Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-timelapse-кратко . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
Не плашете се од вонземјани (Alien), тие не се прави
Learn about thunderstorms RSS feed

Timelapse камера, објекти подземни

вонземјани или странец. (Странци, ЕТ) Секој од нив има целосна панталони, никој досега не видел, но сите мислат дека исечете кругови тие го прават.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Прво на сите, само примитивни морон би сакал да слета на висок напон жици.

 

Истражувачи, кои се ангажирани во истражување, Crop Circles, се уште се плашат да распореди timelapse камера

 

во поголема мера. Тие имаа со што беше кажано неколку пати срам, но во овој момент нема да бидат укинати.

 

Распоредување timelapse камери претстави Crop Circles истражувачите најверојатно не сфаќаат во поголема мера, главно, бидејќи тие се плашат разбирам нешто дури и не сакаат да се знае. Можеби тие се плашат дека ќе бидат фатени вонземјани може да се одмазди, без разлика дали во себе или за човештвото (она предвид). Тие стравуваат распоредување време застаруваат камери во поголема мера во местата каде што тие би можеле да откријат шаблони во иднина, страв од фактот дека ако тие навистина успеа да го фати eMZáky на дело, па тие ќе ги имаат потоа постапува еднаш и за сите. Па на крајот на разгледување на mmimozemšťany, објаснување следува.

 

Почитувани ловци мистерии, НЛО набљудувачи, vyhlížitelé азил и странци! Немате апсолутно ништо да се грижите за, без што не се одмазди за нешто или направи било каква штета ако ништо друго, дури и малку ќе им помогне да се разјаснат било опишано мистерии. Mmimozemšťany навистина timelapse камери за снимање не е можно, барем не оние кои би можеле да исечете кругови истражувачи и ufologists záhadologové страв, и дека огромното мнозинство од нив се уште се смета како вистински автори на форми. Timelapse камера поставено правилно, но тоа може да фати друга mmimozemšťany, имено МЖ празнење (облак-земја), која всушност "наслика полиња" шема, но наместо четка употреба електрони греди за поголема сила од локомотива, и изградба на сите така несфатливо форми се две толку едноставен, брз и со релативно едноставни физички принципи osvětlitelné феномени, како што резонанца и мешање.

 

Timelapse камера, но тоа не е неопходно да се користи само маса анкета Crop Circles, тие може да се користи за да се објасни принципи и процесот на штета и сместување , штета, ја ослабне, и сите други житни култури во светот. Пар камери во мала оддалеченост едни од други може да се користи за снимање и утврдување на жариште на влијание во рамките сантиметри. Едноставно користење на принципи на геометријата, оптика, математика и фотограметрија.

 

Дури и на работ, електрони, зрак, кој е поширок од 1 cm, чија челото се движи со брзина од 100-200 илјади км / сек (ова е докажано податоци од најдоверливите стручна литература - Раков, Уман , без оглед на нивните публикации (obr). Иако во многу места на интернет, примерен Википедија - EN (x илјади километри на час ), cz е често се наоѓаат сосема поинаква, целосно лажни информации во навидум (wannabe) "експерт" текстови. Трансфери во неколку милионити дел од секундата енергија, која ќе биде во можност да се движи на електрична локомотива на растојание од неколку илјади километри. Дури и само еден мал дел од оваа енергија може навистина да "престане игла до земјата", нема потреба да се дури и најмала сомневање. Првиот и најбрзо механички импулс кој започнува да се шири од точката на удар шок, суперсоничен бран (шок), кој е секогаш многу прецизна круг, и по неколку километри за да се раствори (бледнеат). Само погледнете во речиси секој филм снимки од атомска бомба, каде шок бран често се забележува заради чекор промена на роса точка. Почетна брзина (но навистина само почетна) ударен бран од молња испуштањата е веројатно многу побрзо од брзината на шок бран создаден од експлозија на нуклеарна или термонуклеарна бомба. (Јас веројатно го имаат foto)

 

На фотографиите (линкови водат до ресурси) може да видите примери на она што може да празнење на флеш да се направи několikatunovými дрвја (груба проценка на околу 5 тони). Десетици до стотици килограми тешки логови се раздвоени во дел од секундата и расфрлани на земјата како чепкалки за заби. Затоа, тоа е чудо како тоа е можно дека во местото каде што слета молња празнење директно во полето, де факто има "заглавено во калта", да не најде ништо, освен "дупка за игла", а понекогаш дури и бр. Тој повеќе ќе биде таму да се очекува голем кратер. Ова е предизвикано од фактот дека во повеќето случаи, веднаш по допирање на земјата (влажни), рамномерно распоредени на огромното мнозинство на останатите празнење енергија што е можно најкратката патеки на најмал отпор веднаш под земјата. Понекогаш таму, но наплаќаат (енергија) навистина вишок, покрај разликата во спроводливоста на каналот плазма и земјата е огромен. Канал молња во воздухот има отпор од редот на околу 1ohm метар во широчина до 1cm, почвата стотици до илјадници оми метар, но врз основа на коцка со страна должина 1м.

 

 

Некои опасни феномени се таму, бидејќи тие можат да покажат еден момент - чекор напон. Во мала оддалеченост од молња празнење, но никогаш нема да бидат безбедни.

 

Вишокот задолжен во некои случаи може да биде заведена само под земја, и може да се вози малку, најмногу во колеџ по трактор, но исто така и помеѓу нив, како што слајд или слајд.

 

Во некои случаи, таа никогаш не може да допре површината на земјата испуштањата се случи феномен кој може да биде најдобро да се спореди со феноменот на електрична струја пракса - "диелектрични дефект". Во овој случај, тоа може да продолжи да празнење многу брзо, а длабоко во земјата. Многу е веројатно дека во овој случај, може да се затвори околу молња канал подземни создаде fulgurity. (foto на Молња: PAE) Насилни заведување подземни испуштање во случај на формирање на некои форми, předevěím кругови, повеќе од многу веројатно.

 

Тоа е секако можно да се земе во предвид дека во случај на молња испуштање на отворено директно во земјата (поле) може да хит на самото место премногу длабоко под земја механички играат нешто многу слично на она што се случи на дрвја во слики. Нема да има уништување, иако, бидејќи континуитетот на подземниот простор нема да дозволи такво нешто, но механички импулс може да биде многу интензивна. Подетална анализа на дистрибутивни канали за празнење врз земјиштето и подземните ќе биде лоцирана на местото испуштањата се шири по земјата и под површината . Неопходно е да се земе во предвид особено фактот дека локалните услови во лицето на влијанието на молња празнење може да се разликуваат од место до место во скоро неограничен број на можности. На споменатиот сајт, исто така, ќе се обидат да најдат објаснување на разликата меѓу влијанието на флеш индустријализираните или индустриски области кои се речиси сите опремени со голем број на добро втемелени објекти (громобрани на куќи, сливници, канализација) во вкупен износ поголем од страна на неколку нарачки на молња потенцијал во земјоделството област (изолирани дрвја или бандери В.Н., неколку стотици метри оддалеченост). Во овој случај, понекогаш тие се обврзани да бидат празнење директно во еднаква површина. Понекогаш тоа може да биде директно на главниот Return Stroke, Понекогаш на некои од помошните (паралелно) рамената празнења, кои првично се направени на пример во близина на јарболот В.Н.. Ситуација може да се случи дека првичниот зачекори Лидер Иако првично насочени кон еден од типичните диригент (ХВ пол, дрво, грмушки), но на крајот тоа "преземање" во спротивна насока патуваат Позитивни вимпел, која произлегува од релативно оддалечена локација во полето, и по последните големи интерконекции Врати Мозочниот удар во режија таму. Точната локација на местото каде што конечно пукна во отворен земји, во многу значителен степен може да учествува во подземните структура (геологија, археологија, историја, војна, индустријализација, инфраструктура).

 

Во некои места каде што имало модели во зрно, што навистина не треба јарболите во близина ВН и НН изгледа долго. Од друга десетици проценти, иако нема фотографии или потенцијални молња јарболи не се видливи, но и посета на Google Maps или Google Earth може да се види дека тие се таму. Авторот на овој текст знае што зборува, сопственик на една од најголемите збирки на GPS позиции на различни Crop Circles се најде во минатото било каде во светот, а наскоро ќе бидат поставени страница каде тие постепено ќе се појави еден по друг слика со GPS податоците.

левата првиот модел на 2011-јануари, Џакарта, право Италија 2007 - Анкона

 

Grombach 2002/05/26, Баден-Wuertemberg, Германија 2002/07/01 Grombach, Баден-Wuertemberg, Германија

 

http://www.uforevue.sk/news/53/55/Nadherny-kvet-v-poli-pri-Kozarovciach/

Дисеминација на испуштање на теренот, неговата брзина заведување под земја, и сите други линии во плитките подземни голема мера зависи од тоа што и во она што длабочина се наоѓа под земја. Комунални услуги, археолошките остатоци, геолошки раседи, извори, напуштени рудници, водоносни, или нешто слично.

Во многу исклучителни случаи, отпуштање може да предизвика вистински подземни експлозија на стапката на неколку стотина килограми ТНТ, кога за време на посетата подземни состана со неексплодирани, иако веќе доста трошни и дистрибуирани, několikasetkilogramovou бомба од Втората светска војна. Подготвени од страна на еден од поретки аномалии - кратери во оваа област. Нешто како мал кратер во областа, исто така, може да се појават кога во плитките подземни игра слична приказна, која е видлива во фотографиите на дрвја, веројатно во некои случаи може да стане. На пример, гром може да удри уште unexpanded корен систем веќе постои дрво, чии остатоци може да се истрае подземни за многу години. Детали за страницата Hromosvody полиња .

 

Дури и мали лого вода ако тој испорачува доволно енергија значително да експлодираат само со конвертирање флеш пареа, и покрај фактот дека молња исцедок не е проблем делумно од термички распаѓање и делумно распаднат по пат на електролиза во водород и кислород, кои експлодираат дополнително. Нешто слично може да се случи во тресет.

Learn about thunderstorms RSS feed

Потрагата по докази

Доказ дека може да го поддржи некои тврдења на оваа страница и многу други земјоделци да ја носите вашата сопствена. Секако дека би сакал да придонесе за разјаснување на древните мистерии, и тоа е дефинитивно уште демнат уморни со Флинт и коса странски натрапници кои само не доаѓаат.

 

Тоа ќе биде сосема доволно ако имате било какви докази опишани овде ... копа.

(Објаснување на друга страница во посебен став, целосно опишува феноменот Предмети Underground - и дел од страната во Поправете линии )

 

Во некои места подземни всушност веројатно се изоре, па дури и доволно длабоко под орање некои остатоци од земјоделска дејност - делови од машини и алати (метал), откако користат за одгледување. Тоа може да се види на фотографиите на некои модели. Со многу пониска отпорност на околината, како и во случај на цевки, постои зголемување над тековниот а со тоа и поголема фабрика штета. Еве два примери за тоа каде се наоѓате во земјата таквите објекти се наоѓаат (се наоѓа), и слични места сигурно ќе биде можно да се идентификуваат повеќе. Може да се јават слични на " подземни маркери "во местата на некои фигури во секое време во иднина. Ова не може да биде само остатоци од земјоделски активности исто така може да вклучува археолошки артефакти или пропадна дел на авионот. Опишани формации очигледно може да се создаде, а веројатно и во областа на богато создадени, без incurring било близок редовна форма.

 

Забелешка: не се елиминирани, дека во близина на подземни маркери некогаш може да се најде нешто слично. fulgurity , но струјата е таму веќе може да се премногу раштркани. Многу повеќе тие би можеле да се најдат во една мала длабочина под "заглавени игла дупки", таму е навистина "се случува нешто". Мала количина на материјал таму се наоѓа објект може да се загрева за кратко време, а повеќе од 6000 ° C

 

 

Па би вонземјаните конечно го направија ...

Првично ја презентираше идејата дека вонземјаните (во sci-fi прилично широко користениот термин за странци, сигурно е можно да се позајмуваат науката реалност), тие се некои од вонземјаните, исечете кругови навистина крајна линија генерираат. Иако тие се сосема различни вонземјани отколку што првично се мислеше човештвото. МЖ - ова е кратенка која може да се користи не само за вонземјани, но исто така облак молња - Земја, МЖ. Но, ова објаснување претвори во англиски јазик, тоа всушност ќе биде како вистински превод закачка, да, господине Ješito ...

 

(ЦГ молња, облак - на - земјата)

 

Најмала рака, зошто би тие несреќни вонземјани насликани речиси исклучиво во пченка (иако исклучоци), кога значаен дел од годината целиот свет имаат значително подобро и поубаво и "платно" - површината на снегот? Фактот дека грмотевици се скоро отсутни во зима (и ако е така, снегот површина обично е проследено со многу подобра "исчистени" од пред нив), секој читател сигурно ќе го направи пресуда себе. Друг општ факт е прилично широко распространета појава што во текот на зимата, а луѓето седат дома на pérdeli како hurozený господин гребло, убаво во Teplice, наместо висат едрилици и оседла автомобил, слични и се обидел да го набљудуваат од над површината на Земјата.

 

      

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

pz