Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Ini adalah terjemahan utama, awal, data mentah, hampir tidak diubahsuai. Mesin, berasaskan komputer, dari muka surat asal, muncul sebagai Czech asal dan versi asal bahasa Inggeris. Akan terus bertambah baik pada masa diperbetulkan dan maju. Terima kasih untuk pemahaman.

lightning

Tanaman bulatan.

Enigma diselesaikan.

Selama-lamanya.

Originasi

Alam semula jadi, sains, fizik

kimia, biologi

crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Bulatan tanaman dibentuk oleh kilat. Meniru rekod fotografi garisan medan sinaran elektromagnet melalui raster gandum di lapangan.

Bulatan tanaman timbul selepas lightnings, masa yang sangat lama. Meniru rekod fotografi bidang talian sinaran elektromagnet melalui raster gandum di lapangan.

 

Hal Ehwal tanaman bulatan gatee - banyak ribut kira-kira apa-apa

Mungkin, bahawa mana-mana mesej Phantastic tentang bulatan tanaman , di mana sahaja di seluruh dunia, termasuk mana-mana teori gila. Extraterrestrials, tenaga psikik, eksperimen tentera, penipuan atau kepatahan, menari Landak, plasma vorteks, kanggaru mabuk, telekinesis, meta-psikologi dan banyak lagi, hanya cerita-cerita dongeng atau cerita dongeng, banyak menangis dan sedikit bulu, banyak ribut kira-kira apa-apa. Mungkin boleh memberi nama kepada segala-galanya, apa yang berlaku di sekeliling bulatan tanaman sepanjang tahun dari 1970-2011, juga sebelum ini, dalam bidang bijirin, lebih dalam media massa, memberi nama

 

" Hal Ehwal tanaman bulatan gatee " ...

 

 

 

Rekod medan elektromagnet dalam raster tangkai bijirin

Bidang tanaman - medium rakaman, mampu untuk mewujudkan rekod grafik EMF

Ada, walaupun sangat mudah, tanaman bulatan ganjil, mungkin untuk dipertimbangkan sebagai analogi grafik rekod medan elektromagnet di dalam besi habuk papan. Tanaman bulatan sebenarnya bukan sahaja, tetapi juga apa-apa bentuk dalam bijirin, termasuk yang sepenuhnya tidak teratur, mungkin untuk menjelaskan sebagai tafsiran grafik, ciri-ciri, graf, rekod atau gambar proses elektromagnet, yang dalam kemajuan di atas permukaan padang itu dengan bijirin banyak hari sebelum pembentukan muncul. Kemungkinan bandingkan dengan rekod "osiloskop penyimpanan". Yang diperihalkan "proses elektromagnet" mungkin untuk menggambarkan akibat proses semula jadi dalam tumbuhan, dengan melemahkan batang mereka, dari yang keputusan lentur mereka. Lebih maklumat lanjut mengenai halaman ini - peniruan, dan banyak lagi maklumat di halaman kronologi . Seperti visualisasi boleh muncul selepas masa yang panjang, banyak hari atau minggu, tetapi terima kasih kepada " kesan domino ", mungkin akan tangan dalam tangan dengan kesan rama-rama , ia mungkin berlangsung minit sahaja.

 

Perwakilan grafik

Bulatan tanaman - hanya berkata, kemungkinan untuk menimbangkan tiap-tiap bentuk berasingan sebagai "visualisasi garis medan magnet aruhan di sekeliling konduktor" .

Ini adalah gambaran grafik yang agak tepat. Konduktor yang berada dalam kes ini udara, lebih khusus plasma, yang diwujudkan melalui semasa discas, adalah lebih kurang 5mm luas, tidak lebih 10mm, dan semasa menjalankan melaluinya adalah beberapa ratus ribu daripada ampere. Kadang-kadang dekat satu juta. Medan magnet di sekeliling dawai adalah jelas "sesuatu yang lebih tinggi" daripada bidang yang dicipta oleh guru semasa eksperimen fizikal di makmal sekolah. Bernilai menyebut bahawa kadar kenaikan semasa dalam apa-apa konduktor, di / dt kadang-kadang melebihi lebih daripada dua ratus ribu ampere semasa mikrodetik tunggal. Dalam amalan kejuruteraan biasa, contohnya, proses fana, penjana, bermula motor, nilai bagi banyak juta kali lebih rendah. Kadar kenaikan semasa merupakan faktor penting yang mempengaruhi aruhan wayar selaras sekitar. Apa-apa loji juga wayar talian, dapat mengalirkan elektrik, walaupun dengan teruk. Semakin tinggi kadar kenaikan semasa, semakin tinggi voltan teraruh.

 

 

Beberapa kemungkinan pengaliran elektrik dalam bahan tumbuhan

Peranan penting dalam batang yang semakin lemah tumbuhan di dalam bulatan tanaman kadang-kadang boleh bermain dalam bahan tumbuhan hanya induksi elektrik sahaja. Lihat seksyen induksi elektrik , Electro-PhytoPathology. Arus elektrik, yang merosakkan tisu tumbuhan, juga boleh dijalankan melalui tanah, dan udara terion. Juga korona voltan tinggi, simetri dikelilingi sekitar konduktor - saluran pelepasan kilat. Dalam bentuk bulatan, beberapa meter dalam kes petir - berjuta-juta volt, juga merupakan salah satu kegemaran besar kemungkinan menjalankan elektrik kepada tumbuhan.

 

 

Anomali - pengenalan

Mungkin lihat dalam apa jua dokumen TV atau dokumentari filem, buku, akhbar, majalah, artikel berkala, atau mana-mana web, berurusan dengan problematics Bulatan Tanaman. Semua pemerhati bulatan tanaman, doyen, kebanyakannya berusia cawangan bahawa aktiviti, adalah benar-benar seperti yang sengsara sebagai minggu basah, berhampiran hampir setiap bulatan tanaman, dipanggil tulen, adalah mustahil untuk mendaftar banyak anomali , seringkali "sesuatu yang sangat kuat elektro- magnetik atau elektrostatik, benar-benar membingungkan, di luar kemungkinan mana-mana pemahaman ", dan ada kemungkinan yang akan diselesaikan bila-bila masa di masa hadapan. Tetapi mereka semua masa itu, lebih daripada 30 tahun, benar-benar sangat berhampiran mentafsir sepenuhnya saintifik masalah besar. Banyak, banyak yang pengikut bulatan tanaman, yang melayari keliling mereka dengan kompas di tangan mereka. Pada satu planet sistem solar, dipanggil dunia, yang didiami oleh monyet Pusat Pengajian manusia jenis, apa-apa kemungkinan lain, bagaimana untuk mewujudkan anomali geomagnetic dengan intensiti dan kursus masa itu, daripada kilat, tidak pernah wujud. Sebagai contoh, terutamanya pada tanah bawah basalt. Ia tahu Pockels Mr. Tetapi beliau telah menjalankan eksperimen kajian beliau kadang-kadang sebelum 1900. Ia mungkin hanya untuk bertanya.

 

Selepas semua, tepat menunaikan kilat itu sendiri adalah mungkin untuk dipertimbangkan sebagai suatu fenomena, antara sepenuhnya daripada skop imaginasi mana-mana manusia biasa. Denominasi biasa yang digunakan dalam hampir tiap-tiap dokumen mengenai Bulatan Tanaman - "tidak wujud sebarang kemungkinan penjelasan yang menggunakan kaedah sains".

 

"Pendek" senarai lebih daripada 40 disiplin saintifik, yang boleh digunakan sebagai bantuan dalam penerangan bulatan tanaman, boleh didapati di sini. Semua mereka adalah benar-benar objektif, repeatably dan reproducibly, digunakan untuk menjelaskan sebab-sebab pelbagai fenomena yang mengiringi bijirin yang rosak dan lemah. Tidak bijirin sahaja, tetapi juga segala macam tumbuh-tumbuhan lain. Kadang-kadang mengucapkan terima kasih kepada kerosakan dan melemahkan bended turun walaupun ke tanah. Oleh itu mungkin menjelaskan semua tumbuhan yang lemah dan rosak, bahkan yang ditanggung di dalam bentuk apa-apa yang tidak teratur, bukan hanya boleh merosakkan tumbuh-tumbuhan, yang terdapat dalam tanaman bulatan "klasik". Tanaman bulatan bukan sahaja, tetapi mana-mana bijirin atau tumbuh-tumbuhan, rosak dalam tahap, Layang mereka adalah bengkok, yang terletak di atas tanah.

 

Hanya satu, tunggal pelepasan kilat adalah didapati digunakan untuk menerangkan pelbagai anomali itu. Sepenuhnya setiap daripada mereka, kebanyakannya bagi apa-apa fenomena yang dihuraikan. Mereka semua kelihatan seperti kehadiran medan elektrostatik dan elektromagnetik pada titik itu dalam masa lalu. Terdapat hadir mutlak tidak dapat dibayangkan medan elektrostatik dan elektromagnetik, boleh menyebabkan setiap anomali diterangkan. Di atas tapak yang hadir benar-benar tidak dapat dibayangkan, sangat kuat, gergasi elektrostatik - elektromagnet - electromechanic - plasma pulsee , dinamakan LEMP - Lightning Electro Magnetic Pulse, Apa yang bermakna kilat denyutan elektromagnet. Tiap-tiap dalam penerbitan khusus tentang fenomena pelepasan kilat adalah mungkin untuk mencari nombor yang cukup spesifikasi teknikal tentang ciri-ciri kilat, yang mungkin untuk menjelaskan sepenuhnya setiap fenomena itu secara mutlak tanpa pengecualian. Semasa, kelajuan, tenaga, voltan, suhu, kadar kenaikan semasa, lihat jadual. Kemungkinan untuk memerhatikan, bahawa impuls kilat pelepasan adalah satu fenomena di luar imaginasi mana-mana, dan adalah benar-benar dapat menyebabkan sepenuhnya setiap diterangkan anomali . Mengandungi dan benar-benar memindahkan jumlah yang cukup banyak tenaga untuk tujuan itu.

 

Dalam hal sedemikian, adakah sesiapa yang akan menghadapi fenomena yang benar-benar Face to Face, akan menjadi agak mustahil baginya untuk menceritakan cerita tentang itu.

 

Lebih banyak maklumat, lebih terperinci, di halaman anomali dan subpages yang. By the way, bukan sahaja fizikal anomali. Elektrostatik, Elektromagnetik, perbezaan suhu, terima kasih kepada yang juga perbezaan tekanan yang timbul di bawah tanah - bunyi "tidak dapat dijelaskan" boleh muncul minggu selepas kilat. Juga bahan kimia - tidak mungkin muncul benar - benar sangat toksik racun, diletakkan di bawah permukaan tanah, berpuluh-puluh kg, banyak yang dapat tersejat dalam fasa gas. Sama sekali tidak kelihatan. Keselamatan. Pemerhati agak harus cuba tidak bertindak seperti tikus mondok, dan cuba menjemput toxicologists dari makmal yang diiktiraf. Penganut Circle tanaman akan sangat terkejut oleh pengukur toxicologic dan penemuan. Pengukur Dosis tidak kepekatan langkah dapat bahan kimia beracun.

 

 

Galeri sedikit gambar, boleh guna mana-mana bulatan tanaman dijumpai

Di tempat itu adalah sangat mungkin kehadiran jumlah bahan kimia yang sangat toksik, juga gas yang tinggi. Anda melawat tempat atas risiko anda sendiri.

 

Sesetengah Bulatan Tanaman muncul pada garis lurus yang panjang

jarak jauh, beberapa kilometer

Terima kasih kepada ribut petir, yang bergerak dalam pemandangan, berorientasikan ke arah angin, adalah mungkin untuk menerangkan beberapa bulatan tanaman, yang muncul di garis lurus, dalam jarak yang sangat panjang salah satu daripada yang lain. Mereka muncul dalam masa yang berlainan, beberapa minggu, bergantung kepada jenis tanaman, keadaan, kelembapan tumbuhan, tanah, dan intensiti, tenaga pelepasan kilat. Setiap bahawa bulatan diterangkan pictograms tanaman, muncul dalam masa yang agak berbeza, sangat lama selepas ribut petir. Tiada siapa yang mampu untuk memperolehi mana-mana pergantungan antara ribut petir dan kerosakan tanaman. Mungkin, bahawa sesetengah ribut petir itu melalui masa yang Ley beberapa Line, apakah sudah tentu mungkin. Tetapi perlu menekankan sekali lagi bahawa lebih atau kurang tidak sengaja. Orang perasan dan diperhatikan pictograms itu, sudah tentu, dan kerja-kerja satu kesilapan besar manusia sangat mudah dicapai.

 

Kebetulan lengkap, walau bagaimanapun, ia tidak perlu, kerana ia tidak mustahil pada semua bahawa laman web purba, ukiran batu, struktur kuburan, orang asli yang dibina di mana mereka dapati di ladang-ladang atau pastura mereka secara berkala muncul beberapa kumpulan tanaman sering, di dalam bijirin, tanaman atau rumput. Bulatan tanaman oleh mereka hanya dianggap sebagai perintah Tuhan, mengajar mereka untuk melaksanakan beberapa kebodohan yang sama, misalnya pembinaan struktur megalitik. Sebagai contoh Stonehenge, Batu Rollright, Bukit Susu, Alton Barnes, Silbury Hill, Avebury Manor.

 

Adalah segala-galanya hanya satu kebetulan?

 

Seterusnya dua gambar dari "Crop circles: In search of a sign" Michele Gardner-Smith Bulatan tanaman: Dalam mencari tanda, Michele Gardner-Smith

kiri: tanaman bulatan di Langdon, utara Dakota, Amerika Syarikat , Jun 25, 2000

kemudian muncul seterusnya dua pola tanaman bulatan, terus mengikuti garis, jarak beberapa kilometer salah satu daripada yang lain, seperti yang ditunjukkan di gambar kanan. Mungkin meminta meteorologi untuk melihat rekod mereka - ribut petir berlaku beberapa hari atau minggu sebelum piktogram pertama telah ditemui.

 

Di bawah permukaan beberapa baris, yang muncul berhampiran beberapa bulatan tanaman, mungkin wujud beberapa paip atau parit, talian kuasa elektrik juga mungkin atau talian gas bawah tanah. Maklumat lanjut garis .  

 

Denai bijirin mati atau lemah, yang terletak di atas tanah - fenomena baru yang janggal, tidak dijelaskan, tetapi yang sedia ada pada masa lalu. Mungkin lebih kerap, daripada mana-mana bulatan tanaman yang terdapat pernah. Juga mungkin, bahawa pusat-pusat bulatan tanaman banyak muncul tepat di atas beberapa paip diterangkan bawah tanah.

Yang hanya boleh dilakukan bagi sesetengah rakyat Amerika menyeru WOW dgn mata terbeliak !

 

 

Meneruskan halaman utama

 

Pembetulan

Walaupun apa-apa mesej turun muka surat ini akan kelihatan seperti benar-benar yakin, harus meletakkan hukuman pengenalan sebelum itu

Mungkin, bahawa ...

Mungkin akan dibuktikan, bahawa ...

Mungkin mungkin ...

Beberapa pemerhatian (banyak) (eksperimen) mungkin membayangkan, bahawa ...

Benar-benar yakin beeing hak mungkin hanya bodoh, bodoh, orang bodoh, kap kepala atau bigmouth.

Jadi, yang salah seorang daripada mereka, terkutuk?

 

 

Ini bukan bahan jenaka

 

Tanaman bulatan tulen

BERSIFAT dibuat pembentukan tanaman simetri - prinsip asas fizikal

Lebih 99,9% bulatan tanaman yang didapati setiap tahun dalam bidang tanaman keliling seluruh dunia adalah tulen, bukan penipuan, bukan buatan manusia.

 

Penciptaan dinamakan, tulen bulatan tanaman semulajadi yang dibuat oleh mudah, benar-benar jelas, lengkap dan satu-satunya sifat, besar, besar mekanik, elektrostatik dan daya elektromagnetik, yang muncul sejurus sebelum, semasa, dan tidak lama selepas pelepasan kilat. Jika semasa pembentukan mereka, dalam beberapa kes yang agak jarang, sumbangan ketara resonans dan gangguan, mungkin berlaku bentuk walaupun incomprehensibly kompleks dan tetap.

 

Dinamakan kuasa-kuasa yang amat kuat, di luar imaginasi mana-mana orang yang realistik.

 

daripada: wikipedia

pengarang tidak diketahui

© cropcirclesonline.com

www.flickr.com

 

Kerosakan pertama tisu tumbuhan dalam lingkungan tanaman - oleh arus elektrik

Salah satu sebab-sebab utama kerosakan tisu tumbuhan dan mana-mana zarah arus elektrik, disebabkan oleh induksi dan konduksi langsung udara terion, tanah, zarah dan akar tanaman yang rapat, dan elektrolisis semua itu. Ada menjadi agen kimia yang berbahaya dalam bahawa tisu, dan sesetengah sel-sel serta-merta mati. Semua bahagian yang dinamakan tumbuhan bertindak sebagai konduktor, mungkin menjadi satu objek induksi. Kearuhan elektrik di loji bulatan tanaman tidak tahan lebih lama daripada 1/1000 saat.

 

Sesetengah sel-sel mati serta merta, beberapa yang lain akan mati di hari minggu atau masa depan, disebabkan oleh bahan kimia yang merbahaya. Kronologi proses itu adalah sedikit rumit, tetapi tumbuh-tumbuhan mampu untuk memulihkan diri mereka cukup baik. Mereka cuba untuk mendapatkan bahawa toksin turun tangkai dan keluar dari akar.

 

Mungkin, bahawa semasa penciptaan corak bulatan tanaman menjadi besar resonans dan gangguan di antara semua pelepasan yang dinamakan pasukan kilat dan semua kesan lain, yang digunakan oleh yang.

 

Juga resonans mekanikal dan gangguan di antara beberapa kawasan bawah tanah berhampiran yang timbul corak bulatan tanaman - gua, lapisan aquiferous.

 

 

 

Ringkasan parameter pelepasan kilat

lebih terperinci, dikira dan diukur nilai dalam kilat dan subpages

Mana-mana semasa kilat melanda, "flash", ke dalam mana-mana bidang bijirin, biasanya berlaku, dan juga sebenarnya dari segi fizikal dan mekanikal bekerja:

 

 

Gangguan dan resonans antara rasuk elektromagnetik yang amat kuat mungkin menjadi sebab hanya beberapa reka bentuk yang sangat rumit, Fractals. Terdapat juga timbul dibengkokkan, pembelauan, pembiasan dan mencerminkan semua rasuk elektromagnet, yang berlaku di sana. Mereka berkelakuan sangat mirip kepada cahaya. Tiap-tiap cahaya, juga inframerah, ultraungu, juga gelombang elektromagnet. Julat cahaya yang boleh dilihat dari kira-kira 390-790 nm, keseringan (dari 3,9 × 10 14 Hz kepada 7.9 × 10 14 ) Hz. Di bawah beberapa keadaan di sana juga boleh berlaku mencerminkan jumlah. Mungkin muncul jenis ini sempadan fasa: udara - plasma, udara sejuk udara panas, tekanan tinggi - tekanan biasa, udara dengan cepat bergerak udara berdiri.

 

Nota: anggaran bilangan semua luahan kilat, yang tahunan biasanya menyerang ke dalam bidang dengan bijirin dan kawasan rumput di planet Bumi seluruh, 1000000000 (10 9 ) ...

 

Sebagai perbandingan: satu sedikit lebih daripada hanya kilat kilat purata boleh memindahkan suatu kuantiti tenaga yang hebat, sebuah lori penuh dengan muatan akan terima kasih kepada tenaga itu, lebih daripada sekali memandu mengelilingi seluruh planet ini ...

 

 

 

Misteri lingkaran tanaman diselesaikan. Secara muktamad. Sekali dan untuk semua. Selama-lamanya ..

 

Wahyu mengejutkan!!

Perenggan ini berkhidmat di halaman ini seperti berhenti seketika, ia adalah istilah-istilah dalam teater.

Logik, saintifik. Dengan mengguna pakai undang-undang alam. Difahami dan dijelaskan.

 

Hampir sukar untuk dipercayai, tetapi sangat jelas, menjelaskan bukan sahaja proses utama merosakkan dan melemahkan. Juga dapat menjelaskan, dengan jelas, apa-apa luar biasa, sepatutnya kesan janggal, transendental, ghaib, dekat setiap bulatan tanaman yang tulen. Ramai daripada mereka, secara tegas, mutlak, semua.

 

 

Peniruan semulajadi

Salah satu fakta yang paling luar biasa adalah bahawa delinkuen utama - satu-satunya pengarang sebenar bulatan tanaman - kerja-kerja yang menyamar sebagai benar-benar tidak bersalah. Satu masa yang agak lama selepas kilat, jam, hari boleh bijirin mana-mana, tanaman atau tumbuhan melihat masih sama sekali tidak disentuh. Tidak mungkin untuk mematuhi mana-mana kerosakan di bijirin. Telah diadakan hanya "pameran". Memproses sangat serupa dengan pembentukan gambaran yang terpendam dalam lapisan klasik perak halida foto proses. Gambar pendam sememangnya tidak kelihatan, dan akan menjadi kelihatan kemudian, hanya selepas banyak hari minggu atau pembangunan. Pada mulanya, terdapat hanya muncul tidak kelihatan ganti rugi mikroskopik tisu tumbuhan. Juga sifat-sifat mekanik tumbuhan dibezakan daripada tumbuhan tidak rosak yang tidak terjejas oleh arus elektrik. Lama selama proses biokimia dan biofizikal menyebabkan sehingga masa yang panjang antara menjalankan arus elektrik dan semakin lemah. Hanya selepas itu straw bengkok ke tanah, dan dengan itu bulatan tanaman gampang, kebanyakannya hari lamanya selepas keluar kilat, yang menyebabkan.

 

Hanya selepas sekian lama selepas laluan arus elektrik melalui badan-badan kilang jerami mereka menjadi lemah begitu banyak, mereka gagal untuk mengekalkan berat badan mereka sendiri dan mereka mula membengkok ke tanah. Berbeza dengan proses utama yang semakin lemah, hari berkekalan minggu atau banyak, proses lentur - visualisasi bulatan tanaman sebenar - boleh berlangsung jam sahaja atau minit. Kesan rama-rama, kesan domino.

 

Itulah sebabnya tiada siapa yang mampu untuk mendapatkan hubungan antara kilat dan lemah dan tumbuhan, dan terima kasih dengan jerami berbaring di atas tanah, juga tanaman bulatan yang terdapat. Terdapat mutlak mustahil untuk mematuhi mana-mana kerosakan serta-merta selepas ribut petir dan lightnings. Beberapa minggu kemudian, kerap semasa keadaan cuaca yang sangat bagus, straw tumbuhan mula membongkok ke tanah. Pertama hanya beberapa meter persegi, tetapi dalam masa berbaring di atas permukaan bidang sebahagian dan lebih besar daripada kawasan dan masa yang singkat sebelum penuaian di dalam kes-kes yang jarang berlaku yang berbohong kadang-kadang lebih 90% daripada seluruh bidang. Lebih kerap 20-30%, tetapi segala-galanya mungkin disebabkan hanya satu kilat, tunggal, ke tempat yang sebelum beberapa minggu, biasanya lebih panjang daripada bulan. Lebih banyak maklumat akan berada di halaman kronologi dan subpages yang.

 

 

Pendedahan automatik

Keamatan "pameran" menjejaskan jarak masa antara saat pelepasan kilat dan permulaan batang lentur ke tanah

Nine circles & associated pathways, at Eltopia

Washington (USA) which occurred during the night

of June 18-19, 1998. [photo taken June 21, 1998]

Eltopia, Washington formation re-photographed

3 weeks later, after the circle-making energy

system had revisited the field.

Fakta yang akan datang, penting dan penting ialah bahawa kerosakan bijirin, visual diperhatikan, yang telah menyebabkan hanya oleh kilat tunggal pada satu bidang, tidak perlu berlaku hanya satu kali, berkata, pada satu hari. Mereka adalah bergantung kepada jarak antara bijirin rosak dan titik kilat. Juga ke atas kekonduksian landasan traktor, dan jumlah tenaga elektrik yang telah dijalankan ke atas permukaan bidang. Juga dalam kes-kes beberapa bulatan tanaman tulen mungkin, bahawa mereka boleh diperbesarkan atau dilengkapi beberapa hari selepas mereka diperhatikan untuk kali pertama. Terdapat beberapa tempat-tempat lain yang rosak oleh arus elektrik, tetapi tidak intensif sebagai tempat yang menjadi kelihatan 1. Juga sangat sering kadang-kadang selepas bulatan tanaman pertama ditemui, beberapa hari selepas itu, mungkin muncul lebih banyak dan lebih bijirin rosak dekat atau jauh, tetapi hanya sebagai RDF. Randomly Downed Formations, Tidak tetap berbaring bijirin. Sekali lagi, adalah sangat umum bahawa segala-galanya hanya disebabkan oleh pelepasan kilat tunggal. Pada sebelah kiri diletakkan dua gambar dari bltresearch. Mungkin, bahawa dalam kes kedua benar-benar berada dalam kemajuan beberapa tindakan tenaga yang lain, "semula medan", tetapi pada hakikatnya adalah sama sekali tidak memerlukan sesuatu seperti itu. Jerami bijirin cenderung lebih banyak semasa keseluruhan baki tempoh tumbuh-tumbuhan, lagi dan lagi masa selepas menunaikan hanya kilat yang pertama dan tunggal, juga lepas, tanpa apa-apa lain yang diperlukan. Soalan utama ialah: Mengapa, selepas bulatan tanaman telah diwujudkan, dan apabila "the circle making energy system had revisited the field", Tidak mewujudkan lebih banyak kawasan baru di sana, tetapi hanya formasi tidak teratur ? Pengarang teks tidak sengaja memberitahu, bahawa penciptaan formasi yang tidak menentu melalui "circle-making energy", Tenaga yang mampu untuk mencipta bulatan tanaman, adalah sesuatu yang semula jadi. Hanya satu kilat, atau

Two formations at West Overton, Wiltshire (UK).

The large ring encircled the Overton Road "T"

junction -- and the long pictogram, which occurred

subsequently, itself gained another circle the night

after the rest of the pictogram had formed.

kumpulan pelepasan beberapa berbangkit, hampir tidak pernah berpanjangan lebih lama daripada yang kedua, agak mungkin menyebabkan kerosakan beransur-ansur meningkat bijirin, meningkat secara progresif dalam tempoh baki tumbuh-tumbuhan semua, sehingga penuaian, pada mana-mana tempat di padang itu, dan walaupun di kawasan tidak langsung terkena oleh kilat. Tenaga elektrik boleh diagihkan di sekeliling medan sebahagiannya melalui trek traktor. Beberapa baris rawak, boleh bercabang, lurus, atau membelanjakan hampir dari sudut kesan dahi nadi kilat. Arus elektrik bergerak cara yang diterangkan, berhampiran dari bentuk berkala dalam bijirin atas alasan, bukan sahaja di trek traktor dan sekitar terdekat mereka, sebelum mula untuk terus di bawah tanah. Laluan arus elektrik di dalam tubuh tumbuhan, sel-sel, tisu dan seterusnya merosakkan mereka juga boleh menyebabkan kemasakan tidak sekata bijirin. Gambar yang ketiga, dan seterusnya - mungkin untuk melihat bulatan tanaman berkembang dalam masa. Mungkin, bahawa segalanya adalah akibat kilat hanya tunggal, tetapi tidak teratur "pameran" permukaan tertentu. 1hb Return Stroke Utama, terkemuka pelepasan elektrik, selepas lebih kurang itu. 4-8 Restrikes, Iaitu berikutnya, mogok menengah (dalam kes yang jarang berlaku 15 atau lebih), lihat kilat . Mungkin, bahawa 1 Return Stroke mencecah sahaja ke pusat simpang T, dan beberapa Restrikes, sebatan menengah - lemah, terus ke dalam bidang bijirin. Tanaman bawah bulatan gambar pada didapati terima kasih kepada Google misalnya www.noufors.comm atau freethinkradio.com, pengarang tidak diketahui, tempat yang sama, tarikh yang lebih awal tanpa meneruskan dan mengembangkan bahagian.

 

 

 

Apa-apa tanaman yang rosak dilanda kilat

Berkaitan kepada bijirin mana-mana yang rosak dan lemah seluruh di seluruh dunia

Sekali lagi: proses, yang diterangkan pada halaman ini, bukan sahaja dalam perenggan peniruan dan pendedahan automatik, tetapi pada halaman mana-mana muka surat www.cropcirclesonline.com dan berkaitan, berhubungan dengan mana-mana bijirin di seluruh dunia. Lemah, rosak berbaring tumbuhan, dengan straw bended, berbaring di atas atau hanya bersandar kepada permukaan tanah. Benar-benar tidak teratur bentuk, yang dapat dibuat pada mana-mana tempat di dunia. Mana-mana bidang bijirin. Tidak bijirin sahaja, tetapi tanaman pertanian dalam apa jua bentuk. Batang akan mula cenderung dilihat dan lenturan ke arah ke arah permukaan tanah, sebagai markah yang pertama dinampak lemah, kebanyakannya masa yang lama selepas momen kilat minggu, bulan. Dalam kes kilat sangat kuat ketara lebih cepat. Bentuk sekata - bulatan tanaman, Fractals, gambar bercermin menjadi hanya dalam satu kes dari berjuta-juta beberapa, dan dengan kesukaran mungkin mudah menjelaskan, mengapa. Mungkin bahawa lebih daripada beberapa sebab-sebab yang diterangkan, benar-benar sangat jarang berlaku, mesti bekerjasama, untuk mewujudkan satu corak rumit. Banyak lagi maklumat akan mungkin ditemui di Kronologi dan subpages, juga EPP -Elektro-PhytoPathology, kesan elektrik pada badan tumbuh-tumbuhan, bahagian tumbuhan, tisu dan sel-sel.

 

 

Kesan domino, kesan rama-rama

Satu lagi fakta yang sangat menarik dan mengejutkan, yang boleh diterangkan oleh teori pendedahan dan secara beransur-ansur lemah tumbuhan di dalam bulatan tanaman yang agak mudah untuk menerangkan, sering berlaku ke atas diri mereka kerap mengatur berkas straw, agak jelas yang tidak diperolehi oleh mana-mana kerja manusia. F_1 F_2 Batang bertahan sehingga masa yang paling terkini tegak, hanya kerana kelemahan beransur-ansur sedikit condong, jadi dalam tumbuhan mula-mula membentuk satu struktur dengan berkas beberapa ratusan saling menyokong batang. Lama sebelum mereka jatuh ke tanah, di tempat yang mungkin wujud berkas banyak dengan beratus-ratus batang, masih berdiri kira-kira tegak, walaupun jadi begitu. Tumbuh-tumbuhan dan bahagian mereka yang menyentuh satu sama lain, boleh menyertakan diri mereka dengan doa kekuatan diukur kepada ketegangan permukaan air, mana struktur yang agak tidak stabil tumbuhan yang lemah lagi untuk beberapa waktu menstabilkan dan melindungi saling terhadap cepat membongkok ke tanah. Oleh itu, proses visualisasi corak bulatan tanaman masih tertangguh.

 

Air boleh beroperasi sebagai rama-rama . Tumbuhan air-direndam - hujan ringan, embun pagi, kerana pada masa yang singkat relatif, beberapa jam, berat tangkai mana-mana boleh menaikkan dua kali ganda. Yang hanya GMS beberapa / batang, tetapi beberapa kilo / m 2 , dan banyak tan setiap hektar. Mungkin 20, 30, bergantung kepada jenis tanaman. Selepas beberapa lama mencapai sudut had. Selepas itu lentur berterusan ketara lebih cepat. Apabila ikatan pertama menyentuh beberapa yang lain, kesan domino bermula, dan boleh bertahan hanya beberapa minit. Berkas telah jatuh, satu demi satu, seperti reaksi berantai. Satu ikatan boleh mencecah lebih daripada hanya selain tunggal. Gambar tanaman bulatan itu secara muktamad gampang. Dalam masa yang singkat yang agak luar biasa, jika diperhatikan, dan seolah-olah tanpa tindakan kekerasan apa-apa yang boleh dilihat dan diketahui. Beberapa testimoni wujud.

 

Sebagai sebuah pusat kesan domino juga boleh berfungsi udara mengalir, yang disebabkan oleh tandan lain. Demo akan dipaparkan di sini. Berpusar udara dan debu, mungkin kelihatan seperti tenaga yang tidak diketahui. Meningkat daripada kedalaman bumi, dan pemerhati itu tanaman yang diterangkan bulatan penciptaan itu mungkin kelihatan agak bermata lebar, terkejut dan kagum. Dari pandangan mereka, berfikiran sempit, hampir tidak lain mungkin.

 

Sekitar beberapa berkas itu boleh terus tinggal tegak. Berubah dari basah kering beberapa kali. Mungkin untuk mencari gambar atas beberapa bulatan tanaman.

 

 

Sebagai 1 rama-rama juga boleh beroperasi semasa ke semasa 1 tawon besar .

 

 

Pemerhatian bulatan tanaman - beberapa idea yang menarik:

Di mana untuk mencari bulatan tanaman:

Hanya pada tempat itu, di mana ribut petir melewati tempat lain. Yang terbaik di tempat yang mempunyai kilat setempat dalam tembolok. Adalah tidak mustahil cuba untuk menemui beberapa markah, selepas kilat melanda menjadi padang dengan bijirin, pada beberapa pokok - mudah untuk membezakan "ini pelepasan kilat tahun" F-1-2 Dalam beberapa kes yang mungkin mencari satu titik, di mana kilat melanda tepat ke dalam sebuah padang, beberapa hari sebelum tumbuhan yang rosak lebih jelas kelihatan. Dalam kes sedemikian adalah mungkin untuk membezakan titik di mana kilat melanda kanan ke tanaman. Perbezaan dalam keadaan boleh diperhatikan beberapa hari sebelum masa ini, apabila batang bended ke tanah. Akan diterangkan, juga gambar dokumentari ditempatkan di sini. Lihat Kronologi .

 

Bila untuk mencari bulatan tanaman:

1. tidak pernah semasa ribut petir. Mana-mana pekerja itu akan mempunyai ketahanan yang benar-benar sangat pendek, dan justeru perlu kerap menambah lagi mereka.

 

2. sekurang-kurangnya beberapa jam atau lebih selepas ribut petir, apabila awan petir adalah jauh atau tidak wujud. Markah yang pertama kilat dalam tanaman mungkin muncul beberapa hari selepas ribut. serta-merta pada sebatang pokok yang berhampiran. Bijirin yang kadang-kadang rosak menjadi masa kelihatan benar-benar pendek selepas kilat, mungkin minit, jam. Sesetengah lightnings mengandungi jumlah yang sangat besar tenaga mekanikal. Juga hujan lebat boleh berkuat kuasa - tekanan yang lebih tinggi mekanikal, lebih banyak kuasa elektrik yang dijalankan dan disebabkan pada tumbuhan basah dan permukaan tanah, juga berhampiran di bawah tanah. Juga mungkin dwi pelepasan - dua lightnings, sela masa satu minggu atau lebih, boleh berlaku di sana, lihat seterusnya. 

 

3.   Dalam banyak kes kerosakan bijirin menjadi masa yang lama dapat dilihat selepas ribut petir, lebih daripada selepas dua bulan. Apakah mungkin, tetapi tidak pasti, bahawa berbohong bijirin muncul terutamanya terima kasih kepada bahawa sambar kilat kedua ke dalam bidang yang sama bijirin berlaku. Kedua selepas beberapa hari, agak minggu kemudian. More info Kesan dua pelepasan kilat. Menunaikan pertama boleh "menyediakan" ada yang tidak tepat ditakrifkan bidang tumbuh-tumbuhan yang lebih kurang seragam lemah. Mungkin hektar beberapa. Pelepasan kilat kedua, beberapa minggu kemudian, melengkapkan kerja itu, kesan yang jauh lebih agak. Mungkin, selepas tanaman pelepasan kilat kedua berbaring dengan segera, atau lebih cepat. Dua pelepasan kilat, tidak jauh dari satu sama lain, dalam satu tumbuh-tumbuhan musim menjadi hanya di dalam kes-kes yang jarang berlaku. Mungkin, bahawa hanya satu luahan kilat diterangkan hanya akan menyebabkan kerosakan yang tidak ketara.

 

Masa - luput - Kamera

 

 

4. idea Sangat menarik akan digunakan luput kamera masa untuk memerhatikan proses penciptaan bulatan tanaman. Sebagai contoh beberapa kamera Canon diprogramkan sebagai timelapse bukan sahaja, tetapi juga mampu untuk menangkap apa-apa kilat. Dengan menggunakan dua kamera foto yang serupa dan membuat gambar stereo, selepas menggunakan kaedah fotogrametri stereo, akan mampu untuk menentukan kedudukan kilat dalam jarak kilometer dengan ketepatan sentimeter. Apabila menggunakan jarak antara kamera stereo optik asas satu meter atau lebih.

 

 

5. pemasangan system masa - kamera luput , selepas beberapa bulatan tanaman ditemui, juga mungkin dan berguna. Atau berterusan mengambil gambar apa-apa tanaman bulatan piktogram, hari demi hari, sehingga penuaian. Pada jarak yang selamat, Amaran melihat gambar dari jauh, sebaik-baiknya dari atas agak mencukupi, akan menjadi dari 2012 dan seterusnya kewajipan yang paling asas setiap hanya tanaman sedikit bulatan pemerhati serius. Jika seseorang seperti itu wujud di semua di dunia. Tetapi kunjungan lapangan yang seboleh-bolehnya sedikit, memilih untuk memerhati sahaja yang akan dapat memerhati dari jarak yang menghormati. Ia perlu ditekankan bahawa corak geometri sebenar adalah untuk tujuan penyelidikan berikutnya hampir tidak menarik, ia perlu memberi tumpuan terutamanya kepada persekitaran juga jauh dekat, dengan majoriti besar imej bulatan tanaman hampir tidak pernah muncul!

 

Butir-butir penggunaan kamera timelapse dalam "proses penyelidikan dalam bidang bijirin," dan penggunaan mungkin mereka pada masa depan yang sebelumnya akan ditempatkan di sini .

 

 

Somerton, Somerset 27 Jul 1996

Bulatan tanaman - bentuk sekata

digabungkan dengan yang tidak teratur (2)

Tanaman gambar bulatan yang bertarikh 1996, dari besar Lucy Pringle arkib. Jika tidak bulatan tanaman pada foto itu, kelihatan seperti agak biasa, kerosakan biasa, tipikal disebabkan elektrik dari kilat. Salah satu daripada kesan yang paling tipikal ialah bahawa kerosakan berikut tepat arah tramlines yang. Terdapat aliran tenaga elektrik sebelum memasuki bawah tanah. Kebanyakannya ketara kerosakan berhampiran sempadan medan. Tramlines berhampiran sempadan, mesin membelok di sana, kekonduksian terbaik, tanaman lebih rosak berhampiran tramlines pusingan sempadan kemudian di tempat lain.

 

Tanaman bulatan foto daripada sumber yang tidak diketahui, lokaliti Denton, Garsington. Sumber yang dikenal pasti kemudian sebagai Oxfordshire Pusat Pengajian bulatan tanaman, yang diambil 3th Julai 1996. Selain bulatan tanaman mungkin untuk membezakan tiga rod kilat tidak dapat dinafikan - pilon selaras elektrik. Mungkin muncul sebagai sebab yang kritikal, yang menyebabkan kilat menjadi berhampiran dari itu. Di bawah bulatan tanaman - tipikal, salah laku yang merosakkan disebabkan oleh elektrik dari kilat. Maka akan beroperasi beberapa pelepasan kilat selari atau strokes berikutnya - restrikes, atau mana-mana induksi atau konduksi. Pelepasan kilat selari dan strok menengah boleh menjejaskan antara satu sama lain. Luahan kilat adalah sesuatu seperti rasuk elektron, dan terdapat dalam kemajuan medan elektrostatik dan elektromagnetik yang sangat tinggi, mampu untuk mengubah hala tuju rasuk itu seperti tiub vakum TV atau osiloskop. Haluan pelepasan percikan bunga api, seperti arka, pelepasan juga kemungkinan perubahan oleh aliran udara - angin, gelombang kejutan, gelombang letupan, gelombang tekanan. Rakov, Uman - Kilat: Fizik dan kesan, bab 8 "Winter kilat di Jepun" h. 313: "Menariknya, Ishii et al (1998) memerhatikan bahawa strokes berikutnya berkelip positif dalam pelbagai-lejang dalam ribut musim sejuk di Jepun sentiasa membuat penamatan baru atas alasan." Sesuatu seperti yang mungkin muncul bukan sahaja pada musim sejuk dan bukan sahaja di Jepun. Dalam asal: "Interestingly, Ishii et al. (1998) observed that subsequent strokes in multiple-stroke positive flashes in winter storms in Japan always create a new termination on ground." Setiap bulatan pada gambar perenggan ini yang disertakan, semakin kecil secara beransur-ansur dari asas pertama, boleh dipertimbangkan sebagai penamatan baru atas alasan.

 

Pada rakaman dan gambar lightnings buatan dimulakan mungkin memerhati, bahawa saluran kilat bergerak dalam arah angin. Mungkin, bahawa sebelum restrike beberapa boleh saluran puluhan langkah kilat, atau beratus-ratus meter. kilat , fizik . Pada foto yang disertakan adalah cetak halaman tajuk Martin Uman Pelepasan Kilat, di mana mungkin mendirikan 1 gambar tipikal kilat buatan dimulakan, dengan seperti bergerak sedikit luahan dalam arah angin. Lightnings artifical, Artificial Lightnings: Apabila medan elektrostatik yang diukur di bawah awan telah mencapai nilai yang mencukupi, ke dalam awan melepaskan tembakan roket yang dilengkapi dengan wayar bumi. UNIVERSITY OF FLORIDA LIGHTNING RESEARCH GROUP - www.ufl.edu (kiri gambar) - sumber amat penting maklumat dan pautan ke penerbitan mengenai fizik lampu, gambar, video.

 

 

 

Bijirin yang rosak, biasanya berlaku dalam bidang bijirin

bentuk yang tidak sekata yang rosak, lemah, batang condong, bengkok, atas alasan berbohong bijirin

maklumat lanjut mengenai halaman bengkok, cenderung rosak, tanaman yang lemah

 

rogol minyak semasa penuaian

Luahan kilat di atas bidang tanaman dan dekat dari yang adalah hampir satu-satunya punca utama, lebih 99%, bijirin dan apa-apa tanaman lain yang berbaring di atas permukaan tanah di sekitar seluruh dunia. Sesuatu di antara 0,5 hingga 1,5 juta km2 tahun. Bukan sahaja bijirin, juga apa-apa tanaman lain, seperti rogol, popi, dan tumbuh-tumbuhan. Bukan sahaja berbohong tanaman, tetapi sebaliknya ketara rosak tumbuhan mungkin mati, atau hanya dirosakkan oleh perosak, sama ada berasal daripada tumbuhan atau haiwan - bakteria, virus, kulapuk, kulat, parasit, serangga. Perosak, dalam kes ini, sudah tentu, bertindak hanya sebagai kesan sekunder, kerana tumbuhan sihat, tidak terjejas oleh elektrik, akan tidak disentuh oleh perosak yang dilantik. Sekali lagi: daya, yang dicipta oleh tindakan pelepasan kilat di atas tempat yang dianggap tidak dapat dibayangkan, mekanikal. Mungkin berbanding dengan letupan yang kuat, puluhan ke ratusan kg TNT, atau lebih, serta daya elektrostatik dan elektromagnet, dengan yang setaraf atau lebih tinggi tenaga. 

poppy - 2008, lokaliti yang serupa; kiri 6 Jul, lain 3.th yang dua bulan Ogos; pokok - "pengenalan pelakunya"

Walaupun semua kuasa yang disenaraikan adalah benar-benar apa-apa di luar imaginasi manusia biasa, sebaik sahaja selepas keluar kilat, juga seluruh ribut mungkin, bahawa pada seluruh bidang tidak berbaring di atas tanah walaupun satu tangkai tunggal. Tidak akan mungkin mendapati hanya perubahan mikroskopik di dalam tisu tumbuhan, mungkin beberapa hitam, individu terbakar. Sehingga pada masa ...

Nota: pasti ada mungkin Ada beberapa mekanikal berubah, batang rosak, tidak lebih daripada setengah meter dari saluran pembuangan kilat - rumit, saling berkait berkas, benar-benar tidak kelihatan dari margin bidang, tetapi akan ditemui di dalam bulatan tanaman, selepas mereka mendapat perhatian.

 

Bulatan tanaman, juga mana-mana tetap lain, gangguan, Fractals, atau gambar gabungan serta hanya sebahagian kecil sahaja fenomena ini, yang mungkin boleh berlaku hanya terima kasih kepada interaksi yang sangat jarang berlaku kebetulan beberapa, di bawah syarat-syarat yang belum cukup jelas, hanya boleh sangat dianggarkan kira-kira dan simulasi di makmal atau komputer.

 

Pengaruh yang kuat sebelum membongkok batang ke tanah, boleh memainkan kelembapan - pancuran atau hujan renyai-renyai walaupun sedikit, atau bahkan embun pagi . Untuk maklumat lanjut mengenai halaman kesan domino . Menyebut zskvo 4-5 jam pada waktu pagi.

 

bulatan tanaman - enigma diselesaikan.

Sekali dan untuk semua.

Unbelievably primitif, dan seseorang mungkin mengatakan, penjelasan yang tidak masuk akal. Pencinta UFO, misteri, parapsikologi, piring terbang, tenaga yang tidak diketahui dan tidak wujud dan karut sama ada boleh mengangkut diri ke infiniti. Dalam erti kata lain, mereka boleh mencium pantat hanyir mereka dan pergi ke di neraka.

Hampir mungkin sama berkata mengenai extraterrestrials .

Jika berminat, sila hubungi cropcirclesonline@gmail.com

 

 

2 en

 

 

 

 

Laman web ini telah disediakan, dan semua teori di sini dibentangkan sangat teliti, rapat dan secara terperinci eksperimen diperiksa oleh

 

Jan Ledecky