Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-објавен текст-3 . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Трети Објавениот текст
текст објавен од почетната страница www.cropcirclesonline.cz
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Насловна

13 Јануари 2012 www.sarden.cz

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 
продолжение на претходните размислувања

Сметка:

Crop Circles

 3

 

 

Фаза на поднесување , штета, слабеење - Хронологија

      Едноставно ќе ви ги објасни принципите на наједноставен облик, заеднички круг - еден неразгранети молња исцедок, и хронологијата на таков коло во рок од неколку недели до месеци по молња празнења. Но принципите опишани може да се примени повеќе комплексни форми. начин, секоја заедничка култура круг и всушност е многу неверојатно сличен изглед тековната тече низ проводник метал поднесоци. Пченка стебленца се заменува со магнетни поднесоци. Во времето на празнење однесуваат како компас игла. Фото 1 (собранието Л). Стави покажува колку далеку достигнувајќи ефектите на електрични празнења, и понатаму. Со оваа изјава ќе значи сите постоечки самоназначени Crop Circles истражувачи непослушност, протести против него ќе биде против него, дури и се заканува да бунтовник и upraised тупаници, но тоа е за тоа навистина сите што оди со него или против него, како и тие може секој од нас направи.

 

     Најважно, сепак, повторно да се напомене дека сите принципи опишани во овој документ се однесуваат ПОСЕБНО доста често, нередовно поднесени , лежејќи на земјата жито. Дали навистина извонредна случајност се јавува редовна шема, како што круг, тоа ќе зависи главно за тоа како да поставите Фаза 1 - Изложеност. Кога ќе е доволно симетрично, а следната фаза е премногу "тргне наопаку", редовен предмет можат да произлезат.

 

Фаза 1 Изложеност.

      Молња канал има дијаметар од 5 мм, никогаш не повеќе од 10 mm (или во случај на силни шокови, на врвот сегашниот до еден милион ампери, видете литература). Молња празнење однесува како жица растегната помеѓу небото и земјата, преку кои сегашните текови неколку стотици илјади ампери, а во некои случаи води веднаш под земја. Не секогаш - всушност, веројатно скоро никогаш. Но, тоа не е невозможно дека појавата на некои релативно прецизни кругови наместо неправилна исхрана , виткање на стебленца на земјата е предизвикано, меѓу другото до сега дека значителен дел од енергијата е исцедена флеш многу брзо под земја, па таму е многу помалку "паразитски изложеност" (штета) други разни неправилни жито проширување на значителен дел од енергијата на површината на почвата и песни за тракторот. На самото место може да биде присутна "природни громобран" (подземни), која ќе донесе тековната празнење релативно брзо на неколку метри под земја, така што несакани ефекти далеку прилично точни круг на површината се појави само минимално. Громобран може да биде на геолошките потекло (извори, паузи), археолошки (железното доба, бронзеното време), и модерни (од војната машина пропадна, комуналии). Теренот е основа, и зрна за таа дејствува како снимање на материјал слој (растерска). Предавање на тековната преку "жица" е да irradiate енергија за околината. Оваа енергија е делумно предизвикана во растенијата (еквивалент registrable енергија и електромагнетна изложености, предизвикувајќи материјална штета и индукција се ограничени постигне многу точни круг), која може да се донесе во почвата и корен систем (напон чекор - многу точни круг), јонизиран воздух или Корона празнење (многу прецизна круг). Корона празнење и чекор напон хит и оштетени фабрики низ целиот опсег на работа околу рамномерно индукција на растојание од канал исцедок. Исто така е можно дека различни ефекти наведени може да имаат различни поларизации и нивното додавање и одземање да се создаде различни концентрични кругови. Сите штети останатите се под идеални услови прилично точни круг. Условите кои се барем делумно личат на идеален, можно е да се обиде и ретко може да се постигне на пример во лабораторија. Во природата, се разбира, многу otížněji, но: Слични експерименти (рамо молња испуштање во областа) ќе ги преземе природата многу повеќе од една милијарда годишно, а повремено дури излегува, проценуваат на приближно еден случај во милион. Таа е наменета за да се создаде барем еден прилично редовно круг, сите други "природни експерименти" над "неуспех" - јавува "само" нередовно срамнети со земја , лежејќи на земјата жито.

 

     Природата на тој начин, всушност, се заменува со "недостатоци во користената лабораториска опрема" направи број на лабораториски експерименти. Кога Ленин Komsomol Автомобилство растенијата произведени Moskvich милиони евра, или Волга Автомобилски трки милиони Zhiguli, тука исто така има и некои од нив дури работел. Како тогаш понудени другарот Брежњев, кој со него, но не само вози бидејќи бил на неговиот вкус премалку оклопни.

 

     Некои цевчиња може да биде сила многу интензивни воздушни струи и eddies кои следат милисекунди после шок и не траат подолго од еден дел од секунда, меѓусебно испреплетени и речиси "врзани" врзани и завиткани, но тоа е не повеќе од еден милион на електрична енергија влијае на бројот на стебленца. Тие се суптилно маскирани во култури и само откриени по поднесувањето , виткање стебленца на земјата. Тие веројатно се на вашиот десктоп во еден квадратен метар, во близина на каналот празнење (за секој празнење). Веб-страницата, исто така, може да се случи ротирачки електромагнетно поле, а повеќе од три-фаза, и предизвикување на растенија и механички. Растенија дејствуваат како диригент, преку која во моментов тече низ индуцирана или енергија проводник (на пример, јонизиран воздух, почва, соседните Roslin). отпорот е од редот на еден до неколку Mohm / см, во зависност од фазата на раст. Овој сајт е исто така многу тензија во текот на неколку стотици илјади волти на метар и тече низ растенија мерливи струи. Огромното мнозинство на растенија, од кои некои може да биде многу значајно за кратко време механички оттргнат од неговата рамнотежа позиција, и на тој начин делумно оштетени и механички, да се вратат благодарение на својата еластичност назад кон речиси разликува од онаа во која тие се наоѓаат пред празнење. Имаше уште само експозиција - во прилично редовно решетка составени од растенија била изречена форма на електромагнетни рекорд. Огромното мнозинство на растенијата не може да биде визуелно забележливи речиси ништо и регион полиња немаат ништо. Типично, барем неколку дена до неколку недели, но, исто така, речиси ништо не се случува (визуелно). Во реалноста, целото место е опишан за Фаза 2 .

 

     Короната празнење веќе беше споменато во еден од претходните делови и сликата. Околу празнење канал како континуиран слој - пакување во вертикална проекција на многу прецизна круг, и интензитетот на контакт со растенија во него, благодарение на своето време треба да биде приближно еднолична, напротив на индуцирани напони. Неговата ширина зависи речиси само на тековната Врати мозочен удар и се разбира многу различни На пример празнење помеѓу 3.000 и 600.000 ампери. Фактот дека по молња испуштањата нормално на земјата можат да бидат засегнати од пченка растенија сосема точно во круг, затоа корона празнење може да придонесе значително. Некои испуштањата, не може да падне вертикално, што би можело да се објасни со различни елипсовидна форма, како и полумесечина и половина кругови.

 

     А многу суштински префинетост "Изложеност круг" може да има најмалку две други начини (види понатаму). При извршувањето може да се случи многу сложен мешање ефекти (механички и електромагнетни), но кои ќе бидат опишани само во продолжение на други. Под одредени околности, на собранието на неколку, па дури и на само две испуштања кои спаѓаат во рок од неколку метри еден од друг на оддалеченост од неколку десетици милисекунди, може да дејствува како генератор на огромни ротирачки електромагнетно поле (моментален). Тоа е областа генерирани од тековната пулсира на неколку стотици илјади засилувачи, да тече падина и над 200.000 ампери на микро секунда. За тоа, но во некои навистина уште продолжението.

 

     Кога Фаза 1 - Изложеност молња празнење прескокнаа принципи кои може да доведе до прилично точни круг, тоа е типичен коренот сосема нормално неправилна исхрана , се наведнувам пченка стебленца на земјата, без кој што инаку би се во секое поле, не срамнети со земја , додека лежев на земјата (стебленца свиткана на земјата) речиси ништо. Некои послаба ", отежнато дишење" празнење, но повеќето соседни растенија може да преживее речиси неповреден до жетвата. Фактот дека редовно сместување , виткање на стебленца на земјата по молња испуштањата има речиси никогаш не е за сите модели сличен пример фотографија 2, фотографии на свој текст на авторот. Локацијата е присутна ВН 22kV, кој дигна громобранска заштита функција. По молња испуштањата е значаен дел од енергија се дистрибуира во текот на еден широк простор обично влажна почва површина, повеќето по можност по тракторот песни. Почетна поднесување , виткање на стебленца на земјата на сите, дури и неправилни форми е речиси идентична хронолошки постапка која е овде опишано, често во една ноќ или во дождот. Фотографијата беше донесена два до три недели по невремето, дури претходниот ден беше по некое сместување , виткање на стебленца на земјата околу големите широк појас на мајчин или споменици. Проверува секојдневно и фотографија.

 

     Изложеност влијае првенствено meristémových ткива, односно во случај на пченка речиси исклучиво од април до мај, можеби до средината на јуни. Исто така, некои од март, а веќе претходно бури може да се случи, особено во зима житарици. Креирање исечете кругови е неверојатно често документирани "по бура". Бура (само влага, но, исто така, било блиц, ветер), но во овој случај само постапил главно како Фаза 4, по што имаше видлива слика, која е забележана кај растенијата во текот на неколку недели. Август молња, дури и ако создадени sebesložitější интерференција и резонанца, тоа не е за одгледување рекорд, снимање материјал не работи повеќе. Тие може да ви покаже само механички ефекти на шок, и да предизвика сместување , виткање на стебленца на земјата растенија кои веќе беа ослабени од гром струја за неколку недели пред тоа, понекогаш во "снимање период" од март до мај.

 

Фаза 2 Слабеење на растенија (произлегува).

      Повеќето растенија доби додека вишокот жито (оштетување), но не смртоносна доза на електрична енергија. Тие формираа него штетни хемикалии, и тие почнуваат со тоа на некој начин да се компензира. Тековната тече низ површината на почвата и под него, одреден промени во почвата хемија (pH, хранлив состав), и ситуацијата на растенија толку многу неверојатно потсетува состојба која се јавува по пресадување. Тоа се нарекува шок за пресадување, фабриката по доживува многу слични проблеми, и, генерално, има тенденција да резултира во проценка на околу две недели, но веќе стагнантна раст и одложување на созревањето. Дел од фабриката умира откако беше погодена од гром во житни култури се проценува дека само неколку проценти (но 20-30%), а не земјоделците неискусни очите не имаат најмала шанса на нешто да се препознае. Со чистење и слабеење на оригиналната вегетација култури може во време да доведе до значително зголемување во плевел раст, што може да се забележи по жетвата, како јасно зелена површина Фото 3 - Анкона , Италија, моделот забележани на 10-ти Јуни 2007 година. Еве состојба по жетвата, добиени од Google Earth , снимен во 2007 година, координира N43.574443 E13.432214 ° °. Слични земјата снимки Crop Circles по жетвата, постојат стотици.

 

     Поголеми растенија (неколку примероци по квадратен метар), како што се компири, шеќерна репка, кромид, памук сите може да пропадне, бидејќи тие не преживее акција интегрална целина област населена со нив. Повеќето стандардни во рингот, но дека земјоделците веќе знаете и не над суспензивно дејство, како што веќе беше спомнато некаде. Еден од иднината на оваа серија ќе биде целосно посветен единствено и само бараат сериозни земјоделски и ботанички научници и истражувачи за ефектите на испуштањата besKo да монокултура култури, како што беа споменати во стручни списанија и литература. Тоа ќе биде можно да се осигура дека експерти назначени многу добро знаете што се случува во овој случај.

 

     Откривање на мртвите растенија следи секогаш барем неколку дена, но дури и недели по молња празнења. Сите растенија, па дури и оние кои беа убиени веднаш празнење првично се разликува од неповредени. Дури подоцна почнуваат да венеат (неколку дена, како и 1-2 недели по излегувањето), и на крајот умре. Некои над-летално погодени растенија може да преживее за некое време (за да се покаже знаци на живот, односно метаболизмот). Тоа зависи кои го посетуваат такво место порано. Искусен земјоделец забележува дека гром удри тука, не е и никогаш нема да заштити од тоа и проблемот е дополнително води. Ситуацијата може да се спомене тоа во некоја научна публикација. Ако ја посетите било кое место ufologist, záhadolog, или било која друга самопрогласената "експерт" за истражување на исечете кругови, ситуацијата, исто така, ја доловува (и многу повеќе). Тој забележува дека веројатно слета вонземјани. Или нешто напишано на теренот микробранова печка, ласер, или сакаат некои сосема непознати и невидливи вид на енергија. Таа, исто така може да се забележи дека се прави нешто сосема друго, или сите заедно. Тој ќе напишам статија за тоа како е можно да се толку многу záhadologických списанија, она што во светот беа таму, и да ја стартувате со неа по záhadologických конференции низ целиот свет за многу години.

 

Фаза 3 Појавата на синдикатите ослабени растенија, секој од себеси наклонета (површинскиот напон на водата, ван дер Валсов сили)

    Лисјата на растенијата ослабне (венеат) дека речиси тока под сопствената тежина. Навалите на страна, повеќе или помалку случајно, некои реквизит едни со други за себе. Создава случаен тома, десетици до стотици цевчиња (неколку квадратни decimetres), кој, иако сам не ги задоволи сопствената тежина, но со поддршка на "другари стоеше близу до нив" е поместување паузите. Во близок контакт со претставата ван дер Валсов сили (површинскиот напон на водата), привремено алијанса за некое време значително solidifies. Ситуацијата би можела да се нарече "надвор домино ефект", "куќа од карти" или "teepee". Повторено влага апсорпција и сушење, растенијата може да се држи речиси допирајќи места, и немаат polehnout (стебленца наведнуваат на земјата) до жетвата, или Polehna , свиткано стебленца на земјата и делумно создаде специјална единица, сличен на Слика 4, (Photo4.jpg) модел на 2006/07/09, Хил Charlbury, Оксфордшир, фото Френк Laumen, www.visiblesigns.de, собранието Л произлегува нешто како "заглавени домино" (атипичен во куќа од карти).

 

Фаза 4 Пеперутка (Butterfly Effect)

       Може да врши функција на пеперутка утринска роса, дожд, ветер, гром, молња. Само од љубопитност, јас само по име утринска роса здебелува како надземно делови на пченица и до илјада тони на квадратен километар (10 тони по хектар), еквивалент на 1 mm врнежи, но тоа е навистина "Пеперутка" . Дожд може да се одржи на класјето вкупниот износ на влага уште околу 5 пати повисока. Многу често, сместување , виткање на стебленца на земјата (почетна) се јавува во рок од неколку часа, претежно влажни, иако секако дека постојат исклучоци. Во повеќето случаи, тоа оди на помалку погодените области постепено се оддалечува од местото на дејствување до жетвата. Првиот Polehňa , свиткано стебленца на земјата само најпогодените области - неколку проценти пред жетвата се срамнети со земја , лежи на теренот десет проценти. Понекогаш дури и 90

 

Фаза 5 Домино ефект

  Релативно едноставен и разбирлив процес кој се уште стои стебленца снопови сукцесивно смета надредениот. Во овој период, не е веројатно дека еден зрак паѓа четки најмалку уште еден друг. Земјата паѓа многу килограми материјал за метар квадратен на просечната висина на две нозе, може да се создаде значителен проток на воздух при стоење растенија може значително да влијае енергично. Сведок таков феномен, можеби една од fractals Стоунхенџ - сведоци опише постепено инсталација на жито на земјата во прашање на минути, меѓу кои, со ветер налетите движи и прашина. Тоа создаде впечаток дека ако жито се движи некои изнесе виорот, предизвикани од чудна енергија, што пак предизвикува сите сместување , штета, слабеење. Сведоците јагода стравопочит ти забележани се случува сфати дека гледајќи како земјата се смета за релативно брзо неколку тони материјал. Тоа само по себе вознемирувачки дека некои воздух и прашина ќе произведува мерливи сила, кои само може да придонесе за завршување на работата започната. Преку ефектот домино може да се толкува како ONU инаку многу тешко објасни со фактот што во некои Crop Circles може да се најде многу редовно договорено во текот на едни со други пакети на стебленца. Ова важи и за целосно неправилни поднесени , лежејќи на земјата жито, можеме да забележиме нешто слично многу почесто. Тоа е само тажно потврда доста докажана (и прилично тажно) фактот дека огромното мнозинство záhadologů кој некогаш се занимаваа со исечете кругови, заеднички, нередовно срамнети со земја , лежејќи на земјата пченка во животот или сопнат. Фото 5 - фотографии на свој текст на авторот.

 

Краток преглед на процеси кои се вклучени во хронологијата на развојот сместување , штета, слабеење жито

Прво Изложеност

Вториот Ослабената стебла

Трети ван дер Валсов (вода површинскиот напон, адхезија и кохезија)

4 Пеперутка ефект

5 Домино ефект

 

Тајмингот процеси Хронологија

1 - дел од секунда на неколку секунди.

2 - неколку денови или недели, повеќе од два месеци.

3 - неколку часови или денови.

4 - неколку секунди за да минути (или повеќе).

5 - минути до часови (или повеќе).

 

Одење 2 и 3, но може да биде речиси unseparated, без остри граници. Одење на 4 и 5 може повторно да биде секако многу подолго, а некои конкретни примери, еден од нив многу типична за 2011 година, може да се спомене фактот многу јасно документирани. Види некои од другите продолженија.

 

Физички и хемиски (биолошки) процеси кои се вклучени во различни фази на развој сместување , штета, слабеење растенија

1 - Електрична (индукција, спроведување струја, електромагнетни бранови + мешање и резонанца), аеродинамиката, механика (притисок и шок, вибрации површината на земјата, мешање и механички вибрации резонанца површината на земјата, во воздух и на површината на жито Lanu - ветер бранови и кругови ), електрохемија (електрична струја поминува низ последиците од почвата решенија и растителни ткива, хемија, thermochemistry, пиролиза, редокс реакции, елиминирање на краткорочни и привремени радикали гасови електрохемиски оксидација со голем број формирани во растенијата и почвата

 

2 - хемија, биохемија, биолошки и физиолошки процеси во растенијата, растителните однесување во услови многу слични последици přesazovacího шок елиминација на последиците од штетните хемикалии од 1 фаза, фитопатологијата (последици од штетни хемикалии = намален отпор ослабени растенијата од сите растителни и животински штетници)

 

3 - механика, фитопатологијата (продолжение), стохастички процеси, физички феномени (VDW сили, површинскиот напон на водата, адхезија и кохезија)

 

4 - Механика (процес иницијализација фаза 5), физички феномени, особено во процесот за надминување на ван дер Валсов сили, адхезија и кохезија

 

5 - механика, процесот на привремен трансформација на потенцијална енергија на кинетичка енергија, аеродинамиката (привремено протокот на воздух предизвикана од паѓа тома стебленца неговиот привремен нагласува имал на снопови на стебленца уште стои)

 

Имајте на ум конечно: Домино ефект може да предизвика значително префинетост не првично премногу рамномерно "naexponovaného" на работ на круг. Таа стои на работ снопови потрајни, помалку силно погодени и ослабени стебленца од средината. Нивната поклони до земјата можете да само комбинација на тежината на многу стебленца, благодарение склони домино ефект. Инаку тоа е најверојатно да стане нормално да издржи до жетвата. Спротивно на тоа, други, послаба, достигнувајќи дури и подалеку од центарот од друга страна, државата ќе остане како тие се група од паѓање тома стебленца се избегне тоа, или не се дојде до нив. Придружните дијаграм покажува црвеното поле hypothetického модели значително засегнати, зелени непроменета. Фото 6 - покажува спирала курс од домино ефект во регионот до точка каде што не застане. 

 

Таа на тој начин ќе биде дел од monothematic денес Хронологија сè.

 

Јан Ledecký

 

 

     Назад кон листата на објавени текстови  

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

pz