Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки език - кръгове зърна са създадени след-разряди мълния електричество . Моля да ни извините за машинен превод, грешки.
lightning
Заустване на Електрификация мълния
(Електростатични и електромагнитни прояви, електроенергия, запазване на въздуха и почвата)
Learn about thunderstorms RSS feed

 По-добро ечемик, бира, малц, бира, бира.

Никога не подценявайте силата на човешката глупост. Robert A.Heinlein
Говори се, че бракът е потвърден в небето. Но също е вярно, на гръмотевиците и светкавиците.Clint Eastwood
Курсовете могат да бъдат разделени научно в три основни категории: тези, които никога не са функционирали, тези, които просто се счупи, и тези, които сме загубили. Russell Baker

Освобождаване от отговорност за плътност на енергия е сравнима с Supernova

PagPh
Забележка: първите 10 секунди от взрив на свръхнова, когато почти всички на излъчвана енергия. Какво се случва след това е в енергийно отношение е практически безинтересно, въпреки че дълго наблюдавана.

Ако проявявате интерес, свържете се cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

Друга бележка: аналогия с свръхнова се дава малко повече от любопитство, но за сравнение, единица на снимката право по закона за авторското формира след като на свръхнова експлозия 16 години след експлозията, когато ударната вълна достигна на облаци от газ, които са освободени от на майка звезда преди 20000 години. Илюстрация картината в горната част на този модел страницата право, записано в чието формиране е по някакъв начин участват в ударната вълна, образувана от мълнии. Експозицията е продължило за частица от секундата.

 

Последно Уводна бележка: обект на авторско право, много ясно показва кинетиката на експлозии (появяващи се най-вече в равнината, т.е. 2D, като областта на зърно на повърхността ...).

 

Електрофизиологични характеристики на мълнии

Развитието сайт е само началото, времето със сигурност ще бъде значително удължен.

Темата е много широка, защото по време на светкавици освобождаване от отговорност е огромна сума на енергийния трансфер от място на място, в един много кратък период от време. Този процес е доста сложен и могат да бъдат разделени в няколко подсекции. Като се има предвид сложността на въпроса, той е на този сайт, платена редица други под-страници, включително и тази. Основният аспект е по-добра физика от мълния по освобождаване от отговорност , той посвещава по-общо, например, някои под раздел научна реалност . Основна резюме от средния за освобождаване от отговорност може да се намери тук . Таблица е взета от Светкавица: физика и ефекти (2007), авторите Dr.V.A.Rakov , Dr.M.Uman , както от Университета на Флорида , катедра LIGHTNING RESEARCH GROUP

 

Мълнии въпрос е посветена на броя на професионални книги. На Книги е възможно да се намери броя на препратки към литературата на мълнии, от които превъзхожда гореспоменатия Светкавица: Физика и ефекти , Vařáková, M.Uman (2007) резюме на съдържанието и връзка към Google Книги . Той е един от най-големите произведения, писани някога за проблема (687 страници, над 6000 препратки). Други произведения от перото на двамата автори включват, наред с други неща, богат справочни материали. Случайна например Освобождаване от отговорност на мълнии , М. Uman (2001) - над 1200 препратки (линк към Google Книги ).

 

Всички литература по отношение на издаването на мълнии по отношение на характеристиките, образуване, енергия и други физически и други свойства и въздействието от изхвърлянето, е почти без резерви на чужди езици. Единствената публикация, която е най-малко частично, посветена професионалните аспекти на мълнии, което все още съществува в чешки език, електрическите стандарти IEC - EN62305. Но това разбира се е само преведени европейските стандарти. Те покриват въпроса за освобождаване от отговорност е много плитка, само онези части от процеса, които са важни за защита срещу мълнии - особено на РС и продължаващо ток, индуцирано напрежение и излъчваната мощност. Част терминология ще бъдат взети от английския, например,Return Stroke- За освобождаване от отговорност във връзка с изпълнението на бюджета, и RS съкращение, защото основната употреба на думата за освобождаване от отговорност може да бъде объркващо в някои случаи (особено в случай на последващи изхвърляния). В случай на по-нататъшни завоевания - последващи, вторични последователни удари, restrikes, зауствания и т.н. - се дължат на значителни колебания, ще се използва само преведени на чешки, afterdischarge - дори afterdischarge obdahuje RS, RS, поради което последващото изхвърляне. Тя и литература не е в някои случаи напълно обединени.

 

Независимо от това, което се случва преди и след него, е най-важната част от освобождаването от отговорност във връзка с изпълнението на бюджета Return Stroke, Освобождаване от отговорност. Въпреки че предава по-голямата част от шока енергия (99%), но отнема най-кратък период от време (до 10 милионни от секундата, поне най-важната част). По тази причина много силни механични свойства. В някои случаи може да е значителна част от енергията, прехвърлени по време на изпълнението процес, който се нарича дългосрочен ток (появяват се само понякога). В някои редки случаи може да отнеме до няколко секунди, обикновено няколко десети. Ток, който минава през него между облак и земята, е около хиляда пъти по-слаб от RS. Като се има предвид продължителността, но все още може да предава значителна част от енергията. Защото, докато тя е толкова слаб ток - "само" стотици ампери, срещу стотици хиляди в случай на РС и има нулева ръб, с механични ефекти в сравнение с RS практически нула, нищо не предизвиква околностите. Но това може да доведе до забележими топлинни ефекти като увреждане на електрически инсталации или въздухоплавателни средства в пряката намеса. Също така, това е почти сигурно, че тя може да допринесе да увредят растенията, но не индукция. Може би зависи от това по какъв начин ток е и как тя се разпределя в произволни начини.

 

С продължаване поток понякога много дълго време, изминало между някои от същите последователни изхвърлянето на РС, които са склонни да имат средно разстояние от 50-60ms, и рядко надхвърля 250ms. Благодарение на динамичните явления в атмосферата (движението на йонизиран въздух канал по посока на вятъра) като afterdischarge може да падне дори допълнително от десетки или стотици метри от на първа RS, и чрез електронни техники за измерване, използвани да се оцени местоположението на въздействието на мълнии не могат да бъдат оценени като част от освобождаване от отговорност.

 

 

 

Мълния

Hromosvodům в области е посветена на отделна страница - мълния

Има предимно визуална документация на локализирани горещи точки на житните кръгове, но също така и (най-вече) нередовно подадена , лежащ на земята зърно ( RDF ). Те показват съвсем ясно, че добре локализиран мълния, която може да привлече мълния освобождаване, подобно на миризмата на бира алкохолно полета са в изобилие мярка. Това е главно върху ел. стълбове, но често проводници за високо напрежение, които привлякоха освобождаване от отговорност, и след това той се озовава под тях. В някои случаи, колони почти част на фигурата, както и някои снимки е наистина трудно да си представим, че моделът е по друг начин, освен чрез прилага освобождаване от отговорност.

 

 

 

Земя

е неразделна част от всеки проводник, така че полюсите на електропроводни линии. Той е там, за да бъдете съблазнени от разрядния ток възможно най-бързо в страната, и е направил най-малко щети. Колкото по-добре по-ниско съпротивлението заземяване и мълниезащита, по-малко стрес от преминаване на ток освобождаване от отговорност създава и излъчва по-малко топлинна енергия, че да не застрашава непосредствена близост до такава степен, какъвто би бил случаят с по-висока устойчивост. Въпросът за заземяване е технически доста подробно в електрически стандарти и съоръжения - IEC - EN62305. Абсолютно сигурно е, че всеки (функционална) в колона окабеляването е в съответствие с тях, изградени и в предписаните контролирани пъти.

 

Гръмоотводи са разработени и проектирани за максимална пикова сила на тока от 200 000 ампера. Тези зауствания на мълния вече наистина рядко, но те съществуват. Общо провежда ежегодно в атмосферата на около три милиарда да изпълняват мълния текущата стойност на върха на 30 000 ампер крива е средната стойност на повечето от тях. Повечето, но не всички.

 

В допълнение, области, но има много "нестандартни" гръмоотводи - както изкуствен характер, накарали хората, въпреки, че по никакъв начин за заземяване: водоснабдяване, вода за напояване. Различни комунални услуги, които не са се намесили с повърхността, се съхраняват изцяло под земята. Характер на почвата безредици по време на изкоп, изкопи, полагане на защитни слоеве и повторно пълнене. Екраниране, заземяване и защитен слой на влага или настойник, в случай на подземни дренажи могат да допринесат за увеличаване на проводимостта на почвата и земната повърхност директно над тях от няколко поръчки с магнитуд.

 

Други изтъкнати диригенти са купищата тор. Съдържат значителни количества на разтворими електролити (урея, нитрати, нитрити, продукти на разпадане). Има много поръчки с магнитуд по-проводими, отколкото обикновено се намират в подземни води в почвата. Освен това, в тези текущи химични процеси се появят до значително нагряване и изпаряване от района, така че въздухът е наситен с йони и значително проводими до десетки метри. Електростатични процеси по време на предварителния Разбивка може да доведе до много важен текущата ръководството над тях, това не се увеличи размерът на проводими фрагментирани йони, и може да ръководи приоритет пристъпи Leder (SL) в такива места, както и много по-лесно от такова място издига Положителен Streamer ( PS), които след интеграция с SL (Приложение процес) в крайна сметка произвежда определено свързани проводящ път между облак и земята и първата съблазняванеReturn Stroke в страната, които могат да бъдат последвани след интервал от няколко други.

 

Други земята, направени от хора, които са на място, но напълно неволно, са част на рухналата самолети (преди всичко, на WW2), които се намира на дълбочина долу на дълбока оран, като има може също да бъде намерен на различни на археологическите останки (Iron възраст, бронзовата епоха, включително терена), или дори намаля и забравени части на селскостопанска техника или някоя промишлена дейност. В някои случаи, тези компоненти се превърне в неразделна част от цифрите, както е посочено тук ( археология ) и тук (точка подземни артефакти ). Причинява Всъщност почвата над тях, точно местните увеличения проводимост от няколко порядъка, и растения над тях, в който случай електроенергия е не само отслабени, но напълно разрушен и напълно мъртъв (в рамките на минути до часове след максимума). Създава и над подземния верен поданик на своя отпечатък (печат) В този случай, аз наистина няма друг избор освен да покани изследователи - тук удар, Юджийн. Ако не е никой nevykopal, почивка там днес. (Photo, GPS)

 

Той е подобен процес, макар че, разбира се, не са идентични, като в случай cropmarks (растителността) симптоми, вижте археология. Процес, но в този случай ускорено преминаване на електричество, вместо на седмици и месеци, отнема часове или дни. Той също така е много по-интензивно и по-забележим. Също така, електроенергията, произведена от вторични симптоми растителност - вторични cropmarks, които биха били без електричество на всички допустимите параметри. Вторични cropmarks в повечето случаи, просто копирайте формата на пистата след трактора и силно се проявяват, когато те добавят енергия. В други случаи те могат да представляват позицията основно влияние светкавица. И накрая, в някои случаи, дори може да копирате някои подземен археологически (и геоложки или промишлени) структури, които иначе биха били без полза на електроенергия показват значително по-ниска интензивност само минимално или изобщо не. В страницата с подробности ще разгледа въпроса по археология и вторични cropmarks

 

Подобни щампи - печати често възникват именно през подземни линии, обикновено канализацията, канализации, водопроводи, канализация, но може да бъде на всяко Удобство линии. Те ще се превърне в неразделна част от редовната форма, когато е създадена. Или да станат част от нередовно подадена лежи на земята зърно, и да остане напълно незабелязано. Възможно е също така, че в допълнение към тях (линия подадена , лежи мъртъв на земята или на зърна) не създаде нищо, отново и да остане напълно незабелязано. В такъв случай просто се разглежда като друга песен за трактора, въпреки че не всички следват посоката. Те могат да бъдат объркани с екскурзии цялата растителност поддържа традицията, главно във Великобритания с косачки за трева. Описани направени линии - линии , подадени , лежащи на земята или напълно мъртъв зърно ще бъде напълно описани на страницата индивидуално в житни линии (един от подстраници аномалии)

 

Растенията в място пожълтяват и кафяво много по-рано от останалите, само повредената растителност, и след известно време изчезва напълно (защото тя се разпадна). Те действат като оригиналната зелена растителност орат над картофи. От зелен към извисяващите се върхове, силни и здрави растения същия тен дни., Сухи, леко гъвкав, мек и безформена маса, а след няколко дни, никой не знаеше, че областта никога не е отглеждат картофи. (Експеримент сушене Снимка)

 

Тя все още е възможно да говорим за заземяване и мълния естествена природа - дървета, храсти, басейни на водните извори, геоложки аномалии. Между другото, всички на dowsers, които трябва всеки филм или документален филм на житните кръгове се движат около като луди в модели и техните пръчки в ръцете си, те се въртят като колела на социализма, просто мислене в съзнанието им, както и един от присъстващите, никога не успя да реализира най-важното нещо : Ето какви са техните сетива реагират, са само пружини, геоложки аномалии, подземни или други предмети, които са допринесли значително за привличането на мълнии. В същата степен на тяхното възприемане и движение клонки могат да участват последици, причинени от въздействието на мълния на това място. Магнетизъм, остава статично електричество, опасни химични вещества, произведени чрез електролиза и пиролиза. И накрая, но не на последно място, по предложение на пръчки зрителното възприятие и изцяло субективни - присъствието на моделите. Във всеки подобен документ никога не е била доведена dowser, която трябва да завързани очи. В едно място, където има житните кръгове, вероятно ще коляно пръчки и обучени маймуни, ако той няма да бъде със завързани очи.

 

Последния възможен тип на земята (наистина мълния), които могат да бъдат споменати са песни от трактора. Те се движат в интерфейса между изкуствена и естествена. Събира и притежава водата в тях много по-дълго, отколкото в околността, като по този начин се извършва много по-добре електрически ток. Хилядаfototographs. Както бе споменато на много други сайтове, също така може значително да допринесе за разработването на електроенергия през полето в местата, където мълнията не работят изобщо. Те са дадени на отделна страница колежи трактор .

 

Ако проявявате интерес, свържете се cropcirclesonline@gmail.com

 

По-добре малц, ечемик, уиски, бира, бира, бира.

 

По-добре малцово уиски, бира, ечемик, бира, бира.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страницата е приготвено за вас и всички данни са много задълбочено изследвани теоретично, така и експериментално

 

Jan Ledecký

 

Много от смъртните случаи и нараняванията могат да бъдат избегнати чрез разбиране на риска от електропроводни линии, електрически уреди, кабели и мълнии.  R.Neal
Интелигентна дяволите, ще бъде по-добре, отколкото глупав рай. V.Hugo
За целия си живот не съм работил за един ден. Това беше просто забавно. T.A.Edison
z