Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-објавен текст-2 . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Вториот текст објавен
вториот текст објавен од почетната страница www.cropcirclesonline.cz
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Насловна

www.sarden.cz - онлајн научна фантастика списание размислување: Crop Circles 2/1

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

Мистерии реши, ние би сакале да извика. Вистината е дека нашата надворешна дописник за неговото објаснување на исечете кругови доаѓа со јасно, логично и се чини дека дури и логично прифатливо решение. (коментар администратор - www.sarden.cz - Ви благодарам, Л)

Сметка: 

Crop Circles

 2/1

 

 

Некои можности на форми

Овој документ е бесплатна продолжување на размислувања во врска со нови начини на гледање на создавањето на исечете кругови, која беше објавена во http://www.sarden.cz/uvaha-kruhy-v-obili . Да се запознаат со некои други опции објаснување за овој феномен. Централниот мотив на размислување е фактот дека не само исечете кругови, туку и сите срамнети со земја , лежејќи на земјата жито во светот се предизвикани од гром испуштањата во областа. Тие ја ослабне и жито Polehňa , неговите стебленца се свиткани кон земјата, но најчесто само по неколку недели од празнење, што предизвика сè. Над областа, бидејќи имаше огромна механичка - електромагнетни експлозија, која се појавува во структурата на растенијата ("изобразен" или "naexponovala"), но сместување , виткање на земјата culms ( стебленца свиткана на земјата ) се зголемува како резултат на слабеењето на ткивата по многу денови . Редовно модели се создадени само во апсолутно исклучителни случаи, со договор на многу случајности. Но понекогаш помина низ резонанца и пречки, механички и електромагнетни, тие може да биде неверојатно сложен, исто така, се должи на фактот дека секоја експлозија е особено првично тенденција да се шири во сите правци многу симетрично.

Мото: нема исечете кругови, до апсолутен исклучок, не е направен од страна на луѓето.

Што ние се обидуваме да било каде во светот оваа група на кругот на одлуки - тоа исечете кругови ги правеше, и nejrůzějším од нив дури и објавија - не е ништо повеќе од figments на болни умопомрачен главите на авторите на овие извештаи. Всушност, никаде во светот никогаш дури и едно лице немаше изградено ниту еден култура круг (до навистина комплетен исклучок, далеку под статистичка грешка). Сите т.н. "исечете кругови", направен од некој друг, односно дека секој кој ќе круг одлуки во секое случаен средба со него во совршено без никакво двоумење на самото место веднаш и сосема безмилосен убиени .

Право на почетокот на хартија денес ќе се должи интерактивност intenetového формат (вистинска, од далечина, но следниот пат тоа би можело да биде подобро) поднесе одговор на прашањето што беше побарано во дискусијата на првиот дел: Ikkju прашува како електрична енергија може да генерира такви сложени и прецизно форми . Досега, одговорот ќе биде даден на "точно" (кругови) - демонстрации, како електрични празнење може да се создаде многу прецизна круг, само механички, види слика 1, сопственик на авторот обид текст. Одговорот на "комплекс" е вклучен во било понатамошно продолжување ќе се демонстрира мешање шема, обидот изгледа многу слични. Сликата е една шема, создадени во уште слој од брашно електрични празнење инцидентот нормалата на површината на која се шири слој. Тоа е слој од брашно, односно грануларна материјал, тежината на честички десетици до стотици милионни од еден грам, густината околу 720g/litr - приближно се совпаѓа со растителен материјал дебелина нешто повеќе од еден милиметар. Лево акција на еден празнење (2500 V - 0,03 Джаул), нели повторувањето на истите празнење 10 пати во интервал од околу 200 msec (приближно просечниот интервал помеѓу последователни испуштањата молња бура е 50-60 msec). Дијаметар помал единица е 11mm, поголем 18mm. Повторете испуштањата во вишок од 4-5 големина единица се протега само negligibly, но многу повеќе прецизни рабови. Од малку неопределен полигон за многу прецизни круг. Бидејќи бројот на испуштањата е веќе 6-8 единица не се зголеми на сите, следното нешто не сила ефекти. Обични молња празнење има околу 7 последователни празнења. Постојат случаи кога блиц е формирана само една главна празнење, но исто така и оние каде што првиот главен празнење 12 продолжува низводно дури и повеќе. Слика сосема јасно покажува дека електрични празнења, дури и во однос на нивната моќ ефекти, се создаде кругови нешто сосема природно и не треба да се откажеш готово.

Забелешка: малку над просекот интензитет испуштање молња е повеќе од 10 15  пати повисока од интензитет испуштање користи во експериментот, односно илјада пати милион пати од милион. Во случај на форми сосема е веројатно дека формирањето на некои од нив може да учествува во сите видови на осветлување "трева", или обратно. Она што е во "изложеност" на некои од нив се одржи во текот на терен е сосема без сомнение, надвор од било кој обичен човечката имагинација. Секој сигурно може да го замисли звук и механички ефект предизвикува прострелна или полуавтоматски пиштол. Дури и многу слаба блиц се пренесува и зрачеше милиони пати поголема од износот на енергија (и се движи со сто милиони пати поголема од брзината).

Во претходниот пост опишува некои од основните принципи на ново опишани теории - обрасци на културите од гром празнења. Исто така, истакна дека веројатно дека во секој случај ова е редовна шема - Crop Circles. Нивната појава е за многу децении obestírán толку многу бизарни, таинствен и необјаснив мистерии, дека тоа не успеа да ги поврзе сите црвени џуџиња, Стар воини, странци, Предатор, Терминатор, автостопери, Nosferatu, трансформатори, Роботи, Фондацијата, Caligariové, марсовци, саламандерите, Астронаутите, Stalkers, Men in Black, Галакси, аватари, Франкенштајн, Футурама, Star Trek, Матрикс, мајмуни од било планети (вклучувајќи го и сина, каде човештвото се вика), чудовишта, вонземјани (ЕТ), Спајдермен и мали принцови заедно дури и ако тие всушност помогна Број 5, ако случајно преживеаја. Се смета дека тоа е веројатно точно истиот принцип потекло сместување , виткање на стебленца на земјата ( виткање на стебленца на земјата ) и оштетување на речиси сите жито во светот. Не само жито, речиси сите култури. Постојано се јавуваат многу често нередовно срамнети со земја , лежејќи на земјата форма ( RDF - случаен избор испија формации) дека не само сите редовни модели речиси неразделно со него, туку многу повеќе од 99,999% од случаите се јавуваат независно. Исклучок од правилото се опишани, урагани, торнада и поплави, но тие не се вклучени во споменатиот статистика. Daos причини не остава пченка срамнети со земја , лежејќи на земјата, но целосно уништени. Ова не е само за "неповолна хидрометеоролошки услови", туку елементарна непогода. Фармерите во такви случаи не е важно дека тие ништо стил, тие не ги користи она што е или каде да го зачувате. Тие мора прво да добијат нови машини, и да се изгради фарма згради во кои се сместени, а до тогаш да почнеме да се грижите за следниот жетвата.

Како еден од значителни докази за поддршка на изјави теорија може да се види дека жито во редовни и вонредни обрасци покаже иста промени во раст - потечени, свиткано и проширена јазли. Сите, но навистина целосно и комплетно сите се создадени од негативни geotropismu и fototropismu, никогаш и никаде ништо, што е за професионалните и лаичките јавните земјоделски реалноста доволно добро познати истражувачи на исечете кругови, но со години трпеливо обидува да го задржи јавниот нешто сосема nabulíkovat друг. Тие тврдат дека "чудотворна моќ" на првиот многу брзо (секунди до минути) јазли свиткани или продолжен. Друг пример, тврди дека многу слична флексија или екстензија на зглобовите и оштетување на ткивото, кои покажуваат модели на растенија, може да се постигне од страна на микробранова енергија. Заборавени веќе но очигледно чисто "случајно", додаде на растенија или нивни делови, кои биле подложени на таков микро количини (како и топлинска или електрична) енергија за ублажување на нивните ткива се толку мека, бидејќи тие се готват, со што целосно и комплетно мртви, а по неколку дена (во времето на откривањето кругови), по што на терен не беше дури ни во близина. Мртвите е веднаш и растенија, кои биле изложени на само мала процент на енергија отколку што е потребно за да се ублажи ткива (се проценува на помалку од 1%). Јас навистина беше затоа крајно време за нив да престанат со илузии. Непосредна (во минути) флексија и екстензија јазли (како и сите други делови од растенија) поради некоја енергија или сила е апсолутно невозможно без нивно целосно уништување, и тоа може да биде во секое време opakovnými обиди да се докаже. Продолжување јазли се јавува во оние случаи каде што нивната сила не е доволно да се укине растенија - првата, втората на трети јазли од земјата. Како и сите други јазли се обидува да го зголеми бројот на клетки од едната страна на фабриката да се подигне, но не ги, затоа, бројот на клетки расте постојано и на тој начин го продолжи јазли (поедноставен објаснување). Kolénkům никој не ви кажува дека нивната активност не доведе до очекувани резултати, да се откаже од залудни настојуваат, па тоа е во природата опремен, и растенија во текот на милиони години еволуција досега не успеа да се согласи на мислење дека е неопходно да се промени ништо. Наведнуваат на јазли, која напредува барем делумно да се подигне барем дел од растение. Делумно замав растенија се најмногу вклучени јазли веднаш под internodes од која расте на кората, малку помалку уште една или две под. Некои од нив може да се свиткани околу 90 степени. Свиткување јазли се случува зголемување (неповратни) на бројот на клетките на спротивната страна, не со менување на обликот и големината на клетките, а со тоа задебелување случува.

Речиси сите од истражувачи, кои досега се занимаваа со прашањето на исечете кругови и јавноста на својата веб повремено запознаени со фотографии на јазли - свиткано, подуени и проширена, вклучувајќи го и она што тие го нарекуваат explosed јазли, јазли или expulsed разнесени кариес.

На Слика 2 е само мал примерок фотографии од сите места каде што по било исечете кругови не беа споменици (фотографии на свој текст на авторот). Како свиткани јазли природата подготвува годишно во светот во областа, и travopolních пасишта и дивината вегетација повеќе од 10 15   (10 17 ¢, 10 18 ?) и исечете кругови постои многу помалку од милион проценти од нив, но тие изгледаат апсолутно , како и. Додека исечете кругови тој се состана во животот дека малку, како и деформирани јазли се наоѓаат во областа fotorafii апсолутно секој кој е таму ќе во догледно време (во нашата географска ширина приближно ап-АВ). Ако тој не сака во кутии, тие дури и може да прерасне во тенџере дома, а подоцна (кога тие не се доволно добро развиени јазли) nahnutím садови во хоризонтална положба да ги принуди на растенија да се создаде свиткани и проширена јазли, кои како дел од растителното слики кругови истражувачи падна. Јас explosed јазли ќе дојде, и сите без апсолутно никаква акција "екстра енергија", како што се микробранова печка.

Во суштина, истражувачи Crop Circles покаже колку таа работи во природата, и дека тоа функционира како што треба, а што јазли се, ништо повеќе. Јазли не прават ништо друго освен што врши милиони години, но истражувачи исечете кругови дека никој досега не го рекол тоа. Еден од нивните функции се наоѓа на врвот на насока на раст на растенијата во вертикална или навалена на светлина, тоа е негативен geotropism и phototropism. Ова е направено неповратни размножување на клетки на спротивната страна посакуваната насока на навалување, која започнува неколку минути по растенијата отстапување евидентираат. Тоа се случува најчесто уште во текот поклонуваат растенија на земјата, која не секогаш може да биде краткорочен процес - минути, часови, тоа може да потрае неколку дена. Ако ефектот на задебелување моќ јазли се зголеми бројот на клетки не е доволно да го промени правецот на раст во посакуваната насока, клетките се додаваат постојано и јазли само продолжена. Да се ​​прошири (и хиперплазија) јазли се случува дури и ако тој мораше да се справи со неколку растенија навалување во различни правци. Истражувачите на исечете кругови neseznamují јавноста со ништо друго освен дека таа работи во природата, како што треба, само за да имаат целиот феномен малку искривени, и се обидува да им објаснат на своите замрси. Не е мистерија, нема чуда, нема знаци, без необјаснети енергија процеси. Природата. Природата е голем човек. Речиси како Eman.

Во младите растенија од фамилијата Poaceae развиени без јазли (до 15 см должина) може да се однесуваат на сличен начин на кој било дел од растението предадена мрежа (meristem) се уште е насекаде, и се уште не е доволно диференцирани, додека во поразвиените растенија само kolénkách - јазли.

Тврдењето дека виткање или продолжување јазли се случи "од страна на непознати и необјасниви сили", или каква било моќ да се дефинира, барем малку (микробранова радијација), па дури и неколку секунди повеќе од неколку минути, е целосно во согласност со реалноста. Идејата дека првиот свиок и да се прошири на јазли (во многу кратко време), бидејќи растенијата се стави на земја (во многу кратко време), без да се прекрши на стебленца, а потоа се обидуваат да седат, е една од најголемите заблуди за тоа што Crop Circles во истражувачи пристигна, а тоа е до нив колку долго тие сакаат да останат во неа. Флексија и екстензија на зглобовите и ткиво однесување за време на тоа (вклучувајќи и нивно можно делумна штета - може да се случи дури и под своја власт, или смрт на оштетеното ткиво) е botanically и физиолошки доста прецизно документирани и добри персоналните процес, но секогаш на растенијата ПРВА утврдени или барем значително оттргнат на земјата , тогаш процесот ќе почне само зголемување на ќелијата број kolénkách. Напори да се подигне растенија ќе започне веднаш по поднесувањето , виткање на стебленца на земјата ( виткање на стебленца на земјата ) (всушност, како што споменавме, веќе во текот на сместување , штета, слабост ( штета, слабеење ), која може да потрае неколку дена), а трае неколку недела. Микробранова радијација или било кој друг физички или хемиски - biofyziologickou никогаш не сила некој јазли во фабриката продолжи и продолжи очигледна, не се наведнуваат или десетици степени во кратко време без целосно уништување (варени, искинати или скршени). срамнети со земја , лежејќи на земјата растенија во моделите или на друго место не се готви. Се оштетени, но жив. Веднаш по струен удар, дури и за растенијата, кој веќе има забележливи неповратна, но особено електрохемиски промени, механички својства буквално идентичен непроменети растенија, слабеење на ткивата зема недели.

Огромното мнозинство на сламки во областа поднесени , лежејќи на земјата ( лежи на земја ) пченицата не е скршено, но свиткани блиску до земјата. Во никој случај, но никогаш не сите начинот на кој тие се обидуваат да ги убедат истражувачи понекогаш постојано исечете кругови. Нешто околу 90%, што е статистички значајна вредност може да се повтори во секое време во областа анкета докази (не само редовните облици, но сите поднесени , лежејќи на земјата ( лежи на земја ) жито во светот, проценува mnohomilionkrát зафаќа поголема површина). Растенија оштетена електрична струја за да барем дел од времето ослободи од штетните хемикалии, така што тоа се движи надолу и исклучува корени во почвата, со цел да се најмалку погодени зреење семиња. Ова е само најдолниот дел на растението изложени на најдолгата и најинтензивна изложеноста на овие штетни хемикалии, кои со текот на времето (дена до неколку недели) доведува до негов суштински механички чистење, па можете труп може да се затвори на земјата да се наведнуваат без да се прекрши. Механички намалување на затегнувачка цврстина (од кршење) и свиткување е лесно мерливи и докажливи, самиот рачен тест (споредба поднесени , лежејќи на земјата ( лежи на земја ), а не nepolehlého ( neležícího на земјата ) се залага), а камоли точни механички мерења. Девијации на здрава пченица стебленца на половина висина од 10 см нормално на насоката на промена на податоци тежи околу 10g - околу 0,1 N, во непосредна близина на растенија поднесува , лежејќи на земјата ( лежи на земја ) стојат околу 10 пати помалку, а тоа е растенија, кои се уште nepolehly ( сламки да се наведнуваат на земјата ). На девијации на ножеви, за да бидат здрави јачмен сила околу 3 пати помала од онаа на пченица. Слабеење на растенијата е можно во овој случај, дури и ако само многу оддалечен споредливи да ја ослабне новите недостаток на влага, така што исто така е можно да се делумно симулираат. Недостаток на влага, но работи многу побрзо, и е целосно реверзибилна, освен во случаите кога фабриката беше веќе сосема суша неповратно уништени.

Целиот процес опишани исто така може да бидат поврзани со принципот на природна селекција, бидејќи срамнети со земја , лежејќи на земјата (оштетените) растенија се многу поголеми шанси дека светот ќе донесе нездраво (генетски оштетени) потомство се првенствено "понуда за потрошувачка" птици, глодари и други животни, а веројатно и други fytopatologickým агенти - вируси, мувла, габи. Придружните слика 3 гулаби ужива во срамнети со земја , лежејќи на земјата, пченица култура, додека пченка nepolehlého (станување), да стојат нив целосно недостапни (фотографии на свој текст на авторот).

Сите редовно и нередовно срамнети со земја , лежејќи на земјата пченка, содржи мал процент на скршени стебленца (до 10%), особено во регионот поднесени , лежејќи на земјата ( лежи на земја ) стои. Ова се должи на фактот дека во регионот постојат модели во прилог на ослабени стебленца стебленца многу поздраво, и целосно непроменети, но дека телото не може да му одолее неколку килограми тешка влажни масовно ослабени стебленца, juxtaposing земјата поради домино ефект (објаснето во било понатамошно продолжување) изработка на пробив.

На сите срамнети со земја , лежејќи на земјата, може да биде жито во стебленца во врска со "експлодира" или "expulsed кариес", види слика 4 конвексни вовлекување. Но, не на било кој начин предизвикана од притисокот на гасот се зголеми раст деформација оштетени и умираат ткиво, а не врз нив дури и пред било каква штета на сите вклучени, тоа може да биде сосема нормален раст промени што се случуваат во растенијата во природна и постепено созревање волја ткиво секции (!) . Првично unobservable микроскопски димензии, секна места со раст на брзо расте. Маргините темен, како искинати крајот на листот. Јазли во здрави растенија се надмине разликата во вертикална раст насока неколку степени во повеќето од 20 Јазли polehlých , стебленца наведна кон земјата, растенија често надминуваат агол од речиси 90 степени, што за некои може да доведе до спонтан механички оштетувања , сопствена моќ, без сериозни последици. Оштетување на ткивото струен удар умре и да се сврти кафена, но може да биде само дел од јазли или било која друга делови од растенија. Некои штета јазли затоа само случајно изгледа тие биле создадени од притисокот на гасот, всушност, првично формирана од страна прираст микроскопски, тотално невидливи промени некротичното ткиво ( кои дури би можеле да загинат како сосема природна последица на созревање ) и траеше до неколку недели.

Важно е да се напомене дека фотографиите се растенија кои поминале помеѓу повреда и преземање на неколку недели. За некои растенија, од далеку не сите, се основните штета предизвикана од електрична енергија, а последиците се многу слични механички - мртвите клетки умираат ткиво. Веднаш по штета електричен растенија се визуелно се разликува од сосема здрава, иако тоа е во нив може да се најдат оштетени ткива и значителен процент од целосно мртви клетки (убиен од струен удар). Само растенија или нивни делови, што доби повеќе смртоносни дози на електрична енергија (100x, 1000x повеќе) призна веднаш промени - извртени лисја, пожолтување, Браунинг или zčenalé суви делови. По таквото влијание растенија, но по неколку дена не стои или споменици, додека преживеаните примероци се првите видливи ефекти се појавуваат по неколку дена, туку недели. Растенија може да бидат ослабени, како и (некои само) од штетни супстанции, генерирани од гром испуштање во почвата, но најчесто тоа е комбинација помеѓу супстанции генерирани во почвата и во телото на растенијата.

Слика 5 се срамнети со земја , на стебленца наведна кон земјата афион во 2008 година (фото јули и август 2008 година), и "Потпис главен виновник." Последиците од молња испуштањата на блиско дрво - вар, не повеќе од неколку недели може безбедно да се разликува од удар на гром кои би биле старата година и повеќе, во зависност од типичен боја на свежо оштетени дрво. За да го дополни вклучени фотографии од истото дрво во наредните години. Окото на многу исповедник бесплатно продажба на коноп производи во текот на смачкани афион zaslzí очигледно, за што е опишано истражување има уште непроценливи. Симболот на молња би ја погодила дрво е означен во горниот десен агол се неговите фотографии од годините 2008, 2010 и 2011 година. Сите фотографии на свој текст на авторот.

Да се ​​продолжи ...

Јан Ledecký

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

     Назад кон листата на објавени текстови  

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

pz