Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-објавен текст-1 . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Првиот објавениот текст
Првата публикација надвор од Вашата домашна страница www.sarden.cz - интернет Sci-Fi списание
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

www.sarden.cz - онлајн научна фантастика списание sarden.cz / расудување-прстени-во-жито

Текстот беше објавен истовремено во тоа, во sci-fi Анекс Интернет секојдневно Невидливата куче во оваа врска

доколку се заинтересирани Е- cropcirclesonline@gmail.com

Сметка:

Crop Circles

 

 

На почетокот на дефинирани неколку суштински концепти. Самиот првото нешто што ќе биде "Crop Circles" се преименува во "Форми во жито", бидејќи ова не е само кругови. Во извесна смисла на истражување, постои тенденција да се преименува "Поле Pictographs" (ПП, Македонски поле ѓонот Слика, ФП), бидејќи овој напор беше напуштен, но сега за сега многу едноставна причина. Пиктограми се всушност слики што пренесуваат и да се комуницира специфични информации. Како што е јасно од текстот што следува, "Форми во пченка" апсолутно не пренесува информации, иако понекогаш тоа навистина изгледа. Во таков случај, откривање потоа била "дешифрира", всушност со релативно висока сигурност е лажен. Еден пример е "Порака од Chiboltonu" - 2001/08/21, или Crabwoodu - 18 август 2002, или "ПИ Конфигурација" - 2008/07/01, Barbury замок, сигурно многу тешко, но сепак да бидат произведени од човечки сили форма.

Но, бидејќи ова е релативно добро воспоставена име во někteých места следниот текст ќе се користи за моделот кратенки Crop Circles (Crop Circles).

 

За почеток, сумирајќи ги резултатите од неодамнешното истражување на неколку точки:

Прво Форми во пченка nezhotovují ниту луѓето, ниту вонземјани, се резултат на чисто природни процеси. Физика, хемија, биологија и други сродни области. Од одредена перспектива, тоа е можно дури и да се забележи дека сите форми во зрно може да се смета како резултат на дејството на термонуклеарна процеси (да се објасни).

Сликата извор

Вториот Е да се претпостави што се случуваат во оваа област, иако многу ретко, да произведуваат лажни. Се идентификувани како фалсификати модели направени од луѓе, т.н. круг одлуки. Но, бидејќи од статистичка гледна точка е апсолутно исклучок, па дури и дека паѓа далеку под статистички грешки - како што е објаснето во следниот момент, а не за нив во текстот, практично не се споменува. Чудно исклучок (статистички).

Трети Иако тоа може да изгледа во најмала веројатност на таквите фалсификати е всушност само мал дел од еден отсто, многу помалку од 1/1000 на откриени и неоткриени редовни или нередовни форми. Сигурно повеќе од 99,9% од сите откриени модели во жито предизвикани од чисто природни, земните сили. Таквата изјава јасно во силен контраст со известувањето за речиси секој филм или телевизиска емисија, věnujícímu прашањето на Crop Circles. Апсолутно, без исклучок, во секоја таква програма се појавува на поединец или група на луѓе со седиште и гудачки кои се навидум изработка на таквите измами кои се вклучени, правејќи одредени групи на набљудувачи постојано се заклучи дека тоа е единствениот вистински начин да нивното потекло. Од статистичка набљудување сосема јасно покажува дека во присуство на филмски и телевизиски камери и екипи многу пати (многу нарачки на големината) се зголемува бројот на различни cranks кои се во такво место постои. Само разгледувам на било трансфер од Парламентот. Тоа е особено важно да сфатат фактот дека секој кој во секој филм или телевизиска програма излегува, таа добива како награда, а неговото лице ќе се види барем еден краток миг, илјадници луѓе. Во случај на некои мултимедијални егзибиционистичка дури дури и награда nejvyžadovanější. Во случаите (фалсификатор форми) во огромно мнозинство (за среќа) прв и последен пат. Во која било друга област на човековата активност ќе биде слична измама беше откриено многу лесно по што би влегле во вистински автор, и falsifiers па еднаш и за сите изложени и исмејувани. За многу едноставен и обичен причина, што произлегува од следниот текст, никогаш вистински и реално основоположник открива шеми во жито најавува на, најверојатно вродена скромност, ќе мора да го направи тоа за него. Ако, пак, чисто случајно понекогаш со таков falsifiers и имитатори исполнети, што би навистина некогаш всушност се случи може, им даде таква лекција што би сигурно нема да се случи секому да го следат. Со оглед на тоа итар круг одлуки ќе биде по секоја таква средба додека малку јагленисано přičmoudlí, секако таква средба нив во секој случај никој не би сакал, и останува силен предизвик: да биде толку вид, попрво би седат во кафеана, и врши потрошувачка. Во спротивно, би можел да заврши како ова ... На вашиот придонес кон човештвото е и во двата случаи приближно слична и во паб и во оваа област.

                       сопствени фото                                                              слика извор

4 Форми во зрна е можно, всушност дури и нужна, марка како срамнети со земја , лежејќи на земјата жито.

Во однос на визуелни (pozoravatele обичен поглед) е "пченка стебленца кои, за разлика од нормална вертикална насока на раст е хоризонтално или речиси хоризонтално."

Во однос на земјоделски и - земјоделство е за сите "жито делумно или целосно деградиран polehnutím , виткање на стебленца на земјата (тешко или целосно neskliditelné) ". Од истата гледна точка, во многу случаи, повисок степен на жито штетници од околните вегетација, исто така, може да бидат деградирани во поголем степен влажност.

Од физичка гледна точка тоа е можно за да ги видите срамнети со земја , лежејќи на земјата жито сигурно многу начини, можете да изберете еден, веројатно многу типичен: срамнети со земја , лежејќи на земјата жито "житни култури, чија потенцијална енергија е еднаква на нула или речиси нула."

Чудно исклучок произлегува сите срамнети со земја , лежејќи на земјата пченка, а не само на оној кој се јавува во редовните модели, речиси идентичен начин. срамнети со земја , лежејќи на земјата пченка жито е ослабена , што срамнети со земја , на стебленца лежел на земја благодарение на слабеењето што се случи по штета , никогаш не обратно. Пченка беше првиот оштетен (на почетокот без видливи последици), а само како резултат на оваа штета се случува на неговите слабеење. Обично многу бавно (дена до неколку недели), а потоа конечно Polehňa , неговите стебленца се свиткани на земјата (понекогаш дури и не тоа). Здрава, недопрена и ненамален зрна nepolehne ( не се наведнуваат стебленца на земјата речиси никогаш). Било срамнето со земја , лежејќи на земјата пченка насекаде, дури и обрасци и било неправилно срамнети со земја , лежејќи на земјата, има токму истите карактеристики - свиткано, отечени и издолжена јазли, повеќето (над 90%) непрекинат стебленца свиткани блиску до земјата, на различни раст аномалии . Извесно време по поднесување , виткање на стебленца на земјата ( виткање на стебленца на земјата ), растенијата се повторно се обидува да се подигне, што е помалку оштетена делумно успешни, некои не Во првиот случај, можно е да се набљудуваат на свиткување јазли во второто проширување.

Некои истражувачи во жито обрасци, ние веруваме дека влијанието на некој вид на многу нејасно дефинирани сили (микробранови, инфрацрвено светло, vortexes minitornáda, верување) дека областа никогаш не е виден во акција, или нивното присуство не може да биде било објективно да докаже дека побрзо да флексија и екстензија на некои други јазли, и само како резултат на таква штета до растенија Polehňa ( свиткана стебленца на земјата ). Сите овие научници засекогаш мора да изваждам од заблуждение: За доградба и флексија на јазли на дршката не е жита или било која друга примероци на семејството Poaceae (Poaceae), ниту кој било друг растенија, никогаш пред polehnutím , виткање на стебленца на земјата, но после. Ќе се случи (продолжување и флексија на јазли), пред се поради geotropismu во време кога срамнети со земја , на стебленца свиткана на земјата, rotlina обидува да седат повторно (тоа го прави толку е преку јазли - јазли - чија функција е, меѓу другото полнењето отстапувања од вертикална раст - негативни geotropism). Однесуваат на сличен начин и растенија без заеднички и зголемен раст и бројот на клетките во одредени делови на стеблото или багажникот да се постигне трајна промена насока на пораст ..

Една од главните недостатоци на речиси сите претходни анкети Crop Circles во фактот дека нивните истражувачи многу брзо и често се многу остро поканети да им помогне на речиси сите постоечки ufology во светот, záhadology, астролози, esoterics, dowsers, occultists, нумерологија, Oracle, psychotronics , gamester, sorceress, вештерки и разни други професионалци во слични области. Во 01:59 области на човековата активност, науката и знаењето, веројатно главно во интоксикација и ступор и натприродни тајната на набљудуваните феномен, но тие речиси успеал да го заборавам. Заборавивте вашето решение за комплексниот проблем на експерти во областа, кои би целото прашање може сигурно "закачите polénko". Заборавен е една област од човековите активности, кои иако не изгледа, на прашањето на жито обрасци може да донесе далеку од објаснување, за разлика од сите наведени. Заборавете на фактот ... Ботаника и земјоделство. Овој документ, според тоа, преку нов, релативно сложени толкување на феноменот, обидувајќи оваа прилично изненадувачки и тажна реалност барем донекаде точни.

5 Причината за штета кои произлегуваат од следните слабеење него, електрична енергија (електрична струја низ растенија), а оној кој ќе рече дека тоа е молња растоварување - Молња мозочен удар, особено неговиот најважен дел, нареченReturn Stroke. Подетален опис на принципите и моќта на гром празнење ќе во голема мера го надмина очекуваниот обем на овој придонес и потенцијалните апликанти мора да се однесува кон литературата.

Молња празнење предизвикува оштетување на житарици и многу други култури и нивно последователно слабеење и сместување , виткање на стебленца на земјата ( виткање на стебленца на земјата ), како и треви со пасишта и сите други трева, и слични вегетација travopolních и надвор од теренот. Огромното мнозинство на таквите сместување , виткање на стебленца на земјата ( виткање на стебленца на земјата ) ќе се одигра како сместување , виткање на стебленца на земјата ( виткање на стебленца на земјата ) неправилни - на англиски Случајно испија Формирање, RDF . Овие се неколку милиони квадратни километри на оштетените и polehlých со ножеви наведна кон земјата, растенијата годишно од целиот свет. За споредба - областа поднесени , лежејќи на земјата ( лежи на земја ) жито, предизвикани од т.н. "круг одлуки" на неколку стотици квадратни метри годишно, што е околу една редот на големината desetimilióntina површини предизвикани од природни процеси, без интервенција на овие уметници. Тоа е веројатно однос, како десет милиони луѓе се чувствува еден круг одлуки (всушност, во светот се уште значително помалку). Десет милиони луѓе имаат Чешка, како луѓето живееле, ако десет милиони еден чувствував непредвидлива! Како што можете да видите, човештвото против природата има уште да се израмни.

6 Во текот на молња испуштањата во областа, во многу случаи, значително малцинство моќ пред целосно примамливо да веднаш се прошири во земјата за многу краток временски период во оваа област, често поради влажни и на тој начин значително vodivějšímu површината на земјата, особено во студентските домови откако тракторот и во нивната непосредна близина, и на растојание од неколку стотици метри или повеќе, а потоа само оди рамномерно во земјата. Некои мал дел од шок енергија се претвора во овој начин во релативно далечни растенија или нивни корен систем, со што се создава во нив значително количество на штетни хемикалии, правејќи време може да биде во сите овие места за да ја ослабне растителни и причина сместување , виткање на стебленца на земјата ( виткање на стебленца на земјата ), но најмногу за долга или дури и многу долго по бура, кога го прави со забележани ефекти на еден соработник. Опишани продолжување блиц моќ на теренот е толку униформа дека веќе не претставуваше голема опасност за повисоки животни, освен за места многу блиску до испуштање, кои се разбира многу опасни времиња. Претежно тоа се случува дека првиот Polehňa ( свиткана стебленца на земјата ) места најблиску до освојување, и постепено се приклучија од други, помалку погодени, што може да продолжи до жетвата.

Првата слика е место во близина на кој беше снимен на 24 Мај 2010 година во околу 17:51 CEST 22kA молња исцедок, и во мала оддалеченост од него за 8 повеќе, кои се движат од 16 до 58.000 ампери, сите во рок од помалку од една минута. Слика беше донесена за три дена подоцна, 27 Мај, кои се уште не се забележани на растенијата нема знаци на тенденција да сместување , виткање на стебленца на земјата ( виткање на стебленца на земјата ), крстот означува место од каде што беше донесена на вториот истрел. Тој бил однесен во текот на денот, кога сместување , виткање на стебленца на земјата ( виткање на стебленца на земјата ) се појави за прв пат - 3 јуни, десет дена по излегувањето. Третата слика од истото место беше донесена два месеца подоцна, на 1 август, пред жетвата, овој пат повеќе во блиска дополнително празнење на опишаните серија - 16.000 ампери. Неколку часа по првата посета на местото на молња кога првите фотографии беа земени сместување , виткање на стебленца на земјата ( виткање на стебленца на земјата ), тоа беше резултат да ја оштети мемориската картичка во камерата и вкупно 21 снимки беа Неповратна избришани. Неколку часа пред загуба на податоци (дури и на истата вечер) слики беа прикажани на картичката, по нивната загуба (кои се пронајдени следното утро) е веќе на картичката може да се сместат податоци во оригиналната скала меморија ќелијата во која се наоѓала изгубени податоци рамки се неповратно уништени ( е неповратен процес и reformatting neobnovitelnému капацитет намалување картичка; оштетените области, но повеќе дејствуваше како ако тие се можни за чување на податоци, таа исто така, прочитајте Марк содржи само нули еднаш и за сите, тоа беше можно само да реформатирате на картичката преку UNIX во намален капацитет што резултираше со отстранување на оштетените сектори и не може да се користи). Веројатно тоа е можно дека опиша ефект може да учествуваат остаток на статички задолжен, бавни премногу длабоко под земја во изолирани места. Ваквата претпоставка, тоа ќе биде потребно да се споредат мерења на страницата. Непобитен факт е дека за време на испитување на модели понекогаш се зголеми износот на електростатско задолжен токму на местото на настанување, всушност, мери, и многу почесто преплашени истражувачи на microelectronic уреди (мобилни телефони, камери) се однесуваме точно како ако зголемениот износ на статички електрична енергија беше. Сите три свои фотографии.

Седмиот сместување , труп свиткување надолу ( свиткување лопати на земјата ) во форма на редовни жито облици, за разлика од нормален бубрег, постои само многу тешко предвидливи причини. Тоа не е управуван од страна на фактот дека некои од специфичните причини можат да бидат многу различни од место до место. Како еден од релативно мала можност чини да биде оној кој многу значителен дел од празнење не се шири на околината на површината на земјата, како може да биде случај на неправилна исхрана , виткање на стебленца на земјата ( виткање на стебленца на земјата ), но веднаш оди надолу без прекин директно во земјата, па празнење над земјата, во близина на површината и под таа дејствува како диригент преку кои сегашните минува, често неколку стотици илјади ампери. Тој делува како електрични диригент, преминувањето на површината на земјата преку кои сегашните минува низ непречено, која се шири од него во соседството каде што тие само се шири феномени и електромагнетни индукција. Форми во такви случаи, понекогаш многу неверојатно личат на модели формирана во метални струготини преку магнетно поле. Некои облици и нивната приближна потекло принцип би веројатно дури и да биде можно да се симулираат во лабораторија. Во близина на таков проводник или повеќе спроводници, исто така, може да генерира различни електромагнетни пречки дезени. Се разбира, тие мора да имаат услови - сајт затоа треба да се најде релативно добар проводник подземни поток. Од подземни индустријализираните пејзажи како проводници релативно изобилство (разни комунални услуги, ако не и некои долари nevykopou земјата), можно е дека слични структури во формирањето на одредени форми всушност кои се вклучени. Во некои случаи тоа може да биде геолошки раседи, кои се сајтови на форми, исто така, се случи релативно често. Слично на тоа, може да дејствува како извори, сигурно обилно се присутни во многу сајтови на античките населби и пошироко.

Се земаат во предвид и можноста дека нешто слично на некои места влијанието на молња испуштањата во областа не е, но слој веднаш под површината во текот на влијанието на испуштање однесува многу слично на диелектрични Кондензатор - тоа е релативно не-проводен тело, во споредба со другите слоеви практично изолатор, кој се наоѓа на многу повеќе проводен слој, кој може да се напои главно геолошки слој (втор, помал кондензатор електрода и горниот електрода се состои од површината влажна земјата). При извршувањето ќе влијаат на диелектрични дефект и затоа заведување поток релативно брзо, под земјата, без натамошно ширење низ целата земја, и уште еднаш потсетува празнење само тековната диригент, поставен нормално на земјата и главата низ него под површината. Во овој случај, тоа дури може да биде значаен дел од растенија во близина на погодените само електричен индукциски (како растенија може да се дефинира прилично точни круг). На растенијата во непосредна близина на молња празнења, исто така, може да бидат погодени од корона празнење што се случува во близина на растојание од неколку метри, во случај на екстремно силни удари на десетици метри, а се дефинира повторно прилично точни круг. Корона празнење создадена кога гром се допаѓа бледо блескав школка шок, и може да се регистрирани во некои фотографии од гром, но тоа е речиси секогаш разрушен со светлина и главните празнење (Return Stroke), Кој е всушност џиновска афера, надвор од било кој обичен човечката имагинација. Фрлање на празнење блиц нормално центарот на земјата би можела да се објасни навидум необјаснива фактот дека на некои наведнат ридовите создава Иако овална (елипсоид) форма, иако кога видени одозгора во антенски фотографија се чини дека е прилично точни кругови.

8 Во претходниот дел дефинирана структура (проводен заведување флеш под земја без негово понатамошно ширење на околината, како и подземен природен молња), исто така, може да се однесуваат на некои археолошки локалитети, од кои многу се случуваат на места т.н. Cropmarks, Soilmarks или Frostmarks. Нивните детални карактеризација ќе во голема мера го надмина очекуваниот обем на овој пост, па можеби друг пат или на друго место. Можно е дека подземните формации кои повремени настапи наведени феномени предизвика всушност понекогаш делумно на развивање на одредени личности вклучени (некои од бројките би можеле да произлезат со нивна помош). Тажната факт на придружниот истражување Crop Circles феномен се појавува да биде фактот дека местата кои овие феномени треба да се посвети најмногу, особено разни веб-сајтови посветени на прашањето за Crop Circles, овие феномени речиси и не се дури и најмала спомене.

Извор, сега веќе непостоечката - www.cropcirclesdatabase.org 

9 Пин заглавени во центарот на обликот.

По откривањето на некои модели истражувачите често се најде дека во центарот или блиску до нешто што може да се смета како место каде што претходно бил изненаден игла во земјата, што доведе до низа, и така натаму. Без двоумење одбележува тогаш таква шема како лажни, направени од страна на луѓето.

Вие не може да биде лут на секој кој смета кругот на одлуки како индивидуи многу глупаво (види Д & Д). Секој место вакво нешто се случува, но прво треба да се размислува за тоа како е можно дека на местото на кое некој тајно обликува прстени, игла прекина, направи круг, а потоа влече игла не се мачат да темелно покривање на песни. Прашањето би требало да гласи:

"Како е тоа што има тајно се обидува да создаде еден круг некој толку глупави што земјата престана игла, создаде круг, тргна игла, и не се мачат да ги покрие трагите по него, така што сега ненамерно откри првиот посетител?"

Тоа е фактот дека лицето кое е всушност во место и форма создадена, сигурно не се глупави. Никогаш во својот песни nezahlazuje, тоа не се случи во најмала рака е потребно, напротив, тој ги остава зад себе навистина висока, речиси како да сака да се претстави како е можно поскоро и неговите гонители сакаше да каже нешто како:

"Hihihi, дури и ако јас се открие само никогаш не ме фатат."

Можноста за влијание "zabodnutého игла" преку молња празнење е докажано дека постојат, во времето на неговото ослободување канал широчина до 5 мм и поминува низ него енергија кој електрична локомотива патувал неколку илјади километри. Во примерот што можете да видите што може да биде механички ефекти на молња празнења. Шок се качил "подземни цевки", што може да биде на длабочина од околу 1 m или повеќе. Како тогаш може да се грижи песна молња празнења, која продолжува по допирање на површината директно надолу во земјата? Челото инцидентReturn Stroke- Главната празнење (патем, се движи со брзина од една до две третини од брзината на светлината) може да се спореди со максимална големина кутија на натпревари, но кој поседува енергија електрични локомотиви (и тежи околу колку). Само погледнете во било која друга слика, на која се евидентирани механички последиците од влијанието на молња празнења - оштетени дрвја и прераспоредување, олово растргнат од ѕидот, пробиен покриви - и реализација на она што се случува на теренот, она што се случува електротермичка и термомеханички таму се одржа .

Поделба поени овој придонес веројатно повеќе од untransparent, според тоа, ќе продолжи само поделба на ставовите.

 

Отстапувања од нормалниот компас насока?

По донесување на струја од неколку илјади ампери преку било magnetizable материјални остатоци на материјал во текот на еден подолг временски период - недели или повеќе - значително magnetized, магнетизирани сè е до неколку десетици метри, магнетното импулс е неверојатно силна. На секое поле постои одредена количина на железо (абразија фарма спроведува, отпадник елементи) како метал во форма на хидриран оксиди. Magnetizing диригент служи како прилично точни индикатор за моменталната кои поминале низ него во текот на исцедок. Под многу хектари пченка е доста метални конструкции, направени од феромагнетни материјали (вода и други цевки). Некои наводнување цевка која води до површината, тие можат да бидат активни како диригент и на тој начин да бидат погодени, како и магнетизирани. Просечната содржина на железо во обработлива почва е околу 30 g / kg. Исто така, види ЛИ (Р) М, Google.

 

Скршени микроелектрониката?

(Дигитални фото апарати, камери, мобилни телефони, мемориски картички не работи, итн.)

На локалитетот се случи пред некое време obrovký, сосема незамислив електростатско задолжен. Не само тоа, тие одврати наставниците по физика класи electroscopes костенливи (некои mikrojoule), но megajoules да gigajoules повеќе, правејќи електрична локомотива да патуваат илјадници милји. Мал дел од него се уште можат да го сокријат премногу длабоко под земја. Патем, во упатствата за секоја microelectronic уреди задебелени букви се вели нешто како: "Може да предизвика проблеми под статички електрицитет" . Луѓето кои некогаш живееле во близина на Ван дер Graafian генератор (стотици илјади на милиони волти) се забележани како апарат функција неуспеси, исклучување, рестартирање. За време на посетата на било форми во своето жито набљудувачи присутни на местото каде што ако пред некое време да работат одеднаш неколку милијарди vdGg најголемите што некогаш биле во светот биле изградени. За да се постигне напони и струи, кои се случуваат во молња испуштањата не би додадете неколку милиони Temelin моќ истовремено (200mW генератор ќе го обезбеди еден милион волти на 200 А, според зборовите двесте ампер, која е во споредба со неколку милијарди двесте илјади волти и ампери помалку од 1/1000000, двесте илјади ампери, додека сегашната не е просечна, но доста често се случуваат молња, и покрај фактот дека неколку пати годишно, обично се мери како молња, со само "малку подолу" милиони ампери).

Како е можно дека некои од бројки се тоа е крајно тешко, навидум било какви процедури nezhotovitelné? Постојат голем удел на две физички феномени: резонанца и мешање. На местото каде молња празнење, местото незамисливо моќен физички процеси (и незамисливо нагли промени), механички и електрични. Маршеви надвор од било кој обичен човечката имагинација. Постојат потенцијални разлики милиони и милијарди волти, каде струи кандидира десетици до стотици илјади ампери, забрзување електричен пулс работ steepness на стотици илјади ампери за еден (!) Милионитиот (!) Секунди, пред главниот пулсот (Return Stroke) Се движи во третиот -2/3c (100-200 илјади километри во секунда). Веднаш по ударот на тековната празнење се случува токму во моментот на забележително влијание локалните microearthquakes на големина 3-4 (предизвикува никаква штета, ако тоа не беше гром, тоа ќе биде едвај забележителни сетила). Дури и пред влијанието на испуштање на земјата почнува да се шири огромен воздушен притисок (брзината на звукот) и шок (суперсоничен) бран, а брзината на светлината, тогаш пропагира исклучително моќна пулсот на електромагнетно зрачење, речиси сите бранови должини, која нема аналози во физичка пракса. Меѓу сите овие феномени во случај на шокови притискање на само неколку метри до десетици метри оддалеченост место тешко да се замисли резонанца и мешање. Секако дека никогаш нема да биде истражувачи, кои би во такви места и нешто се случи таму мери. Како истражувачи ќе имаат многу малку рок на траење и мораше да биде често ротираат. Во секој од претходниот став се покажа дека, под одредени околности, некои модели личат на модели во метални струготини произведени во текот на тековната тече низ проводник. Дури и една заедничка култура круг многу неверојатно сличен по шема, која се создаде метални струготини расфрлани на табла, преку која води директно жица, која поминува електрична струја (магнетно поле еднакво жици). Ова е можеби соодветно да се потсетиме дека, кога гром испуштањата во рамките на растојание од неколку стотици метри, како и не-магнетен материјал како пченка слама, може да се однесуваат како нормални електромагнет и изложба магнетните својства, тој поминува електрична струја е предизвикана. Ова е само одложување на брзината на светлината, која е една милионити дел од секунда на растојание од триста метри. Сите благодарение на електромагнетна индукција, и многу повеќе струја низ нив можеше да оди за неколку моменти пред тоа, поради електростатско индукција.

На крајот ќе биде поврзан со мал временски услови сајтови за англиски јазик поединци нарекува прогноза кога и каде оваа година (2011) постојат модели во жито. Се разбира, тоа ќе биде сосема општо прогноза, не е точно particularized, но многу укажуваат на тоа дека.

Каде?

Само каде што имало бури, никаде на друго место. Поконкретно, каде молња празнење одржа директно во земјата, односно, облак-земја исцедок. Само прашајте го метеоролозите, тие имаат овие записи poschovávané многу години назад (Aldis, Celdn, Nordlis, Euclidи други). Патем, нивната евиденција се многу прецизни, во времето кога извршувањето се случи се снимаат со прецизност поголема од илјадити дел од секундата и локализација во некои случаи повеќе точно од десетици метри (некои молња, но тие се многу разгранети, па последиците може да бидат доста забележливо во големи растојанија од измерените - просечната точката на удар). Метеоролозите но луѓето се по природа скромен, и тој вид на работа да се управуваат, по секоја цена nevytrubují секогаш и секаде во светот, за разлика од некои ментално нестабилна поединци.

Кога?

Само по невремето, но ова од далеку најголем број на случаи, дури и долго време по невремето (обично околу 10 дена, но не повеќе од два месеци). Заедничка карактеристика на речиси сите поднесени , лежејќи на земјата ( лежи на земја ) жито, без разлика дали во редовните модели, или сосема нерегуларно структури, е фактот дека главната причина за сместување , виткање на стебленца на земјата ( виткање на стебленца на земјата ), иако молња празнење, но по контакт со земјата не многу често да талкаат директно нормално на земјата, но пред првиот по "Кликнете разнесени" или "ќе", претежно во колеџ по трактор во нивна близина, а дури потоа со мало задоцнување дефинитивно оди во земјата (додека уште се состана со корен системи на растенијата). На физичката принципот на зголемена електричната спроводливост на влажни површината на земјата, па дури и повисоки спроводливост rozježděných песни за трактор, кој има најмногу влага во споредба со слоеви веднаш подолу, содржи значително помалку влага поради речиси не-проводен, тоа не е со многу други можности не. Навидум nenapáchá додека речиси и да нема штета, освен дека во растенијата создава "вишокот" придобивките штетни хемикалии и микроскопски визуелно registrable штета ткива, клетки и ткива. Речиси никогаш не е премногу сместување , виткање на земјата culms ( стебленца свиткана на земјата ) се случува веднаш по освојување, во минути или часови, но се случува само по неколку дена, почесто недели, понекогаш не е доволно за целиот еден месец, ќе мора да почекаш две . Можно е дека големото мнозинство на случаи, сместување , виткање на стебленца на земјата ( виткање на стебленца на земјата ) жито, кој се случи многу кратко време по невремето, се должи на фактот дека растенијата се веќе неколку недели "подготвени" целосно други електрични бранови , но никој не се сеќава. Процесот на чистење и деградација на растителните ткива за донесување електрична струја е многу бавен, тоа е процес на биолошки, физиолошки, и тоа трае многу часови и денови, за разлика од хемиски и електрохемиски процеси кои се јавуваат по ослободувањето во неколку секунди за да минути, и физичките процеси - индукциско и кондукциско на електрична енергија, од кои сите се одржа за време на празнење не е повеќе од 1/1000 дел од секунда, или во време веднаш по, кој не трае многу подолго. Процесот на индукција е брзината на светлината, процесот на тековната проток малку побавно. Веројатноста дека сместување , виткање на земјата culms ( стебленца свиткана на земјата ) жито некако вклучени електрична празнења, кој се протега по должината на патеката трактор значително ја зголемува јасно видливи факт (само погледнете во Google мапи или воздушни фотографии било каде во светот, стекнати во текот раст и созревање пченка) дека срамнети со земја , лежејќи на земјата зрна навистина најголем број на случаи следи насоката на песни за трактор, а повеќето некогаш се случува во близина на песни на работ на областа, кои имаат највисок спроводливост (постојат повеќе премин и трактори во близина ротирање). срамнети со земја , лежејќи на земјата пченка исто така ретко надминува областите кои се од navzálem прилично самоуверено galvanically одделени (ровови, жива ограда, патеки, патеки).

Патем, оваа година на пролет бури во Велика Британија даде доста време (барем во местата со најчестите модели) не е толку воопшто невозможно дека толку популарна "жолта семе од репка период" оваа година ќе биде многу послаба отколку што е во другите години.

Тоа ќе биде почеток на сè, продолжи по некоја работа. Во неа, на пример, може да се објасни со принципот на наједноставен можен облик - круг, но исто така и посложени форми - две групи на концентрични кругови, делумно пресекуваат, и мешање (како кругови на вода). И покрај тоа што е истакнато овде, тоа не е сè, и далеку најважната работа, во прилог на електрична струја, што е навистина основата на сè, но работи во врска со многу процеси и феномени, принципите на кои се уште не се разјаснети. Тие опишани најважните физички, хемиски и биолошки процеси во формирањето на сместување , виткање на земјата culms ( стебленца свиткана на земјата ) се вклучени во она што цел и времето на околу место.

Во весникот што може да дојде по него никогаш нема празно опишани феномен. Никогаш неоткриени и празно, редовна и прилично типичен модел на жито (Република Чешка). Ова не е само прстен, многу слични, скоро идентични форма шаблони се пронајдени во Германија, Италија и Велика Британија се разликува само големини. Ова ја поддржува теоријата дека нивните причини може да придонесе многу слични физички принципи, а не само вас. Објавено фигура беше фатен целосно неподготвени само преку антенски фотографија, никогаш не nezkoumán место било истражувачи откриле додека неколку години по убиството, само на сликата. Тој му ја предаде судбината дека од околу 2006 придружени поради некоја причина речиси сите негови претходници, современици и следбеници, кои се речиси без исклучок на оној на веб www.cropcircles.cz означени како "веројатно лажни - веројатно измама" или директно а како "фалсификат - измама", најверојатно се должи на "PIN заглавени низ дупката" во центарот на форма, и следното нешто никој не ги плаќа никакво внимание. И покрај сето ова, сепак, со релативно голема веројатност може да биде модел кој постои конфузија спиејќи, ploužící на ноќта низ полињата со седиште и мозок nezhotovili. Не веруваш?

После тоа мислење може да го следат линии во жито. Или обратно.

Јан Ledecký

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

     Назад кон листата на објавени текстови  

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

pz