Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Original v češkem jeziku - krogi-v-zrnje objavljeno-text-2-2 . Prosim, oprostite, napake za strojno prevajanje.
lightning
2/2 objavljeno besedilo
drugo besedilo objavljeno www.cropcirclesonline.cz zunaj domačo stran (v zvezi z 2/1)
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Domov

2011/04/12 - www.sarden.cz

Če zanima, se obrnite na cropcirclesonline@gmail.com

 

Komentar administratorja www.sarden.cz :

Skrivnost rešena, bi radi vzkliknil. Resnica je, da je naš zunanji dopisnik za njegovo razlago pridelka krogih ima jasen, logičen, in zdi se, da je tudi logično sprejemljiva rešitev. (komentar administrator - www.sarden.cz - hvala, JL)

 

Račun: 

Crop Circles

 2/2

 

 

Nekatere možnosti oblik - nadaljevala

Oblikovanje rednih vzorcev nastala le v izjemno nenavadnih primerih en primer več milijonov, ki so ga ustvarili naključno in na videz brez kakršnih koli smiselnih razlogov zadovoljive razmere, pravilnih oblik, in celo več kot dve. Možno je, da uporabimo analogijo iz kemije - reakcije med atomi in spojin pride v trčenju dveh delcev - atomov, molekul, ionov ali radikali (med njimi pa je izmenjava elektronov in oblikovanje ali spreminjanje priporu). Odziv, ki bi se naj padavine bi bile samo tri ali celo več delcev popolnoma nepraktično, saj bi bilo povsem nepomembno milijoninkah donos odstotka. Oblikovanje rednih vzorcev se lahko šteje za podobno padavin treh ali več delcev. Poleg strelo izpustov in žita na tej lokaciji, je treba izpolniti, so verjetno mnoge druge naključne učinke težko artikulirati. Ali je res samo rahlo donos - redni nepravilno vložen , ki leži na tleh ( na tleh ) zrna, pride na svetu je ocenjen na 1.000.000 kvadratnih kilometrov na leto, območje pravilnih oblik so le nekaj tisoč kvadratnih metrov.

Eden od razlogov je lahko dejstvo, da je bil izjemno močan šok, ki se pojavlja le nekaj na sezono, ter več tisoč krat močnejši od rednih strele, ki je prisotna v vsakem neurju 1000 ali več. Kot je še, zelo naključno pojav, si predstavljajte, da (nekateri) so lahko redni vzorci so bili pod mirno, po dogodku "Lightning z neba« (»strela z jasnega«), pozitivno nabiti oblak-zemlja strele, ogromno energije, zajemanje deset kilometrov iz oblaka, pošlje nepredstavljivo višje cene energentov nad "redno".

Dež, v primeru vode viharjev včasih na tisoče ton na kvadratni kilometer v samo nekaj minutah v zraku in na tleh, in veter nad 100 km / h, ki spremlja redno strele, vse posledice svojih simetričnih izpuste bistveno "Nabiranje" ali vsaj "fluffs". Priče si nemogoča, kajti vsak, ki bi naredil to na lastne oči, ker gledajo nekaj frakcij drugega nikoli ničesar kjerkoli ali pa sploh niso nedosvědčil in namestitev čas v intervalih, kamere, še vedno ni razširila v bližini polja.

Strele sama bi najbolje zaščititi pred kakršnim koli naključnim prič in opazovalcev, in z veliko gotovostjo vas pregnati iz "sceni", če je v mestu ravno nezlikviduje. Nekaj ​​o tem najbrž lahko razberem iz živali, mokrišča v bližini kraja opisal vpliv strele iz zadnjega dela. Dva izmed njih sta neposredno iztovorijo v 18 - in 58.000 amperov. Ni izključeno, da nekatere žabe so, da ni bilo mogoče najti tam, vsekakor dokuňkaly. Vendar, kot je bilo v preiskavi ugotovljeno na kraju samem, nekaj dni kasneje pa je ostal dovolj, kot je.

Tako kot žabe bi dokuňkal koli na tem mestu se nahaja le krog za vaflje. Morda vsaj nekaj, da se to noro posameznike k srcu kot zelo resno opozorilo. To je tudi povsem mogoče, da nekateri od navedenih krog nosilcev (ne da bi to že kdaj dokumentiranih dokazov) je bil dejansko na podoben način kot na področju včasih dokuňkal. Vse teorije, predstavljena tukaj, pa so zgradili na predpostavki, da ni krog oblikovalci v resnici obstaja in nikoli ni obstajala (na srečo za njih), z nekaj izjemami, popolnoma izolirana. V večini primerov gre le za krog, declarator oblikovalci, ki samo prijavite na stvaritev nekoga drugega. Bili so tudi eden od prvih znanih družbe Doug in Dave. Oh, gospa Bower. Izkušnje za vse žene: dejstvo, da si včasih na noč moža bi "izgubila" ali "težko mogoče izslediti," ti to verjetno zdaj in nato "preskočil", ki ga je v očeh javnosti bedak ali idiot nikoli podpisan . Če je kdo v njem pa preveč krpanje začne, da ni nemogoče, da na koncu naredi veliko večji idiot, kot bi se sicer doslej. Tudi v očeh javnosti. Tudi s prijateljem. Morda cavorting na igrišču skupaj, vendar pa zagotovo ne zazvoni. Tudi če bi podrli nekaj ( sploščena , ki leži na tleh - leži na tleh)) morda pridelki tam za njih odšli. Seveda ne, ko je nastala prava krogov, saj je prinesel domov v krsti. Morda boste raje naredite tako priznati, zdaj, da skupaj "igrala". Danes je zelo moderno, se imenuje alternativna kultura. Samo to, da bi ga bilo B. o koncu življenja, je zelo težko rozdýchávala. Člen spremlja fotografijo 6 , kot se je zdelo vsi besni - krog avtomat po srečanju s kom samo na področju vzorca res ustvarja. Mimogrede, na tej sliki je jasno vidno na drevesu "Signature glavni krivec" .

Dodatek: obvestilo o podobnih dejavnosti odsouzeníhodnosti iz prejšnjega odstavka se ne uporablja za resne raziskave, na primer, ko je skupina ljudi iz kmetijske ali univerze odloči, da bo poskušal prepričati, da je kaj takega mogoče, ampak ti raziskovalci ne potrebujejo, da označite besedo krog, krog, kavo ali kavo. V tem primeru je edina resna znanstvena raziskave o izvedljivosti projekta.

(Popolnoma koncu ponudi tudi gesla v katerem koli prihodnjem splošnem slovarju angleško - Češka: Krog-maker, krog-maker = "lokalni idiot" Joe Schmoe).

Posledice odvajanja, opisanih v prejšnjem članku (nedaleč od "žabe"), so najprej vodile k vložitvi , upogibanje stebla do tal ( upogib stebla do tal ) z nekaj kvadratnih metrov - prvi opazne spremembe, ki se bodo zgodili do 10 dni po odpustu. Postopoma, iz dneva v dan, so dodali še, dokler končno le preden je bila letina sploščen , ki leži na tleh po ocenah 25-30% celotnega polja (več fotografij v prejšnjem delovnem mestu), na katerem tok skozi tire po traktor ločila in v mnogih krajih, kar je verjetno Razrešnica ne dela na vseh.

Pogoj trenutno vodstvo po traktorja sledi upravičeno podpira dejstvo, da je redna, nepravilna hrana , krivljenje do zemeljskih culms ( stebla upognjena do tal ) (zelo pogosto - ocenjena 80-90% primerov) dokaj natančno sledi smeri tirov, tako statistično pomemben odstotek vseh zraku in zemeljske slike iz celega sveta, da lahko zgolj naključje je dokaj zanesljivo izključiti. V foto 7 skupaj 7 strani - vse od geograph.org.uk   podobnih posnetkov iz Češke republike lahko proizvedejo na tisoče. Na Google Maps lahko najdete na tisoče podobnih slik iz vsega sveta (kar pomeni zraka površino Zemlje, ki Google Earth se uporablja kot osnovni karti, ne Panoramio, v nadaljevanje, bo predložen), lahko posnetek pridelka krogih našli na stotine podobnih lokacijah, ki niso daleč od številk ali neposredno v njih. Podobne slike, v celoti ločeni nepravilno vložene , ki leži na tleh ( na tleh ) žita ali žitne kroge, ki so tako nepravilno polehlým stebla zrni nepravilno ukrivljene skupaj z obrazložitvijo, da je mogoče najti na spletu na tisoče. Fotografija 8 - Ta fotografija je na internetu, vendar ne najdem, z objavo piktogramov na Češkem in energetskega sistema Zemlje - Lepota pridelka krogih na Moravskem 2000 - 2006 , . Plíšková et al 'je težko razumeti, zelo značilen naključno vlaganje , upogibanje stebla do tal ( upogib stebla do tal ), ki je priložen vzorec, ki v veliki meri precej natančno Skladbe po traktorja tira. Nekatera področja nepravilnega vlaganja , upogibanje do zemeljskih culms ( stebla sklonil na tla ), v tej funkciji foto drugih zelo zanimivih lastnosti, ki so tipične za vložitev , upogibanje stebla do tal ( upogib stebla do tal ) zrn po udaru izpustov, ki so opisani v nekaterih drugih naprej.

Domneva sedanje vodstvo po skladbe traktor razumno podprta z dejstvom, da je zelo pogosto žita Polehňa , so njegove stebla preliva na zemljo 1. bližini centra čtvrtzávitů, vezane na traktor, na robu polja, kjer se lahko intenzivnost električnega toka (sestavni) visoka, in rastlin ter Najbolj poškodovana. V nekaterih primerih, žita Polehňa , so njegove stebla ukrivljene, ker samo tam in nikjer drugje. Fotografije 1. nastanitve , upogibanje do zemeljskih culms ( stebla sklonil na tla ) na zadnji post je bila sprejeta na točki, kjer se poti približujejo, zato koncentracija moči tudi poveča. Zelo zanimiv pojav apartma , upogibanje do zemeljskih culms ( stebla sklonil na tla ), v bližini tirov po traktorja, je dejstvo, da, čeprav je velik del škodljive energije, se napaja z njimi, da so rastline v neposredni bližini robov teh skladb skoraj nikoli nepolehnou ( rezila ne upogibajte na tla ), hrana , upogibanje do zemeljskih culms ( stebla upognjena do tal ), se vedno začne skoraj brez izjeme, dokler se na razdalji 20-30 cm od njih. Tudi na področjih, ki Polehna ( zvita stebla do tal ), skoraj v celoti - čeprav so rastline, ki so blizu območja prejel najvišjo dozo energije. Možno je, da so višje rastline bližje steze (na kateri nič ne raste), je morda lažje znebiti škodljivih kemikalij "razredčimo" in izterja hitreje. Ker je eden od najpogostejših vzrokov za vložitev , upogibanje stebla do tal ( upogib stebla do tal ) je v literaturi pretirano gnojenje z dušikom, nato pa bi morali polehnout ( bend stebla do tal ), rastline najbližje tirnice, je največji presežek. Tukaj je posnetek Fotografija 9 (Anglija geograph.org.uk ), ki je jasno vidno počasnejše rasti žit (oves, zelenih - počasi zorenja), v bližini tirov po traktorja več kot sto metrov od verjetnih izpustov iz točkovnih vplivov, kjer koruza je občutno sploščeni , ki leži na tleh. Zelenih rastlin v bližini tirov zdi vsaj nagnjenost k shranjevanju , poškodbe, slabosti ( škoda, šibkost ) ali obratno. Rastline, ki so najbliže tiru, ne ploska , ki leži na tleh ( slama na tleh ) nikoli, morda nekaj izjem, ki so precej pod statistične napake.

Pogosto Polehňa , so njegove stebla ukrivljen na tla koruzo samo v največji oddaljenosti od proge - fotografija 10 , na sredini med njimi, kjer je dodana energija vrnila iz dveh smeri. Zato je največja koncentracija škodljivih snovi in tudi poškodovanih objektov, tako da rastline imajo omejeno sposobnost, da izključi večino korenin v zemljo in s tem se vsaj delno odpraviti. Vsi pojavi so opisane tukaj, lahko opazimo poleg katerega koli kraja z nepravilno polehlým stebel žita so nepravilno ukrivljen na tla tudi v majhni razdalji skoraj vseh pravilnih oblik, so raziskovalci dokumentirali, če ste na območjih, kjer svoje fotografije pogosto okrašene in ločen od vsaka soseska, kdaj dobili. V največji meri ravno pred žetvijo, ko pictures've raziskovalci so skoraj brez obresti, vendar oblik, so že bili sprejeti že zdavnaj, kaj je tam, da skrbi. Nekatere oblike vendar tudi sami kombinacija pravilne in nepravilne oblike , vloženih , ki leži na tleh ( na tleh ), zrnca, tako da vsaj tam. Še en zelo podoben učinek, je dejstvo, da pogosto po bliskavico točno na pol poti med tirnice zrno zelen, vsaj zrel - z največjim odmerkom škodljive energije, kaže najbolj izrazito upočasnila dozorevanje. Zelo pogosto prav v teh krajih 1. Polehňa , so njegove stebla upognjena do tal. Foto 11 fotografija spodaj začne poléhat , bend na tla ( skloniti ) zrn v sredini med poti do bolj zelenih mest in na istem mestu fotografiral kasneje že sploščen , ki leži na tleh je (ocenjena čez en mesec). Dejanska številka sploščen , njegove stebla se sklonil na tla, dolgo preden je prejela "neposreden" zadetek, vendar so nekateri potoki se dodajo in odšteje, tako namestnik sploščen , stebla sklonil na tla in nepolehlá ( stebla stoji pokonci ) položaju.

V skladu z osnovnim načelom, možnost neverjetno pravilnosti nekaterih oblik lahko uporablja verjetno razlago, da prispeva k oblikovanju resonance in motenj (mehanski, elektromagnetni). K n Poleg teh dveh pojavih, lahko nekateri podatki prikazani trenutna načelo superpozicije (trenutna vektorska vsota), včasih pa se zdi precej brez vidnih vzrok za takojšnje tok preobrat lahko včasih pride do prodora vektorji, včasih preprosto seštevanje in odštevanje napetosti in tokov. Korona obdajaReturn Strokekot neprekinjen valjaste lupine, glej priloženo diagram modela Corona , natančneje v krogu. Slika je vzeta iz Lightning Elektromagnetika , Robert L. Gardner , 1990, stran 4. Korona lahko do določene razdalje od vrednosti razrešnice kanal negativen, potem pa spet pozitivna (poenostavljena razlaga je opisana v številnih strokovnih člankov, kot so http://www.lightning.ece.ufl.edu/ ). Polariteta lahko včasih pride najverjetneje zaradi nekaterih podzemnih objektov (prevodni), po možnosti s indukcije v njej, včasih bipolarni učinki strele tokov, ki so lahko posledica trenutne tehničnem stanju rastlin videti drugače vsakič, dodajajo ali odvzemajo s seboj. Najenostavnejši oblike - preprosto samotni krog - bi pojasnilo njeno pojavljanje bi moralo biti dovolj tudi samo uporabo indukcijskih pojavov in električni vod, pa tudi mehanični vplivi. Obstajajo tudi enostavnejše oblike kot krogi - lines - ki jih je mogoče razložiti le zaradi sedanje vodstvo, še posebej v podzemlje. Ti bodo podrobneje opisane v naslednjem nadaljevanju.

Nekaj ​​zelo preprostih oblik, krogi, ali raje njihova slaba imitacija, lahko dejansko pojavijo takoj ali zelo hitro po osvojitvi. Fotografija 12   Japonska - Skrivnostni krogi pridelka , Hessemann, Tóthová, . barvno prilogo med strankama, 120 in 121), slika 13 , slika 14 , 2010 Združeno kraljestvo Wiltshire Bratton White Horse (Westbury). Torej, tukaj Explorers Kmetijska Circles've res kaj se lahko te enote so na voljo na področju po vsem svetu vsak res, saj obstaja na milijone njih tam, in to je res zelo težko predstavljati, da se lahko pojavijo po enem samem strelo izpustov na tem področju, saj nastopa mehanični vplivi šok na sliki 1 ( Part 2/1 ).

Ker je sila je večinoma nekaj izjemno močan udar strele znak, se lahko ugotovitve "nekaj" včasih takoj po nevihti. Komentar na fotografiji 12 - "Že leta 1986, ko so v noči nenavadnih napak elektrarn najdemo v močvirju na severu Japonske Nišikavaka kroga v glasilke. " Kaj pa znanstveniki želijo več? Napovedala, da bo "nepojasnjeni izpadi" so dodali Flash cicrlemaker izvedena, požganih sedeža, vrvice, kapo in pasovi za kroge raziskovalci rastlinskih menijo, da je "nekaj nerazložljivo elektromagnetna nerazumljivo", ki se je zgodila na kraju samem, to je samo "redni "Nevihta, ki bo potekal vsako leto po vsem svetu več deset tisoč, in strele, ki spada na leto na poljih in travnatih površin po vsem svetu milijarde?

Nevihto ni le ena od obstoječih ekstremnih vremenskih dogodkov, pa tudi eden najbolj ekstremnih fizikalnih pojavov sploh. Obstajajo spletne strani, kjer so vprašanja, obravnavana bolj podrobno. Naključno, lahko omenimo strmine sedanji dvig pulza roba, zlasti nekatere nadaljnje izpuste, ki so že dobro "," Swept potoval, aktivno in ionizira način, kljub 200.000 amperih na mikrosekundo le ena milijoninko sekunde.

Res samo za zabavo: Če ne utripajo na kanal, še posebej v času zagona trenutno najbolj strmem delu krivulje, koncentracija energije, ki seva na enoto površine na časovno enoto, celo večji od eksplozije supernove (prvih 10 sekund), potem je verjetno za mnoge zadaj.

Na tej točki je nekaj fotografij, ki prikazuje posledice izpustov strele - slika 15 . Ne da bi se spuščal v kompleksne fizičnega in električnega izračunov, ko sem videl te slike, je mogoče sklepati, da je "moč bliskavice ima" (zagotovo vsaj za ustvarjanje vzorcev v sredini luknjo za "pin" ). To je pomenilo, da mehansko silo, in to je treba opozoriti, da je primerljivo z energijo razrešnici odseva kot elektromagnetnih valov vseh valovnih dolžinah, v količinah, ki verjetno lahko samo biti opazen povzročitev škode rastlin - zelo prav v krogu, na razdalje do nekaj deset metrov. Možno je tudi, prevodnost električne energije v sistemih korenin v tleh, upravljanje ioniziranega zraka, lahko korona razrešnico tudi v njem sodelujejo, in prinašajo opazne tokove na površini v obliki razmeroma natančno krogu nekaj metrov vzdolž kanala bliskavico incidenta.

Še en res samo za zabavo - v količini, ki je zaznavna občutljive merilne naprave, kot so elektromagnetnega sevanja različnih valovnih dolžin - ne le v oddaljenosti več tisoč kilometrov, vendar svetlobnih let stran, je odvisno od občutljivosti merilne tehnike in premerom teleskop. Fotoni, da je eden šel na potovanje po vesolju, nič ne more ustaviti ..

Zelo preprosto je mogoče izraziti na energijsko bilanco razrešnici bliskavice, tako da je približno enakovredna deli (10 odstotkov) oddaja 1. v obliki mehanske energije, kot del zvoka, 2 energije v obliki toplote (IR sevanje) 3 kot svetloba in 4 počitek všch kot elektromagnetno sevanje valovnih dolžin. IR sevanje in svetloba je samo dobro opredeljeni deli elektromagnetnega sevanja. Nekateri od naštetih oblik energije so še vedno v šoku ali takoj po prehodu z enega na drugega, še posebej v toplotno mehansko. Več podrobnosti bo močno presegla obseg tega dokumenta in jih zanima morajo nanašati na literaturo.

Preden sploh razložiti fizikalne in kemijske (, biokemičnih in bioloških) učinke odvajanja strele načel poljščin, je mogoče pokazati, kako delovanje strele izpustov na rastline izgleda klasično kmetijskih znanosti, ki je zdaj brez uporabe fizikalnih in drugih zakonov. Ne dolgo vije s kmetijskimi raziskovalnimi institucijami, knjižnicah, internetnih iskalnikov ponujajo nekatere odgovore, ki jih je mogoče še razširiti. Objava ali spletno stran, ki je tema in Lightning rastline, kot so soja, krompir, paradižnik vključeni (npr.

da je po udaru z izpustom v polje zasajeno s poljščinami na kraju samem ustvarja precej natančno krog. Zelo oslabljena, pogosto celo mrtve rastline. Vključno fotografij. Nekateri lovci, kot so fotografije pridelka krogih iz oko orkana padel ven - glej fotografijo 16 . Krog na spodnjem delu fotografije so vzete iz spletne strani Univerze v Gruziji , strele poškodbah, bombaž - strele iz bombaža

http://www.ipmimages.org/browse/detail.cfm?imgnum=1242075 , krog na vrhu strani, ki je pridobljen iz Ufologija (visionovni.com), ki ga pregleda kot klasičen primer pridelka krogih (polja s sojo). Ali je še vedno mogoče opaziti izsušeni rastline (mrtev, popolnoma ustaviti rast), če pa ufologists obiskal enak položaj za približno en mesec dlje, bi da so rastline iz spodnjega okvirja skoraj neprepoznavne.

Svet je v enem letu za približno eno milijardo strelo izpustov na področjih, travnikih in v njihovi neposredni bližini. Nekoliko presenetljivo je, da imajo veliko bolj resne posledice, za katere površina vlage in zemlje prevodnost. Manjša odpornost materiala, je manj energije sprosti tok, ki teče skozi njo (kvadrat).

Sklicevanje na prejšnjih delov: (1)   in (2)

V nadaljevanja tega majhnih serijah, o vzrokih za vložitev , škoda, šibkost ( škoda, slabitev ) bodo žita je pokazala, da so mesta, kjer se žita le slabi, saj že obstaja strele izpustov in žita v prihodnosti ni nujno vezana Polehňa , njegova stebla so klanjali - bodisi redno ali neredno, lahko iščete nekaj časa, preden polehnutím , upogibanje stebla do tal, tudi brez pomoči kakršnega koli merilne tehnike. To se lahko zgodi še pred identifikacijo vzorcev dovolj vidljivosti - ne verjameš?

Med drugim je nekako Occam prepričan, da če mu britje britev silijo vse naključne in nenaključnega opazovalci skleniti, da so vsi zločini, ki jih izvajajo osebe, potem ne smete takoj sprejela za pomoč Ledecký izjemo, ki pravi: britev Occam, še ne velja, če aplikacije ugotovila, da kadarkoli in kjerkoli, kjer koli na svetu v široki ravni vesolja opravile kakršno koli obstoječega (Nor) vse ustvarjalne dejavnosti večkrat, na skrivaj, pod natančno opredeliti in nikoli ne odkrijejo nevyzrazených pripravi, brez publicitete in razkrivanju, vendar PRVI popolnoma brezplačno . velja za mmimozemšťany. Poleg tega je treba opozoriti, da v primeru skupine ljudi pred osamljenih posameznikov takoj dvigne eksponentno možnost razkritja, v vsakem primeru, ki vključuje ženo člana zarote z neusmiljeno verigo skokov do vrednosti 1 (100% verjetnost razkritja izjem obstaja)

Drugo pomembno pravilo: Če boste kdaj nekje kjerkoli na svetu ustvarili nobene zanimivo in težko opredeljiva predmet, čeprav je še od daleč ni jasno in ga je težko artikulirati vzrokov, vedno obstaja vsaj ena, bolj pogosto malo duševno bolne osebe (D & R), ki so same po sebi zahtevajo Za avtorjev dela. Na tej točki je seveda menil, da je vprašanje ustanovitve pridelka krogih, ampak se nanaša tudi na kreacije in dejavnosti ljudi. Kar vprašajte koli institucijo trenutno nerazvitim, obstaja veliko Napoleona, Mozart, Beethoven, Hitlers, Desdemona, Gandhi Sklodowských, Ajnštajnů, Bumble bee , Picassos, Herr Gott, Osama Blbádýnů, Socrates, Neru, Churchill, Shakespeare, kot tudi vse druge pozitivno in negativno znanih osebnosti iz svetovne zgodovine in prostoru.

To bi bilo sedaj za danes.

Jan Ledecký

Če zainteresirana kontakt cropcirclesonline@gmail.com

 

 

     Nazaj na seznam objavljenih besedil  

Stran pripravljena za vas in vsi podatki so zelo natančno preučiti praktično in teoretično

 

Jan Ledecký

 

pz