Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-објавен текст-2-2 . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
2/2 објавениот текст
уште еден текст објавен www.cropcirclesonline.cz надвор од Вашата домашна страница (поврзано со 2/1)
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Насловна

2011/04/12 - www.sarden.cz

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Коментар администратор www.sarden.cz :

Мистерии реши, ние би сакале да извика. Вистината е дека нашата надворешна дописник за неговото објаснување на исечете кругови доаѓа со јасно, логично и се чини дека дури и логично прифатливо решение. (коментар администратор - www.sarden.cz - Ви благодарам, Л)

 

Сметка: 

Crop Circles

 2/2

 

 

Некои можности на облици - продолжи

Формирање на редовните модели се случи само во исклучително невообичаени случаи, еден единствен случај на неколку милиони, кои се создаваат случајно и навидум без логички причини задоволителни услови за редовни форми, па дури и повеќе од две. Можно е да користите аналогија од хемија - реакции меѓу атомите и соединенија се јавува во судир на две честички - атоми, молекули, јони или радикали (меѓу нив, тогаш постои размена на електрони и создавање или модифицирање на притвор). Реакција, кои би се очекувало врнежи само три или дури и повеќе од честички ќе биде целосно непрактично, бидејќи тоа ќе биде сосема незначителен принос милионити проценти. Формирање на редовните модели може да се смета за аналогни на врнежи од три или повеќе честички. Во прилог на гром празнења и жито на тоа место мора да ги исполни веројатно и многу други случајни ефекти тешко да се артикулираат. Дали навистина само мал принос - обични нередовно поднесени , лежејќи на земјата ( лежи на земја ) зрна се случуваат во светот околу еден милион квадратни километри годишно, од областа на редовни форми се само неколку илјади квадратни метри.

Една од причините може да биде фактот дека тоа е исклучително силен шок, кој се јавува само неколку по сезона, а многу илјадници пати посилно од редовните молња, која е присутна во секој бура илјада или повеќе. Како понатаму, многу случајно се случуваат феномен може да се замисли дека (некои) редовно модели може да се формираат под мирна, по настанот "Молња од небото" ("На гром од ведро небо"), позитивно наелектризираните облак-земја молња, огромна енергија, зафаќање десетици километри од облак, пренесува незамисливо повисока енергија од "обичните".

Дожд, во случај на атмосферската вода тече понекогаш и илјадници тони на квадратен километар во само неколку минути во воздухот и на земјата, и ветрот над 100 км / ч, придружен редовни молња, било последиците од нивните симетрични испуштањата значително "волан" или барем "fluffs". Сведоци бараат невозможно, бидејќи некој кој би го направил тоа на моето очите на теренот гледавме од страна на неколку делови од секунда никогаш ништо насекаде или не следат nedosvědčil и инсталација време застаруваат камери се уште не се шири во близина на полиња.

Молња себе може најдобро да се заштитат од било случајно сведоци и набљудувачи, и со голема сигурност е дека избрка од "сцена" ако тоа е во место директно nezlikviduje. Нешто околу тоа веројатно би можеле да кажете од животни влажни близина на местото е опишано на влијанието на гром од последниот дел. Двајца од нив паднал директно во - 18 и 58.000 ампери. Не е исклучено дека некои жаби кои не се наоѓаат таму, дефинитивно dokuňkaly. Но, како што истрагата се наоѓаат на самото место, а неколку дена подоцна, остана доволно како што е.

Исто како и жаби, исто така, ќе dokuňkal било во тоа место се наоѓа само круг одлуки. Можеби барем нешто да се земе овој луд поединци во срцето како многу сериозно предупредување. Тоа е дури и сосема можно дека некои од декларираната круг одлуки (без оваа некогаш биле документирани докази) е всушност на сличен начин на полето понекогаш dokuňkal. Сите теорија презентирани тука, сепак, се градат врз претпоставката дека нема круг одлуки всушност постои и никогаш не постоел (за среќа за нив), со неколку исклучоци, целосно изолирани. Во повеќето случаи, тоа е само еден круг-declarator одлуки кои само се логирате за да креации на некој друг. Тие беа, исто така, една од првите позната компанија Даг и Дејв. О, г-ѓа беседка. Лекции за сите жени: на фактот дека понекогаш и ноќе сопруг може да "изгуби" или "тешко да се следат," вие односно веројатно сега и тогаш "скокна" од него во очите на јавноста будала или идиот никогаш не направиле . Ако некој во тоа, но премногу tinkering започнува, тоа не е невозможно дека на крајот тоа го прави многу поголем идиот отколку што би поинаку некогаш. Дури и во очите на јавноста. Дури и со еден пријател. Можеби cavorting на терен заедно, но дефинитивно прстени не. Дури и ако тоа разглобени некои ( срамнети со земја , лежејќи на земјата - додека лежев на земјата)) култури таму за нив да оставил. Сигурно не кога настана право кругови, поради тоа што е донесе дома во кутија. Можеби сакате да ги работам и двете признаам сега, дека заедно "играше". Денес тоа е сосема модерна, се вика алтернативна култура. Само што г-ѓа Б би биле околу крајот на животот е многу тешко rozdýchávala. Став придружува Фото 6 како што се чинеше секој ranting - круг одлуки по средбата со кој само во областа на модел навистина создава. Патем, на оваа слика е јасно видлива на дрвото "Потпис главен виновник" .

Додаток: белешка на odsouzeníhodnosti слични активности во претходниот став не се однесува на сериозни истражувања, на пример, кога група на луѓе од земјоделски колеџ или универзитет одлучи да се обиде да бидете сигурни дека вакво нешто е можно, но овие истражувачи не треба да се одбележи зборот круг-круг-мејкер или творецот. Во овој случај, тоа е само сериозни научни истражувања на изводливоста на проектот.

(Целосно Конечно, понуди да вклучува и лозинки во некое идно општо речникот англиски - Чешка: круг-творец, круг одлуки = "локален идиот" Џо Schmoe).

Последиците од испуштањата опишани во претходниот напис (не е далеку од "жабите") доведе првиот до сместување , виткање на стебленца на земјата ( виткање на стебленца на земјата ) со неколку квадратни метри - прв забележлива промена ќе се случи дури по десетина дена исцедок. Постепено, ден по ден, додаваат тие друга, додека конечно само пред жетвата е срамнети со земја , лежи на теренот околу 25-30% од целото поле (повеќе слики во претходната работа), на кој на тековната преку шините откако трактор разведени и во многу места, што веројатно испуштање не работат воопшто.

Предуслов сегашното раководство по трактор песни разумно поддржува фактот дека редовно, неправилни сместување , виткање на земјата culms ( стебленца свиткана на земјата ) (многу често - околу 80-90% од случаите) сосема точно следи насоката на песни, па статистички значајни процент од секоја воздух и копнени слики од целиот свет кои само коинциденција може да се прилично сигурно исклучени. На фотографија 7 вкупно 7 локации - сè од geograph.org.uk   слични снимки од Чешка може да произведе илјадници. На Google Maps може да се најдат илјадници слични слики од целиот свет (што значи антенски површината на Земјата, кои Google Earth се користи како база на сајтот, а не на Panoramio, во продолжение ќе се доставува), на снимките на исечете кругови може да се најдат стотици слични локации не е далеку од бројките или директно во нив. Слични слики, во целост одделни нередовно поднесени , лежејќи на земјата ( лежи на земја ) зрна или исечете кругови кои се толку нередовно polehlým жито стебленца се нередовно свиткана на земјата во придружба, можно е да се најде онлајн илјадници. фотографија 8 - оваа слика е на интернет, но не можат да најдат, објавувањето на пиктограми во Чешка и на енергетскиот систем на Земјата - Убавината на исечете кругови во Моравија 2000 - 2006 , . Plíšková et al 's лесно да се види многу типичен неправилна исхрана , виткање на стебленца на земјата ( виткање на стебленца на земјата ) кој го придружува шема, од која голем дел прилично точно следи по пат трактор. Некои области на неправилни сместување , виткање на земјата culms ( стебленца свиткана на земјата ) на оваа слика карактеристика други многу интересни својства, типично за сместување , виткање на стебленца на земјата ( виткање на стебленца на земјата ) жито по молња празнења, кои се опишани во некои други продолжи.

Презумпција на актуелното раководство по трактор песни разумно поддржан од фактот дека многу често тоа жито Polehňa , неговите стебленца се свиткани кон земјата прв во близина на центарот čtvrtzávitů, ограничена трактор на работ на полето, каде што интензитетот на електрична струја (интегрален) може да биде висока, и растенија и повеќето оштетени. Во некои случаи, жито Polehňa , неговите стебленца се свиткани кон земјата само таму, и никаде на друго место. Фотографии прв сместување , виткање на земјата culms ( стебленца свиткана на земјата ) во последниот пост беше донесена на местото каде што песни се спојуваат, со што концентрацијата на моќ, исто така, се зголеми. А многу интересен феномен сместување , виткање на земјата culms ( стебленца свиткана на земјата ) во близина на песни по тракторот е фактот дека иако голем дел од штетните енергија често се хранат со нив, на растенијата во непосредна близина на рабовите на овие песни речиси никогаш не се nepolehnou ( лопати не се наведнуваат на земјата ), сместување , виткање на земјата culms ( стебленца свиткана на земјата ) секогаш започнува речиси без исклучок, додека на оддалеченост од 20-30 cm од нив. Дури и во области во кои Polehna ( свиткана стебленца на земјата ) речиси целосно - иако растенија во близина на регионот добија највисока доза на енергија. Можно е дека виши растенија поблиску песни (на која ништо не расте), тоа може да биде полесно да се ослободи од штетните хемикалии "се разредува" и се опорави побрзо. Како еден од вообичаени причини сместување , виткање на стебленца на земјата ( виткање на стебленца на земјата ) се пријавени во литературата над оплодување со азот, но тогаш тие треба да polehnout ( наведнуваат на стебленца на земјата ) растенија најблиску до пат, изработени најголемите вишоци. Еве Состојба фотографија 9 (Англија geograph.org.uk ), која може да се види јасно побавен раст житарици (овес, позелени - бавно зрее) во близина на песни по трактор над сто метри од можните влијание точка празнења, каде што пченката е значително срамнети со земја , лежејќи на земјата. Позелени растенија во близина на песни чини најмалку тенденција да сместување , штета, слабост ( штета, слабост ), или обратно. Растенија кои се најблиску до пат, не срамнети со земја , лежејќи на земјата ( слама лежи на земја никогаш), можеби неколку исклучоци, кои се далеку под статистичка грешка.

Често Polehňa , неговите стебленца се свиткани кон земјата пченка само на најголемата оддалеченост од песна - фотографија 10 , средина помеѓу нив, каде што додаде енергија врати од два правци. Затоа, постои најголема концентрација на загадувачи и подеднакво оштетени растенија па растенија имаат ограничена способност да се исклучат повеќето од корените во земјата, а со тоа се барем делумно отстранети. Сите феномени опишани овде може да се забележи во прилог на секое место со нередовно polehlým жито стебленца се нередовно наведна кон земјата и во мала оддалеченост од речиси сите редовни форми, истражувачите документирани, освен ако не сте во областите каде што нивните слики често исечените и одделени од било соседството, некогаш добие. Во најголем обем пред жетвата, кога истражувачи имаше речиси и да нема интерес, но форми, pictures've веќе се преземени, многу одамна, па она што е таму да се грижите. Некои форми, но тие самите се комбинација на редовни и вонредни форми поднесени , лежејќи на земјата ( лежи на земја ) жито, па барем таму. Друга многу сличен ефект е фактот дека многу често по блиц точно помеѓу половина од шините жито доаѓањето, најмалку зрели - со највисока доза на штетни енергија експонати од најзначајните забавување созревање. Многу често токму во оние места првата Polehňa , неговите стебленца се свиткани кон земјата. Foto 11 На фотографијата подолу започнува poléhat , се наведнуваат на земјата ( наведнуваат надолу ) жито во средината меѓу шините да позелени места, а на истото место фотографирани подоцна веќе срамнети со земја , лежејќи на земјата е (околу еден месец подоцна). На реалната бројка срамнети со земја , нејзиниот стебленца се свиткани кон земјата долго пред тоа доби "директен хит", но некои потоци се додаде и одземе, па наизменично срамнети со земја , на стебленца наведна кон земјата, а nepolehlá ( стебленца стои исправен ) позиција.

Како основен принцип, можноста за неверојатни регуларноста на одредени форми може да се користи е веројатно објаснување дека придонесува кон формирањето на резонанца и мешање (механички, електромагнетни). К n прилог на овие два феномена, некои бројки може да се појави моментален суперпозиција принцип (моментален вектор сума), понекогаш, се чини сосема без никакви видливи причина за итно пресврт струи понекогаш може да се случи пенетрација вектори, понекогаш едноставно собирање и одземање на напони и струи. Корона опкружуваReturn Strokeкако континуиран цилиндрични школка, видете придружните дијаграм Корона модел , токму во круг. Сликата е превземена од Молња Electromagnetics , Роберт Л Гарднер , 1990, страница 4. Корона може да има до одредена далечина од празнење канал вредност негативен, тогаш позитивни повторно (поедноставен толкување опишани во многу стручни трудови како http://www.lightning.ece.ufl.edu/ ). На поларитетот понекогаш може да се случи веројатно се должи на некои подземни објекти (проводен), најверојатно со индукција во тоа, понекогаш биполарно ефектите од молња струи кои може да се должи на моментално механичка состојба на растенијата се појавуваат различно секој пат, додаде и одземе едни со други. Наједноставниот форми - едноставен осамен круг - ќе се објасни нејзината појава треба да биде доволно дури и само користење индукција појави и на далноводот, но исто така и механички ефекти. Постојат уште поедноставно форми од кругови - линии - кој може да се објасни само со резултат од актуелното раководство, особено во подземјето. Овие ќе бидат опишани во повеќе детали во продолжување.

Некои многу едноставни форми, кругови, односно нивната лоша имитација, всушност може да се случи веднаш или многу брзо по освојување. фотографија 12   Јапонија - Мистериозно исечете кругови , Hessemann, Tóthová, . боја приврзаност меѓу партиите, 120 и 121) фотографија 13 , фотографија 14 , 2010 Велика Британија Вилтшир Bratton Белата коњ (Westbury). Значи тука Истражувачите Поправете Circles've навистина попушти, како единици може да се најде на полиња низ целиот свет секој навистина, бидејќи постојат милиони од нив таму, и тоа е навистина многу лесно да се замисли дека може да настане по една молња испуштањата во областа, бидејќи тој врши механички шок ефекти врз сликата 1 ( Дел 2/1 ).

Од сила главно се некои исклучително моќна молња марка, може да се најдат "нешто" понекогаш веднаш по невремето. Коментира слика 12 - "Веќе во 1986 година, откако една ноќ на необични моќ неуспеси се најде во едно мочуриште во северна Јапонија Nišikavaka круг во трски. " Што научниците сакаат повеќе? Објави во "необјаснето несвестици" додале некои флеш cicrlemaker извршува со изгорени седиште, канап, капа и стеблата за истражувачи исечете кругови сметаат дека "нешто необјасниво електромагнетни несфатливо", која се случи на самото место, тоа е само еден "обичен "бура, која ќе се одржи годишно ширум светот десетици илјади, и молња, која паѓа на годишно ниво во областа и тревни области од целиот свет милијарди?

Молња бура не е само еден од постојните екстремни временски настани, но ниту една од најекстремните физички феномени на сите. Постојат веб-сајтови каде што прашања се дискутирани во повеќе детали. По случаен избор, можеме да го споменеме steepness на тековната пулсот работ пораст, особено некои последователни празнења, кои се веќе добро "збришани" патувал, активна и јонизиран начин, и покрај 200.000 ампери на микросекунда , само еден милионити дел од секунда.

Навистина само за забава: Ако нема блиц во канал, особено за време на start-up тековната најстрмните дел од кривата, концентрацијата на енергија зрачеше во единица површина во единица време, дури и поголема од експлозија на супернова (првите 10 секунди), тогаш тоа веројатно за многу зад себе.

Во овој момент, неколку фотографии кои покажуваат ефектите на молња празнења - фотографија 15 . Без да одат во сложени и физичките и електричните пресметки, по гледањето на овие слики може да се заклучи дека "Флеш моќ има" (секако барем да создаде модели во центарот "дупка за игла" ). Таа е наменета за механички сила, и потребно е да се напомене дека споредливи празнење зрачи енергија како електромагнетни бранови од сите бранови должини, во количества кои можат да веројатно само да се забележи индукција на растенијата штета - многу прецизно во круг, на далечина до десетици метри. Исто така е можно спроведување на електрична енергија во земјата корен системи, управување на јонизиран воздух, корона празнење, исто така, може да учествува во неа, и донесе забележителни струи на површината во форма на релативно прецизни круг неколку метри по должината на каналот инцидентот блиц.

Друга навистина само за забава - во износ што е забележливо чувствителни мерни уреди, како што се електромагнетно зрачење на различни бранови должини - не само на растојание од илјадници милји, но светлосни години далеку, тоа зависи од чувствителноста на мерење техника и дијаметарот на телескоп. Фотони кои еден да одам на патување низ вселената, ништо не може да го запре ..

Многу едноставно, тоа е можно за да го искажат енергетскиот биланс на празнење блиц, така што приближно еднакви делови (десет проценти) емитува првата во форма на механичка енергија, како дел од звукот, 2 енергија како топлина (IR зрачење) 3 како светлина и 4 одморат všch како електромагнетно зрачење на бранови должини. IR зрачење и светлина се само добро дефинирани делови на електромагнетно зрачење. Некои од наведените форми на енергија се уште во шок или само откако ќе се премине од еден во друг, особено во термички механички. Повеќе детали ќе во голема мера го надминува опсегот на овој документ и оние кои се заинтересирани мора да се однесува кон литературата.

Пред тие некогаш објасни физичко (и хемиските, биохемиските и биолошките) ефектите од молња испуштањата принципи во полјоделски култури, можно е да се покаже како работа на молња испуштањата на растенијата изгледа класичен земјоделски науки, сега без примена на физичка и други закони. Без долго меандрирањето низ земјоделски истражувачки институции, библиотеки, интернет пребарувачи обезбеди некои одговори, кои можат понатаму да се прошири. Објавување или веб-сајт кој тема и Молња растенија како што се соја, компир, домат вклучени (на пример,

дека по молња испуштањата во областа насадена со полјоделски култури на самото место создава прилично точни круг. Многу ослабени, често дури и мртви растенија. Вклучувајќи фотографии. Некои ловци како фотографии на исечете кругови од окото на ураганот падна - види фотографија 16 . Круг во долниот дел од сликата е превземена од сајтот на Универзитетот на Грузија , Молња штета, Памук - молња во памук

http://www.ipmimages.org/browse/detail.cfm?imgnum=1242075 , кругот на врвот на страницата се добива од ufology (visionovni.com), кој ја испитуваше како класичен случај на исечете кругови (полиња со соја). Дали има уште видливи секна растенија (мртви, целосно запрен растот), но ако ufologists посети идентични локација за околу еден месец повеќе, растенијата би биле од долната рамка речиси непрепознатливи.

Светот е во една година на околу една милијарда молња испуштањата на полиња, пасишта и во нивната непосредна близина. Тоа е мошне изненадувачко дека тие имаат многу повеќе сериозни последици, за кои површина влага и почвата спроводливост. На намалување на отпорот на материјалот, толку помалку енергија се ослободува тековната тече низ него (на плоштадот).

Референци за претходни дела: (1)   и (2)

Во понатамошното продолжување на оваа мала серија на причините за сместување , штета, слабост ( штета, слабеење ) на жито ќе се покаже дека на местата каде што жито само слабее, бидејќи веќе имаше молња празнења и жито во иднина апсолутно обврзани Polehňa , неговите стебленца се поклонуваат - или редовно или нередовно, може да пребарувате за некои време пред polehnutím , виткање стебленца на земјата, дури и без помош на било мерење техника. Ова може да се случи дури и пред идентификација на моделите на доволна видливост - вие не верувате?

Меѓу другото, во вид Occam верува дека ако неговиот бричење жилет принудувајќи било случајно и nonrandom набљудувачи да заклучиме дека било злосторства се извршени од луѓе, тогаш не мора да се двоуми да преземе помош Ledecký исклучок во која се вели: жилет Occam не се применува ако апликации заклучи дека во секое време, насекаде, во секое место во светот во широк широк универзумот врши било постојниот (морон) било креативна активност постојано, во тајност, под внимателно класифицирани и никогаш дури и неоткриени nevyzrazených подготовка, без публицитет и откривање, но ПРВА потполно бесплатна . се однесува на mmimozemšťany. Понатаму, потребно е да се напомене дека во случај на група на луѓе против осамени лица веднаш се крева експоненцијално можноста за откривање, и во секој случај за сопруга на член на заговор за безмилосно синџир скокови во вредност од 1 (100% веројатност за откривање исклучоци)

Друга важна правило: Ако некогаш некаде каде било во светот креирано ниту една интересна и неостварлив објект, иако од дури далеку нејасно и тешко да се артикулираат причини, секогаш постои барем еден, почесто неколку ментално болни лица (Д & Д), кои самите се тврдејќи за авторите на работа. Во овој момент, се разбира, се смета за прашање на создавањето на исечете кругови, но, исто така, се однесува на творби и активности на луѓето. Само прашајте во било која институција во моментов неразвиени, постојат многу Наполеоните, Моцарт, Бетовен, Hitlers, Дездемона, Ганди Sklodowských, Ajnštajnů, BUMBLE BEE , Picassos, Хер Gott, Осама Blbádýnů, Сократ, Нехру, Черчил, Шекспир, како и било која друга позитивно и негативно познати личности на светската историја и просторот.

Тоа би било досега за денес.

Јан Ledecký

доколку се заинтересирани Е- cropcirclesonline@gmail.com

 

 

     Назад кон листата на објавени текстови  

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

pz