Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-објавен текст-4-2 . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Објавениот текст 4/2
текст објавен од почетната страница www.cropcirclesonline.cz
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Насловна

sarden.cz, 27 април 2012

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 
 

Crop Circles

 4 - Дел 2

 

 

Формирање на графикон за време на електромагнетно поле линии во жито преку електрична струја молња испуштањата

Crop Circles. Друга можна разгледување на начинот на формирање, некои придружни појави, индиректни докази.

Други инвалид, која сосема сигурно побива секоја можност за активност круг на одлуки, е земја куќа во Kingsclere, каде што живее композитор А Лојд Вебер. Во 1995 година, тој се појави на овој сајт петострана ѕвезда. Целата зграда е постојано чуван од 24-часовна служба за безбедност. На истражувачкиот тим, кој се обидел да се истражуваат пиктограм е поради чување големи парцели, опремен со сензори и микрофони уапсен неколку минути од нивното пристигнување. Но, никој не бил фатен во текот на производството на моделите. Вебер беше во времето на одмор. Земјата во тоа време се грижеше припадници на безбедносните сили.

Информации се добиени од адресата http://davidpratt.info/cropcirc1.htm, и следниот, слободно да се преведе и дополнети со информациите добиени преку интернет пребарувачите, истиот извор, исто така, користи некои повеќе информации за овој текст.

А Лојд Вебер никогаш не помислив дека исечете кругови беа вонземјани производство и оцени дека најверојатно на сите, треба да биде фалсификат. Затоа беше многу изненаден, која се појави на местото каде што, во секој случај, никој не можеше да влезе. Според мислењето на странците може само да се согласувам со него. Единствената вистинска сторителот, молња празнење е ефикасно во место може да се добијат, ништо не го прави тој во "одозгора" не е. Дури и во најмалата висок напон моќ линии. Тоа можат да привлечат поинтензивно од жица проводник (преку корона испуштањата). Обликот е наречен "мотор тип", имено неговата геометрија многу потсетува процес кој се одвива во цилиндар на моторот со внатрешно согорување. Со други зборови, експлозија, симетрична ширење накосо. Автор Фото-URL 5 Стив Александар, фото 6 е графикон излез симулација програма со која модели на притисокот и температурата внатре во цилиндарот на моторот. Се разбира, постојат многу други фотографии на истиот модел. Се чини можно во уште придонес ќе биде повеќе детали вонземјани слетување, десно во висок напон жици.

Електрични ВН 100 000 волти што привлече молња празнење се одвива речиси точно преку работ на моделот. Просечната бројка е околу 56 м, GPS локација модели 51,313622 °, 1,287831 °, со толеранција од неколку метри. Кој посети на сајтот опишан со мапирање програма уште еднаш да го убеди Интересен е фактот дека повторно вонземјани слета само под висок напон жици. Како тие се момци (не) прави корисна ...

Во летото на 1991 година, Теренс Meaden и еден тим од јапонски научници имаат поле (веројатно некаде Silbury Хил) под надзор на електронска опрема, вклучувајќи радар, магнетометри, видео, ноќ визија, движење сензори. Под закрила на магла формирање појави мали тегови, но ниту еден од скенери не се регистрирате било натрапниците.

Забелешка на авторот: Обликот е веќе креиран (изложени) бројот на денови или недели пред (1). Беше визуелизира (индуцирана) до неколку дена подоцна. Сламки прво поради оштетување електрична енергија постепено слабеела (2). Тогаш тоа почна да се зголеми нивната тежина со спреј (3). Конечно свиткана на земјата (4). Набљудувачите беа присутни до фаза 3 и 4, и фазите 1 и 2 немаше поим.

Настанот е имитација на развој на процесот на традиционалната фотографија. Друга сличност со слики е дека за да се создаде "слика" се користи strobe светлина. Уште една сличност е тоа што веднаш по изложувањето латентна слика е формирана, целосно невидлив. Назначен аналогии со класична фотографија ќе биде целосно посветена на еден од следниве делови. Веќе во претходната работа (хронологија) е фаза 1 од 5 во низа хронологија сместување име изложеност.

Мошне често модел беше откриен, при што стана извесно време по следниот дел. Тоа се должи на различен интензитет на изложеност, толку помалку погодени области е потребно повеќе време за "развој" на сликата, природни инвеститорот мораше да работат подолго. Некои од следните делови ќе плаќаат многу повеќе внимание на слични случаи.

Забележете дека "Вегетација делува малку како една хемикалија инвеститорот до изложени негативни: создава скриени слики", може да се најдат во публикацијата Лав Deuel - Откритија од воздух: Приказната на воздушните археологијата, страница 50 Тоа беше голема грешка (еден од многуте) сите претходни истражувања во Crop Circles - Crop Circles, дека нивните наоди се речиси никогаш не се консултира со експерти во археологијата и особено авијација археологија. На воздушни археологијата веројатно не знаат дека такво нешто постои. Во публикации и статии, кои беа донирани во текот на целата деценија на прашањето за Crop Circles, за да не речиси не се споменуваат. Но dowsers и медиумите ентузијасти НЛО, вонземјани, летечки чинии, а можеби и сите можни областа на псевдонауката во секоја култура круг natahali илјадници. Служи нив во право. Благодарение на нивното знаење и разбирање на потенцијалот на принципите на движење назад наместо напред. Од друга страна, потребно е да им се заблагодарам за начинот на кој тие често речиси секогаш сосема верно користење на компас отстапување мери геомагнетна поле, и на тој начин овие prosťáčci совесно туркање знаење чекор напред во насока на објаснување, што е можно само во вакви случаи: една неодамнешна молња исцедок. Тој имаше само да прашам. Нешто за нив во оваа насока покажа како г-дин Pockels.

Фактот дека љубителите на мистерија внимателно и трпеливо собирање децении голем број на други релативно јасен доказ дека речиси убедливо поддршка на наодите кои се движат низ целиот сајт, што беше некое време пред погодени од гром испуштање, без ништо само знаејќи дека ќе биде многу повеќе детали во следниот дел.

Офицер наоѓа на Salisbury Обичен полигон во еден локализиран исечете кругови во активен минско поле. Забелешка на авторот: За молња празнење, не е пречка минско поле, токму напротив. Понекогаш тоа ќе биде во можност да навистина уживаат ...

Фото 7: 2007/07/15 - Велика Британија - Дорсет - Bournemouth (точната GPS локација на објектот е познат, се разбира)

Фотографии од сега веќе непостоечката домен cropcirclesdatabase.org. Истата точка е исто така ангажирани во веб home.planet.nl / ~ sarne023/06n.html , веројатно произлегува од оригиналната слика.

Дрво во поле во близина на аеродромот. Пол седи на оградена земјиште кое не е јавно достапен. Шема затоа не е проучен одблизу, само од воздухот, а по жетвата. Договор со сопственикот сигурно не би било проблем да ја посетите страницата и да одат во прикажан преглед на дрвото. Знаци на удар на гром на багажникот секако ќе видливи дури по пет години, затоа што некои сигурно не е "флеш плевел". Метеоролозите од аеродромот, исто така, може да биде во можност да се најде некаде рекорд на невреме. Земјопоседник сигурно се најде во таа година под дрво некои скршени гранки, и тоа е можно дека дрвото мораше да се провери од гром и да се третираат Дендрологија.

Слика слика 8 се собраа три фотографии од различни години. Foto С Александар, Ф Laumen, Ф Laumen. Во близина на секој од нив "нешто" се случува - неправилни форми. Тоа е приказ на предмети или линии кои се наоѓаат под земја. Тоа може да биде дел од авионот се урна, или било археолошки остатоци, одвод, канализација, вода и комунални линии. Секое подземни структура, тоа е често потоа визуелизира по удар на гром е далеку од местото каде што се наоѓа објект. Како линија (во случај на мрежи) или криви (различни подземни објекти, на пример делови од урнатата авион) или комбинации од него. Претежно целосно уништени, мртви пченка. На пример, ако гром удира директно на оган хидрант стои на површината. Нивната должина е обично од неколку метри до 10-20 метри, а понекогаш дури и повеќе. Предмети што предизвика зголемување на концентрацијата на моќ, се наоѓа под длабоко орање. Ако сајтот не се случи било археолошки Ветување, се уште е таму. GPS позициите на објектите е познат по најмалку две локации од трите прикажани овде, а остатокот е веројатно да се проследи. Слични места каде што постои такво нешто во близина или повеќе оддалечени од редовни форми, се разбира, има многу повеќе, и не само во Англија. Понекогаш подземни линии поради зголемена спроводливост, посилен ефект на заземјување, електростатско и електромагнетни индукција и јонизирачко воздухот над нив може да придонесе за формирање на првите две (невидлив) фази молња празнења - Прелиминарна слом, зачекори лидер, кој може да доведе до фактот дека ваков гасовод погодени од неколку паралелни гранки на истиот празнење на растојание од десетици до неколку стотици метри распаѓа.

Прикажи ги сите подземен нафтовод е дел од редовните (или нередовно) форми во пченка многу често. Која било од следниве дел ќе биде посветен на сите нив. Во овој случај, тоа дури може да биде дел од моделот под патот, како што е случајот во следните две фотографии - фото деветтиот е сајт Винтерборн Басет, Вилтшир, во 1998 година, откри шема 23 Мај, фото Lucy Pringle - горната рамка. Долниот сликата е заробен подоцна (најмалку 14 дена, но уште повеќе). Фото Busty Тејлор. Таму е оштетена жито безбедно мртов. Загинатите се разбира на врвот рамка, но поради инертноста на биолошките процеси во растенијата не се гледаше. Дури и во тоа време може да се покажува некои знаци на живот - метаболизам. На дното на сликата е можно да се набљудуваат многу значајна промена на боја во погони во тракторот песни (исто така мртов, но не толку долго). Бојата се менува во трактор песни се видливи дури и во следните поле, и без да се предизвика електрична енергија од молња никогаш не би се случиле. Домови се трактор во областа на втор најдобар диригент струја. Е лидер на било какви метални цевки и други метални предмети наоѓа под земја. Исто така е можно јасно да се почитуваат правилата на метални конструкции доби значително повисока доза на електрична енергија од патеката по трактор, и покажа знаци на смрт значително побрз, додека на патеката за некое време и затоа ги преживеа толку карактеристичен жолта боја. Пожолтување на исто ниво ќе го земам уште неколку дена. Природни инвеститорот мора да работи малку подолго, интензитетот на изложеност е значително послаба. Веројатно неколку редови.

Последниот случај на можните несакани ефекти на гром е слика 10 - локација Alton Барнс, Вилтшир, Weyhill, Хемпшир, 18 Април 1998 година. Можно е дека некои дрвја беа придружуваат паралелно рака на молња испуштање, за време на формирањето на обрасци или речиси убиени, па тоа беше подоцна одлучи да ги отстрани. Ситуација претходната состојба е прикажан на воздушни фотографии добиени преку Бинг Мапи (датира непознат, долу лево), ситуацијата по нивното отстранување е добиена од Google Earth , нели. За имиџот на Google Earth песни беа увезени по трактор Бинг Мапи, и обратно, во сенка магента светло. GPS локација шема беше 51.215244, -1,556524. Зум исечете кругови Евидентно е дека дрвјата (од кората бреза) лисја се зголемија на сите, е најверојатно да се целосно уништени. Фотографии Crop Circles (силување) добиени од www.temporarytemples.co.uk (С Александар слика). На истото место може да се најде дури и во слики Lucy Pringle. По средината на април, за време на цветањето напротив, се сигурно обложени бреза зелени листови. Според времето кога бреза дрво почнува да се сврти зелени, на јазикот Чешка е дури и именуван по еден месец. Која би била таа? Би можеле март?

Во (двојно) дела денес се поднесени, а само индиректни докази. Во секој случај, нема докази дека било кој веродостоен и потврди безусловно понуди теорија за создавање облици на жито оштетени од гром испуштањата, како запис на електромагнетно поле линии, и нивното мешање. Но, тие имаат апсолутно сите, без исклучок, една прилично важна карактеристика заедничко. Теоријата е опишано во секој случај не се во конфликт. Хипотезата е применлив на сите од нив, во секој случај не е можно да се каже дека сличен метод на целосно и комплетно излачува прикажани. Еден од основните принципи треба да биде во секој научна теорија и хипотезата дозволено. Ова е refutable (Македонски falsifiability refutability). Кога некој веројатно може да се докаже (на пример снимањето филм снимки и фотографија, додека континуирано следење и евалуација на електромагнетно поле на самото место потврди) дека никогаш не некои од местото каде што подоцна бил откриен на вистински исечете кругови, се случи молња испуштање во областа . Напротив, дека се движат зелени суштества со пипалата, вонземјани или летечки чинии, теоријата презентирани овде може да се смета за сигурно дискредитирана.

Доказ дека именуваните теоријата на гром на местото на Поправете круг потврди многу посилни, многу повеќе ќе бидат презентирани сè повеќе во некои делови од следниве. Еден од најголемите докази навистина огромен куп дека 100% потврдува дека на локацијата на културите круг нужно мора да биде погоден од гром во земјата, трпеливо и внимателно, во текот на децении, страдаат несреќни љубовници на мистерии ("záhadologové") се , без ни најмалку сомневање. Секоја мери отстапувањето компас, бидејќи како доказ е. Планетата, која е наречена глобус, и е дом на, меѓу многу други организми, исто така, хуманизирано мајмун тип на човештвото, тоа е уште еден начин да се постигне интензивна локални варијации како геомагнетна областа бранови од молња празнење едноставно не постои. Дури и подобро и повеќе интересни резултати ќе добиете ако тие имале најмалку деклинација компас, или дури и магнетометар. Можеби само како малку стручни совети во иднина.

Текст денес "делумно разгранува" од повеќе физички објаснување на принципите на Crop Circles, бидејќи доказите беше тука беа помалку или повеќе комплементарни, тоа е повеќе од љубопитност. Сепак, тој се уште носат фрагменти на докази. Некои други делови кои главно ќе се фокусира на феномени кои немаат начин на објаснување на можностите на периодични структури и оштетени зрна речиси ништо заедничко, тие ќе бидат многу идентификуван како интермецо, како дел од нивното име. Разгранување е навистина, каде што по случаен избор ќе биде еден посветен на прашањето круг на одлуки, разни други сомнителни теории, вклучувајќи вонземјани (ETS Се разбира, сосема посебна волумен), интелигенција, жито, вакуум, ѕвезди, планети, предмети, растенија, габи, животни, и слични објаснувања на Crop Circles, исечете кругови, кои во минатото беше формулирана. Секој сака барем малку сериозно прашањето за култура штета и сместување мора да се оцени слични псевдонаучна теорија, само затоа што тие постојат. Исто така, постојат теории "помалку" псевдонаучна и штетни, како Гаја. На тој можеби можеби дури и жалам тоа не функционира, барем не онака како што треба. Наградени затоа секоја следбеници барем тоа е прилично симпатична.

За среќа за делови чисто научен материјал е подготвен повеќе од доволно.

Тоа ќе биде за денес (двојно) дел од конечниот сумирање изјава.

 

Јан Ledecký

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

     Назад кон листата на објавени текстови  

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

pz