Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-продолжение . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Играта е завршена.
(Игра наречена CROP КРУГ ПОРТА)
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

  menu - sitemap Complete list of all pages of this web

Верен на своите steepness се отстранува можноста дека бил идентификуван. (Heraclitus)

Вистината е странец од било што може да замислите. (E.A.Poe)

Omnia vero fulmen gubernat:Флеш е насекаде. (Heraclitus)

Прво само природно објаснување на принципот формирање  на исечете кругови,  користејќи докажани, повторливи статистички верификуваат научни постапки и методи на истражување. Растенијата анатомија, патологија, физиологија, биологија, хемија, археологијата, физика, хидрометеорологијата, спелеологијата, геологија, електрична енергија, магнетизам, како и други, често интердисциплинарни области.

тајната на исечете кругови е конечно решен

Молња празнење - е една единствена причина на било кој круг во жито , кои се наоѓаат во секое време во секое поле со пченка.

Crop circles created by Lightning Electromagnetic Fields
Crop circle - a simulation of Lightning Electromagnetic Fields

На шематски приказ на десната покажува еден од голем број на многу интересни аналогии во Crop Circles и физички својства на молња празнења. Сличноста број 1 молња испуштање во структурата на жито (растерска) евиденција своите електромагнетно поле линии. , Сличен процес како кога снимате фотографии. Резултатот се прикажува (разговори) на бројот на денови.

Молња празнење - е една единствена причина на било кој круг во жито , кои се наоѓаат во секое време во секое поле со пченка.

 

Врвот, еден означени мала зелена нијанса база - многу, многу скратена верзија од страната која се наоѓа во Crop Circles - образложение , а дополнително се разработени во голем број на суб страници целиот веб cropcirclesonline.com .

 

Содржи само неколку многу основни лозинки.

 

За основен вовед во историски перспективи за прашањето на исечете кругови да ја посетите веб-сајтот на Википедија - Crop Circles . Повеќето од објаснувањата, иако има поднесено или паѓа речиси целосно во рамките на псевдо (несакана наука), но барем да послужат како основни информации за тековниот преглед на целиот проблем.

 

Обединувачка теорија на исечете кругови

Унифицирана теорија - исечете кругови

Тоа е првата и единствена обединувачка теорија - објаснува иста постапка не само појавата на редовни форми, исечете кругови , но и причина на сето создание и поднесени жито од целиот свет. Во исто време, многу јасно објаснува апсолутно без исклучок причина и појавата на било т.н. " аномалии ", кои се колективно забележани во непосредна близина на исечете кругови . Вклучувајќи чести случај кога најде " дупка за игла "и ментално пореметени ufologists долго викне и навива да се откријат имитатор. Ако беа во место некои реални фалсификатор навистина се случи, тогаш таков доказ, исто така, ќе се елиминира еден движење. Сите такви појави, првично сосема погрешно се смета како аномалии, односно во претходниот молња испуштањата во опишано области постојат аномалии.

 

Првата и единствена теорија за потеклото на исечете кругови, од кои сите тврдат дека е и ќе биде апсолутно сигурно докаже или негира. Ова е всушност еден од основните претпоставки на било достави доказ - Falsifiability опција (види на пример вики). Заедничка карактеристика на речиси сите постоечки теории е фактот дека тоа не е можно да не потврди ниту одрече - основна заедничка карактеристика на сите ѓубре науката.

 

А нов изглед на ова прашање на исечете кругови

Crop Circles - Објаснување - скратена верзија.

Како се исечете кругови

Тоа е рекорд фигура на електромагнетно поле линии кои беа креирани од гром исцедок, или збир на такви паралелни и последователни празнења и мешање и резонанца тие создаваат греди на електромагнетно зрачење.

 

Во некои случаи, тоа е исто така најверојатно ќе ја креира својата креација и да учествуваат мешање механички - треперењето на воздухот колона и на површината, интеракцијата на воздухот vortices. Како последица на движењето на воздухот и вибрациите на површината на земјата предизвикани од гром испуштањата веднаш. Тие можат да се појават како често забележано аналогии Chladniho obrazců.

 

Само многу ретко личности се појавуваат веднаш по излегувањето - особено најверојатно, ако жито за многу дена пред поголема површина беше оштетен од страна на друга одговорност. Инаку, се чини дека генерално барем неколку часа, но дури и денови или недели по излегувањето, кога таму е многу бавно распаѓање на растенијата. Експериментално потврдени лесно репродуцира и да се верификуваат експерименти. Само по некое време ќе ослабне растенија, така што ќе има релативно брзо се поклони до земјата, како аналогија домино ефект. Повторно експериментално испитува повторно лесно репродуцира и да се верификуваат експерименти.

 

Секој постојано се обидува да ги убеди луѓето во длабочините на незнаење псевдонаучна тврдат дека исечете кругови создадени вонземјани (НЛО, летечки чинии), е идиот.

 

Секој кој вели дека исечете кругови се создадени од луѓе, е глупав.

 

Секој кој вели дека исечете кругови генерира плазма, електрично обвинет воздух vortices, наречен vortexes никогаш не видел ниту nenapodobil или математички - физички nesimuloval е "во моментов малку дезориентирани."

 

Секој што тврди дека исечете кругови кога и каде тој го создава или создадени, на монструозен nerd. (Д & Д)

 

Секој кој има најголем виц падна за Мајка Природа така совршено ("ова не некогаш се случи само по себе, таа мораше да се направи луѓе"), тој отиде во областа на жито за да се создаде нешто како дека со цел да се поддржи нивното тврдење дека е глупо лековерен.

(Не научни експерименти и експериментални верификација на физибилити)

 

Секој што тврди дека молња празнење не може да создаде нешто на површината како што ефектот на придружните слика е идиот.

Видите неколку други придружни слики допрва треба да бидат објавени (главно како референци). Дали е можно за нив да им се заблагодарам на италијански истражувачи. Илјадници објавени и необјавени фотографии од како "доказ за човековата активност" - "дупка за игла."

 

Секој кој вели дека исечете кругови се создадени од некоја чудна, несфатлива и непознати електро - магнетни - механички (микробранови) енергија, поради чие дејство е во такво место, дури и по релативно долго време, можете да се регистрирате голем број на необични феномени и ефекти, како што LIMA - Молња индуцирано магнетно Аномалии (компас девијација), инфрацрвено зрачење (топлина акумулирани), необични одговори на човечки и животински болести микроелектрониката (преку изложување на преостанатиот електростатско задолжен) и е во состојба да заклучиме од тоа дека само како природно се случуваат, постојните и тековните феномен е молња празнење е глупав.

 

crop circlescrop circlesНови Jičín, 3 7 1999. Секој кој е во можност да се каже дека ова апсолутно типичен фрактал модел, разгранување на страните точно според правилата на однесување искра празнења, кој се појави еден ден во областа на жито во Чешка може да биде креирана од страна на кој било друг процес од молња празнење е идиот. Ова е многу специфичен тип Lichtenbergova форми, позитивни výboj.výboj.

 

Еден од повеќето типични карактеристики на молња празнења им е фрактална структура, постепено разгранување во некогаш пофини структури.

Еден од најчестите карактеристики на редовна обрасци во своето жито, почекајте една минута, што всушност е, сега е некако успеа да им овозможат ...

Дека тоа е нивна фрактал структура?

 

Секој кој се осмелува да каже дека мртвите муви, често се наоѓаат во места наоѓање исечете кругови, како и сите други мртви инсекти или било која друга мртви животни убиени од нешто друго од молња празнење е глупав.

 

Секој кој не може да се разбере дека апсолутно сите, без исклучок, т.н. "аномалии" дека во многу места на исечете кругови се појави, може да се објасни со такво место неодамна направи молња празнења, е идиот.

 

Прво и највпечатлив пример на таквите аномалии на геомагнетна поле

Молња индуцирано магнетно Аномалии , Молња индуцирана првичниот магнетизам , Молња индуцирана магнетизам , првичниот магнетизам - на илјадници технички книги, и ја опиша илјада тони на печатени на хартија.

Секое набројани лозинка, само внесете во пребарувач на Google

Тоа би можеби само доволно за да дознаете некои англиски, Кучи ронлив ufological záhadologický ...

 

Секој кој не знае дека коренот на сите кругови не само како секоја редовна резонанца и мешање модели во жито, но речиси сите поднесени жито во светот, што е нераскинливо придружува штета електрична енергија од молња испуштања и постепено слабеење на растенијата е идиот.

 

Патем, земјоделците го знаеме многу добро, но прилично очигледни причини го оставиме ( замине, или ако го споделите ) за себе. Тоа е сосема природна со оглед на фактот дека (покорување) zemědělný луѓе се некако подобро и повеќе природно сплотена со природата, и може да се процени ориентирана барем приближно, инстинктивно, она што се случува таму, многу подобро отколку остатокот од публиката, дури и без јахта. Не треба да се справи со тоа, но никогаш не е премногу горд. Дефинитивно не сметаат дека е неопходно да се објасни и polovzdělaným необразовани будали како ufologists и záhadologové "експерти" на различни паранормални феномени, и слични proutkařsko - астролошки толпата дека во такви места веднаш се спушти како лебарки за пиво таму и медитација за бесмртност златица.

 

Илјадници земјоделски научни и стручни трудови, публикации кои се занимаваат со последиците од молња испуштањата на земјоделски култури. Многу линкови на докажани научни ресурси и специјализирани публикации како што се земјоделството тука .

 

Топката е на ваша страна на судот, можете Кучи гнидав ufological záhadologický. Обидете се да го удри барем. На нашата половина од теренот, но тој никогаш не бил одат ...

 

Можеби ќе треба да се обиде да докаже дека токму на местата ( GPS база на податоци ), каде што некогаш култура круг појави, што резултира со природен начин, така природно, како што е опишано на овој веб-сајт (тоа е и повеќе од 99,9% од сите случаи), имаше неколку минути, часови, денови или недели пред нејзината физичка видливост (откритие) влијанието на молња празнења. Можност е тука, и секогаш ќе биде. Тоа беше доволно да побара метеоролозите. Ха, ха, ха. Здраво, Здраво, Здраво .

 

Ако одлучите да го користите најлесните начини да се барем да се обидат да ја докаже својата вистина, па тие се обидуваат да ја негира тврдењето дека се наоѓа на овој сајт, VKPZU , тогаш јас би веројатно навистина заслужува, тоа е за некој навистина ја ослободат газ . Исто така, ќе биде многу интересно да се види колку лесно резултатите од ваквите истраги треба да комуницираат неговите студиозно јавноста.

 

GPS - база на податоци , која ќе биде објавена во целосна верзија за неколку дена, некаде пред крајот на 2012 година (т.е. кратко време по крајот на светот) - најголемата збирка на GPS сајтови најде исечете кругови некогаш собраа во светот. Само од Англија содржи повеќе од 1000 предмети. Таа содржи не само многу GPS сајтови, кои се познати, и тие беа сликите на мапи на различни апликации од страна на некои набљудувачи откриени и објавени. Прво на сите, се разбира, Google Earth , бидејќи тоа им овозможува на места каде што такви мапи на располагање, го видите статусот во различни временски периоди, но исто така и за пример на Бинг мапи или Јаху мапи.

 

Секако содржи најмалку дваесет сајтови кои назначен на сајтот документи опишани апликации се достапни, но се уште не се откриени или откриени.

Најверојатно од Италија.

Сигурно не исцрпени сите можности, и внимателен набљудувачи на овие локации откриени или во близина сигурно се појавуваат повеќе.

Се разбира, постојат локации каде култура круг фотографии снимени на мапи, но земјата истражување никогаш не се наоѓа, човештвото никогаш не знае за него (како што многу од Италија, еден во Чешка - ќе бидат објавени во времето)

Слично на тоа, тоа е често е можно локалните локални анкета користење на Google Earth да се откријат многу интересни факти поврзани во близина и далечни места. Повторно, на пример, бројот на ваквите случаи од Италија, но не само таму.

 

GPS податоци , главно содржи серија на прецизни GPS податоците наоѓаат на различни исечете кругови од целиот свет, точната GPS локација никогаш не беше објавен (стотици). Тоа ќе биде објавена во целосна верзија во следните неколку дена, до крајот на 2012 година, или само по

 

Тоа може да биде најдобро да препорачуваме за секој кој сака да ја види прилично бездушни фантазија " Маите пророштва и исечете кругови ", или што и да е тие дури и погледна надолу за да се обиде да се стави таму сите наводи во перспектива тука ставен појаснување. Како и да е, жално автори не се свесни дека тие имаат многу точна претстава на културите круг формација, со молња исцедок. Тоа беше (многу веројатно) гром од ведро небо ", на гром од ведро небо", која речиси може да се слушне. Без облаци и повеќекратни рефлексии на звук помеѓу нив и на земјата, освен што е многу значаен дел од акустична енергија пренасочени канал блиц право горе. Но, кога камерата екипажот пијан и мешаа грчењето, не би се слушне нормално бура, и не е чудно што таа треба да биде заменет снимање на материјал мора да ги предупреди молња исцедок. Збунет авторите, всушност, речиси успеа да го фати, снимање главен виновник "на дело", но до денешен ден не сум бил во можност да ги реализираат дури и навестување.

 

Ова се однесува, се разбира, figments на било која друга слична "уметнички ремек-дело" која некогаш беше назначен за тема наведено. Случаен избор, како што се "" Crop Circles: Потрагата за вистината ", или" Што по ѓаволите? Внатрешноста на Поправете круг мистерија "пријавени. тука два примери се далеку полоши од Маите ... барем тој може да се види.

 

Во сите вакви материјали, сепак, може да се види на воздушните и копнените снимки на еден важен факт: Речиси сите во право, "вистински" исечете кругови создадени од природата, се повеќе или помалку целосно настрана неразделно придружени доста често, нерамномерно polehlým жито, но кој произлегува многу истата причина - оштетени растенија електрична енергија по молња празнења. Учествуваат во него, но без мешање и резонанца. Или создадете секоја редовна облици кои формираат пример само како запис кружни електромагнетни линии зрачеше околу жици - молња празнења, се преклопуваат, "избришани" од страна на струи, ширење по земјата целосно нередовно. Таквите површини имаат на светот површина од околу еден милион пати поголема од редовните форма.

 

Прво на сите, за голем број на видеа кои покажуваат воздухот мора да биде некоја слична автори работат барем делумно комплимент , дури и ако тоа не е износот на ѓубре во духот на странец и несфатливо етерични енергија.

 

Исто така е неопходно да се обрне многу поголемо внимание на фалсификати, и секогаш прашуваат Кју боно? Кој од спроведувањето на таков модел има најголема корист. За да дознаете вистината не е премногу тешко. Тие се автори на објавени материјали на различни исечете кругови - како фалсификати е сигурно да понекогаш и повеќе од 90% од нивната "ремек-дело". Ова вклучува различни лица и било кој странец да се дешифрира пораката. Внимание, но на фактот дека различни модели на правото секој дешифрира различни форми на античките култури, позицијата на ѕвездите и слично. Таквите податоци може да се декриптира на било која слика на калеидоскопот, или деца kresbičkách.

 

Рече дека главниот виновник - молња празнење . Тој не е само некои scruff. Секој потенцијален набљудувач од својот говор или бркаат далеку од местото на злосторството, колку што е можно, или да го убијат исправен. Само во молња САД празнење годишно убива околу 50 луѓе, Мексико 200, Кина нешто повеќе Илјада Покрај тоа, кога некој се обидува да го фати како на пример видео камера, како рекордни често може да избришете акција исклучително силни електромагнетни пулсот ( LEMP ). Само таква ситуација се случи во споменатите рамка Маите пророштва и исечете кругови , за време на снимањето на моделите во Источна поле во 2007 година. Локацијата на снимање, каде што треба да се прикаже исцедок е многу zašumněný оригиналната слика потполно избришана нешто многу посилно - електромагнетни пулсот. Неколку одделни рамки, во строга согласност со правилата на електромагнетни пулсот преку повеќе молња празнења, составен од неколку последователни празнења.

 

Молња празнења, но секако дека е можно да се снима, фотографски и видео записи, само побарајте stormchaserů . Додека оние во странство главно се фокусира на торнада, но на пример Stormchasing Аматерска општество Чесите се како најавите, тие ќе ги видат торнадо повеќе од неколку години.

 

Зошто некои слики на древни цивилизации, па неверојатно личат на некои форми, кои во последниве години се покажа како настануваат во природа, не по вина на луѓето? Зошто, затоа, дека античките Маите (Сумерите, Индијците, што и да) е првиот откриен во своите области, и само тогаш се преземени од неговата симболика. Се разбира, тоа се смета за дело на Бога. Се разбира, тие всушност мисли и блиц за работата на Бог. Кој знае, ако pišišvoři дури и оние кои не се директно свесни за врската помеѓу молња и празнење шема во пченка - на исечете кругови, но заборавил да ја напише. Можеби дури и напишани, колку што е уништена или никогаш не се најде. Но можеби тоа е некаде muzeu.muzeu.

 

На овој ден, во различни места, разделени со илјадници милји, понекогаш се јавуваат многу сличен модел. Стани, бидејќи тие вклучуваат токму истите физички принципи. Сол кристали секогаш ќе изгледа исто, без разлика дали произлегуваат во Африка или во Бразил.

 

Во овој момент, најверојатно во однос на која ќе има, по некое време ќе бидат елаборирани објаснување прилично веродостоен начин дава еден од можните принципите на неверојатно многу симетрични форми, многу редовно огледува од страна на многу оски. Тоа е интеракција на две или дури и повеќе (-? Да се ​​заврши) и нивните распаѓање над областа. Може да се наплаќаат големи количини на електрична енергија, милиони џули или повеќе.

 

Главно користи релативно едноставна механичка принципи (експериментално изводливо, видливи и проверливи), но без потреба да се прибегне кон нив се справи преку непотребно сложени математички - физички интелектуална апарат. Е нешто да гледаат напред кон, навистина!

 

Поправете круг мозаик собраа ...

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Краток преглед на крајот

 

(Понекогаш помалку сериозно)

Исечете кругови од сега сфати еднаш и за сите.

Fasciující, сеопфатна, првиот и единствениот вистински научни ,

реални, сосема нова теорија.

Базични истражувања.

Одлична кодекси на исечете кругови откриени. Сите и засекогаш.

Многу други детали се наоѓа на следните страници

 

Исечете кругови се само сега станува навистина необјаснива појава, користејќи само вистинската наука . Биохемиски, физички, технички, механички, хемиски и други, на вистинската наука базирана на истражување принципи, користејќи само природните закони .

 

Приближно листа на научни, технички и истражувачки полиња и методи со кои може да се користи за да се објасни принципот на потеклото и текот на било каква штета култури и растенија на гром празнења, вклучувајќи исечете кругови:

 

Фитопатологијата, растителни анатомија, морфологија и физиологија, биологија, биохемија, биофизика, биомеханика, физиката, хемијата, науката за почвата, хидродинамика, статистика, микроскопија, спектроскопија, фотограметрија, electromechanics, Електростатика, физика и дозиметрија на електромагнетни и нејонизирачкото зрачење, електротехниката, хидрологија, геофизика , физика, резонанца и мешање оптика, кристалографија, magnetohydrodynamics, хидрометеорологијата, електродинамика, физичка хемија, термодинамика, квантната хемија, thermochemistry, hydrostatics, кинетика експлозија, флуидна динамика, фотографии, геометрија, токсикологија, спелеолошки, магнетизам, електромагнетизмот, radiobiology, механика, фотометрија, фрактал геометрија, агрономија, аеродинамиката, геологија, математика, археологијата, сеизмологијата, Agrobiology, агрохемија

 

и многу други, често интердисциплинарна, испреплетени и меѓусебно поврзани дисциплини.

 

На пример: ефектите од молња празнења во земјоделски култури земјоделците се релативно одбележан во детали, илјадници научни публикации. А тенок примерокот, со многу референци за различни земјоделски научни публикации, на пример, тука .

 

Сосема нов, оригиналната теорија за потеклото и формирање на моделите на исечете кругови, целосно ослободени од било какви знаци на псевдонауката, езотерична размислувања, мистицизам и окултизам, псевдонауката, záhadologických размислувања, НЛО, летечки чинии, вонземјани, инаку речиси секој размислувања кои влијаат на посевите модели за нераскинливо го придружуваат.

 

 

Многу темелно, но сепак едноставни и разбирливи.

Целосна 100% научните теории и објаснувања на исечете кругови

подготвени за било која научна верификација, истражување и opponency.

Шокантно!

 

Теорија ретроспективно верификуваат преку евиденција дека постои,

но никогаш не се користи за целите опишани.

 

Тајната на исечете кругови скршен ..

 

А бренд нова теорија, со користење на конвенционални научни методи

целосно ослободени од било pseudovědeckéhoo истражување.

Неверојатно, застрашувачки, шокантно, речиси во исто време непредвидливи теорија.

Духови или не духови, ни трага од духовноста.

Не езотерично, мистично или окултни моќи, ефекти, работа или експерименти.

Не ебат странци, НЛО, летечки чинии, вонземјани.

 

Кодекс на исечете кругови откри еднаш и за сите.

Исечете кругови решени. Еднаш и за сите и во целост.

Апсолутно никаква НЛО, летечки чинии, без познати или непознати летачки машини.

Не непозната или nepředpokládatelné сили, без паранормални објаснување.

Нема чуда, не е мистерија, никаков знак.

 

Нема вонземјани, без обиди да се јавите.

Не воена тестови, експерименти или испитувања.

Нема други научни, тајно експерименти, тестови или истражувања.

Не паранормални или телепатско експерименти на научна фантастика.

Ниту метафизиката или парапсихологијата.

 

Сосема неверојатно, но вистинито можно само објаснување. (Повеќе тука .)

 

Апсолутно никаков ефект на интелигенција (или разузнавачка служба), или што ќе биде проклето одговара на било мисла процес за време на формирањето на исечете кругови. Се разбира, вклучувајќи ги и оние кои беа направени од страна на кругот на одлуки, затоа што овие лица ќе имаат некој вид на интелигенција во мозокот, никој не се најде, дури и ако тие навистина го барате.

 

Не интелигенција, или мисловни процеси на планетите, НЛО, летечки чинии, бубачки, простор, сонцето, месечината, вселената, глувци, муви, бумбарите, пајаци, материјали, животните, растенијата, смртта на интелигенција, дух, материјал, супстанција, vortices, атоми, молекули, инсекти, кристали, почвата, од ветришта, бактерии, ѓубриво, духови, сеништа, костури, простор, вонземјани, габи, штетници, вакуум или било која друга интелигенција за време на создавањето на моделите на исечете кругови.

 

Не меѓупланетарна интелигенција, без междугалактическата интелигенција, без интелигенција марсовци, без интелигенција свет, без интелигенција на растенија, жито нема интелигенција, без интелигенција почвата, времето нема интелигенција, без интелигенција на растенијата, животните не се интелигенција, без интелигенција подземните води, карпи, нема интелигенција, без интелигенција hedgehogs, кенгури нема интелигенција, без интелигенција генијалци формирање исечете кругови.

 

Тајната на исечете кругови откриени. Засекогаш.

 

Принципот на формирање на многу прецизни, според многу огледува и симетрични оска (често фрактал) геометрија може да се спореди со принципот на формирање и формирањето на снегулките, или изградба на графички рекорд на интензитетот на електромагнетно поле околу проводникот струја, или електромагнети, вклучувајќи паразитски и вртложни (! ) средно електромагнетни полиња и струи. Тоа ќе биде на друго место, објаснува неразделно придружуваат мали придружните прстени ставен токму на местото контакт меѓу две големи кругови.

 

 

Тајната на исечете кругови решени. Дефинитивно. Апсолутно.

А шокантни откровение!

 

Теорија фрли на сите истражувачи Поправете круг феномен како гром од ведро небо , (hihihi), на гром од ведро небо ;-о

 

Теорија посветол од сонцето (површината сонцето температура е околу 6000 ° К, температурата на плазма молња празнење е околу 30.000 ° К, што е за 5 пати повеќе).

 

Логично, не е само лесно да се разбере лаик, но, исто така, научно докажано, статистички проверени и директно се нудат разбирање и објаснување на целиот процес на создавање исечете кругови.

 

Образложение дека не само што самата себеси се објаснува многу природно прашање на исечете кругови, но исто така е многу едноставен има некој начин се пали случуваат аномалија , уште познато како натприроден и ужас.

 

Crop Circles не прави никаква вонземни, етерични, простор, космички или туѓо моќ и интелигенција, или било која друга можни човечки или животински интелигенција. Само природните и физички сили, процеси и интеракции меѓу нив, ништо друго.

 

Не т.н. "vortexes" (Плазма вера).

 

Без ветер (дури и диви - ја доби - theatresand )

или циклони, торнада, дожд и град.

Дури град, проследено со "дивите ветришта."

 

 

Ни животни (освен за " hedgehogs "во Milovice), ниту вонземјани.

Не extrasensory или трансценденталната моќ или перцепција.

 

Не паранормалното, ufology, или кои било други слични феномени, сили, или истражување ..

 

Не "Ley линии" (песна поврзува древните места, EV. Geopathic)

не ги пратите било кој енергија.

 

Со исклучок на патишта во која тече на електрична енергија, гас и вода - било Нови линии, во која молња strefují, а по рок и андерграунд, како и по тобоганот.

 

Слично на тоа, понекогаш се однесуваат како песна по песна трактор (tramlines), се должи на фактот дека во некои случаи веројатно повеќе од илјада пати повисока електричната спроводливост против нивната околина.

 

Исто така песни од друг вид - Композиции унапредување грмотевици движи во насока на ветриштата. Молња номиниран грмотевици создаде исечете кругови, многу милји распаѓа.

 

Неговата работа најверојатно може да придонесе различни археолошки остатоци, кој се наоѓа во подрумот, како и геолошки аномалии. Тие може да имаат многу значајно влијание врз начинот на кој моќта линии под земја, и очигледно, исто така, се вклучени во статистички значително зголемување на веројатноста за испуштање на одредени места, како во силна заведување моќ длабоко под земја. Значи постои значителна предност над површината, и појавата на други неправилни површински оштетувања на растенијата се наоѓа надвор од редовните форма култура круг.

 

Исто така, бидејќи тоа може да биде многу брзо да доведе до големи количини на електрична енергија длабоко под земја. Без значајни линии на површината, а со тоа и нередовни оштетување на други производи на површина надвор од редовните форма. Енергија, спроведена на начин опишан и нивното влијание може да се создаде "само" облик на магнетни линии на сила околу директно жица, како релативно кружно форми или нивните резонанца и пречки, сите што придонесува за резултат форми на исечете кругови.

 

Во склопот на заведување испуштањата во рамките на сајтови сигурно имаат нивниот удел на столбови и жици и далноводи, сигурно ќе биде многу да ви кажам дека тие "Другари на ГДР", всушност "другари од ЧЕЗ Саладин" , но, исто така, работат во странство во различни високо-напонски електрични истражувачки институти, работи за производители и дистрибутери на електрична енергија и справување со производство на енергија и ВН и оценување на последиците од интервенции молња празнења во слични уреди се наоѓаат во близина на исечете кругови.

 

Не духови или скелети исечете кругови не формираат

(Или во плакарот)

Не сили од надвор од гробот.

Не духови, духови, самовили или светулки.

Не натприродни суштества или сили.

Не "мисли бранови", ниту ментални способности или процеси од било кој жив или не-жив организам, човекот или животните.

Тајната пишување исечете кругови декриптира.

Апсолутно никаков (намерни или Знаејќи) ефектот на секое човечко или животинско.

Нема акција, енергија или моќ на мислата

 

слика ©cropcirclesonline.com, © брзо чешми

 

Не телекинеза или слична моќ, без теле-или пара-сили, науката и истражувањето.

Не меѓуѕвездениот, космички или космички мистерии, акција, енергија или сила.

 

Hedgehogs, исто така, не се создаде исечете кругови

 

Не се знае надвор димензија или поместување на сите постоечки или

други обиди за секс, поврзување и комуникација.

(Со еден исклучок - Случај Milovice - Исток, каде што јасно

беше обид да се поврзете или однос. Оние hedgehogs, тие ни даваат ...)

Еве опустоши ежови (доставени) резултат простор поднесени , лежејќи на земјата (zváleného) жито околу 8 m 2 , во областа источно од Milovice

 

Не диск, енергија или силата на мислата, мислев процес.

Не погон, моќ или сила "да се биде".

Не interdimensional или екстра-димензионални дискови, моќ или сила.

Без обид за междугалактическата, меѓуѕвездениот или туѓо комуникација.

 

 

Само едноставен биолошки, биохемиски, физички, хемиски и слични

всушност научно explainable и сосема природно природни причини и последици, во процесот на создавање на култура кругови.

 

Supernatural (англиски термин за "натприродни")

апсолутно не постои натприродна процес во создавањето на исечете кругови учествуваат

Апсолутно нема знаци за нешто натприродно, " supernaturálního ", барем што терминот значеше во однос на струја, целосно вџашен и uncomprehending истражувачи.

 

Флеш е прашање на апсолутно чиста и природна ( природни) , сувоземните, не вонземјани, но освен тоа таа се појавува во речиси сите свои својства, и квалитативните и квантитативните аспекти на "супер" , дури и најпознатите одличен, апсолутно сите свои својства е надвор од било кој обичен човечки имагинација. Почетна напон помеѓу облак и земјата може да биде поголема од неколку милијарди волти. Врв струја вредности може да се соочите со милиони ампери. Пренесува моќ - стеснети од страна на многу товарни возови, многу километри. Брзина "Врати мозочен удар", главната празнење е некаде помеѓу 1/3 до 2/3c, кој е навистина доволно, со оглед на тоа поголема брзина отколку в, според тековната концепти на физиката во нашите видливи универзумот не постои . (Неутрина може да се испушти од слични размислувања) концентрација на моќ во однос на површината и единица време е многу повисока отколку на површината на Сонцето.

 

Steepness на водечките компании на тековната пулсот (автори сајт рангирана на имагинарното прв од сите во овој став, останатите својства, златен медал ) - неколку десетици до стотици илјади ампери на  МИКРО второ, само еден милионити дел од секундата. Можеби само некои ласери можат да имаат повисока стапка на пораст на енергија, но енергија во светот sestrojeného било ласерски може да се спореди со енергија колку етикетирани како супстандардни флеш "čajíček" или поточно "prdítko", вклучувајќи ја и онаа што ќе Břežany

Иако молња празнење навистина е, а исто така СУПЕР ПРИРОДЕН не, барем тоа не е натприродна работа (Supernatural), само супер-природна.

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

 

И конечно, за релаксација ...

Во следните ставови на моменти на некои места ќе бидат напуштени, особено повтори експерименти и набљудувања повторливи докажливи научни тврдења, објаснувања и докази, а текстот понекогаш ќе се движи во малку потенки мраз само размислување и теории, понекогаш и повеќе за забава. (Дури и ако ...?!)

 

Sun, плазма

Многу слични објекти како исечете кругови - не како долготрајни, но секунди, минути

можеби часа, можеби дури дена, се формира на површината на соларна плазма. Кругови во плазмата.

 

Постојат процеси слични на бури, плазма extravasations во место и електрична струја, но многу посилно од молња, да речеме, 10 12 -10 15  пати посилен. (Никој нема да се обидува да испитувате одблиску).

 

 

се движат визуелно забележани на пример http://www.thesuninmotion.com

некои основни информации за сонцето тука (во Чешка)

Соларни корона , соларни ракети (Википедија - Македонски)

 

Сонцето и планетите

Постојат многу, многу, многу слични предмети на сонце (или било која ѕвезда) површина.

Многу слични предмети постојат на површината на сонцето (и сите други ѕвезди).

Во сончевиот корона и површината на соларна плазма е во тек и како електрични празнење плазма ерупции и дека дејството на некои од нив, целиот свет сосема испарува. Нивното влијание врз површината на плазма на површината на сонцето, која има својства многу повеќе како течност од цврсти, создава многу слична шема со кругови на вода, вклучувајќи различни пречки и резонанци. За такво нешто многу тоа би можело да биде случај во многу популарни сончеви пеги.

 

 

 

Објекти, потсетува на обликот и начинот на исечете кругови ќе биде снимен некаде во иднина, буквално секој планетата и нејзините месечини, и во многу далечна иднина, кога човештвото има пак сосема празна, или не влијае на било кој сличен катастрофални катастрофа, како кога во 2012 година камења врз тоа како древните Маите предвидоа во која било друга vemírném вонземски планетарен систем.

Неоргански и апатичен вонземски материјали како песок, снег, прашина, урнатините и слично.

Пред каква било вистинска истражување ќе се очекува и предвиде

 

Истражувања во блиска иднина, но ние не ќе започне, Хокинг пред

недвосмислено предупредува дека ќе го користат како диета, па сакам да ги почитуваат,

дури со него во ова тврдење, а разминуваат.

 

 

Не разузнавачки кругови во житото не

 

Тајната на исечете кругови откриени.

Не "мисли бранови", нема сили под влијание на идеите на секој жив организам или од криптата делува човечки или животински. Или некои темни сили, темната страна на власта.

 

Пилешко или јајцето?

Што било прво, пилешко или јајцето? Ние не знаеме.

 

Што било прво, исечете кругови или кокошки? Ние не знаеме.

За жал, ова прашање всушност го знаеме одговорот.

Тоа не беше вистинското прашање.

 

Сакавме да прашам нешто малку различен.

Да се ​​биде или да не се ... Жал ми е повторно пролази малку грешка.

 

Што било прво, исечете кругови или Стоунхенџ? Тоа е она што се случува.

На ова прашање, откако денес, секој може да си одговори.

 

Последна шанса

P.S.

Почитувани круг одлуки, полека се приближува на последна шанса

да бидат примени во

вие не сте само еднаш во животот

не произведува ниту еден култура круг.

 

Настрана од неколку исклучоци направи само и само за тој момент во центарот на вниманието ...

(Дури и тогаш, сепак, беа креации толку страшно во споредба со моделите

привлечени од нивните единствениот вистински автор - молња празнење ,

дека нема дури и малку интелигентна личност

ќе ви го за вашата работа да плати црвен отсто.

Сите ваши претходни "исповед" за тоа како можете произведени во текот на ноќта исечете кругови

zpunktována беше всушност во еден паб по пиење на големи количини на ферментирани пијалаци (на вашиот идиом почесто се нарекува "алкохол").

(Или како малку непријатно обид да се измами лековерен г-ѓа беседка)

 

Не, не, не, не, не, никогаш, никогаш, никогаш, никогаш, никогаш

Не натприродни суштества, појави или сили.

Апсолутно никаков (активен или намерно) ефект

секој човек или животно.

Не телекинеза, нема слична моќ, без теле-или пара-сили, науката и истражувањето. Не космички или натприродни или космички мистерија

функционирање, енергија или сила.

Не interdimensional или екстра-димензионални или било која друга

врска или комуникација. (Освен Milovice - Исток)

Нема моќ, енергија или силата на мислата.

Нема моќ, енергија или сила "се".

Не interdimensional или екстра-димензионални

акција, енергија и сила.

Не междугалактическата, меѓуѕвездена комуникација и вонземјани.

 

Ниту еден од наведените овластувања исечете кругови создадени.

 

Само едноставен биолошки, биохемиски, физички, хемиски, механички и други чисто природните, физичките explainable причините и последиците.

 

Не сенилна глупаво ... (Идиот никогаш не обесхрабри исечете кругови)

Не шеги или круг одлуки.

Ниту Даг или Дејв. Не јажиња или одбори.

Ниту табли, или кабли или плочи, или жици.

Не wits, сенилен и demented стари лица,

или нивните имитатори, почитувачи или следбеници.

 

Природни феномени природата, науката

Само вистински природните сили, мерливи и проценет, користејќи ја природната правилата и законите на биохемија, биофизика, физика, математика, биологија, хемија, механика, и други слични и нивни вистински природни науки и дисциплини кои се вклучени во создавањето на која било култура круг што некогаш беше откриени ..

 

Физичките сили во соработка со хемиски, електрохемиски и биохемиски процеси, но дури и пред вистински физички, хемиски и електрохемиски сили создадени на површината на Земјата за неговото постоење милијарди различни исечете кругови Crop Circles, или слични резултира модели, долго пред развиена човек, дури и животните и растенијата. Прв во апатичен материјали како што е снег, песок или прашина, а слични структури или материјали подоцна во мов или лишаи, а уште подоцна во растенијата како трева и жито претходници.

 

Биг Бенг - The Big Bang

Навистина за Биг Бенг во истражување и известувања.

(Игра на зборови ... На блиц произведува гром проследено со навистина големи тресне)

 

Слични процеси се произведуваат објекти слични на исечете кругови на површината на некоја ѕвезда (било која големина) и веднаш под неа.

Во овие случаи, тоа е повеќе аналогно на влијанието тело течност

(Или флеш во вода)

(Ниту еден од овие појави ќе ги испита внимателно).

Исто така, на површината на многу (но не сите) од планетите и нивните месечини (со доволна големина)

во секое ѕвезда во секое галаксија во Вселената.

(Ние - сега живеат никогаш нема да испита внимателно, Обама застана)

 

Забелешка:

Не сите тела - како што се нашите земни месечината не изгледа од оваа перспектива не е моментално активен, но не може секогаш да биде случај ...

Исто така, две месечини на Марс, Фобос и Deimos (генерално гледано, секое "дете" во Сончевиот систем и универзум). Материи кои држат атмосфера и без вулканска активност се на аналогија. Но на Марс постојат ветрови, триење и на тој начин не треба да биде присутен бура, иако во овој случај, се разбира, само песок. Каде што има молња и Грмотевици каде молња кругови таму (понекогаш), па некои од новите сонди да се истражуваат површина со доволно резолуција ...

Научни публикации се уште се видливи на бура активност на Марс се спомене.

 

Црни дупки (црни дупки)

Исто така е можно дека Crop Circles слични објекти

(Иако со малку различни механички својства)

се случи во близина на површината на црни дупки

(Некаде помеѓу површината и Event Horizon).

За денес, употребата на некоја позната принципи на физиката,

никогаш нема да може да се справи со нивната анкета од непосредна близина. Тоа нема да влијае на било Oban или Hjůking.

Досега, освен некои пресметки, или поблиску неостварлив гравитациони ефекти.

 

Ова не е шега.

 

 

Во универзумот постојат милијарди галаксии, секоја содржи милијарди ѕвезди со мултипли милијарди планети и нивните сателити, и повеќето секој еден од нив, по еден за секоја од милијарди години уште uběhlých создадени во текот на секоја година (Земјата - околу 31.557.600 секунди) неколку илјади (на поголеми милиони објекти) објекти создадени на сличен начин личи исечете кругови, како слики на осцилоскоп ( Lissajous ), флексибилни мембрана ( Chladni ), фрактал шаблони (снегулки, разгранување), калеидоскоп, и Kyrlianovy Lichtenbergová шема (уште паралелно fractals)

 

 

Прашање на денот

Почитувани круг на одлуки, во согласност со дијаграм во присуство на (нашиот) вселената во него скрши и исчезна проценува на околу 10 30 (или дури и повеќе) бројки

многу сличен дури и личи настанати

Како Crop Circles, калеидоскоп & Пречки и Lissajous & Chladni

 

и нивна комбинација во прав, песок, снег и слични материјали, како што се зрнца и погон, ако воопшто постои, или на друго место постојат ...

(Црните дупки не се брои, ниту зрно на нив)

 

10 30 е околу 1000 пати повеќе од било кој од нас, дури и ако тоа е т.н. "гломазна примерок" во неговото тело атоми)

 

Почитувани cropcircle одлуки, сепак тврдиш дека имаш креирано

иако само еден од нив?

...

...

 

-----------

VKPZU - вие Кучи гнидав záhadologický ufological

-----------

 

 

Страна подготвени за вас и сите овде теорија и тврди дека многу темелно и теоретски и експериментално потврдени

 

Јан Ledecký

 

Исечете кругови - мистерија откриени.

 Еднаш и за сите, засекогаш.

Неверојатно примитивни, како може да се каже засрамувачки глупо, па дури и глупаво објаснување. НЛО ентузијастите, мистерија, парапсихологијата, летечки чинии, непознати и непостоечки енергија и слични глупости може да се организираме да odtransportovat No Return (бесконечност).

Со други зборови, тие можат да ги повлечат до газот .

Истото може да се каже на вонземјани .

Вклучувајќи Paroubek Marťanů.Také да го повлечете за да ...

pz