Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки език - кръгове зърна са създадени след-зауствания-флаш-диск . Моля да ни извините за машинен превод, грешки.
lightning
Механика на мълнии
Механични въздействия на мълнии, повтарящи се освобождаването от отговорност на едно място или няколко места рамо до рамо
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Житните кръгове - машина преведен текст

Обратното факт е лъжа, но обратното на една дълбока истинаN.Bohr много добре да бъде друг дълбока истина.
Thunder е впечатляващ, гръм е впечатляващо. Но това е  M.Twainфлаш, който върши цялата работа.
Не изглежда, че разузнаването по някакъв начин  S.Hawkingособено в дългосрочен план оцеляване стойност.

Ekvivalentní až několika kg TNT na metr délky výboje

PagPh
Механични ефекти от мълния (малко над средното ниво освобождаване от отговорност) могат да бъдат сравнени с експлозия детониращ тежи няколко стотин грама експлозив на метър. Специфични въздействия зависи до голяма степен как контакт за освобождаване от отговорност във връзка с изпълнението на бюджета на земята. Много повече от средната освобождаване от отговорност, и повече от няколко килограма експлозив на метър.

Ако проявявате интерес, свържете се cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Физика, теория, принципи и начин на дистрибуция, последствията

Най-добрите източници в научни издания и интернет.

Галерия , 117 фото мига, C.Doswell. Всички заслужава да се види. Slideshow

 

 

В увода трактат по теория и силата на мълния е възможно да се види следващите два слайда.

Чрез изследване на двете изображения могат да бъдат най-малко изчислите приблизително колко големи сили, когато се появиха на мястото на заустване и какво механични процеси, като там. Tree преди мълния тежи няколко тона, болки като клечки за зъби в много части на света и тези, които са разпръснати из като кибритена кутийка съдържание. На място има напълно редовен експлозия, сравнима с експлозия на няколко стотин кг TNT, както и относително некоординирани разполагането на взривни вещества, които все още са много повече. Човек може да си представите колко много енергия и усилия ще бъдат направени, за да се постигне подобен ефект върху непокътнати дървета подобен размер, за пример, за да заснеме документален филм. Брадви, триони, резачки, работници, няколко часа на работа. Той работи там само за частица от секундата светкавица, почти никога не по-дълъг от една хилядна. Най-важните физически характеристики на мълнии са изброени в приложената таблица за подробности на следващата страница.

 

Основни характеристики на мълнии от Светкавица: Физика и ефекти , Раков, Uman , стр. 6;

Обобщени характеристики на мълнии:

Общата продължителност 200-300 мс
Брой на зауствания, по време на 3-5 (приблизително 15 до 20% от светкавицата се състои от един освобождаване от отговорност).
Средният интервал между освобождаването от отговорност 60 мс
Преведената обща сума такса 20 C
Общата излъчвана мощност 109 - 1010 J
Също така един кратък поглед към друга книга, Светкавица електромагнетизма , Робърт Л. Гарднър , Тейлър и Франсис, 1990 ISBN 0891169881, където само в началните страници в състояние да прочете нещо за короната разредена, които се появяват в много системи за високо напрежение. Всеки светкавично освобождаване от отговорност "наистина е много-много-много-много-много-високо напрежение система разряд", и работи със сушата и високо напрежение, който никога нямаше да бъдат намерени във всякакви хора - системи и машини. (Може би само мълния пръчки) повече за корона освобождаване от отговорност на някоя друга страница

 

 

В същото време, обаче, да се отбележи, един много важен факт. Въпреки всичко, което се е случило на земята по отношение на механичното, мястото не дори намек за каквато и да е изгорял или запалим материал, няма никаква индикация, че нещо не е бил изгорен на място или просто пламна момент, да не говорим за признаци на по-голям пожар.

 

Може да се предположи, че подобни сили са дори по-голяма по време на освобождаване на областта върху растения (интегрално), че има, но те ​​могат да бъдат много равномерно обхваща стотици хиляди царевични стъбла, формирането на гигантски искра (един милиард хектар - около десет милиона сламки , 1 m 2 - 1000 около 1 км 2 масив от около 10 9 ), или други растения, които се намират там. След завладяването загине дори процента или по-малко, което не може да бъде практически наблюдава в стойката. Много често, веднага след завладяването на мълния, полето е сплескан , лежи на земята нож, защото механичното импулс е наистина огромен, но много равномерно разпределени и много кратко (няколко десети от секундата). Растенията са много по-повредени електрически ток, който минаваше през тях, независимо дали са предизвикани или доставени директно чрез корона освобождаване от отговорност, или поради мигновено повиши налягането предиReturn Strokeсъздаване на временна докосват други стъбла и листа с много по-висока проводимост, чрез които те могат да бъдат много по-големи токове от последиците от механичен импулс. С растителни тъкани, които са все още почти непокътнати, силен и гъвкав, сламки за по-малко от секунда, веднага се върна в изправено положение, но преди това се случи, растенията са електрически свързани помежду си много пъти.

 

На целия този начин временно е създадена структура е засегната от една или повече последващо освобождаване от отговорност (дойде по-малко от на десетият на секунда в един ред), през което време формата на резултат модели могат да се променят по различни начини (кръгове във водата), и последващото изхвърляне или не може да падне на едно и също място. Например, на книга Светкавица: Физика и ефекти , Раков, Uman на бури глава Зимни в Япония са докладвани случаи, че за някои положителни мълния не се отрази следващите завоевания никога не на същото място, както ако раменете си, попадащи последователно, всеки отблъскваща.

 

Дори след всичко, което се е случило, но растенията, възстановени от гъвкавост и здравина, че сме загубили, много бързо към първоначалната си изправено положение (изключен), но точно преди те все още са електрически свързан пряко засегнати от инцидента последва импулс на мълния. Въпреки всичко веднага след опрощаване на цели растения система изхвърлянето изглеждат така, сякаш нищо не се е случило, въпреки че значително повреден. Те може вече да имат значителен процент от мъртвите клетки, но техните механични свойства остават почти непроменени. Якост на опън срещу огъване, счупване, макар и гъвкавост ще бъде измеримо намален, но само след много дни и седмици. (foto) Въпреки че растение след мълния уби незабавно, дори и ако те са получили доза от енергия, много по-висока, отколкото смъртен, но няколко дни изглежда като жива, а след това те започват да пожълтяват, изсъхват и се разпада. Техният статут може да се оприличи на ситуацията, като скъсани цветя във ваза. Превоз на течности е непрекъснат и някои части дори може да има някои метаболизма време. Само растения, които получават много пъти дозата летална доза (50x, 200x повече), може веднага да се превърне в жълто до кафяво или дори Чар и ohořet. Растенията, които са прекъснали водния транспорт, показват забележими признаци на умиране много по-бързо (100 пъти, хиляди пъти), отколкото, когато не е. В сравнение с дни до седмици до явни последици, често имат няколко минути или най-много час. За да прекъснете транспортирането на вода uvniř растения е необходимо е много забележимо механично или термично повредена, суха или просто смърт на растенията (напр. стеблото) е абсолютно неадекватно. Как е възможно да убеди много прост експеримент (да бъдеfoto), Също част от растение, което е напълно мъртъв, останалата част от нарастващата живот сезон предприятие или части от него (лист), без никакви дефекти може успешно изпълнява функциите на проводящата тъкан.

 

Въпросът ще бъде разработен по-подробно на страница Electro-патология . Например, там ще бъдат описани количествен метод за определяне на стойността на електроенергията, минахме през него, след което е фиксирано количество, за да убие растителен материал или преизчислени на суха основа. Ще бъдат допълнително проучени и документирани като създаването на смъртоносна доза на електрическа енергия за различни материали за растителна ефекта на текущия поток процент (приложено напрежение), поведението на завод материал, след преминаването podletálních, nadletálních nadletálnách и високи дози на електроенергия, и много други явления.

 

Допълнителни дози на електрическа енергия могат да бъдат доставени с помощта на електростатично управление индукция власт и други почвата и корените. Сред всички тези течения може да предизвика резонанс и намеса. Електромагнитни и електростатични индукция, Corona течения заустване и пряко управление на почвата и корените. Също така под внимание смущения между LEMP (литература) - техният продукт е електромагнитно излъчване на всички дължини на вълните можем да си представим, с изключение на това, че всяко стъбло и листа има свой собствен капацитет, индуктивност, съпротивление, резонансната честота, и биха могли да оформят LC, RC или LRC Електрически вериги .

 

Механична намеса процес на разглеждане - стъблата и листата също може да действа като махала и пружини.

 

При подобни условия, както е описано тук, може дори да доведе до създаването на образувания, наподобяващи кръгове върху вода. Фактът, че след вълни зърнени оран с вятъра, водата е добре позната и документиран факт (video1) (video2). Благодаря ви, г-н клонка! И ако на вятъра като те могат да генерират вълни, както и на повърхността на водата, и на тези пръстени могат да развиват, особено след на въздействие толкова силен импулс, като въздействие (или шок или свръхзвуков) и флаш вълна налягане, инцидент перпендикулярно отгоре. Стотици кг TNT. (Той ще бъде експериментално доказано, но докато някой друг път, се прибира). За освобождаване от отговорност във връзка с изпълнението на бюджета за въздействие и води до измерими шокове на почвата, благодарение на което те могат да образуват стоящи вълни, както и създаването наChladniho obrazců (Kymatika, физика на музикални инструменти, модел формирането на гранулирани материали)

 

Това не е всичко, събитията там. Се проведе огромни електромагнитни импулси, сред които също може да доведе до всички видове смущения и резонанс. На всичкото отгоре, на място може да бъде въртяща се електромагнитно поле, на различни места, много подобен на това, което се доставя от власт три-фазно захранване, или още по-сложна.

 

Един от най-интересните факти е фактът, че дори и след всичко, което се е случило на това място, невъобразимо силни механични, електромагнитни и електростатични импулси, а не непременно в целия поле, за да намерите полегнал едно стръкче. Благодарение на много бавен напредък на физиологични и биологични процеси в растенията, както и обмяната на веществата, са също едно от тях, които са получени веднага след електрически шок мъртъв или умира в рамките на няколко минути или часа, дори след няколко дни, почти неразличими от тези цялата тази "събитие" оцелява, или дори да не е засегнато. Само след една седмица, казват, че е възможно да се регистрират наблюдаваните промени в растежа. Мъртво растенията се развиват напълно спря, но те ​​са все още зелени, но с по. Едва след много дълго време zešloutnou, а след това потъмнява, изсъхват и се разпада. Растения, които освобождаване от отговорност само повреден, но са оцелели, също така и за няколко дни или почти напълно да спре да расте, и да го възстановите само след шока от внезапната (като шок přesazovacímu) възстанови. Тогава узряват бавно, но ясно, вие винаги ще знаете поне няколко дни разлика в растежа и степента на съзряване срещу растения, непокътнати. Много повече информация в раздел Анатомия (Биологически част на страницата), където ще бъде много снимки на опити и експерименти, както и движещи се изображения ще бъде.

 

Бавна и инерцията на биологични и физиологични процеси в растенията е също преди всичко една на основните причини защо толкова дълго процъфтяват само възможните виновници и извършителите на всички на описани фактите така дълго незабелязани, и по този начин се предотврати всеки опит за "задържане" (които никога не просто ще бъде, но най-малко осъдени).

 

Нещо повече, той успя да успешно цялата вина върху различни потенциални виновници в областта Структурни, политически, rických, логично, и десетки други доктрини и учения, класическата наука в света и всички съществуващи реалистично мислещи индивиди (там е в действителност много малко) много бързо подмина.

 

Всички описания огромна власт, механична и електромагнитна, и нека не забравяме, електростатични сили. Мястото е също така в допълнение на силите описани така далеч настъпили и електростатично сили не, като те са в състояние да се люлее билети, влакна и сламки electroscopes или вдигне лица морски коса Любими физични експерименти в началното училище, но че може да прекъсне дървета като клечки за зъби убие стадо крави или друг добитък. Всички тези сили, описани само "изложени" нещо като латентен образ на пънчето, листа и зърна от царевица, и в която има само химически (предимно електрохимични) и микроскопични механични промени, които не първоначално имат практически ефект върху механичните им свойства. Веднага след завладяването, след няколко секунди растения стоят напълно изправен, сякаш нищо не се е случило, но напълно непроменени благодарение на гъвкавостта и механични стъбла якост. Видими и измерими промени ще дойде много по-късно. Много бавно биохимични промени, включително промени в резултат от растежа, по време на които увеличаване на микроскопични промени и постепенно се превръща в макроскопски промени. След много дни или дори седмици, механична якост и гъвкавост стъбла намалява с десетки процента, и то става измерими и наблюдава. Благодарение натрупването на увредените тъкани и умиращи клетки, които са изброени, първоначално напълно ненаблюдаеми и неизмерима промени стават все по-видими и измерими. Повредените растения са избледнява все повече и повече, " Преместване на нацията "(метаболизъм) растение отслабва още повече поради необходимостта да се отървем от нежелани химикали надолу към корените причинява, че част точно над на земята (в рамките на няколко сантиметра) се намалява най-защото тя е изложена на неблагоприятни вещества, най-дълго. Тази част е най-податливи на настаняване , огъване лопатките до земята, обаче, растенията все още стои, защото тя е частично подкрепено от всяка друга. Докато здравите растения могат да издържат на сили (например вятър), които значително надвишават тяхното собствено тегло, с течение на времето, да станат достатъчно слаб, че това ще разчитате на собственото си тегло едва. Собственото тегло на царевични растения, обитаващи един хектар, е от вида и степента на растеж за дълго време, преди да е достигнала своята зрялост и над 50 тона. Това е 5 кг / м 2 , а в случай на отслабени растения, които все още са замира. След известно време ...

 

Растения, но все още се изправи прав, но най-голямата изненада започва да се затвори. След толкова дълго време, "препарат", много седмици, първото процес, който може да отнеме само слаб час или два, или дори много по-малко. Неговата кауза може да бъде само една малка пролетта или лятото освежаващ дъжд, или дори само сутрин мъгла или роса. В рамките на няколко минути растенията падежът зърнени храни могат да ztěžknout два пъти, което означава, че броят на кг на квадратен метър, или няколко десетки тона на хектар. Отслабена дръжки не стои сам, всички частично подкрепени помежду си и по този начин предотвратява особено преди поривите на вятъра. Все пак всички ще ...

 

Тя започва близо до върха номер, изяви заключение, Douh много очаквам финал. Ще последва най-шокиращия част от всички откровение Crop Circles. Това може да отнеме няколко минути, а всеки, който се е случило да присъстват и може да го последва, аз ще трябва да мислят логично, той присъства в чудо. По време на тихи фанфари съществуващи музиканти по време на несъществуваща аплодисменти публиката, придружен звучи недоловимите и невидим ярки светлини neexistjícího празнични фойерверки идва на първия видим ефект, и на последната причина на редовни модели на зърно, чиито последици ще само наистина виж, което може да се случи само на няколко минути (квадратурата след няколко секунди), и само на на точните места, които съдържат отслабени растения, много точно определено, въпреки че предишната експозиция на комплекс, но много точна намеса и резонанс, и други електрически, механични, електромагнитни и електростатични сили, полета и вълните, който точно в този момент се проведе преди няколко седмици, и което никой не може да си спомни да ги маркирате като само основната причина за фигури в царевицата идва -

Ефектът на доминото!

Между другото, фойерверките са описани в това място, действително настъпили, и не е "невидим и не се чува", а силно визуален и звуков. Това беше мълнията за освобождаване от отговорност във връзка с изпълнението на бюджета и заобикалящата буря, двамата посетили сайта, но преди няколко седмици ...

 

Всичко най-накрая е готов за големия финал závěrečnémku:

Места, където има слаби стъбла, всички от които са прилежно преобръща до земята, те са много добре дефинирани, всички са много слаби, дори до тежки с влага, чакащи за първи двигател, диригентът, който започва да се прави цялата толкова дълго и много внимателно изработени структура се строполи на земята, като къщичка от карти в рамките на няколко минути: Аз наистина просто му липсва, главен диригент на спектакъла, великият маестро, но какво от това? Някой наистина идва отдалеч, да, той е този, който започна целия процес, е наистина него, пеперуда, близък план, и седна, уморен на един от ножовете, за почивка. Накрая идва този велик момент, който се подготвя в продължение на седмици или месеци, и в рамките на няколко минути всичко е направено. Howgh .

 

настаняване , огъване стъблата на земята наистина се появяват само за тези сайтове, които бяха "изложени" - изложени на мълнии и смущения, но преди няколко седмици. Такава експозиция е много подобен на класическия фотографски материали halogenostříbrným, по време на които зърнеста структура на латентно изображение регистрирана. След това се пристъпи току-що започна "процеса на развитие на изображението" (много бавно), využívajízí и съвсем естествено физика - химия - химични процеси в растежа на земеделските култури, "възложител", обезпечени окислително-редукционни процеси, биохимичните процеси на растеж и стеблата им ток отслабване поради действие на електролиза продукти. В края на краищата има "уреждане" визуализация изображение чрез ефект на доминото. Много интересен е фактът, че "експозиция" образ на структурата на растенията (растер) в областта се осъществява главно поради много, много, много силна осветление "фотосветкавица" (но 10 9 -10 четиринадесет силен).

 

Тя може да се заключи, че растенията в тази област, действащи като реален, аналогов (което означава, различна от цифрова) запис материал, който е в състояние да записва (огромен) електромагнитен процес, който се състоя точно над него, механична (огромен). Това е добре, такъв материал е много трудно да се преекспонират.

 

Ще изобразява в предходните алинеи изглежда да обясни първият и единствен процес, чрез който те се формират редовни модели в царевицата - житните кръгове или други симетрични и редовни модели. В действителност, доста изчерпателно описва метода на формиране на всяка подадена , зърно лежи на земята, навсякъде по света. Във всички случаи е напълно идентичен начин, но тя не е включена смущения елементи, резонанс и симетрия. Описан абсолютно идентични процес допринася за създаването на около един милион пъти по-големи повърхности , подадени зърно лежи на земята, напълно небалансирани, отколкото е в редовните форми, един основната собственост, но всички имат общо: абсолютно всички електроенергия е предоставила причинени мълния освобождаване от отговорност, и да варират дни или седмици по-късно. Много често дори подобна ситуация се случва, когато на няколко седмици след това, в хубавото време, например, когато той предизвиква само незначителни валежи, вятър, мъгла сутрин, или дори нещо подобно (пеперуда). Шокираният земеделските производители, да не говорим за всеки случаен наблюдател би разбираемо не всички са в състояние да разбера кой е наистина истински "извършител" престъпна които причиниха всичко, и би искал да улови най-малко всички останали. Никой никога не никога не може да "хванат в действие." Неговата скорост е между 1/3-2/3c. Всеки, който би искал да го хване, може само да го поздравя, че никога не е срещал. Е веднъж и за всички възможни подобни загуби за зърно жертва и да се справят с тях. Смята се, че около 10% от засетите годишно. и записани усилия и енергия, за да се посвети на други цели. Нещо ще бъдат описани на страницата на земеделските производители .

 

Огромното мнозинство от хора по целия свят имат възможност да се намери начин, причинени от неправилна сплескан , разположена върху зърното на земната повърхност, на не повече от една миля от дома и ако един километър не е достатъчно, така че двете.

 

Може да бъде плоска , разположена върху земната повърхност, който се появява веднага след като бурята, вижте http://www.iccra.com . В този случай е възможно първоначално облачни две (два мълния освобождаване от отговорност). Приблизително на същото място по време на първата буря удари първия освобождаване от отговорност, които са подготвили място за неправилна повърхност постепенно намалява зърно. Друг избухна след няколко седмици, тогава тя е значително улеснява работата и форми, създадени от него, независимо дали са редовни или нередовни, може да се появи почти веднага или след няколко часа.

 

Но също така е възможно, че наистина може да се открие, след изключително силни удари модели в секунда. Макар че има тези овъглени слънчоглед ... (Слънчоглед март 2010 - Аржентина )

 

Това е всъщност наблюдава ( HOTY2008 ), че дори и след една относително "слаби" гръмотевични разряди (връх ток "само" 6000 ампер), но, например поради сравнително бързото валежи и висока влажност на въздуха, електрически разряд може много по-лесно разпространява с обкръжаващата среда, отколкото тя е в други случаи. На мястото няколко часа след удар да бъде плоска , лежеше на пода около 80-90% от цялата площ (около 6 хектара и ечемик). Мястото се намира 1.8 km по права линия от лабораторията, светкавицата е като светкавица на светлината и последвалите звукови ефекти. Местният фермер потвърди, че преди буря областта е сплескан , стъблата да лежи на земята, или м. Полетата има доста сложна форма (продълговата) и че може да бъде независимо и почти напълно напълно удари някои местни метеорологично явление, което би може да бъде, например minitornádo (downburst), без да остави и най-малкото въздействие върху околните, непосредствено прилежащите области.

 

Подобни изображения могат да бъдат намерени на литература на житните кръгове като примери на "класическата нередовни настаняване , огъване стъблата на земята ", причинени от вятъра. никога вятъра може да доведе до нещо подобно на здрави култури, електричество и невредим зърно neoslabeného с течение на времето, тя ще има на реално ураган . Достоверността на тези вземания могат да се убедят почти всеки от никаква растителност здрав, невредим зърно.

 

В действителност, в днешната развъждани и култивирани сортове никога никъде в света не се появи явление, наречено "класически настаняване , огъване на стебла на земята ", например, се дължи на феномен, наречен" ниско съпротивление за настаняване , увреждане, отслабвайки ". Всеки настаняване , огъване на стебла на земята в днешните времена винаги е бил, е и ще бъде задвижван от електроенергия от мълнии, но там няма редовни модели се появяват. Това е областта, от порядъка на милиони пъти, а броят на повърхността, отколкото в случай на редовните форми. Има и изключения, в случай на торнадо, циклони, урагани, урагани, такива случаи, но само потвърждават правилото.

 

Галерия 117 кадъра от мълния по освобождаване от отговорност, която бе придобита от Чък Doswell . Всички заслужава да се види. Можете да използвате слайдшоу на основните настройки (3sec/obr) отнема по-малко от 6 минути. Както и да е, в галериите могат да бъдат намерени и му вероятно изображение на няколко посещения на Чешката република, един от тях по покана на г-н RNDr. Мартин Setvak на CHMI. Поради това е отличен пример за факта, че човек, който така добре и гръмотевични бури (мълния), само с г-н Setvak трябва да знае.

 

Ето таблицата от Светкавица: Физика и ефекти , Раков, Uman , стр. 6;

Това е средно мълния, най-често срещаният тип, отрицателно CG освобождаване от отговорност - облак на земята, облак - партер. В Чехия (все още непълни), сгънат JL

 

Пълна характеристика на отрицателен облак мълния по освобождаване от отговорност - партер

 

Стъпаловиден първоначалното освобождаване от отговорност (Най лидер)
Stride дължина 50 m
Интервалът от време между стъпки От 20 до 50 микросекунди
Освобождаване от отговорност текущата стъпка > 1 кА
Заредете самотен стъпка > 1 MC
Средната скорост 200 KLM /
Общата продължителност 35 мс
Средна ток 100-200 A
Общият заплащане 5 C
Електричният потенциал ~ 50 MV
Температурата в канал за освобождаване от отговорност ~ 10000 K
Първи Return Stroke въз основа на измервания в основата на мълния канал.
Максимално допустим ток 30 кА
Максималната скорост на нарастване на тока > 10 - 20kA / микросекунда
Времето в момента форма на вълната нараства (10-90%) 5 микросекунди
Време е да спадне до половината от максималния 70-80 микросекунди
Прехвърлени такса 5 C
Скорост на разпространение 100 - 200 000 KLM /
Диаметър на изпълнението канал ~ 1-2 см
Температурата в канал за освобождаване от отговорност ~ 30000 K
Dart лидер
Продължителност 1-2 мс
Такса 1 C
Ток 1 кА
Волтаж ~ 15 MV
Скорост на разпространение 10 - 20 000 KLM /
Температурата в канал за освобождаване от отговорност ~ 20,000
Dart стъпаловидно лидер
Stride дължина  10 m
Интервалът от време между стъпки От 5 до 10 микросекунди
Средната скорост 1-2000 KLM /
Последващи Return Stroke въз основа на измервания в основата на мълния канал.
Максимално допустим ток 10-15 кА
Максималната скорост на нарастване на тока 100kA / микросекунда
10-90% скорост на нарастване на тока 30-50 кА / микросекунда
Възходът ток криви (10-90%) 0,3 до 0,6 микросекунди
Време е да спадне до половината от максималния 30-40 микросекунди
Прехвърлени такса 1 C
Скорост на разпространение 100 - 200 000 KLM /
Диаметър на изпълнението канал ~ 1-2 см
Температурата в канал за освобождаване от отговорност ~ 30000 K
Продължаване на ток (~ 40 мс по-дълго) Приблизително 30-50% от мълния течения включва продължителност по-дълги от ~ 40 мс.
Ток 100-200 A
Продължителност ~ 100 мс
Прехвърлени такса От 10 до 20 ° C
М-компонент въз основа на измервания в основата на мълния канал.
Максимално допустим ток  100-200 A
Възходът ток криви (10-90%) 300-500 микросекунди
Прехвърлени такса 0.1 до 0.2 C
Пълна мълния освобождаване от отговорност
Общата продължителност 200-300 мс
Брой на зауствания, по време на 3-5 (приблизително 15 до 20% от светкавицата се състои от един освобождаване от отговорност).
Средният интервал между освобождаването от отговорност 60 мс
Преведената обща сума такса 20 C
Преведената обща сума енергия 109 - 1010 J

Ако само освобождаването от отговорност във връзка с изпълнението на бюджета, тръбна и паралелни странични удари (много рядко) и достатъчно точно перпендикулярно, механични и натиск сили от него в първите моменти се разпространява сравнително точно в кръг (електромагнитна точно по всяко време). Но ако тя не е сама, някои зауствания между тях може (вероятно предимно за вятър, отново много рядко), за да се създаде много интересна намеса и резонанс. Някои растения не могат да оцелеят хит право в центъра на въздействието на заустване може понякога отидете до десетки на сто, в зависимост главно на щанда възраст, височина и съдържание на влага No.1 # 1 - намеса дори и по време на покълването или непосредствено след, а понякога просто процентни или по-малко, което не може да бъде забележим изобщо в стойката. След останки от растения, които не оцелеят, тя не е в режим след няколко седмици или паметници ( No.1 # 2 ), засяга само zřídnutím. Реколтата се случва, само бавно започва нещо като плешив.

 

Енергията, излъчвана дори само на средната мълния е 10 9 - 10 10 джаула, (това много енергия ще дърпа на товарен влак, натоварено с много км) горе на средната енергия "Мак", ​​които дава само на няколко на сезон, най-малко сто пъти, но много повече от хиляда пъти по-голям (при нея, тя бодро би drandil същия влак, няколко пъти по целия свят).

 

Както бе посочено по много пъти на много други места в този сайт, въпреки че някои растения може да бъде незабавно мъртъв от мълния, той винаги се поне за няколко дни, а останалата част на стойката, която оцеля, макар и с тежко увреждане на няколко седмици преди тях ще бъдат забележими промени.

 

 

 

Намеса и отраженията в разширяване на колона на въздуха

Са описани чисто механични въздействия на заустванията

защото мълния освобождаване от отговорност е винаги комбинация от механични и електромагнитни ефекти, огромна енергия, с невероятно стръмен ръб.

 

Сложни фрактални и намеса на схеми, откриване време на време из нивите, се характеризират с една характерна обща черта: те са вътре в кръга. Една от възможностите за техния произход е, че след първатаReturn Strokeпървата колона създава разширяване на въздуха вътре, което след това ще бъде последвана от една или повече зауствания (след инсулт). Са склонни да бъдат по-слаб от първия RS, но не може да бъде правило. Но са склонни да имат значително по-висока стръмност на наклона. Първо RS - най-вече до 30000 ампера / микросекунда, afterdischarges въпреки 200000. Средна разряден ток CG е около 30 000 ампера.

 

Възможно е да се образуват редовно смущения поради изключително силни удари, над половин милион ампера. В рамките на разширяване на въздуха колона, която се създава след първи разряд (еквивалент на експлозията няколко стотин кг тротил, разпределени равномерно в канал за освобождаване от отговорност на мълния), може да има множество отражение лъчи, излъчвани последващото изхвърляне (след инсулт). Multiply отразени лъчи могат взаимно да създадете много сложна намеса. В рамките на разширяване на колона на въздуха може да се движи много дълго време и значително разстояние. Лъчите се движат със светлинна скорост, колона на въздуха се движи около един милион пъти по-бавно, т.е. скоростта на светлината stovnání с почти нулева скорост. Макар но почти неподвижен, се движи, въпреки че е много ниска, но ненулева скорост. Време на наблюдение (части от секундата до секунда) е практически постоянна, или приблизително стабилно ускорение. Може да бъде отрицателна, дори експоненциално, могат да проявят периодично променлива разбира се, но само за основните съображения постоянно). Тя може да бъде много важна роля, направени смущения.

 

Вътре в колоната на въздуха може да се появи няколко последващи изхвърляния, всички от които един с друг могат да създадат смущения. Голяма част от енергията може да предизвика повторно излъчват плазма на интерфейси - въздух, стои въздух - движение на въздуха, разреден въздух - въздух. Някои или всички описания фаза интерфейс може да са електропроводими, вертикалната проекция на повърхността е концентрични кръгове. По време на всяко последващо освобождаване от отговорност може да се дължи на преминаването на ток, или дори индукция в растенията в тях, над тях точно в момента временно "naexponovat" текущото си състояние (форма и позиция). Най-важната част от енергията, над 99% от последващото изхвърляне се разсейва по време на периода на по-малко от десет микросекунди. През това време, на ръба на разширяване на въздуха колона, се движи със скоростта на звука, която обхваща разстояние от 3 mm. Те биха могли да обяснят от време на време появата на много тесни кръгове в модели, които ще стоят нито дете, ако то беше извършено.

 

Това, което вероятно е колона разширяване на въздуха вътре в нея, ако е приел afterdischarges е описана в предходния параграф много просто. В действителност, форми след всяко следващо завоевание по-нататъшно разширяване плазма колона вътре в предишния, и не всички са концентрични. Някои следващите разряди могат да се появят по ръба на разширяване на плазмата колона, създаден от предишното освобождаване от отговорност, а други може да падне и извън него. Всеки на описаната изпълнение около него създава огромно електромагнитно поле. То се провежда в течения до няколко стотици хиляди ампера, повишаване стръмността на няколко стотици хиляди ампера / микросекунда. Генерирани магнитни полета може драматично да повлияе всичко в образуваните силно йонизиран въздух колона ще. Магнитно поле (огромен), създаден от едновременното изпълнение на едната ръка, между себе си генерират значителни смущения (фигура).

 

В рамките на разширяване на въздуха колона предимно на външния ръб на колоната (фаза граница) водят до общо отражение на електромагнитни лъчи радиация в задоволително ъгъла на падане (по-голяма от прага). В непрекъснато различна среда вътре в цилиндъра лъчи могат да се огъват и чупят. Налягането във вътрешността на колоната не се разпределя равномерно, в някакъв момент в средата на най-високата и най-ниската на ръба, в друга обратното. Вземете там е много динамичен процес и е пълен с много силно йонизирани частици. Налягане и температура във вътрешността на колоната е много променливо. Въздухът вътре е от време на време и от време на време, много разреден, иначе друг път и отново силно компресиран. Тя напомня лампа, която се прилага за няколко милиарда волта напрежение. И чрез ток понякога е почти един милион ампера. Системата може също да напомня много лампи, свързани по различни начини серийни - паралелно. Тя дори може да прилича на набор от лампи и във всяка инженерна практика не се случи - концентрични цилиндри с различни натиск, от висок вакуум под високо налягане. Вертикалната проекция на повърхността (на повърхността на Земята) е концентрични кръгове (снимки).

 

За да се уверите, възможни смущения, но то вероятно ще трябва да се изгради компютърна програма, така че явно някаква работа в бъдеще, и ще трябва да се подхожда велик програмист, който не е изобщо евтин афера.

 

Вътре в кръга (цилиндър) има две явления.

 

В някои случаи, в резултат на множество отражения на електромагнитни вълни, които да бъдат комбинирани за създаване на сложни фрактални форми, така че тяхното формиране участват главно взаимодействие и електромагнитни смущения. В някои случаи, това вероятно е просто добавяне на ефекти на електромагнитните лъчи dopdajících многократно, много пъти, отразяващи ръба бавно разширяване на въздушен цилиндър. Цилиндърът на въздуха, в резултат на няколко десети от секундата след удара на първо RS, действа като фазовата граница, и при определени обстоятелства може да доведе до пълно отражение на електромагнитни лъчи.

 

В други случаи се случва вътре в кръга (цилиндър), а моментно показване на механични действия, които биха могли да се оприличи на експлозия. Много често такава форма, подобна на действия, които могат да се видят в бавен záznamuprocesů се провежда в рамките на цилиндър или компресионно запалване двигател с вътрешно горене, тези форми може да бъде наречен като "типове средства" . (Номер на изображението) е вероятно да възникнат, така че първо се появява чрез механични ефекти на един или повече от РС на факта, че дръжката се отклонява по време на равновесие. Тя може да бъде по-дълъг и само механични въздействия на първата система MS много бързо няколко пъти (60ms, средно, може да има 3-5, но също така и повече от 10) на същото място последователни импулси инциденти един освобождаване от отговорност. Първи RS често силният, въпреки че това не винаги може да бъде. Механични въздействия на заустване (редовно експлозия) интензивно отклони остриета до няколко метра от мястото на удара, но това е само преходен ефект

 

В един момент отива afterdischarge.

 

 

Ако проявявате интерес, свържете се cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Никога не подценявайте силата на човешката Robert A.Heinleinглупост. 
Че бракът е утвърждава в небето, казват те. Но същотоClint Eastwoodвярно на гръмотевиците и светкавиците.
От научна гледна точка, обектите могат да бъдат разделени в три основни групи: тези  Russell Bakerне работят, тези, които са разбити и тези, които сме загубили.

 

 

 

Страницата е приготвено за вас и всички данни са много задълбочено изследвани теоретично, така и експериментално

 

Jan Ledecký

 

Не всичко е злато, какво е Китай. (Чесън)
Ние всички GOGO
Гръцкия национален дълг е извън контрол и всички правителствени мерки не успеят, казва експертна комисия
Жените могат да пазят тайна, но това изисква голям брой жени.
z