Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки език - кръгове в зърно-несортирани текстове-3 . Моля да ни извините за машинен превод, грешки.
Learn about thunderstorms RSS feed

Житните кръгове - сайт за машинен превод

  menu - sitemap Complete list of all pages of this web

   

         Част 1        Част 2        Част 3         Част 4        Част 5  

 

Част 3

 

 

Ако проявявате интерес, свържете се cropcirclesonline@gmail.com

 

Разбира се, че не е възможно да се каже, че мълния са единствената възможна причина слабост стои в полетата. Дългосрочна влага или суха растителност може да отслаби значително. Но то е възможно, на база на статистически значима брой на наблюденията (за периода 2008-2010 г. - 100 + +, 2011-някои други), произнася на предварителен предположението, че на ток държавни на селскостопански технологии и нивото на сортове и хибриди, царевица или много други култури nepolehnou ( Не огъвайте сламки или цялото растение на земята) почти никъде другаде, освен когато светкавица удари (и понякога не дори и там, както е видно от някои от негативните резултати, например, едно наблюдение Stratov 2009-тия 

 

Всъщност, най-няколко дни след попадение на мълния, но дори седмици, започва царевица poléhat , огъват до земята (огъват до земята), вие може да присъства друг, ясно средно на ефектите на щети от токов удар - атака растителни и животински вредители, различни фитопатологични промени. Първо Polehňa , извито дебне земната повърхност, зърно близо е възможно до интервенционната по-късно други, по-малко засегнатите райони, времето между polehnutím , огъване стъблата на земята първа, най-засегнатите райони, и последният, най-слабо засегнати може също да варира с до няколко седмици. На друго място, възможността да се счита Две мълнии в приблизително едно и също място, където вторият житен попада в съвсем различна и много забележимо отслабва състояние.  

 

Необходимо е също така да се вземе предвид, че светкавицата не само попадат в областта, може да клон и удари различни обекти в близост, ел. линии, стълбове, релси, дървета, сгради, електропроводи и тягови, така че може да сложи край на на областта само на малка процент на енергия в някои други случаи, тя може да бъде засегната почти цялото поле jedinéhým kolméhým директно заустване мълния, всички на енергия, че е концентрирана в него включително всички възможни последващи изхвърляния. 

 

В случаите, когато след доста "средните" мълнии (6 кА) - изключително тежък дъжд, когато в рамките на около 30 минути паднаха десетки милиметра валежи, сплескан , стъблата се наведе до земята, цялата кутия с приблизителна площ от 6 хектара, много неравномерно форма (foto, Два часа "след това", след изписването). Консултация с местен фермер намери, че преди бурята на областта да почива на земята или нож. сплескан , лежи на земята почти напълно, 80 до 90%, в области, които не са били плоски , сламки, лежащи на земята поставя много случаен. Околните полета незасегната, или техния статут непроменен, няколко пъти, преди техния статут, проверени и редовно се проверяват. (Включително най-близкото, далечното само за ширината на екскурзия), ще бъде в състояние да градушка удари толкова избирателно в едно поле, но толкова неправилна. Светкавица и са регистрирани следните гръм визуално и акустично, компютъра, от който са насочени към световната информация се намира на 1700 метра по права линия от "местопрестъплението".  

Нерегистриран градушка. 

 

Понякога ситуация може да възникне, когато има пълна изхвърлянето на сайта съблазняване настоящата изкуствен или естествен гръмоотвод (дърво, флагщок VN ), Но все още под земята ще електрохимични и термични (физически и термохимична) промени в ток, преминаващ през почвата и корените на растенията, които с течение на времето може да доведе до промени в растежа им. В подземното, но в крайна сметка-висока от 1 на сто от общото изпълнение на енергия. По-голямата част от него се излъчва чрез въздуха по пътя - топлина, светлина, повечето от соленоид. радиация, механична енергия и звук. Благодарение на енергията, която се предава със средно мълния все още може да се окажете в подземния на сравнително голямо количество енергия, много по-малко в случай на над средните изхвърляния.  

 

Например, в документален филм, озаглавен " Какво На Земята; Вътре на Мистерията Crop Circle ", Сюзан Тейлър , 2009, (наистина предпочитат да следват много добре обезкуражени , тя може да напусне сериозни последици на психичното здраве и психологическо благополучие), на dowsers се вози из нивите като луди и клони в ръцете си, те protáčejí като колела социализма. Подобни изображения, но можете да гледате почти всеки věnujícímu документ издаване на житните кръгове. Dowsers нещастни, защото не осъзнават, че така само идентифициране на източници или от геологични грешки, които са били в много преди основната причина за формирането и откриването на модели в зърното - освобождаване от отговорност на мълния, но безопасно ще служи като гръмоотвод.  

 

Съвсем различна причина за повишената чувствителност на много dowsers и други лица, може да бъде и наличието на много силно токсични изпарения. Тяхното присъствие на земята никога не е доказана, ще бъде необходимо да се изчака известно време, преди. Но дори и така, или по-скоро основно само защото всички dowsers са големи благодарности! Благодаря ви много, скъпи dowsers! National Geographic - It Real - житните кръгове - 02:33 (foto) много често се прави най-голямата част от работата във всяка област на човешката дейност е тези изследователи, които също в момента светът много ясно каза "не по този начин, приятели"

 

Загадъчна вселена на Артър Кларк - Изрязване на кръг ,  

във времето около 09:09 часа г-жа описва опита на 1930 г., когато нещо като житните кръгове гледал "задаващата се буря" (гръмотевична буря се приближи), а след това да говорим за това все още е неизвестно дали го прави  

електрически ток (електрически ток) или метеорологичните условия (климатични условия)  

- Уважаеми дами, те правят и двете, ръка за ръка, никога без хип ...  

 

Досега всички филми, изброени тук, но със сигурност 99% повече въпрос, разбира се, включват се споменава за съществуването и дейността на пробите hoaxers или кръг ръководители. Те са се опитва да имитира собствената нещо всъщност в много по-добра форма създава съвсем различен - Майката Природа във връзка с електромагнитни импулси собствено производство, следователно, е или ще бъде на страница резюме представени да се изчисли на цени "печалба" на hoaxers и истинският автор. Hoaxerům има награда, предоставена десетки евро на час. Събития трябва да се измисли, проектиране форми, изграждане на инструменти, транспортирани до обекта, както и какви са тези бири, докато пиян ... Въпреки, че не излезе с подобни събития, особено за документален филм на телевизия или филм? Този въпрос, но може да се остави напълно настрана. Да предположим, € 30 на час, дори на мозъка понякога се използва, така че нека, казват пет часа на петчленен екип (форма на дизайна, избора на място, подготовка оборудване, транспорт до мястото на работа, документиране на всичко, амортизация на средствата, вечер благодарност за бира ) около 750 €  *) . Светкавица освобождаване от отговорност трябва да се създаде много по-сложна, по-точна и подобряване на работното време, не повече от 150 милионни от секундата, но той ще бъде оценен със същата сума. Картина на средната крива на мълния разряден ток форма на вълната с пет последователни изхвърляния може да се види, че нетната време "работа" е времето ток (99% от енергията), тя отнема около 150 микросекунди. Моментът, в който потокът не се вземе място, десетки стотици милисекунди между последователни удари, живеят време на работа и почивка, когато на освобождаване направо Flake, които може да не винаги възнаграждаване, тя е на работа престой и синдикатите мълния не е даде увеличение все още. Едно просто изчисление показва, че светкавицата отнема 750 евро за 150/1000000 втори, приблизително 5 милиона в секунда, което е 18 милиарда евро на час. "Ако бях ковач, е кръг-мейкър, днес аз вероятно ще го предпочитат, ако падна нокти ..." 

 

*) Прогнозата е много скромен, ако е било необходимо да се направи модел за нужди като кино, цената ще се изкачи до около десет пъти, персоналът се консултира с реални лаборатории филм, например, трябва да включват наем и цената на полски култури 

 

Тук, на това място ще бъде малцина са посочени повече или по-малко се пренебрегва или напълно пренебрегнати "отстъпиха бившия лидер", т.е. обстоятелства, които могат да доведат до нейното формиране. Засилената лидер - началната фаза на мълния освобождаване от отговорност, предходна да се освободи (Return Stroke, Най-силната и най-мощният от светкавицата). Засилената лидер по време на постепенното свързване предварително йонизиран пътя между облак и земята, и последван от друг положителен стример. Това представлява нещо на потвърждение връзка, която изглежда "минават през" отстъпиха лидер, който е в малка височина над земята заедно (десетки метри). Само тогава щеReturn Stroke- Майор и видими освобождаване от отговорност, по време на който консумира между небето и земята течения на десетки до стотици хиляди ампера. Предишните две са практически невидими, и "просто работи" с ток от десетки до стотици ампери.  

 

Като светкавица работи в много случаи купища оборски тор , и трамвайни линии - след следите на трактора . Трамвайни линии се отразяват много силно и форми, много често копирате тяхната форма. Там, благодарение на тях (трамвайни линии) и някои интересни функции, които ще бъдат описани по-долу или на специални страници. Въпросът за образуването на мълнии ще бъдат третирани по-подробно на страница физика . Обстоятелствата, която се предшестват Спира Лидер са посочени като предварителен Разбивка ( на мълнии за освобождаване от отговорност във връзка с изпълнението на бюджета , M.A. Uman , Dover Публикации 2001, стр. 71 ). По време на предварителния Разбивка във въздуха образуват проводящи пътища, които се характеризират с повишена проводимост и да ги получите в постепенно пътуване от облак на земята стъпаловидни преференциално селектиран от "Лидер". Например, от купищата тор непрекъснато се изпари различните изпарения силно дисоциираните, които увеличават проводимостта на въздуха над тях с до няколко порядъка, до висините на десетки и вятър на стотици метри. 

 

Друга аномалия: присъствието на микроскопични частици Fe.FeO.Fe2O3 в почвата. Въпреки че частиците ще се формира и абразия техники, които се използват в селското стопанство от древни времена (и rozpadáním и zrezivěním). Когато механично - електромагнитна експлозия, което се случва, когато на въздействието на заустване (освобождаване от отговорност излъчва толкова много енергия, че на електрически локомотив извади разстояние на няколко хиляди километра), първо се размърда до прах, която съдържа тези частици, двете растения, подложени на индуцирана (електростатични и електромагнитни) електрически ток и те се превръщат в магнит за момент, че тези частици привличат Въпреки всичко това е само една малка сума в сравнение на това, което земеделските земи съдържа естествено съдържание на железни йони (3% тегловни). 

 

Ако светкавица може да се образува поле, че защо би закономерност трябва да направя нещо друго?  

Тук, в резултат на опит да се повлияе на шок и налягане вълни, причинени от електрически разряд по освобождаване от отговорност във връзка с изпълнението на бюджета кондензатор (2500 V, 10000pF, т.е. приблизително 0.03 Joule, дължина изхвърляния около 1mm) в насипни материали (брашно, NaCl).  

Създава много редовен кръг (диаметър около 11-18 mm), редовно, по-повтарящи се разряди се осъществи. Въздействието и след веднага след ударна вълна (в шок - Supersonic Wave избледняват) електрически разряд с енергия на няколко милиарда джаула (средно светкавица), е приблизително на около stomiliardkrát (10 единайсет )-силна. Защото на механични ефекти от заустванията на освобождаване линия отношения перпендикулярно на повърхността намалява приблизително на куб от разстояние (по-точно, някъде между на второ и трето, казват близо до три), ако областта вместо царевично брашно лъже (пясък, зърно, сол, всеки ронлив материал), не дъжд и вятър, което прави кръг с диаметър от около 15 до 20 метра. На същото разстояние ще достигне механичен ефект от същия шок и вълни на налягането на растящите стебла от царевица. Ако не се лъжа, има само частица от секундата, но той може значително да дебне механично повредена, заедно с преки и предизвиканата течения, преминаващи през оказват съществено влияние върху жизнеността на растенията и причина за отсядане , огъване стъблата към земните растения далеч в бъдещето. Подобни експерименти с прах-Fe2O3 или Cr 2 O 3 , които симулират временно магнитните свойства на сламки по време на освобождаването от отговорност - не са фалшиви или измама, опити лесно, когато това е осъществимо и възпроизводими. 

 

Друг много важен фактор, че отрицателно влияе здравето на растенията, е дисперсията енергия и текущия поток подземна система корен на растенията, както и електрохимични и термохимична процеси в подземния, допринася за формирането на високо реактивни радикали, произтичащи от тях (много по-разтворим) съединения може да повлияе неблагоприятно цъфтежа. Фактът, че някои от пръстените са поставени по посока на часовниковата стрелка и обратно на часовниковата стрелка, дори може да се дължи на течаща д посока. ток по време на експозиция, но просто случайно механичен импулс в един момент настаняване , огъване стъблата на земята - например, посока на преобладаващия вятър в момента на настаняване огъване стъблата на земята, и също така на място, че започва ефекта на доминото. Използването на ефекта на доминото може да се обясни с често стои в средата на купчина форми царевица - група свалянето сламки е като орбита. 

 

Проба "научни" дисциплини, все още до голяма степен се използват от Кръгове изследователи Crop: езотерични, парапсихология, Dowsing, (MO) на умствена енергия, извънземни, междузвезден и междугалактически комуникация, паранормални явления, НЛО, ET, енергия и мощност на мисълта, експерименти енергийните трансфер, военен експерименти, шпионаж, + различни други конспирация и конспиративни теории (част от процента, невъобразим брой на друг неназован на всички, дори ако в действителност са включени в условията на парцела и конспиративни теории) 

 

Проба на природните науки, които вместо реално могат да бъдат използвани, доста за разлика от изброените в списъка pseudovědám, pavědám и различни заблуди záhadologickým, сравнително надеждни и  преди всичко напълно многократна употреба , тук 

 

Много Crop Circles съдържа нещо, което може да се нарече "цифров подпис". Няколко малки кръгчета с диаметър от 0,5 м или по-малко, понякога намира много далеч от модела и феномен изследователи напълно игнорирани. Това е мястото, където светлината падаше издънки инцидент шок. Разбира се има от време на време огромен lánech с "цифрите", напълно нередовно подадени , зърно лежи на земята, без каквито и да било още повече редовни форми, и вие ще бъдете изследователи житните кръгове феномен пренебрегвани дори повече. Той представлява потвърждение на автентичността на естествени, а не изкуствени произхода на такива модели, защото са твърде проста и празна да се свърже му творения нещо еднакво безполезни и незначителни opominutelného D & D мозъка.  

(foto

 

Специалността сайтове cropcircles.cz е, че почти без изключение, разбира се и над 90% от житните кръгове, открити в Чешката република, наречена "вероятно фалшив / измислица вероятно" , което се има предвид модели, създадени от хората. Такъв иск може да бъде силно се противопостави, и над 99% е реален, създаден чисто природни сили. Толкова много идиоти, а може би и тези в Чешката република не е, а може би и в света. От друга страна, ако всички идиоти на света не направи нищо друго, но житните кръгове, въпреки че е намалял и от други проблеми, но отново не би било нищо, за да се възползва. Дори ако те псевдоними жътварите и вършачки комбайни имат подемник.  

 

В този момент е необходимо отново да предупредя всеки производител кръгове, така че всякакви идеи за вземане на модели оставил веднъж и за всички, или един от само техния истински творец в областта отговарят. След това ще бъде на терена готови да се реколта. Но след това те ще се възползват от Мъже в черно (колата).  

 

Над полето в действителност се е случило нещо, което е възможно (сила ефекти), в сравнение с експлозията на стотици, в крайни случаи, дори много хиляди килограма тротил, които не са на по-малка височина над него. Както и да е, след експлозия на взривни вещества, навсякъде по света, точно над земята или под нея се създава всеки и само кръгъл кратер ... (Както и от въздействието на даден обект във вода е създаден на hledině единствено и само кръгови вълни). 

 

На най-близките зауствания аналогия мълния в полето от на механична гледна точка на експлозия на детониращ шнур (ето, това, което на съвпадение заглавие), с маса на поне няколко стотици грама експлозив на метър, виси и експлодира в близост до повърхността на полето от височина между няколко стотин метра до няколко километра от небе (най-механични и електрически разряд ефект върху перките може да се очаква от страна, която е до няколко десетки метра над полето).  

 

Освобождаване от отговорност на Светкавица е доста сложна материя, която може да се прочете в редица специализирани издания, сред които се откроява най-вече Светкавица: Физика и ефекти , VA Раков, M.A. Uman , Cambridge University Press, 2003 (2007), ISBN 0-521-58327-6 . И двамата автори са доста със сигурност се смятат две в световен мащаб "гуру" в изследване на физиката на мълнии. Просто посочва няколко основни факти за отрицателно облак-земя мълния (най-общия случай, четвъртата глава на книгата, стр. 108-191 ). На най-важните компоненти на процеса на формиране и саморазряд са Stepped Лидер или Dart Лидер ( SL , DL , например страница 109 ), които варират на облака към земята, и, когато е близо до нея на няколко метра от един от тях започва от силен, често основава на повърхността (диригент, купчина тор), срещу нагоре нагоре свързване лидер ( нагоре Свързване Лидер , Положителното Streamer ), както няколко метра до десетки метри над земята и ще се сблъскат процеса на свързване ( Приложение процес ), които най-накрая се свързва две места - наземни и източник на такса в облака - първоначално с огромен потенциал разлика (нагоре до няколко милиарда волта) проводящ канал, буквално "тел", и само на няколко милионни от секундата след като на връзка, последвано от на главната "театър" или "фойерверки" -Return Stroke, Столицата и най-големият освобождаване от отговорност, а само с продължителност няколко десетки до стотици секунди milóntin, пиков ток до няколко стотици хиляди ампера. СамоReturn Strokeсе разглеждат предишните две явления са почти невидими и могат да бъдат регистрирани само чувствителна техника за измерване и регистрация (течения са по-слаби 100-1000x). Много повече подробности за мълнии, физика и енергия, изготвен от публикациите, посочени и няколко други, е или ще бъде възможно да се чете меню флаш страници и подстраници . 

 

Най-важна част от процеса на освобождаване от отговорност на мълния е Return Strokeи евентуално повторни удари, наричани също последователни или последващи удари - afterdischarges. Тяхната разстояние след първия РС или между няколко десетки до стотици милисекунди. В техния случай, е напълно нормално физическо явление - преминаването на ток през проводник, който преминава през етап в челната десятка на стотици хиляди ампера и произвежда около невъобразимо силни електромагнитни полета. Такова поле все още може да бъде изготвен в лабораторията (десети за няколко Tesla), но не в такъв голям обща площ и никога с такава стръмността на склона. Текуща скорост варира до десетки хиляди ампера в един-единствен микросекунди (милионни от секундата), някои проследяване RS 200000 . Това е така, много по-различен от детониращ експлозив отъждествява само подготовка театралната публика визуален и звуков. За разлика от него се приготвят мълния освобождаване все още невидим театър, за същата или дори по-висока енергия - електромагнитни огромна експлозия (по-малко подобни на електромагнитния импулс след експлозия на атомна или термоядрена бомба). Стръмността на предния ръб на самия импулс е нещо, което никога не може да бъде (електромагнитно поле) připravitelné лаборатория. Стръмността на предния ръб е необходимо да споменаваме, защото той играе важна роля в предизвикване на напрежения и токове в близките обекти, включително растения, но също така и в корените на растенията и почвата.  

 

Не трябва да бъде особено плодородна въображение да извлече на заключение, че на текущата пулс, достигане на пикови стойности, казват, 800 000 ампера, които работи заедно на пистата област, да речем, осем Км на 200,000 Км в час, с водещ ръб стръмността на 200 000 ампера на MICRO секунда ( милионна част от секундата), точката на удара причинява смущения и резонанс, малко по-широко, отколкото просто "шамар на водата." Текущ пулс, особено най-мощната част никога не трае по-дълго от няколко десетки милионни от секундата. Тя носи огромна електромагнитна енергия, може да създаде невероятно голям и неразбираемо редовно модел електромагнитно, само с помощта на смущения и резонанс. Някои от тях могат да влизат структурата на растения опит в областта, вижте Location. Ефектите на броя на тези последователни импулси в различни периоди от време и разстояния могат да възникнат много сложни ефекти намеса, дори ако много кратък.  

 

За разлика от електромагнитната радиация, но механичните последиците от такъв остър и силен, висока енергийна пулс може да повлияе точка се задържи за няколко секунди. Плазмен колона много бързо започва да се разшири настрани, първоначално със свръхзвукова скорост, която след известно време да се забави скоростта на звука, както и още по-късно да дозвукови. До скоростта му пада по-долу, да речем, 300 km / h (една трета от скоростта на звука, но все още е далеч над всяко околния вятър), това ще бъде неговата форма и контрол на разпространението предимно сами по себе си, законите и правилата. Първоначално тя ще се разпространи на всички страни много равномерно, тъй като много точен кръг. Също така е много вероятно, въпреки че все още е много трудно да се провери, че поне в някои случаи, най-силният или само средно мълния, сайтът създава водовъртеж пръстен. Високата енергия по време на местните промени в газообразна среда възникват много често.   

 

Каквото и над земята ядрена или термоядрена експлозия създава известна гъба. Освен това е възможно да се види, че а всяка такава гъба е комбиниран (изпреварване) много по-бързо странично разпространение вихър пръстен (свръхзвукова скорост), макар и по-малко известни и забележим, или просто показване шокови вълни на всеки интерфейс. Фазовата граница често се появява промяна на границите на точката на оросяване, но дисплеят може да се намесвам въздух - въздух при различни скорости или натиск, поради промяната на показателя на пречупване. Абсолютно винаги създава много точна кръг (снимка) 

 

Съществуването на един вихър пръстен за мълнии е много трудно да демонстрира най-вече въз основа, че всеки потенциален свидетел, които настъпила в място като това, със сигурност не направих снимка нищо, нито сигурност се опитват да се наблюдава какво физични явления като място на място. Единствената му грижа в този момент е да се опитат да спасят собствения си живот, и в този момент, най-вече някои наистина гледат, да не говорим за снимане или дори експериментиране, много оставащо време. Можем само да се ангажират в областта на научните изследвания, за сега въображението си и се опитват да имитират чрез компютърни модели и вероятно много по-малко експерименти физика. 

 

Възможно е, например, отбеляза, че в сравнение с някои спорадично се срещат заустванията мълния ще бъде просто построен, въпреки че най-енергичен лазер Břežany света, по отношение на генерира и предава властта, само просто "prdítko". 

 

Въображение в научните изследвания, не е злонамерен, просто не забравяйте Споменахте за неговата полезност, особено за научни изследвания, за около сто години преди г-н Айнщайн. 

 

Въпреки индукция може да се нарече само на променлив ток, но дори един изпълнение мълния може да се разглежда като един полу-херцов ток, разбира се е съвсем нормално предизвиква в проводими обекти в близост. Строго определени, околните предмети, за да накара всеки възходящи и низходящи ръба на вълновата форма на електрически ток  

Тези явления са доста подробно в електрически стандарти, свързани с защита на мълния, а именно. (EN 62305). Това електромагнитна сила, може да също да се усложнява от едновременни, паралелно и раменете mimoběžnými същия шок или последващо заустване (последващи изхвърляния) и паралелни оръжие, които могат всички заедно електромагнитно, Електростатично и механична (звукови вибрации и ниска честота, земетресения - lissajoussovy модели) да формират намеса и резонанс.  

 

Веднага време Return StrokeИли всяко последващо освобождаване от отговорност може да бъде измерена в канала на напрежение мълния освобождаване от отговорност "само" около 100 - 300 000 V / m Тази стойност е значителна разлика přeskokovým напрежение електрически искри във въздуха, което е 0-90% влага при приблизително 3 милиона волта на метър. На 100% или по-висока влажност на въздуха (наситена пара), например, точно над нивото на водата, но тази стойност се спуска точно до 100-300000 волта на метър за metr.tů. 

 

(Не се препоръчва да се опита и измерване на място - като изследователи постоянно намалял и те ще трябва да бъдат редовно презарежда). Точно преди освобождаването от отговорност във връзка с изпълнението на бюджета се случва между облак и земята на някои места напрежения до няколко стотин хиляди, но над един милион V / m (има също работи много препоръчва).  

 

Дори в ръба: докато всички все още се появяват обекти и творения са предназначени напълно сериозно сега да се добавя едно малко "луд идея": Track трактори (английски трамвайни линии) в области, които са значително по-проводима среда срещу околностите, в кухините е натрупан много повече влага и вода състояние (foto). Влага в тях, които притежават най-дългата (непотвърден), създаване на един добре функциониращ проводници, в която мълния strefují и след което след преминаване през влакче в увеселителен парк. , (Verified nafotografováno), и други препратки по-долу, това не е, че налудничавата идея)  

Почти без изключение всяко място на габарит полета произвеждат сравнително точна на одеяло ролка, поразително подобен какво е произведен в печатни платки (и това е налудничавата идея), познати от електротехниката и са често генерирани в печатни платки, може би само от време на време леко изкривени пътуване до дистанционно мачти ръководството ел, отлични проводници, преминаващи, дървета и храсти, също са отлични проводници, и други природни дадености, както и за привеждане в съответствие със специфичен дизайн поле? (obrázky) Coil има индуктивност, нейното ръководство има съпротива, защото заедно те могат да създадат RC член, който има резонансната честота и това е най-голямата идея. 

 

Няколко наблюдения изглеждаше в английските полета са много често кратко съединение сондата над теми, за разлика например Чехия, но това е само спекулация, базирана само на статистически не е много надеждна проба. Късно наблюдава на Чешката Република накъсо намотки, както и проучване на статистически значима стойност на въздушни фотографии (стотици) са установили, че обратното е по-скоро изключение, така че първото впечатление е най-вероятно случайно. Трамвайни линии по протежение на зърно е повреден ( плоска , лежи на земята) поради мълнии много често, и много често близо до средата čtvrtzávitů (снимки), или дори случаен местен "повече от čtvrtzávitů" - (една уловка -2010, + Нещо от LP).  

 

На този етап ще се показва няколко снимки, които повече или по-малко (но някои са наистина много по-, той е почти доказателство) подкрепят теорията на житните кръгове от мълнии, предприети досега Кръгове изследователи феномен Crop, + нещо от Google Earth , които също наистина много повече (поддържа впечатлението, че подаването , огъване на наземни царевица стъбла възниква след токов удар, за предпочитане, водена от песни Traktor) 

За момчетата от inglézka създаде термина "Светкавица Формиране Теория житните кръгове"  

 

Някои житните кръгове изглеждат като снимки директно да повлияе положително или отрицателно искра разряд (Кирлианова снимка, Lichtenberg) - , Житните кръгове и освобождаване от отговорност във връзка с изпълнението на бюджета.  

 

Житните кръгове на други пътешественици с тяхната спира върху тяхната структура fraktálovitou. Фракталите по математика са били открити наскоро (1905 г., графично представяне с помощта на компютри, основни 1975). Но то е важно да осъзнават, че природата винаги знае фракталите - атомната структура, съединения, галактики, различните структури на растителни и животински организми, иглолистни и широколистни дървета, техните корени системи от други растения, съдови и нервната системи на животни, реки, планини, облаци, снежинки ... Дори много често възможността за излишната такса изпълнение се осъществява чрез фрактал. Почти всеки Flash е самата фрактал, някои крайни случаи дори под формата фрактал. Много по-типичен пример на фрактал от действителната светкавица е Stepped "Лидер", но тя не се вижда. Има и записи, филм, на който се визуализира, просто погледнете. 

 

Защо, ако е възможно да се обясни всичко така добре, не доведе до житните кръгове във всяка точка в полето, където мълния хитове? Този факт може да участва поради няколко причини. Тя може да бъде:  

- Напълно неопределимо съвпадение  

- Геоложки условия в местната общност: на проводими пътя, формирани на подземен за взаимодействие на мълнии близките милиони места на година, естествени и изкуствени подземни потоци вода, канали, вода, водни резервоари, кондензатори (вода и електрическа енергия), резонанс и смущения (механична и електромагнитна + електростатични) и изброени геоложки формации (Elst и електромагнитни полета, са огромни и дори между тях може да доведе до резонанс и смущения)  

- Трудно е да се изпълнят условията (Буря): спокоен и липсата на дъжд  

- Прогнозирано и разследвани Друга възможност е, че поне някои редовно се появяват, когато в едно и също място два пъти гръмотевични удари, с дълъг интервал от време (дни до седмици). Първият само "подготвят земята" (произвеждат до няколко милиарда "předexponovaných" отслабени стъбла, но независимо какво им се е случило, но не са сплескан , а не на земята, по-нататъшното освобождаване от отговорност след няколко седмици на работа много по-лесно. Отново, друг сходство с класически снимки, някои от които могат да бъдат много чувствителни слоеве излагането на малко количество светлина, един вид předexpozicí слой чувствителността дори по-висока чувствителност). Разликата в механичната якост и здравина трябва да се огъне или счупи шок засегнати и незасегнати стъбла е огромна и е от десетки до стотици грама (огъване) на много кг (пауза). Но това до голяма степен зависи от времето, което е изтекло от намесата на електроенергия, отслабване растителни тъкани след пристъпи много бавно. Незасегнати от мълния и електричество непокътнати растителност nepolehne (не се огъват стебла на земята) дори височината на буря за взаимодействие дъжд, когато реколта очукан от водни течения и ветрове и над 100 км / ч, все още nepolehne (не се огъват стебла на земята) острие. Тези, които са засегнати и nepolehnou (не се огъват стебла на земята) незабавно Polehňa , наведе стебла на земята не повече от няколко седмици или нека решението се изпълнява само лек бриз, или когато те са тежки с утринна роса. 

 

- Изключително високи изхвърляния интензитет на мълния, или цялата или почти цялата енергия е концентрирана в един или само няколко (между 5-8) вертикално изпускане на облак-земя (MZ, или "чужденец");  foto foto,  

- Или нещо съвсем друго.  

 

На факта, че само чрез да командва вятър и дъжд остави да лежи на земята или острие, можете да лесно да следите като по време на хеликоптер прелитане ниско над полето, сламки разпенващ на вятъра като на знамената на комунизма, много пъти те се прегъват над 45 градуса, но при най-малкото отслабване пориви незабавно да сложи безопасно обратно в изправено положение. Discovery Science, житните кръгове: Мистерии в полетата , реж.. Джон Tindall , 2002 - 39:08 ;  

 

Житните кръгове, докато след мълния във всяка област да бъдат направени (оценява на 1/1000000 или по-малко от случаите), но нещо просто доста обикновен нещо се случва почти винаги (вж. номер две на sděleníčko).  

 

Така нареченият sděleníčko номер две: Почти всички сплескан , лежащ на земята зърно (95% или повече, т.е. около един милион кв. км годишно в световен мащаб) са отговорни за мълнии в областта или просто над тях. Споменете беше по-рано в текст и картина - целият сплескан , лежи на земята в областта Benátecký Vrutice.  

 

Уточнение: не винаги е било така. На следи имот, особено за зърно (за простота, ние се ограничават само на пшеница, ръж, ечемик, овес, царевица), на т.нар. "Съпротива настаняване , увреждане, да отслаби "или по-точно спонтанна съпротива настаняване , щети, отслабват, и в миналото не може да бъде на разположение на някои зърнени култури, с някои сортове ечемик, пшеница или ръж почти достигна височината на един възрастен човек, не е много висок. Целеви сортове разплод са отглеждани, но много по-ниска, и това е не изключение, че разходка на околните области като ечемик (почти преди падежа, когато тя расте дълго във височина) може да се определи, че ушите му са на височина някъде между на глезените и коленете. Сортове на ръж, пшеница или ечемик, в сравнение, да речем, с лета петдесетте години на последната тенденция век спонтанно настаняване , щети, отслабване на практически до нула. (Снимки от филма Всички добри граждани, 1968 )  

 

Както култури кръгове, и това е доста общо правило, че зърно Polehňa , завои на стъблото до земята, понякога до няколко седмици "постфактум", веднага след бурята докато оставяйки фермери много често от обиколка на земи доста доволни, защото привидно "нищо не се е случило", без да подозира, че в много случаи вече е "подхвърлени" или по-точно казано "изложени" на голяма бъркотия и унищожаване. Докато дори на много силна буря, за да почива на областта или stébélko, след няколко седмици, за красив слънчев време, шарени тук и има само от време на време леко дъжд което много необходима влага, нещастни фермери само да гледате, ужасени, като те са при тези идеални условия ", наложени да спят "( poléhá , сламки, разположени на повърхността на почвата), и значителна част от областта ще бъде много трудно за прибиране на реколтата. Земеделските производители са имали навика да свързването на всяка плоска , лежи на земята царевица (стъбла лежи на земята) особено след буря с градушка действат съвместно, така че ако царевица не е плоска , лежи на земята веднага след бурята, ги има по-късно "nedocvakne". Ето защо, ние няма да се сърди на тях или да се смея на тях, никой не би някога искате земеделските стопани да имат научна степен по физика и електротехника, както, да речем, от електрохимията. След много феномен света изследователи на житните кръгове, които са напуснали обещаваща кариера по физика или електротехника и са имали някога очевидно много Извършва.  

 

Освен това, земеделските производители са тези, които в много от своите експертни доклади и проучвания многократно са документирани много точно ефектите от мълния при полски култури, много от които са или ще бъдат възпроизведени на тези страници. Цвеклото, пъпеши, картофи, домати, памук, соя ... 

 

Край на част 3 

 

Ако проявявате интерес, свържете се cropcirclesonline@gmail.com

 

 

   

         Част 1        Част 2        Част 3         Част 4        Част 5  

 

z