

 

Shumë qarqe kulture përmban diçka që do të quhet një "nënshkrim dixhital". Disa qarqe të vogla me një diametër prej 0,5 m ose më pak, nganjëherë gënjyer shumë larg nga modelet dhe janë neglizhuar plotësisht eksploruesit fenomen. Ato janë vende, ku ra krahët dobëta të shkarkimit. Sigurisht janë gjetur ndonjëherë edhe në fusha të mëdha me "modele" të krejtësisht të çrregullt rrafshuar kulture (dëmtuar, dobësuar), pa ndonjë model shtesë Madh të rregullt, dhe ata do të jenë qarqet kulture fenomen Explorers injoruar edhe më shumë. Por kjo është kryesisht për të konfirmuar vërtetësinë e origjinës natyrore, jo artificial të modeleve të thatësirës, ​​sepse trurin e D & D janë shumë të thjeshta dhe të zbrazët për të bërë diçka të tillë.  

((foto

 

Një specialitet i internetit cropcircles.cz me faktin, që pothuajse pa përjashtim, sigurisht shumë më tepër se 90% e agrosymbols zbuluar në Republikën Çeke, tregon si "ndoshta mashtrim" , do të thotë që modelet artificial. Nuk është e mundur të fuqishëm opposte, edhe mbi 99% janë vetëm dhe vetëm të vërtetë, i krijuar nga forcat Thjesht natyrore. Shumë më saktësisht, 99.9999999%. Idiots aq shumë, përveç thatësirës dhe të madhe, ndoshta nuk janë në Republikën Çeke, dhe ndoshta në gjithë botën. Nga ana tjetër, nëse të gjithë idiotë e botës nuk bëri asgjë më shumë, se krijuar qarqet kulture, pse problemet e tjera do të zvogëlohet në mënyrë të konsiderueshme, por nuk do të jetë ajo për të korrjes. Edhe pse që kombinon aka korrësve kanë pajisjet heqjen.  

 

Në këtë pikë është e nevojshme përsëri fuqishëm paralajmërojnë ndonjë Krijuesve Pri Rrethi mundshme, Nevermore në përpjekje për marrjen e modeleve, apo do të jetë një herë me të vërtetë të përmbushur ato në krijues vetëm një të vërtetë në këtë fushë. Pas kësaj, nuk do të jetë në këtë fushë përgatitur për korrave vetë, trupat e tyre të ftohjes stacionare. Por pasi që pastaj do të korra Men In Black (makinë).  

 

Ka ndodhur diçka mbi këtë fushë, çka është e mundur (efektet fuqi) për të krahasohet me një shpërthim të qindra, në raste ekstreme edhe mijëra kilogram TNT në një lartësi të vogël sipër. Rastësisht, pas shpërthimit të eksplozivit kudo në botë, vetëm mbi tokë afërt ose më poshtë është gjithmonë dhe krijuar vetëm krater rrethore ... (Si dhe pas ndikimi i çdo objekt në ujë janë krijuar vetëm dhe vetëm valët rrethore në sipërfaqe). 

 

Të analoge më të afërt e shkarkimeve rrufe në fushë nga pika mekanike e parë do të jetë një shpërthim i kurrizit të shpërthenin, peshon paktën disa qindra gram eksploziv për metër, deri në lartësi dhe shpërthimet fushë në afërsi të sipërfaqes nga lartësia Midis disa qindra ajo metra deri në disa kilometra nga qielli (Efekti më i madh mekanike, dhe elektrike shkarkimi mbi gjeth mund të pritet nga ana e vendosura deri në disa dhjetëra metra mbi terren).  

 

Shkarkimi Rrufeja është mjaft e një çështje e komplikuar, e cila është e mundshme për të lexuar në lidhje me një numër të publikimeve të specializuara, i cili qëndron në mesin kryesisht Lightning: Fizika dhe Effects , V.A. Rakov, MA Njeriut , Cambridge University Press, 2003 (2007), ISBN 0 - 521-58327-6. Të dy autorët janë të konsiderohet i besueshëm dhe dy në mbarë botën "guru" në fushën e shkarkimeve rrufe Hetimeve fizikës. Këtu do të përmendim vetëm disa fakte themelore thjeshtuara në lidhje me renë negativ në terren rrufe (rasti më i zakonshëm, 4 kapitull i faqeve të librit, 108-191 ). Komponentët më të rëndësishëm të procesit të formimit të shkarkimit janë rritur Kreu ose Udhëheqësi Dart ( SL , DL , psh. faqe 109 ), që lëvizin nga qielli drejt tokës, dhe kur ajo është Qasjet brenda disa metra, fillon nga Theme 's nga çdo objekt i dukshëm, shpesh të bazuara mbi sipërfaqen e tokës (, dirigjent grumbull plehu), në drejtim të kundërt Qiellore lidhur udhëheqësin ( Streamer pozitiv ), të dyja Albumi Gjithsej metra Disa të dhjetëra metra mbi tokë dhe Procesit Attachment do të ndodhë, ajo që në fund lidh dy vende - tokë dhe burimi i resë pagesë brenda - Fillimisht me një diferencë të madhe të mundshme (deri në disa miliarda volt) channel përçueshëm, të themi "nga tela", dhe vetëm një millionths disa e një të dytë pasi lidhja është ndjekur nga "show" kryesor ose një "fishekzjarre" -Return Stroke, Capital dhe më e madhe shkarkimit, pse zgjat vetëm disa dhjetëra të qindra e millionths e sekondave, me aktuale pik deri në disa qindra mijë Amper. VetëmReturn Strokeështë në fakt e mundur për të vëzhguar, i paraprirë dy fenomene janë pothuajse unnoticeable dhe vetëm mund të regjistrohen dhe regjistrimi dhe teknika matje të ndjeshme (rryma e tyre janë 100-1000 herë më të dobët). Detaje më shumë rreth shkarkimeve Lightning, fizikës dhe energjia e tyre, që kanë marrë nga disa botime të përmendura dhe të tjera, është ose do të jetë e mundshme për të lexuar në faqet dhe subpages e menu Lightning

 

Pjesa më e rëndësishme e procesit të shkarkimit të tërë është Return Strokeapo goditje e tij pasuese, goditje edhe quajtur njëpasnjëshme ose ri-greva. Intervali i tyre herë pas pare ose RS mes vete me disa dhjetëra deri në qindra milliseconds. Në rastin e tyre kjo është një dukuri krejtësisht të zakonshme fizike - kalimi i tanishëm përmes dirigjent, e cila rrjedhin përmes në qindra dhjetëra mijëra lartë të Amper, dhe prodhon në fushat e tyre elektromagnetike afërsi, tepër të forta. Tillë një fushë të fortë mund të prodhohen në laborator (dhjeta për njësitë e Tesla), por jo në thatësirës dhe zona të mëdha të përgjithshëm dhe nuk me thatësira dhe steepness e buzë kryesor. Aktuale Ndryshon me shpejtësi deri në dhjetëra mijëra të shumë Amper në një mikrosekondë vetme (millionths e një të dytë), disa RS pasuese deri 200 Mijëra A / mikrosekondë . Kjo është shumë e ndryshme nga shpërthimi krahasuar kështu shpërthenin kordonin, që është në gjendje të përgatisë për publikun vetëm dukshme dhe performanca audible. Në kontrast me atë për të përgatitur shkarkimin rrufe një tjetër performancë - krejtësisht të padukshme, përmbajnë (emitting) Energji njëjta ose edhe më të larta - Shpërthimi i madh elektromagnetike (diçka si një ngjashmëri të vogël të një impuls elektromagnetik volgende një shpërthim atomike ose termobërthamor bombë). Steepness e avantazh kryesor të këtij pulsin është në vetvete diçka që kurrë nuk mund të jetë (nga pika elektromagnetike e parë) Në gjendje për të përgatitur në një laborator. Norma e rritjes aktuale Prandaj është e nevojshme për të përmendur, sepse ajo luan një rol të rëndësishëm gjatë procesit të induksion tensione dhe rryma në objektet përreth, duke përfshirë bimët, por edhe në rrënjët e bimëve dhe dheut.  

 

Nuk ka nevojë në të gjitha imagjinatë Veçanërisht harlisur të nxjerrin përfundimin se vrulli i tanishëm, duke arritur vlerat pik, të themi, 800 mijë Amper, e cila shkon së bashku rrugën hapësirë, le të themi, shpejtësinë prej 8 km 200.000 km në orë, me mprehtësi avantazh kryesor 200.000 Amper në mikrosekondë (miliontë sekonda) në pikën e ndikimit të krijojë ndërhyrje dhe karakterin rezonancë disi më të mëdha se një thjeshtë "shuplakë në ujë." Impuls aktuale vetë, Sidomos pjesa e tij më të fuqishme, nuk zgjat më shumë se disa dhjetëra millionths e një të dytë. Mbart një energji të madhe elektromagnetike, mund të krijojë një rezonancë tepër të madhe dhe të pakuptueshme të rregullt dhe ndërhyrje elektromagnetike model. Disa prej tyre mund të jetë në strukturën e bimëve në fushën e regjistruar, shiko Ekspozita. Aksioni i pulses Disa thatë njëpasnjëshme në intervale të ndryshme kohore dhe distanca mund të lindin efekte shumë të komplikuara ndërhyrje, pse shumë e shkurtër. 

 

Ndryshe nga rrezatimi elektromagnetik, pasojat mekanike të thatësirave të shpejta dhe intensive, impulsi tejet energjik në ndikim mund të vazhdojnë deri në disa sekonda. Kolona plazma fillon të zgjerohet shumë shpejt në krah, fillimisht me shpejtësi supersonik, e cila me kalimin e kohës do të ngadalësojë shpejtësinë e zërit, dhe madje edhe më vonë për subsonik. Deri shpejtësia e saj bie poshtë, të themi 300 km / h (një e treta shpejtësia e zërit, ende larg mbi çdo erë ambientit), do të jetë forma e tij dhe përhapjen e menaxhuar kryesisht nga të veta, ligjet dhe rregullat. Fillimisht ajo do të përhapet shumë në mënyrë të barabartë të gjitha anët, si një rreth shumë të sakta. Ajo është shumë gjasa edhe, pse ende shumë e vështirë për të verifikuar se të paktën në disa raste, nëse më të fuqishme ose vetëm rrufe mesatare në vend Krijon një unazë vorbull. Se gjatë të lartë të energjisë ndryshimeve lokale në mjedisin e gaztë lind shumë shpesh.  

 

Çfarëdo kryer mbi tokë ose shpërthim bërthamor termobërthamor Krijon kërpudha famshme. Është e mundur për të parë se në të njëjtën kohë me çdo kërpudha thatë kombinuar me një shumë të shpejtë unazë anash vorbull përhapur me shpejtësi supersonik (), edhe pse më pak të dukshme dhe të perceptueshme. Gjithashtu shih mundur vetëm shpejt përhapet valë shpërthyes, shumë më shpejt se kërpudha opsion, në formën e rrethit saktësisht të sakta. Ekzistenca e unazave vorbull në vend pas shkarkimit të dritës është shumë e vështirë për të kryer, kryesisht për shkak se çdo dëshmitar potencial, i cili Ngjashëm ndodhi në një vend, fotografuar nuk Sigurisht, as patjetër do të përpiqet të respektojë atë që fenomenet fizike janë marrë se vendi në vend. Shqetësimi i tij i vetëm në domethënë kohë që ishte duke u përpjekur për të shpëtuar jetën e tij, dhe në atë kohë, më së shumti për një vëzhgim të vërtetë, le të vetëm fotografimit apo edhe kryerjen e eksperimenteve, marrëveshje e madhe e kohës nuk është lënë. Zgjedhja por ende nuk integrohen imagjinatën e vet në hulumtim, dhe të përpiqet të imitojë ndodh përmes modeleve kompjuterike dhe eksperimente Ndoshta shumë më pak energjik fizike. 

 

Është e mundur, për shembull, vini re se në krahasim me disa shkarkimeve rrufe ndodhin rrallë aktualisht është duke u ndërtuar, pse lazer më energjike në botë Břežany atë pushtet prodhuar dhe transmetuar, dhe thjesht "veturë e vockël". 

 

Përfshirja e imagjinatës në kërkimin shkencor nuk është asgjë me qëllim të keq, vetëm mos harroni, ajo që është përmendur në lidhje me dobinë e saj Sidomos për çdo kërkime shkencore për rreth njëqind vjet më parë, disa Einstein z.  

 

Edhe pse induksion është e mundur vetëm për të prodhuar rrymës alternative, por edhe një shkarkesë rrufe të vetme është e mundur të shqyrtojë si një gjysmë-cikël i tensionit të alternuara, e cila është si një proces i përbashkët shkaktuar në ndonjë objekte përçueshëm në afërsi. Shumë më saktësisht të përcaktuara, në objektet përreth janë të detyruar çdo lak në rritje dhe në rënie edges waveform të rrymës elektrike. 

 

Këto fenomene janë shumë të ngushtë Përfshihuni në standardet elektrike kanë të bëjnë me mbrojtjen e dritës, shih (EN 62305). Efektet elektromagnetike mund të shumëzohet me edhe harmoni, armëve anuar paralele të shkarkimeve të njëjta ose të mëvonshme (ri-greva) dhe armët e tyre paralele, të cilat, të gjitha së bashku electromagnetically Ndoshta, elektrostatike dhe mekanike (dridhjet shëndosha dhe të ulët frekuencë Tërmetet - lissajouss Shifrat) resonate dhe ndërhyrja.  

"> ->  

Menjëherë Gjatë Return Stroke, Ose disa shkarkimin e mëvonshme do të jetë e mundur Menjëherë matur në shkarkimin rrufe channel tensionit raundin e "vetëm" Mijëra 100-300 V / m Kjo vlerë është në kontrast të konsiderueshme me kërcim tensionit ndez nëpërmjet ajrit, e cila është në 0-90% të lagështisë në rreth 3 milion volt për metër. Në 100% ose lagështia e lartë (Vapors ngopura), për shembull, vetëm mbi nivelin e ujit, por kjo vlerë bie poshtë për të vetëm 100-300.000 volt për metër. 

 

(Nuk rekomandohet fort për t'u testuar dhe mati vetëm se pikë - Explorers thatë Prandaj Vazhdimisht do të uleshin në sasi, dhe kështu ata do të duhet të plotësohet në intervale tepër të shkurtër). Vetëm para se kjo shkarkimin Ndodh, me Mes të resë dhe terren në vende tensione Disa deri në disa qindra mijëra, si dhe mbi një milion V / m (Në të njëjtën kohë, nuk e masin asgjë atje në person).  

 

Një shënim: ndërsa të gjitha hipotezat e përmendura më parë dhe teoritë janë të destinuara për të vepruar krejtësisht seriozisht, tani do të futet njëri pak të "çmendur": linja tramvaji në fushat, që janë dukshëm më mjedisi përçueshëm që lagje, në skutat është grumbulluar më shumë edhe lagështia në këmbë ujit (foto). Lagështi mban gjatë aty (verifikueshëm dhe verifikuar), e krijuar si të prodhuara natyrisht përçuesve të besueshme rrufe funksionale, në shumë rrufe që goditi dhe përgjatë të cilave kalojnë nëpër si si si në një slitë rul.  

(Verified fotografuar, referenca të tjera më poshtë, kjo ende nuk është se çmendur) 

Pothuajse pa përjashtim në çdo vend të tezës linjat e tramvajit në fushat formë relativisht të sakta të sheshtë-spirale Similar dukshme në atë që është prodhuar në bordeve qark të shtypura - PCB (dhe se ky është i çmendur), i njohur nga inxhinieri elektrike dhe gjeneruar shpesh në PCB, Herë pas here ndoshta vetëm pak më të shtrembëruar të udhëtonte për në kullat e largëta të linjës së energjisë, nga rruga përçuesve rrufe shkëlqyer, pemë dhe shkurre, shufra edhe shumë të mira rrufe, ose edhe formacione natyrore, si dhe në përputhje me një formë të veçantë të fushës? (obrázky)  

 

Nga disa vëzhgime u duk ( Google Earth ) Që në mbështjellje fushat angleze janë shumë shpesh të shkurtër circuited nëpër kthesa, në krahasim me p.sh. nga anglisht, por ajo ishte një supozim i thjeshtë bazuar në një mostër jo shumë Statistikisht besueshëm. Më vonë, edhe vërejtur në mbështjellje çeke shkurtër circuited, dhe statistikisht i rëndësishëm studimi i fotografive ajrore (qindra) gjeti, se e kundërta është më shumë një përjashtim, kështu që përshtypja e parë ishte ndoshta aksidentale. Së bashku me linjat e tramvajit kulture dëmtuar ( paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan)) për shkak të flash shkarkimet shumë shpesh, shpesh dhe shumë afër qendrës së kthehet katërta (imazhe), apo edhe të rastit lokale "më shumë se vetëm një të katërtën kthehet"photo, photo (Një këtë vit - 2010 - kapur, asgjë nga LP).  

 

Në këtë pikë do të shfaqet imazhe të ndryshme të cilat më shumë ose më pak (por disa shumë, shumë më shumë se më pak, është pothuajse një provë) mbështesin teorinë e qarqeve kulture krijimit nga shkarkimet rrufeja, zena nga hulumtuesit e fenomenit ekzistues qarqet kulture, + diçka nga Google Earth , disa prej tyre janë gjithashtu shumë, shumë të detit. (Mbështetja përshtypjen se banim (të dëmshme, dobësimin) e kulture ndodh pas tronditjes, preferohet conducted nga linjat e tramvajit) 

Për Boys Brittish krijoi termin "formimin Rrufeja Pri Rrethi" Teoria  

 

Diku qarqet kulture të vërtetë të duket si fotografi të shkarkimit shkëndijë pozitive ose negative (Lichtenberg figures, Kirlian foto) - , Qarqet Pri dhe shkarkon.  

 

Në rastin e disa qarqeve kulture janë një tjetër Explorers tyre befasuar nga fractal strukturën e tyre. Fractals janë zbuluar në matematikë relativisht kohët e fundit (1905, me paraqitjen grafike të kompjuterizuar 1975). Por është e rëndësishme që të kuptojnë se natyra kishte njohur gjithmonë - Fractals strukturat atomike komponimet, galaktikat, struktura të ndryshme të bimëve dhe të kafshëve Organizmat, halore dhe gjetherënës pemë, sistemet e tyre rrënjë dhe bimë të tjera, sistemet e enëve të gjakut dhe nervor të kafshëve, lumenj, male, retë, borë thekon ... Edhe një mundësi shumë i shpeshtë i ngarkuar shkarkimin e tepërt është kryer nga strukturat Fractal. Pothuajse çdo rrufe Përfaqëson një fractal vetvete, disa forma raste edhe ekstreme të fractals. Shembulli më shumë tipik i një temperaturë fractal si vetëtima aktuale rriturMOSTAR udhëheqës, por që është pothuajse i padukshëm. Por ka të dhënat edhe film, ku ajo është visualized në, ajo është vetëm e mundshme për të parë atje. 

 

Pse, kur është e mundur të shpjegojë gjithçka kaq bukur, jo qarqet kulture për Çohu në çdo pikë në fushën, ku goditi vetëtima? Ky fakt mund të marrin pjesë për disa arsye. Ajo mund të jetë:  

- Plotësisht rastësi papërcaktueshëm  

- Kushtet gjeologjike në pikën e Dalin: shtigjet përçueshëm formuar në ilegalitet për shkak të ndërveprimit të tokës dhe shkarkimeve rrufe në vendet e afërta për miliona vjet, natyrore dhe artificiale përrenj, kanale nëntokësore uji, burimet, tanke me ujë, kapacitoreve, (me ujë dhe elektrike), rezonancë dhe ndërhyrja (mekanike + elektrostatike dhe elektromagnetike), gjeologjike dhe njësitë e listuara nëntokësore (fusha elektrostatike dhe elektromagnetike janë të mëdha, madje dhe mes tyre mund të çojë në rezonancë dhe ndërhyrjeve)  

- Kushtet e vështira, për të plotësuar (për stuhi) - mungesa e shiut dhe era 

- Mundësia shtesë e vlerësuar dhe hulumtuar është, të paktën që disa modele të rregullt të ndodhë kështu, që në të njëjtin vend dy herë goditur nga rrufeja, me një interval të gjatë (ditë në javë). I parë i këtyre simboleve, vetëm "të vendosur në skenën" (të prodhojë deri në disa miliardë "para-ekspozuar" gjeth dobësuar, duke iu referuar: Kjo Përkundër asaj që ka ndodhur me ta, nuk janë paraqitur `do të jetë (të dëmtuara, dobësuan) ende, Kjo është shkarkimi tjetër Veprat volgende disa javë shumë më lehtë. Përsëri, një tjetër ngjashmëri me foto klasike, kur është e mundur disa nga shtresat exposured shumë të ndjeshme në sasi të vogla të dritës, lloji i para-ekspozitës, sensibilizuar shtresa për një ndryshim edhe më të larta sensitivity.The në forcën mekanike dhe forca të nevojshme për të bëj ose thyen gjeth paprekur dhe ndikohet nga tanishëm është i madh dhe kjo është dhjetëra mezi e qindra gram (Bending) për kilogram shumë (pushim). Highly varet nga koha që ka kaluar që nga elektricitetit intervenimit, dobësimin e indet bimore pasi ajo është në progres shumë të ngadalshëm. Bimësia paprekura nga rrufeja dhe nuk dëmtohet nga energjisë elektrike nuk do të bëj në tokë edhe nën stuhia më e dhunshme në ndërveprim edhe e shiut, Kur kulture është nën ndikimin e erës dhe mbi 100 km / h dhe rrjedhën e fortë të ujit, por edhe një kërcell nuk është paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuar). Ata prekur menjëherë dhe jo rrafshuar (dëmtuar, dobësuar), do të jetë rrafshuar (dëmtuar, dobësuar) jo më shumë se pas disa javësh vetëm, ose pas një meze të lehta, ose kur ata janë në sajë të rënda vesa në mëngjes ose një shi të lehta. 

 

- Përjashtimisht intensiteti i lartë i shkarkimeve rrufe, ose të gjitha ose pothuajse të gjitha energjisë përqendruar në një të vetme, ose vetëm pak (në mes të 5-8) pingul cloud terren shkarkimet (CG);    foto foto,   

- Ose diçka krejtësisht të ndryshme.  

 

Situata, që pas një erë e fortë dhe shiu nuk do të dalin të shtrirë në tokë dhe madje edhe kërcell, me e mundshme Easily Vëzhgoni për shembull Gjatë një flyby helikopter mbi çdo kulture në terren, gjeth janë defekt në erë si flamuj të komunizmit, ndonjëherë bëj edhe mbi 45 gradë, por pas vyshket se airflow të fortë dhe të sigurtë Menjëherë vënë përsëri në pozitë të drejtë. Discovery Science, qarqet Pri: Misteret në fushat , dir. John Tindall , 2002 - 39:08  

 

Rrethi Pri snamely pasi shkarkimet e rrufe për të mos lindin në çdo fushë (dhe një e milionta e vlerësuar apo më pak të rasteve), por diçka, vetëm një diçka mjaft e zakonshme Ndodh pothuajse gjithmonë (dhe numri dy mesazhi).  

 

Një numër dy Mesazhi: Pothuajse të gjitha rrafshuar (dëmtuar, dobësuar) kulture (95% edhe më shumë, pra rreth një milionë kilometra katrorë në mbarë botën vit) janë të shkaktuara nga shkarkimet e rrufe në fushat ose vetëm mbi ta. Përmend ishte parë në tekst dhe foto - tërë paraqitur `do të jetë (i dëmtuar, dobësuan) në terren në Benátecká Vrutice.  

 

Sqarim: nuk ishte gjithmonë e njëjtë. Një nga endpoints Veçanërisht për grurë (për thjeshtësi e mundur që kufizojnë vetëm në grurë, thekër elbi, tërshëra, misri), është e ashtuquajtura "rezistencë për banim (dëmshme, dobësimin) ", ose më saktë rezistenca spontane për banim ( dëmtuar, dobësuar) në të kaluarën nuk mund të jetë për disa drithëra të mos të lartë, kur varieteteve të caktuara, thekër elbi ose gruri pothuajse arritur kulmin e një mashkulli të rritur. Por në sajë të bimëve fokusuar mbarështimit varieteteve të kultivuara ishin shumë të ulëta, dhe sot nuk është përjashtim, se disa varietes elbi janë NIT lartë se 0,5 m. Varieteteve të sotme e, gruri thekër apo elbin e kanë krahasuar, të themi, në të pesëdhjetat e shekullit të 20-të tendencës spontan banim (të dëmshme, dobësimi) pothuajse zero. Një fotografi nga filmi gjithë bashkatdhetarët e mi, 1968vdr1-4.jpg)  

 

Si me qarqet kulture, edhe në rastin e çrregullt paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture, dhe nuk është krejt një rregull i zakonshëm, që kulture do të jetë rrafshuar (dëmtuar, dobësuar) nganjëherë deri në disa javë "pas ngjarjes", në mënyrë që Menjëherë pas stuhisë, ndërsa Fermerët shpesh lënë tokat shumë pas inspektimit mjaft të kënaqur, sepse sa duket "asgjë nuk ndodhi", e di se në shumë vende ajo tashmë është "mbjellë", apo më mirë thënë "ekspozuar" Kjo është një rrëmujë e madhe dhe shkatërrim. Ndërsa edhe pas një stuhi shumë të fuqishme nuk ishte shtrirë në fushë e tërë, dhe madje edhe kërcell në tokë, disa javë më pas, gjatë motit të bukur me diell, gërshetohet këtu dhe nuk do të jetë vetëm shi rastit të vogël, duke sjellë që shumë të nevojshme, lagështi Fermerët pakënaqur tmerruar vetëm shikojnë, si ka qenë teza nën kushte ideale "të bien në gjumë" (llozha) pjesë të konsiderueshme të fushës dhe do të jetë shumë e vështirë për të korrjes. Fermerët janë mësuar që të lidhen dhe të depozituar `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture pas stuhi kryesisht veprojnë së bashku me breshëri i gurëve, kështu që nëse kulture nuk është rrafshuar (dëmtuar, dobësuar) Menjëherë pas stuhisë, çështjet nuk janë dealed tashmë nga ato aq shumë. Pas Bota shkon fenomen shumë hulumtuesit e qarqeve kulture, të cilët lanë një karrierë premtuese në fizikë ose inxhinieri elektrike dhe kanë pasur dikur me sa duket shumë Performed.  

 

Për më tepër, Fermerët Kush janë ato në shumë nga raportet e tyre të ekspertëve dhe studime kanë dokumentuar përsëritur shumë saktësi efektet e shkarkimeve rrufe në lashtat në terren, shumë prej të cilave janë ose do të riprodhohet në faqet tezat. Panxhar, pjeprat, patate, domate, pambuku, soje ... 

 

Fundi i Pjesën 3 

 

   

         Pjesa 1        Pjesa 2        Pjesa 3         Pjesa 4        Pjesa 5  

 

nëse të interesuar kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com 

 

 

 

 

Kjo faqe është përgatitur, dhe të gjitha faktet dhe teoritë e paraqitura këtu ishin shumë të tërësisht, dhe afër shqyrtohet në detaje nga eksperimentalisht

 

Jan Ledecky

 

z