Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Ini adalah terjemahan utama, awal, data mentah, hampir tidak diubahsuai. Mesin, berasaskan komputer, dari muka surat asal, muncul sebagai Czech asal dan versi asal bahasa Inggeris. Akan terus bertambah baik pada masa diperbetulkan dan maju. Terima kasih untuk pemahaman.

lightning

Tanaman bulatan

Tagged bersama-sama

Teka-teki yang diselesaikan.

Tidak, tidak, tidak, tidak pernah

mana-mana intergalactic, atau mana-mana

tahi extraterrestrial yang lain

crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Bulatan tanaman yang dicipta oleh kilat. Ia adalah simulasi barisan elektromagnet kekerasan dan arus elektrik seperti rekod fotografi dalam raster gandum dalam bidang itu.

Bulatan tanaman timbul daripada kilat. Seperti tiruan garisan medan elektromagnet dan arus elektrik seperti rakaman foto dalam raster medan bijirin.

 

Tramlines dan struktur bawah tanah berhampiran bulatan tanaman

Lizzano, Celletta frazione, Cesena - Forli, 12 Giugno 2008: www.cropfiles.it

Klik foto untuk mengikuti halaman sumber. Mungkin untuk mencari "hutan rod kilat" di lokaliti itu. Tanpa corak yang tetap, ia adalah satu gambaran yang sangat tepat lokasi, di mana pelepasan kilat ke dalam bidang bijirin berlaku. Malah medan di sebelah kanan gambar, tanpa apa-apa piktogram bulatan tanaman, dipengaruhi oleh elektrik dan merosakkan disebabkan oleh tanaman yang lebih hebat lagi, terdapat juga terjejas di sepanjang trek traktor, berjalan melalui medan, dalam gambar melintang, dan di atas padang dengan piktogram bulatan tanaman terjejas terutamanya bijirin di sekitar trek berhampiran sempadan bidang, yang mempunyai traktor bertukar. Selalunya gear pembeza dikunci. Kelembapan lebih, pengaliran yang lebih baik. Ia juga adalah mungkin bahawa kira-kira di tempat-tempat yang ditentukan oleh pusat geometri bentuk bulatan tanaman, terletak bekalan air paip atau parit di bawah tanah. Ini juga boleh termasuk apa-apa lain-lain talian - elektrik, gas, komunikasi digital. Sesuatu yang serupa juga boleh berkaitan dengan pictograms bulatan tanaman lain, yang muncul berhampiran trek beberapa lama. Contoh lain berikutan. Banyak lagi pictograms bulatan tanaman sering mengikuti tramlines, kerana konduktor yang baik. Tiada campur tangan orang atau kerja.

 

Elektrik boleh diedarkan di seluruh bidang terutamanya melalui landasan traktor. Mereka ini disifatkan oleh kekonduksian yang lebih tinggi terhadap seluruh permukaan tanah medan bijirin seluruh. Beberapa baris, agak rawak, mungkin akan bercabang, lurus, atau membelanjakan hampir dari sudut kesan dahi nadi kilat. Arus elektrik bergerak cara yang diterangkan, berhampiran dari bentuk berkala dalam bijirin atas alasan, bukan sahaja di trek traktor dan sekitar terdekat mereka, sebelum mula untuk terus di bawah tanah. Laluan arus elektrik di dalam tubuh tumbuhan, sel-sel, tisu dan seterusnya merosakkan mereka juga boleh menyebabkan kemasakan tidak sekata bijirin. Tidak sekata membesar dan masak adalah satu fenomena yang daipada kerana keadaan di sana adalah sangat serupa dengan pemindahan tumbuh-tumbuhan.

 

Nota:

Keadaan yang diterangkan di sini adalah bertanggungjawab kepada anggapan ini teori: jika piktogram bulatan tanaman biasa dicipta, mungkin banyak tenaga pelepasan kilat telah menyebabkan lebih cepat serenjang ke bawah tanah dalam, berbeza dengan kes yang biasa, yang lebih biasa kilat ke dalam bidang - sebahagian besar tenaga pelepasan kilat, masa yang lama sebelum ia diketuai bawah tanah, dipimpin alih dan seluruh permukaan bidang seperti Antipeluru, melakukan kerosakan. Oleh itu adalah mungkin bahawa kedua-dua bahagian ini boleh terjejas lebih kurang sama. Di sebelah kiri adalah sebahagian besar daripada tenaga yang digunakan untuk mencipta bentuk, dan kemudian segera dijalankan dengan cepat ke dalam tanah. Di sebelah kanan adalah sebahagian besar tenaga pelepasan kilat yang lebih membawa seluruh permukaan bidang kebanyakan tramlines dan berbuat demikian pada lokasi yang lebih jauh lebih kerosakan.

 

Seperti anggapan yang disebut beberapa kali di tempat lain di laman ini dan akan diterangkan pada halaman khas.

 

 

 

Pagar dawai berhampiran bulatan tanaman

Foto yang lain yang secara relatif pasti menyokong teori bulatan tanaman yang dibentuk oleh pelepasan kilat, yang mungkin menganggap hampir sebagai bukti, mungkin mencari lagi dalam arkib besar Lucy Pringle, dan bukan sahaja. Dari komen pada gambar ini menunjukkan bahawa di sempadan antara bidang itu dengan bijirin, yang mengandungi

Martinsell Hill, 19 Jul 2009

piktogram dan tumbuh-tumbuhannya dengan rumput, di mana piktogram tidak terus, terletak pagar dawai. Pagar dawai bertindak sebagai asas yang. Pembumian bertindak sebagai halangan dilalui kepada radiasi elektromagnet - punca utama penciptaan piktogram - segera daripada titik kilat di pusat angka yang agak seragam dan simetri dalam semua arahan yang bergerak letupan elektromagnet. Besar, halaju cahaya. Sinaran elektromagnet di udara tidak perlahan dalam apa jua cara, dan tidak terhad tidak berhenti. Berbeza dengan gelombang kejutan dan gelombang tekanan. Pagar dawai, yang bertindak sebagai pembumian, adalah benar-benar halangan dilalui untuk radiasi elektromagnet. Tumbuh-tumbuhan di sebalik pagar - padang rumput rumput, walaupun watak yang berbeza dengan ketara kepada tanaman - perlembagaan lemah. Keterangan saksi, melihat. Tenaga akan bertindak di atas rumput dalam cara yang benar-benar serupa. Walaupun ini tidak akan berlaku sepenuhnya hanya tepat pada masa yang sama. 
Kerana tenaga yang merosakkan hampir dihapuskan melalui asas yang diterangkan, di belakang pagar dawai, kerosakan tanaman tidak terus ..

, teraan setem extraterrestrial tidak dilanda pastura

dan lembu, kambing dan sheeps boleh terus Ba

 

Untuk menjadi atau tidak menjadi, ... Itu adalah soalan: Sebenarnya, ia benar-benar mungkin untuk UFOlogist semua orang dan lain Wannabe "pakar" pada tamadun extraterrestrial dan keupayaan mereka, operasi dan campur tangan pada seluruh dunia, seluruh sistem solar dan angkasa lepas keseluruhan, dapat membayangkan bahawa menyedihkan, kacang, taraf kerakyatan dan mereka alien malu, yang teknologi beribu-ribu tahun, tetapi berjuta-juta atau berbilion-bilion, lebih maju daripada daratan, supaya mereka benar-benar "mental cacat" yang tidak akan berupaya untuk mereka bentuk pusingan corak bulatan tanaman sekurang-kurangnya beberapa 50 meter lebih jauh dari pagar, supaya tanaman keseluruhan bulatan imej mereka patut semua "kanvas" itu, yang mereka dipilih?

 

Peneroka dan jurugambar, yang pernah melawat corak tanaman, mungkin akan dapat ingat, atau mencari beberapa gambar yang hilang, jika tidak ada pili tempat berdekatan pendirian paip - yang bertindak sebagai pengalir kilat yang sangat baik. Sesuatu seperti yang biasanya tidak mungkin untuk memerhatikan gambar mereka, tetapi mereka mungkin akan menemui beberapa imej yang lebih terperinci.

 

Pagar dawai boleh bertindak sebagai sebagai sambungan tanah, juga sebagai rod kilat, dengan itu berkelakuan perisai grid yang tepat seperti yang berasaskan tiub vakum - yang adalah mengapa tiada tenaga elektrik, tiada elektron melalui. Tiada sinaran elektromagnet, tidak elektron pas dapat melaluinya - no pasaran Bertindak terhadap mereka sebagai dinding yang sepenuhnya tidak dapat ditembusi.

 

Di tempat lain di Internet dilaporkan ( lihat ), bahawa rumput di padang yang mempunyai sifat-sifat mekanikal sepenuhnya setanding dengan sebutir di sebalik pagar, dan Oleh yang demikian, ia adalah aneh bahawa pola tidak terus di belakang pagar.

 

Kilat Joran dalam bidang berhampiran bulatan tanaman

Sebagai sebuah konduktor kilat yang sangat baik bekerja selalunya pada ladang-ladang dan di sekitar mereka diletakkan baja, juga pokok berhampiran dan pokok renek. Tetapi sebagai yang terbaik, konduktor kilat yang benar-benar tidak dapat dinafikan boleh unik ditentukan menara penghantaran dan flagpoles yang talian elektrik voltan tinggi. Mereka mungkin mendapati sering di dalam jarak yang sangat dekat dengan beratus-ratus bulatan tanaman. Benar-benar dalam banyak kali pilon walaupun muncul sebagai sebahagian unseparable beberapa bulatan tanaman. Ancona, Itali, 10 Jul 2007 , GPS 43,574443 ° 13,432214 °, dua merentasi talian voltan tinggi menyeberangi hanya di dalam piktogram bulatan tanaman dianggarkan. 40 dan 110,000 volt, tambahan Voltan Tinggi - sekitar 400 000 V selaras berdekatan, pada kira-kira 300 m.

 

Lain, tetapi ini tidak boleh ditentukan dengan mudah, disimpan di bawah tanah. Terdapat pelbagai pembetung, paip air, drainages dan lain-lain perkhidmatan bawah tanah. Walau bagaimanapun, pada sesetengah imej, sekurang-kurangnya boleh dianggarkan. Gambar kiri - Pringle Lucy, Horton - Devizes berhampiran, Wiltshire 3 Jul 2005. Gambar sebelah kanan - ukcropcircles.co.uk, snap telah diambil beberapa hari sebelum, seperti yang lain di sini. Gambar kedua boleh dianggarkan sekurang-kurangnya 14 hari lebih awal. Pada gambar bulatan tanaman kiri yang mungkin untuk kedudukan yang sangat umum, kilat rod yang berlainan - kuasa selaras tiang, yang kejiranan tidak di semua sebahagian daripada bentuk geometri, membuat ia berbaring sepenuhnya di luar kawasan mana-mana kepentingan mana-mana Tanaman Bulatan pemerhati biasa. Daripada tiang, pepenjuru kiri ke atas, berserenjang dengan jalan raya, terdapat satu jalur gandum kuning, sekitar setengah hingga tiga suku ketinggian sekitar gandum. Gandum kuning mati, yang telah dibunuh sama ada dengan serta-merta semasa pelepasan kilat untuk layarnya, atau kemudian, disebabkan bahan kimia yang menyebabkan tumbuh-tumbuhan dan tanah. Terutamanya disebabkan oleh elektrolisis semasa pelepasan, lebih minit akan datang jam atau beberapa serta hari. Pelepasan elektrik terus di bawah tanah dari tiang ke arah jalan raya, dalam arah talian awam yang hadir di sana bawah tanah. Tidak perlu mana-mana talian awam, mungkin hanya parit atau penggalian dilindungi, yang memegang kelembapan lebih daripada rupa bumi di sekitar, tetapi pembumian yang kabel mungkin untuk berada di sana. Jalur yang sama berjalan dari bulatan tanaman kiri jalan. Dalam kes ini tidak mungkin berada di bawah tanah apa-apa, ia hanya boleh pergi di jalan raya akses rutted yang digunakan untuk menyemai, terjejas disebabkan kekonduksian yang tinggi. Pada gambar bulatan tanaman yang betul tidak hadir apa-apa tanaman kuning, mungkin untuk mematuhi hanya sedikit perbezaan ketinggian. Dari memerhatikan bahawa anggaran minimum 14 hari masa perbezaan antara gambar.

 

 

 

 

Arkeologi

Satu kemungkinan yang boleh menyumbang kepada arus elektrik yang cepat dijalankan terus turun ke bawah tanah, mungkin kehadiran sanga atau artifak logam, juga disebabkan oleh aktiviti kilang pelebur beberapa purba, atau kehadiran apa-apa peninggalan yang lain, kebanyakannya dari Zaman Besi atau Zaman Gangsa. p_1 p_2 Terima kasih kepada ketidaksempurnaan kaedah peleburan yang digunakan, sanga tersebut mengandungi sehingga beberapa puluh logam peratus tulen yang sangat halus tersebar. Kekonduksian tempat itu boleh melebihi lebih daripada kekonduksian juta kali tanah biasa. Hakikat bahawa di sesetengah tempat yang kerap sering dikunjungi oleh wahyu sangat bulatan tanaman, terdapat dalam penempatan bawah tanah purba, agak mudah untuk menentukan kedudukan dari gambar udara menggunakan kaedah arkeologi udara, adalah fakta agak dibuktikan. Salah satu tempat yang paling tipikal ialah (place_name) tetapi sesungguhnya ia akan menjadi mungkin untuk mencari banyak lagi. Beberapa buah makam dengan logam yang benar-benar banyak dimuatkan.

 

Juga mungkin tempoh arkeologi dan peringkat umur. Emas, perak, tembaga, stannum, tembaga, kobalt, plumbum, zink, tungsten atau umur uranium.

 

Kuantiti logam yang lebih besar diletakkan di bawah tanah juga terletak di kawasan, di mana ditembak jatuh pesawat terhempas.

 

Lebih banyak maklumat di halaman arkeologi

 

 

 

Elektrik arus vs tumbuhan, tisu dan sel-sel

banyak lagi maklumat di dalam menu menu EPP dan terus

Tumbuh-tumbuhan, dilanda oleh arus elektrik, mungkin berhampiran di bawah dos maut, beberapa hari kelihatan seperti benar-benar tiada apa yang berlaku. Malah jika benar-benar mati, atau mengandungi sejumlah besar sel-sel mati dan tisu-tisu yang rosak. Tiada sebarang perubahan yang boleh dilihat dan mekanikal. Ia sudah tentu akan dibuat untuk melihat perubahan mikroskopik. Disahkan, akan didokumenkan oleh gambar. Pada mulanya, selepas beberapa hari, mungkin membezakan perbezaan ketinggian, tumbuh-tumbuhan mati tidak berkembang. Kemudian pula warna hijau ke kuning, coklat, dan tumbuh-tumbuhan mula kering. Proses yang berterusan selama beberapa minggu. Tumbuhan sahaja, yang terjejas oleh itu kuantiti tenaga elektrik, sebahagiannya mungkin haba, yang mungkin lebih daripada 10 atau 100 kali lebih kuantiti maut, sebaik mungkin kelihatan kuning, coklat, carbonized, tetapi dalam kes bijirin menjadi hanya beberapa individu dari berjuta-juta.

Malaysia - bunga matahari

 

Lebih dalam lagi tentang tumbuhan mati akan diletakkan pada halaman Número uno , EPP &

 

 

 

Bijirin, yang tidak rosak oleh elektrik

Sangat mungkin, bahawa tanaman di ladang, di mana tidak muncul kilat mana-mana sepanjang tempoh tumbuh-tumbuhan keseluruhan, tidak pernah mempamerkan apa-apa tanda-tanda kerosakan.

Kadang-kadang, selepas kilat yang sangat intensif, mungkin sedikit rosak bijirin kelihatan juga pada tahun hadapan ghosts

 

Tidak ada mana-mana kilat di padang itu, 2010 Benatecka Vrutice

tidak mana-mana tangkai yang rosak dan bended, cenderung ke tanah sehingga penuaian

Kiri - Jul 26, hak ke-17 Julai 2010

 

 

Kilat pelepasan tenaga - secara ringkas

Sebagai contoh, satu kilat pelepasan purata memindahkan suatu kuantiti tenaga yang hebat, yang akan dapat menuai seluruh bidang, hektar banyak kilang tepung daripada gandum itu, membakar roti dan mengedarkan di keliling seluruh negara. Juga lepas tuai bekerja mampu. Tanaman ketika pembengkokan ke tanah bergerak beberapa ratusan kg bahan ke dalam jarak tidak lebih daripada satu meter. Semua bahan yang diterangkan mempunyai banyak tenaga keupayaan sendiri. Lebih lanjut mengenai tenaga kilat, mengukur nilai kilat

 

 

Keadaan tempatan. Dua pelepasan kilat di tempat yang serupa.

pemisahan selang masa yang lama - beberapa minggu

Membentuk pictograms bulatan tanaman kerap sangat boleh bergantung pada keadaan tempatan. Britain - mungkin lebih kerap berlaku pada kapur. Juga peninggalan archeologic boleh berkuat kuasa. Juga mungkin, bahawa beberapa tanaman pictograms circlr tetap boleh muncul di tempat itu, di mana muncul dua pelepasan kilat bahawa beberapa tempat, beberapa minggu kedua kemudian. Itu adalah benar-benar kes yang jarang berlaku. Pelepasan kedua ialah kemajuan tempat dengan tanaman yang lemah ketara. Statistik - akan diletakkan di sini.

 

Dalam kes yang jarang berlaku pelepasan petir yang amat kuat, piktogram bulatan bahawa tanaman tetap boleh muncul dengan serta-merta selepas itu, atau dalam beberapa jam. Pelepasan yang kuat mempunyai juga kuasa-kuasa dan kesan mekanikal yang kuat, seperti beratus-ratus kilogram bahan letupan di atas padang dengan bijirin, hanya beberapa meter. Mungkin bahawa beberapa pictograms tetap boleh hadir terima kasih kepada yang tidak ada angin, hujan tidak. Yang kes  bolt dari warna biru.

 

 

Tanah ayunan permukaan

Satu lagi punca yang mungkin membentuk bulatan pictograms tanaman kerap adalah, bahawa penciptaan, atau bentuk mereka, akan terlibat dalam beberapa cara berjabat permukaan bumi pada titik asal. Permukaan Bumi, diletakkan di saat pelepasan kilat dan exposured kepada kesan mekanikal, gelombang tekanan dan gelombang kejutan, berkelakuan seperti membran yang fleksibel, tetapi besar. Meliputi kawasan seluas beberapa kilometer persegi. Frekuensi resonan diri membran itu terletak di antara nilai-nilai hertz beberapa kepada persepuluh beberapa hertz. Oleh itu mereka boleh membuat bukan sahaja bulatan tanaman yang mudah, tetapi analogi atau yang setaraf chladni corak.

 

 

  

Punca yang utama, bulatan tanaman pencipta, masih berjaya melarikan diri

Tidak satu fenomena yang unik, sementara mungkin bahawa yang walaupun mungkin, terima kasih kepada yang benar dan satu pelakunya tunggal sebenar yang berjaya melarikan diri perhatian untuk masa yang lama yang begitu dahsyat, adalah fakta bahawa bijirin terjejas mempamerkan markah sebenar kerosakan hari lamanya, selepas punca sebenar telah menjalankan kerja, malah beberapa minggu atau beberapa bulan selepas ribut petir dan kilat, pengarang sesuai. Semasa visualisasi bulatan tanaman, lama kemudian, mungkin mungkin seringkali membantu satu acara yang tidak bersalah, sebagai kabus pagi, lihat domino dan rama-rama. Pada masa itu adalah mustahil untuk dicapai menyambung dalam fikiran penciptaan piktogram kepada satu peristiwa yang berlaku beberapa minggu yang lalu. Sering kali membengkokkan batang, semasa piktogram atau bentuk yang terdapat tidak teratur, menjadi semasa cuaca indah, selepas masa yang panjang batang melemahkan secara beransur-ansur. Sering mungkin mencari banyak faktor phytopathological lain. Amat jelas mereka semua hasil seperti kesan menengah, masa yang lama selepas kerosakan oleh elektrik kilat. Virus, kulat, kulat, tumbuhan dan haiwan perosak. Jangan sekali-kali akan beroperasi tanpa kerosakan utama tumbuhan oleh elektrik.

 

Tanpa melemahkan oleh elektrik akan tumbuhan main-main menentang kepada semua perosak yang disenaraikan. Selepas keluar kilat ke dalam bidang bijirin juga ketara muncul masak bukan keseragaman, bergantung kepada keamatan kerosakan. Tanpa melemahkan oleh arus elektrik akan ada bulatan tanaman yang pernah ditemui. Kebanyakannya bergantung kepada jarak dari titik mogok, kurang, tetapi juga yang agak ketara pada jarak dari trek traktor. Apa-apa loji, yang terdedah kepada kesan jumlah tenaga elektrik yang tertentu, lebih tinggi daripada diabaikan, tetapi tidak membawa maut, ripens jelas lebih perlahan. Lihat EPP. Setakat ini diperiksa terutamanya oleh pemerhatian visual, atau tekaan berkelayakan, akan disahkan secara kualitatif dan kuantitatif dalam makmal. Penentuan tahap tenaga dan pengaruh mereka pada kecergasan tumbuh-tumbuhan. Ukuran anggaran diambil - EPP.

 

Terjejas sedikit tumbuh-tumbuhan tidak boleh mempamerkan yang signifikan, kerosakan penglihatan, tetapi mereka boleh diserang oleh perosak, atau hanya masak perlahan. Ostra.

 

Penjelasan

Sebab sangat logik, mengapa punca utama penciptaan bulatan tanaman jadi pasti berjaya melarikan diri mana-mana penemuan mungkin dan perhatian lagi, adalah perkara yang difahami: ini "pengarang semua" adalah tepat pada masa, ketika beliau "mengecat" di atas padang, contohnya mewujudkan gambar bulatan tanaman, boleh mengurus dan benar-benar pasti dan kejam mengejar dari mana - mana pemerhati yang berpotensi aktiviti kreatif dari tempat kerja, sejauh mungkin, jika tidak membunuh mereka.

 

 

 

Bijirin biasanya rosak

Secara rawak dijatuhkan Bentukan - RDF

Teks sebelumnya telah pun berkali-kali mencadangkan bahawa pelepasan kilat utama yang bertanggungjawab bukan sahaja untuk semua Tulen, kerap, walaupun bentuk bulatan tanaman yang sangat kompleks, tetapi selain daripada itu dan untuk segala-galanya, biasanya tidak tetap rosak bijirin atas semua bidang di dunia sastera dan laman-laman web yang berurusan dengan bulatan tanaman, kadang-kadang dinamakan tanaman tidak tetap rosak oleh singkatan RDF, Randomly Downed Formations- Secara rawak dijatuhkan Bentukan, tidak tetap rosak, bentuk lemah bijirin yang berbaring di atas tanah. Contoh benar-benar klasik, seperti dari buku teks, boleh ditemui dalam satu penerbitan yang berurusan dengan isu ini : Crop Circles - Exploring the Designs and Mysteries, Werner Anderhub, Hans-Peter Roth, Lark Books, 2002, ISBN 1579902979Tanaman Bulatan - Meneroka Reka Bentuk dan Misteri-misteri, Page 111, fotografi dengan description: "angin kerosakan Klasik di dalam sebutir" Salah satu kesilapan yang paling kerap, benar-benar besar salahnya, mana-mana bulatan tanaman hampir penggemar "penyelidik" sehingga hari ini: kenyataan mereka, bahawa kerosakan bijirin yang sihat, mungkin disebabkan oleh angin sahaja. Malah, kerosakan bijirin yang menyihatkan, tidak rosak oleh elektrik lagi, sememangnya tidak mungkin dalam apa jua cara. Ciri-ciri fizikal - fleksibiliti, kekuatan - tanaman yang sihat tidak akan membenarkan sesuatu seperti itu sehingga penuaian dapat diperhatikan walaupun angin lebih 100km / h. Segera selepas berhenti, tidak bended ke tanah walau 1 tangkai. Gambar di atas dari buku, di sana ditunjukkan di kerosakan tanaman yang agak tipikal selepas kilat. Maklumat adalah benar-benar mengejutkan, luar biasa, tidak difahami dan sudah pasti akan mengambil "sedikit" pada bila-bila masa sebelum sesiapa boleh mengenal pasti dengan itu. Hampir tidak pernah kerosakan itu muncul sejurus selepas ribut petir, kebanyakannya sehingga selepas beberapa minggu.  

 

Di sini ia mungkin membiak satu idea klasik genius terbesar di dunia setiap masa. Dipanggil Jerry Cimrman postulat: "Kita boleh memerangi, kita boleh membantah, kita boleh tidak bersetuju dengan itu, tetapi itulah kira-kira semua, yang dengan itu, atau terhadap mungkin."

 

Mengulangi, pastinya bukan untuk kali terakhir:

Majoriti seperti kawasan yang rosak, berlaku banyak hari selepas ribut petir dan lightnings, seringkali semasa cuaca yang indah, apabila tiada siapa yang mampu untuk mendapatkan kilat sebagai penyebab utama, kerana sejurus selepas, juga hari selepas ribut petir semua bidang dan tumbuhan yang kelihatan seperti benar-benar utuh. Ini terpakai kepada kedua-dua bulatan tanaman dan bentuk agak tidak teratur.

 

By the way, jika penulis tidak mampu untuk menentukan lokasi dan masa gambar, mereka boleh bertanya dengan sendirinya di hydrometeorology institut atau syarikat-syarikat yang berurusan dengan data kilat. Mungkin ia akan dibuat untuk menentukan kedudukan lebih daripada satu hit kilat dalam bidang gambar. Dengan jarak sekurang-kurangnya beberapa hari, tetapi sebaliknya beberapa minggu, pada bila-bila masa antara masa percambahan dan momen gambar ini diambil.

 

Kedudukan bijirin yang menyihatkan berhampiran trek traktor

Gambar di atas dari buku tersebut, juga dalam gambar banyak mendokumentasikan kerosakan atau corak bulatan tanaman tetap dalam bijirin, di mana bijirin serentak berlaku "biasanya" gandum contohnya yang cenderung ke arah tanah, juga dalam gambar yang mendokumenkan kerosakan yang tidak teratur, adalah sangat menarik bahawa walaupun hampir seluruh bidang, kira-kira 80%, rosak dan bengkok, di sekitar serta-merta tramlines gandum atau barli atau bijirin lain berdiri tegak. Ini adalah satu fenomena yang biasa dalam semua bijirin rosak. Kekerapan berlakunya begitu tinggi bahawa ia adalah hampir mustahil untuk menjadi hanya satu kebetulan. Walaupun mungkin, bahawa sebahagian yang berkaitan semasa merosakkan adalah membawa kepada tumbuh-tumbuhan melalui trek yang diterangkan, tumbuhan yang paling dekat dengan mereka, dan maka itu perlu menjadi yang paling rosak, hampir tidak pernah bended. Lentur bermula sekurang-kurangnya 20-30 cm dari tramlines. Ini mencadangkan bahawa tumbuhan yang paling dekat dengan trek, tidak diduduki oleh tumbuh-tumbuhan, ada jumlah yang lebih tinggi tanah dengan kepekatan yang lebih rendah bahan beracun yang dirembeskan oleh akar pokok bersebelahan. Bahan beracun dan berbahaya berasal dari mereka, mereka cuba pemindahan kepada akar dan mereka, terlalu dekat dengan trek boleh menjadi bahan pencemar yang merbahaya yang jauh lebih cair dan tumbuhan mempunyai peluang yang lebih baik untuk sembuh. Mereka tidak terdedah kepada kepekatan tinggi.

 

Sangat lazim contoh akan menjadi misalnya pada halaman Kounice , tetapi mungkin boleh didapati di hampir setiap piktogram gambar bijirin, yang sebagai tambahan kepada bentuk biasa juga termasuk tanaman yang tidak tetap rosak dan bended. Hampir selalu sekurang-kurangnya 30 cm dari trek, kadang-kadang sehingga meter jauh. Kadang-kadang, tanaman yang kebanyakannya rosak tidak, sekurang-kurangnya pada mulanya, tempat lain daripada dalam jarak yang besar daripada trek, tepat di tengah-tengah antara mereka, di mana mungkin kepekatan terbesar bahan merbahaya, dan loji mendapatkan dapat melepaskan mereka yang paling teruk. Juga mungkin lebih baik konduksi elektrik di sana, mengucapkan terima kasih kepada dua kali ganda crossing over penyemaian muncung mesin pada titik itu, garisan dua disemai.

 

Lebih penjelasan terperinci fenomena ini akan bertempat di Talian .

 

Salah satu sebab mungkin untuk merosakkan dan melemahkan tangkai bijirin ditunjukkan lebih tinggi pembajaan, terutama oleh nitrogen. Dalam kes ini, akan menjadi bijirin di bawah pengaruh yang besar dengan tahi yang paling dekat dengan trek, dan telah rosak dan bended yang paling sering. Tetapi sebenarnya ia adalah tepat sebaliknya. Overdos - peningkatan kandungan garam larut dalam tanah, akan menjadi punca utama kekerapan peningkatan pelepasan di tempat-tempat tersebut. Timbunan baja yang menarik kilat dengan cara yang membanggakan, kerana kekonduksian elektrik meningkat tempat yang diterangkan, serta udara di atas mereka. Oleh itu, jika di sekitar kawasan tanaman baru menjadi rosak, ia tidak berada dalam mana-mana kerana tinggi tempatan pembajaan, tetapi semata-mata kerana yang ada muncul kilat. Secara logiknya, telah akan menjadi tumbuhan yang paling rosak yang paling dekat dengan longgokan baja, kadang-kadang benar-benar besar, tetapi yang berlaku hampir tidak pernah.

 

 

 

Bijirin kerosakan biasa pada gambar bulatan tanaman

Arkib LP, sekali lagi. Gambar di atas adalah sebagai tambahan kepada bulatan tanaman mungkin sangat baik memerhatikan kerosakan tanaman di tengah-tengah antara trek traktor. Sudah tentu, fenomena ini boleh didapati bukan sahaja dalam gambar bulatan tanaman, tetapi hampir di mana-mana foto dengan rosak dan di permukaan berbaring bijirin. Fakta seterusnya sangat menarik adalah, bahawa yang paling kerap, atau yang paling awal, rosak, lemah, dan membongkok tanaman yang terdapat berhampiran pusat selekoh suku berhampiran tepi padang, kerap diputar oleh traktor roda. Di penjuru dibawahpihakberkuasaperundanganKerajaan trek lebih rutted. Kuasa penting yang dibekalkan dari lilitan bulatan ke pusat sendiri berasal jumlah jumlah yang lebih tinggi daripada garis penting kepada titik yang sama jauh. Kuasa yang dibekalkan dalam satah permukaan bumi berkurangan dengan kuasa dua jarak dari titik, yang dalam kes bulatan malar, jadi tidak berkurangan. Ini adalah anggaran kasar, butiran lanjut mengenai isu semasa menjalankan tumbuhan dan tanah akan diterangkan mengenai  LRC link. Di samping itu, trek traktor berhampiran sempadan di bidang berlari alih oleh traktor sekali lagi semasa pulang dari padang. Konduksi elektrik itu ada yang lebih baik. More info dalam halaman tramlines . Thumbnail mungkin besarkan oleh berlegar tetikus lebih.

 

Trek traktor konduktif lebih elektrik terhadap persekitaran mereka, yang juga boleh berfungsi sebagai rod kilat, kelembapan di dalam mereka mengumpul dan memegang yang terbaik dan yang paling lama. Tramlines berhampiran sempadan medan yang mempunyai kekonduksian walaupun dibuktikan lebih baik daripada tempat lain, terima kasih kepada mereka berpindah oleh traktor beberapa kali, dan ada terdapat selekoh trek berhampiran itu dan traktor sering berpaling sana dengan gear pembeza dikunci. Lain rod kilat sangat penting adalah longgokan baja yang seringkali berlaku dalam bidang.

 

 

 

Gambar dari Wylatowo yang dicipta oleh peminat Poland

Di sini menunjukkan beberapa contoh tipikal biasa, kerosakan tanaman yang tidak teratur dibentuk oleh kilat dalam kombinasi dengan corak tanaman geometri bulatan, gambar oleh kawan pemerhati dari bandar Poland Wylatowo: pautan 2002, pictograms pautan

Dalam semua kes, tanpa bentuk bulatan tanaman geometri terdapat kerosakan yang agak tipikal bijirin yang disebabkan oleh elektrik daripada pelepasan kilat.

 

 

 

Argentina 2010, " bulatan tanaman "dalam bunga matahari

Kanan pada awal tahun 2010 adalah mungkin lawatan singkat di Argentina

bertarikh Mac 15, 2010, foto dari Touraine-insolite.xooit.com

  

bunga matahari dan dibakar carbonized, dalam bulatan, hampir mustahil untuk menerangkan dalam cara yang berbeza daripada kilat ... Mungkin benar-benar bahawa UFO?

 

Keterangan negeri tumbuhan kelihatan hampir sepercaman sebagai dalam buku teks untuk sekolah pertanian, menerangkan akibat kilat ke dalam bidang bunga matahari. Sebagai contoh Sunflower Pengeluaran Buku 2007, lihat . Manual yang disusun oleh Persatuan Sunflower Negara, NSA .

 

Jika ada sesiapa yang berjalan melalui hutan dan mencari beberapa pokok yang hangus, daripada boleh menyimpulkan: "Ini adalah mungkin oleh pelepasan kilat di sini." Apabila berlaku di sekeliling medan, memerhatikan bunga matahari hangus, apa yang berfikir? Yang alien berlegar di atas padang di dalam microwave, berputar dalam bulatan, dari ionosfera telah menurun vorteks disokong dan dicipta oleh minda manusia dan extraterrestrial dan semua-meresap perisikan kosmik, beberapa UFO lain, dan piring terbang dihujani bidang dengan yang laser dan semua telah diselesaikan oleh tindakan arus elektrik yang bermunculan dari suatu tempat di antara sumber-sumber air bawah tanah dan kabus pada moor British? Atau bahawa segala jenaka British yang tipikal? ... Ia adalah hanya satu contoh kecil sejauh beberapa "pakar" fenomena Bulatan Tanaman kadang-kadang terpaksa dalam pertimbangan mereka. Mereka jelas tidak puas hati dari kemustahilan dan sifat tdk dimengerti seluruh fenomena. Selepas semua, ia sememangnya mustahil untuk mewujudkan seperti Fractals sangat kompleks, yang masih dalam sifat tidak bernyawa dan yang tidak mengerti tidak boleh tidak akan diwujudkan, ia adalah agak mustahil. Tetapi ia boleh dilakukan walaupun sangat mudah!

 

Boleh bekerja kadang-kadang hanya salah satu hit tunggal kilat, mungkin disertai oleh pelepasan selari dan seterusnya beberapa elektrik, juga boleh muncul beberapa resonans dan gangguan di antara semua itu. Kerap kali mereka mereka dijalankan berikutan talian bawah tanah, dan di atas mereka adalah punca mewujudkan talian. Dalam kes itu bijirin mungkin tidak hanya boleh sahaja rosak, tetapi benar-benar mati. Idea ini telah disebut pada halaman ini di sini, lain, lebih ilustrasi kes mungkin mendapati pada halaman talian .

 

Semua yang berlaku dalam tempoh 10/1000 beberapa kedua. Ini adalah kali bersih, tempoh semasa yang berlari arus elektrik, pelepasan elektrik berlaku antara berturut-turut, beratus-ratus menjeda berkekalan milisaat. Sistem pelepasan elektrik utama dan beberapa berkelip berturut-turut boleh berlaku dalam masa sekitar satu saat, jarang sekali lagi. Selepas berakhir segera mungkin dalam bidang bijirin ketara mutlak apa-apa . Pada awal, semasa discas elektrik dan serta-merta selepas, kebanyakannya telah mengambil proses tempat fizik, mekanik, electromechanics, dan elektrokimia. Selepas itu berlaku satu tempoh yang lama rehat selama mana yang berlaku seolah-olah tiada apa-apa jua, dan perlahan-lahan memasuki proses alam semula jadi tempat kejadian biologi, phytopathology, biomekanik, Biofizik, kimia dan lain-lain proses semulajadi yang tulen. " Penghijrahan Bangsa-Bangsa ".

 

Apa yang menyusuli boleh sebahagiannya dipengaruhi oleh cuaca. Amat penting adalah hakikat, bahawa setiap berikutnya diterangkan peristiwa yang berlaku selepas keluar, akan berlaku walaupun di bawah keadaan cuaca yang paling sesuai, apakah mungkin untuk membayangkan untuk tanaman membesar dan masak.

 

Selama berpuluh-puluh hari, serta beberapa minggu atau bulan, sedang berjalan secara beransur-ansur lemah tumbuh-tumbuhan. Proses ini amat perlahan disebabkan inersia besar proses biologi dalam tumbuhan. Tisu dan bahagian tumbuhan yang rosak mati, orang lain menjadi lemah. Satu hari, semakin lemah keseluruhan tumbuhan melebihi tahap yang boleh diterima. Pada waktu malam jatuh Kabus London - rama-rama. P_B Tumbuhan merasa berat dan batang paling lemah perlahan-lahan mula membongkok ke tanah, lihat domino . Dalam masa beberapa saat beberapa minit reka bentuk yang dicipta dengan berhati-hati jatuh ke tanah seperti rumah kad. Proses yang sama mungkin boleh digunakan untuk menjelaskan beberapa bulatan tanaman yang kerap berlaku berkas batang, beberapa kali dilipat salah satu lebih daripada yang lain. Dalam kes ini, mereka mungkin secara beransur-ansur menyusun ke atas diri mereka, semuanya tidak jatuh pada satu masa. Penciptaan kesan yang sama oleh angkatan manusia, menggunakan peralatan primitif, dan otak, sudah tentu mustahil. Tiada gunanya untuk mengatakan, bahawa struktur yang tidak boleh dibezakan boleh didapati dalam bijirin yang sepenuhnya tidak tetap rosak. Gambar yang mengiringi perenggan ini telah diambil di tempat, di mana mendapati tanaman hanya benar-benar tidak tetap rosak. Segala yang tempat dibuktikan dan disahkan hit petir.

 

Hakikat ini, bahawa proses beransur-ansur membongkok ke tanah, semasa yang bulatan tanaman gampang, mungkin menjadi lebih cepat daripada keseluruhan proses kelemahan telah disediakan, dan sehingga sangat lama selepas ia sebenarnya disebabkan dan memulakan. Supaya orang awam dan orang awam "profesional" menyimpulkan kesimpulan yang agak terburu-buru dan keliru.

 

 

Zaman Migrasi

Proses yang dipanggil melalui bahawa dalam tubuh tumbuhan seluruh batang, daun, akar, telinga bijirin, pengaruh elektrolisis mencipta, mungkin juga kerana proses terma, beberapa sebatian berbahaya. Selepas beberapa lama tumbuhan mula memindahkan mereka hingga ke akar umbinya, dan menyingkirkan mereka ke dalam tanah. Dalam arah yang bertentangan, maka memindahkan bahan-bahan yang terlibat dalam metabolisme biasa tumbuhan makmur dan berguna.

 

Contoh:

Oleh tumbuhan membahagikan, bahagian atas tanah, sebagai contoh, dalam sepuluh bahagian yang sama panjang. Dalam keadaan, bahawa setiap daripada mereka perlu menyingkirkan bahan merbahaya, yang telah diwujudkan di dalam, "menggerakkan satu tingkat di bawah", masa yang tetap - misalnya satu hari. Bahagian yang teratas, 10 loji - contohnya. telinga gandum atau sebahagian di mana mereka akan dibentuk, pada satu hari menyingkirkan bahan-bahan negatif itu, semua bahagian-bahagian lain di bawahnya tetapi mesti bertahan laluan melalui toksin dari semua bahagian di atas mereka. Perbandingan sedemikian, sudah tentu amat mudah, tetapi untuk tujuan penjelasan kelemahan mencukupi zon, menunjukkan bahawa 10 terendah tanaman terdedah kepada sebatian yang tidak menguntungkan sepuluh kali lebih lama daripada bahagian atas, dan sepuluh kali kuantiti yang lebih besar daripada ia sendiri telah mencipta, jadi terdedah kepada 100 kali dianggarkan kesan bahan kimia yang tidak menggalakkan yang lebih tinggi. Oleh itu, bahagian yang lebih rendah adalah yang paling lemah, juga mekanikal - mungkin untuk mencuba dengan tangan. Bahagian yang lebih rendah mengorbankan dirinya untuk "pendidikan anak-anak" berjaya. Sebilangan besar tumbuhan yang lemah adalah benar-benar berjaya, kerana sebaik sahaja selepas lenturan ke tanah, tumbuhan mula selekoh internodes kembali menggunakan nod, dan majoriti mereka benar-benar berjaya, walaupun hanya sebahagian, supaya mereka boleh berjaya dituai.

 

Masa peristiwa seperti yang dinyatakan dalam perenggan ini adalah hanya satu contoh, tidak eksperimen membuktikan fakta. Ia hanyalah anggaran sahaja kursus kemungkinan sesetengah proses, yang akan disahkan uji kaji, dan dalam sesetengah kes mungkin berbeza dengan ketara daripada prosedur yang dihuraikan. Contohnya, selepas pelepasan amat kuat. 2008

 

Masa yang diterangkan di sini adalah benar-benar boleh anggap sebagai tekaan yang berpendidikan, yang disahkan oleh beberapa tahun memerhatikan didokumenkan, beratus-ratus tempat dengan hits pelepasan yang disahkan kilat ke dalam permukaan bidang bijirin. Ditulis pada tahun 2011. Juga beratus-ratus eksperimen disahkan bertindak arus elektrik pada tisu tumbuhan.

 

 

 

Mungkin mengesahkan banyak bulatan tanaman secara retrospektif

Enigma bulatan tanaman secara muktamad dekripsikan ...

Hanya prinsip membentuk ASLI, mekanikal - elektromekanik - elektrokimia - biokimia - biofizikal - biomekanikal - phytopathological, dihitung mudah dan boleh diramal. Malah, (!!) dalam kebanyakan kes mungkin dari tahun 1980, jika tidak, dari tahun 1990, di sesetengah negara, untuk kepastian ke belakang disahkan bagi mana-mana tempat tanaman GPS bulatan. Mungkin meminta ahli kaji cuaca, atau Siemens-Vaisala, ALDIS, CELDN, EUCLID, NORDLIS. Pelepasan Kilat kebanyakannya berlaku beberapa minggu sebelum Bulatan Tanaman muncul.

 

 

 

 

Rosak bentuk secara rawak di Itali ...

Di sesetengah negara, misalnya Itali - link ke bawah halaman, menjadi peraturan tidak bertulis. Jika tidak bulatan tanaman banyak muncul beberapa tahun, lebih banyak gambar tanaman yang tidak tetap rosak dibuat. Penyelidik di Itali mungkin pertama dan tahu yang terbaik, RDF dan bentuk yang tetap adalah ciptaan sebab yang sama. Juga banyak gambar mereka adalah gabungan tipikal Bulatan Tanaman apa-apa bentuk sekata dan bentuk yang tidak sekata. Satu bulatan gambar tanaman yang digunakan dalam teks sebelumnya, di sini dan seterusnya di sini. Sebagai contoh di Itali jauh lebih kerap, bahawa Bulatan Tanaman muncul dalam kombinasi dengan RDF , mungkin bergantung pada keadaan tempatan. Menjelaskan di sini .

 

RDF , pada asalnya Randomly Downed FormationsSecara rawak dijatuhkan Bentukan, akan dinamakan semula selama-lamanya Randomly Damaged Formations, Rosak Bentukan Secara rawak, untuk terjemahan yang lebih baik

 

 

Many thanks

untuk www.cropfiles.it : beberapa sambungan kepada halaman dengan gambar-gambar yang paling tipikal,

yang sangat berguna dalam kajian ini -

http://www.cropfiles.it/cropcircles_2010/Allettamento_2010.pdf

http://www.cropfiles.it/cropcircles2008/Allettamento_2008.html

http://www.cropfiles.it/cropcircles2007/Allettamento_2007.html

http://www.cropfiles.it/crop_circles2006/Merate_11Maggio2006.html

ditandakan sebagai "e crop irregolari"- Yang tidak teratur

gambar banyak pada muka surat berkaitan yang boleh untuk membesarkan menggunakan klik kanan + "pandangan gambar"

 

Juga terdapat banyak rod kilat tipikal dalam bidang bijirin dalam gambar Itali.

Klik untuk mengikuti pautan

 

Gambar yang sama dari republik Czech - beribu-ribu disediakan. Ramai daripada mereka secara langsung memaparkan tempat-tempat dengan hit kilat yang disahkan. Link kadang-kadang akan muncul di sini .

example_czech

 

 

Penjelasan

Terdapat banyak kes di Itali, di mana terdapat banyak bentuk lebih tidak teratur dalam kombinasi dengan bulatan tanaman dan lain-lain yang serupa bentuk berkala. Mungkin, bahawa di Itali tidak ada kepentingan besar kira-kira bulatan tanaman di Britain. Mungkin bahawa sebahagian daripada mereka adalah gambar masa yang lama selepas muncul, jika pernah. Mungkin bergantung pada keadaan tempatan. Juga di Britain, misalnya pada kronologi halaman. Mungkin untuk melihat, 2007/7/16, Hailey Kayu, Ashbury, Gandum, ada menjadi bentuk yang tidak teratur ditambah semasa tempoh masa yang lebih lama, hanya dalam bentuk berkala, serta di luar. Banyak bahawa bahagian yang tidak teratur berkelakuan hanya di bawah pemerintahan merosakkan dan melemahkan selepas pelepasan kilat, terjauh daripada tramlines, hanya antara mereka. Mungkin bergantung pada penyebaran elektrik di melalui tramlines dan dari permukaan yang lebih dan berhampiran bawah tanah. Maklumat lanjut - Kilat elektrik di tanah .

 

 

 

Lebih penghargaan

ditujukan kepada halaman http://www.croponline.org/cropanomali.htm, iaitu Lawak Lissone (Mi) : lokasi ini akan digunakan pada halaman ramalan, memandangkan struktur yang mungkin talian kuasa elektrik yang terletak di sana - dua baris kuasa, lulus sekeliling medan. Penggulungan segiempat tepat yang mengelilingi sudut darjah lebih 200. Kilat beberapa mesti muncul di sana beberapa tahun depan. Tiada cincin, tetapi pada masa akan datang akan pasti beberapa tanaman yang rosak sekali-sekala muncul. Untuk maklumat lanjut, lihat halaman yang ditetapkan ramalan. Mengikut kedudukan, walaupun ada berlaku beberapa perubahan pembinaan, mampu untuk melawat Peta Google tetapi mungkin sesuatu yang akan ditinggalkan dari padang.

 

 

 

Many thanks:

Peeters von Petrackov, Número uno,

Peter Lighter dari Dywidag Prefa sebagai, nombor 2,

Pepe dari Linde + Wiemann Cz, sro

Goulash, Spejbl, Kiosker, Kelcak, PID,

Jimmy - Pelekat, Lubos Hanousek,

Bobes Janik,

dan banyak lagi yang lain.

 

Juga terima kasih banyak kepada Mr. Vaclav Bosina, ilmu tanah tempatan.

 

Banyak terima kasih kepada kawan-kawan Itali juga. www.cropfiles.it dan www.croponline.org

Roma locuta, causa finita: Rom bercakap, kes ditamatkan

 

 

 

 

Sastera, sumber

Beberapa buah buku (sebahagian kecil), yang digunakan untuk menerangkan fizik dan fenomena alam semulajadi dan kesan dalam teks dan subpages www.cropcirclesonline.com Kesusasteraan

 

Jika berminat, sila hubungi cropcirclesonline@gmail.com

Jika berminat, sila hubungi cropcirclesonline@gmail.com

 

4 en

 

 

 

Laman web ini telah disediakan, dan semua teori di sini dibentangkan sangat teliti, rapat dan secara terperinci eksperimen diperiksa oleh

 

Jan Ledecky