Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Anglisht origjinale - kulture-qarqet-publikuar-text-3 . Ju lutemi justifikim ndonjë gabim shkaktohen nga machine translation.
lightning
Teksti 3 botuar
Teksti botuar jashtë kësaj web shtëpi www.cropcirclesonline.cz
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Faqe Hyrëse

Jan 13, 2012 www.sarden.cz

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

Konsiderata e vazhdueshme e precedentit
 

Qarqet Pri

 - 3

 

 

Fazat e banim procesit - Kronologjia

      Në këtë artikull do të jetë thjesht shpjegoi disa parime themelore të krijimit të thjeshtë forma - Circle të përbashkët - nga shkarkimit të thjeshtë rrufe unbranched dhe kronologjia e shfaqjes së thatësirës dhe rrethit në rrjedhën e disa javë në muaj, pas shkarkimit të dritës. Parimet Përshkruar edhe mund të aplikohet në forma shumë më të ndërlikuara. Nga rruga, Çdo individ në rrethin e kulture të vërtetë përkujton Foto 1 (montazh JL) skemën e kalimit të rrymës elektrike përmes një dirigjent të drejtë (tela), visualized nga mbushjet hekuri, që janë zëvendësuar vetëm nga gjeth kulture. Thjesht ekspozitave, sa larg arritur efektet e shkarkimeve elektrike, dhe distanca e madhe dhe nuk është më. Me këtë deklaratë mund të mos pajtohen Explorers ekzistues, ata mund të protestuar kundër tij, ata mund edhe të rebelohen kundër tij dhe kërcënojnë me grushta clenched mbajtur të lartë, por që është me të vërtetë ajo që ata ndoshta të gjithë, edhe çdo njëri prej nesh mund ta bëjë këtë me apo kundër saj. Quajtur kështu Jerry-së Cimrman postulat.

Më e rëndësishmja e të gjithë është që të theksohet, që të gjitha parimet e përshkruara këtu Relate pari dhe më kryesorja është mjaft zakonisht, irregullarly paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture. Nëse është me të vërtetë të jashtëzakonshme shans arised një model të rregullt, për shembull një rreth, urën dhe varet vetëm në atë, se si kjo do të ndodhë The Faza 1 - ekspozitës. Nëse kjo ndodh mjaft simetrike, një formë të rregullt mund të Aris.

 

Faza 1 - Ekspozita.

      Kanali rrufe ka një diametër prej 5 mm, 10 mm më kurrë (edhe në rastin e shkarkimeve më të fuqishme, ku shfaqen rrymat pik dhe vetëm pak më pak një milion Amper, shih literaturën profesionale). Rrufe sillet si një tel, shtrihet mes qiellit dhe tokës, rrjedhat aktuale nëpër të cilat Disa qindra mijë Amper, dhe në disa raste është kryer edhe Menjëherë nën tokë. Jo gjithmonë, por kjo nuk është e përjashtuar, që shfaqja e disa qarqeve relativisht të sakta në vend të çrregullt rrafshuar forma (dëmtuar, dobësuar) shkaktohen me ndër të tjera, vetëm nga një pjesë e konsiderueshme që i energjisë shkarkimit është mjaft shpejt shmangen edhe më poshtë terren, kështu që nuk që nuk figurojnë thatësira dhe i madh "ekspozita paraite" e një kulture do Kryerja parregullt Disa të energjisë elektrike në sipërfaqen e tokës dhe kryesisht nga gjurmët traktor. Në pikën mund të duket "dhe shufra rrufe natyrore" (në nëntokë), që devijon shkarkimin e tanishme shpejt mjaft të paktën disa metra nën tokë, me efektet e saj dytësore ose paralel (energji elektrike, induksion) jashtë të arrijnë dhe rrethi mjaft të sakta edhe dhe vetëm efekte minimale mbi tokë. Gjini mund të jetë me origjinë gjeologjike (kroje, gabimet), arkeologjike (hekur, mosha bronzi), madje edhe moderne (aeroplan lufta shembur, shërbimet inxhinierike). Sipërfaqja e tokës shërben si një bazë, dhe gjeth kulture në këmbë që vepron si një shtresë e materialit regjistrim (raster). Duke kaluar nëpër aktuale "tela" është rrezatuar energji në mjedis, dhe një pjesë e energjisë është i detyruar në bimë (forcat ekuivalente registrable elecromagnetic dhe mekanike, duke shkaktuar dëme të bimëve, dhe varg induksion është i kufizuar nga rrethi shumë i saktë), mund të ata të kryhet nëpërmjet tokës dhe rrënjë sistemit (shkelën tension - rrethi shumë të sakta), ose jonizues brerore ajror shkarkimin (edhe rrethi i saktë). Shkarkimit Corona dhe tensionit sipërfaqësor gradient hit dhe bimët dëme në masën e tërë të ekspozimit të tyre Përafërsisht mënyrë të barabartë, induksion Sipas distancë nga kanali shkarkimit. Ajo është gjithashtu e mundur që efektet e listuara individuale mund të tregojnë polarizimit të ndryshme, dhe përveç tyre dhe duke zbritur Krijon një shumëllojshmëri të qarqeve koncentrik. Të gjitha dëmet e quajtur dalin në kushte ideale dhe me qarqet më shumë ose më pak i saktë. Kushtet, të paktën pjesërisht të ngjashme si një ideal, është e mundur që të përpiqen dhe të vetëm Arritja Rrallë, për shembull në laborator. Në natyrë, natyrisht, shumë më e vështirë, por: eksperimente të ngjashme (grevë rrufe shkarkimit në fushën e kulture apo bar kullotave), Natyra kryer më shumë se një miliardë herë në vit, dhe madje nganjëherë kjo del mirë, vlerësohet në Përafërsisht një rast në një milion. Ajo ka për qëllim për të krijuar relativisht të rrethit të paktën një të rregullt. Të gjitha të tjera "eksperimente natyrale" dhe mbaron me "dështim" - del "vetëm" si një çrregullt depozituar `do të jetë kulture (të dëmtuara, të dobësuar).

     Natyra KËSHTU fakt zëvendëson "mangësitë në pajisje laboratorike të përdorura", me numrin e eksperimenteve laboratorike të kryera. Kur atje në AZLK janë bërë një milion e Moskviches, ose në Vaz një milion e Zhiguli, këtu janë disa pjesë edhe sporadike u bë rregull i tillë një ekzemplar të rrallë, atëherë ata ofruan për Shoku Brezhnjevin, por ai nuk e përdorin atë gjithsesi, sepse ajo ishte në shijen e tij të blinduar shumë pak.

     Disa blades mund të jetë me fuqi të airflows shumë intensive dhe trazirave që ndjekin milliseconds pas shkarkimit dhe të mos zgjasë më shumë se një ndarje të dytë, reciprokisht tangled dhe pothuajse "të lidhur së bashku", me njëri-tjetrin, ndërthurur dhe përfundoi, por ajo nuk është më e se një e milionta e numrit të energjisë elektrike të prekur gjeth. Ata janë delikate maskuar në qëndrimin dhe gjeti vetëm pas banim (të dëmshme, duke dobësuar) u shfaq. Ndodhet ndoshta në një sipërfaqe prej një metër katror pranë kanalit të shkarkimit (për çdo shkarkimin loop). Në vend edhe Mund të jetë e pranishme në terren rradhës elektromagnetike, madje edhe më shumë se tre faza-, dhe të veprojë mbi bimët dhe gjeth edhe mekanikisht. Bimët veprojnë si përçues nëpërmjet cili aktualisht është rrjedhin apo detyruar nga dirigjent (p.sh., ionized ajri, toka, bimët fqinje) kreu aktual. Rezistenca është e rendit të 1 deri në disa Mohm / cm, në varësi të fazën e rritjes. Në vend ka edhe dalin dhe tensionit e lartë gjatë disa qindra mijë volt për metër dhe të matshme rrymave rrjedhin përmes bimëve. Shumica e bimëve, disa prej të cilave mund të jetë për një kohë shumë të shkurtër ndjeshëm mekanikisht shtrembëruar nga pozita e tyre ekuilibrit, dhe kështu pjesërisht mekanikisht dëmtuar, të kthehen në sajë të fleksibilitetit të tyre për pozicionin pothuajse indistinguishably nga ajo në të cilën ishin vendosur para shkarkojë. Nuk ishte ende ndodh vetëm një Ekspozita - Relativisht të raster rregullt përbërë nga bimëve ruajtur ishte një formë e rekord elektromagnetike. Në shumicën dërrmuese të bimëve mund të jetë i dukshëm me sy pothuajse asgjë, nga rajoni fushë tashmë asgjë. Zakonisht së paku disa ditë, por javë edhe, pothuajse asgjë nuk ndodh (vizualisht). Në fakt, të gjithë Përshkruar Kjo kohë është tashmë në progres fazën 2 .

     Shkarkimet Corona ishin përmendur tashmë në një nga pjesët e mëparshme, foto edhe shtuar. Kanal shkarkimi është e rrethuar nga një shtresë se si të vazhdueshme - mill, në projeksionin pingul dhe rrethi shumë të saktë, dhe intensiteti i të ndikojnë bimëve brenda shkak të efektit të saj do të jetë afërsisht uniforme, për dallim nga shembulli i tensionit të indukuar. Gjerësia e saj varet pothuajse vetëm nëReturn Strokeaktuale (pik) dhe është sigurisht shumë të ndryshme për shembull Midis shkarkimin e 3000 dhe 600 mijë Amper. Në faktin se pas shkarkimit rrufeja dalë vertikalisht në tokë mund të jenë bimët e prekura misri mjaft të saktë në një rreth, pra shkarkimi corona mund të jetë shumë Kontribuoni konsiderueshme. Shumë shpesh mund të mos të bjerë saktësisht shkarkimet pingul, dhe kështu mund të shpjegohet një shumëllojshmëri të formave eliptike, si dhe gjysmë hënat dhe semicircles.

     Kjo sqimë shumë e konsiderueshme e "Ekspozimi Rrethi" mund të bëhet edhe më shumë në të paktën dy mënyra për tjetër (shih më vonë). Gjatë shkarkimit të mund të marrë vendi efekte edhe shumë komplekse ndërhyrja (mekanike dhe elektromagnetike), por këto simbole do të përshkruhet më vonë në një nga vazhdimit të ardhshëm. Nën rrethana të caktuara, një grup i disa, ndonjëherë vetëm vetëm dy shkarkimet që bien Brenda disa metra ose pak më shumë nga njëri-tjetri në një distancë kohore prej disa dhjetëra milisekonda, mund të veprojë si një gjenerator i një fushë gjigante elektromagnetike rrotulluese. Kjo është një fushë e gjeneruar nga pulses aktuale e njëqind mijë Amper Disa, të cilat kanë një rritje shpat mbi 200 mijë Amper për mikro sekondë. Por për këtë do të jetë më e Përshkruar në disa vazhdimin me të vërtetë shumë të ardhshëm.

     Kur nga Faza 1 - Ekspozita Shkarkimi nga Lightning janë anashkalua të gjitha parimet, që mund të rezultojë në rrethin mjaft të sakta, mbeti shkaku kryesor i përbashkët tipik, krejtësisht të çrregullt paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) forma, duke u paraqitur në fusha kulture. Se pa arsye (rrufe) përndryshe do të jetë ai ndonjë kulture fushë rrafshuar (dëmtuar, dobësuar) pothuajse asgjë. Por disa dobët, "teshtijne" shkarkon, mund të shumë e bimëve përreth mbijetojnë intacted pothuajse deri korrje. Fakti që nuk ka pothuajse kurrë nuk dalin disa modele të rregullta pas shkarkimit rrufe, por kryesisht modelet ngjashme p.sh. me foto 2 , foto autorët vetë, 2008, Çeke. Nuk janë të pranishëm linja 22kV të tensionit të lartë në këtë vend, që ka kryer funksionin e një shkop rrufe. Pas shkarkimit rrufeja është shumë shpesh shpërndarë dhe një pjesë e konsiderueshme e energjisë mbi një zonë të gjerë kryesisht do të patharë sipërfaqe të tokës, më e preferueshme nëpër gjurmët traktor. Fillestar banim (të dëmshme, dobësimin) Dalë së gjithash, më së shumti forma të parregullta, do të ndodhë pothuajse të plotë procedurën kronologjike identike siç përshkruhet këtu, urë Shpesh Gjatë një natë të vetme ose të motit me shi. Fotografia është marrë 2-3 javë pas stuhisë. Megjithatë, një ditë më parë nuk kishte asnjë paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kërcell dalë në atë fushë kulture. Monitorohet çdo ditë, fotografuar.

Ekspozita Merr efekt kryesisht në indet MERISTEM, gjegjësisht në rastin e grurë, thekër, elb, tërshërë, pothuajse ekskluzivisht nga prill-maj, ndoshta deri në qershor mes. Gjithashtu në mars, disa stuhitë tashmë e mëparshme mund të ndodhë, sidomos në rastin e të lashtave dimrit. Krijimi i qarqeve kulture është deri në tepër Shpesh demonstruar "pas Stuhia". Por stuhia thatë (vetëm lagështia, si dhe çdo rrufeja dhe kryesisht efektet e saj mekanike në atë rast) operuar kryesisht si një fazë 4, e ndjekur nga një imazh të visualizing se është regjistruar bimëve dhe numri i javëve para. Gusht rrufeja, edhe në qoftë se ata do të jenë në gjendje të krijojnë rezonancë mjaft të pabesueshme dhe modelet ndërhyrje, nuk janë më në gjendje për të regjistruar diçka në bimë, materiale regjistrimi nuk është më duke punuar. Nuk mund të ndodhë vetëm efektet mekanike të shkarkimeve Kjo vonë, dhe shkaku banim (të dëmshme, dobësim) të bimëve që tashmë u shfaq në se bimët ishin dobësuar nga koha shkarkimeve rrufe të gjatë përpara, ndonjëherë Gjatë periudhës së "regjistrim" - mars-maj ose pak më vonë .

 

Faza 2 - Dobësimi i bimëve (gjeth).

       Shumica e bimëve kulture mori pse mbi limit (të dëmshme), por jo vdekjeprurëse dozë e energjisë elektrike. Ata krijuan brenda disa kimikate të dëmshme ato, dhe ata që nisi me disa mënyra të kompensuar. Kryerja e rrymave nëpërmjet, mbi sipërfaqen e tokës dhe nën Kjo shkaktoi një ndryshim në kimi tokës (, pH përbërjen ushqyese), dhe gjendja e bimëve kështu është shumë e kujton me kushtet që ndodhin pas transplantimit. Ajo quhet shoku transplantim, pas bimore kompenson që problemet shumë të ngjashme, dhe në përgjithësi tenton të rezultojë në një vlerësim prej afro një jave dy-, stanjacion ndoshta më i rritjes dhe Ripening vonuar. Disa bimë pas shkarkimit vdesin rrufe, në qëndrimet e drithërave vlerësuar Këto janë vetëm disa për qind (si diku 20-30%), dhe sytë e papërvojë-Fermerëve jo nuk kanë mundësi më të vogël për të njohur diçka të tillë. Poshtë për shkak të rrallimit dhe dobësimin e të lashtat origjinale vegjetacionit përfundimisht mund të çojë në rritje e dukshme në rritjen e rroba zije, e cila mund të vërehet pas korrjes dhe zonat e gjelbra dukshëm. Photo 3 - Ankona , Itali, dhe model nga 2007 10 qershor Këtu situata pas korrjes, të marra nga Google Earth , dhe foto nga viti 2007, Koordinon N43.574443 E13.432214 ° °. Similar kulture terren qarqet foto pas korrje e mundshme të gjeni qindra.

     Bimët më voluminoze (Mostrat disa për metër katror), dhe patate të thata, panxhar sheqeri, qepë, pambuk nganjëherë mund të vdesin të gjithë, sepse integrale efektet negative në tërë zonën e banuar prej tyre nuk janë në gjendje të mbijetojnë. Kryesisht në një zonë standarde rrethit, por Fermerët e di atë nga kohët shumë të hershme dhe ata nuk janë të befasuar edhe minimalisht dhe për këtë, siç është përmendur tashmë në disa tekst precedent. Një nga vazhdimin e ardhshëm të kësaj serie do të fokusohet plotësisht vetëm dhe vetëm për të shkencëtarëve të rënda bujqësore dhe botanike dhe studiuesve pikë në pikëpamje të efekteve shkarkimeve rrufe mbi monocultures kulture, si ata janë përmendur në revista bujqësore serioze dhe literaturë profesionale. Nuk do të jetë e mundshme për të siguruar që ekspertët e caktuar e dinë shumë mirë se çfarë po ndodh në atje dhe rast thatë.

     Zbulimi i vdekur, ose të dëmtuara, bimët vdesin është gjithmonë volgende të paktën disa ditë, por javë pas shkarkimit edhe rrufe. Të gjitha bimët, madje edhe ato që menjëherë u vranë nga shkarkimit, janë indistinguishably nga fillimisht se padëmtuar. Dikur më vonë fillojnë des (disa ditë për 1-2 javë pas shkarkimit), dhe më në fund janë krejtësisht të vdekur. Disa bimë mbi-lethally prekur madje mund të mbijetojnë për një kohë (të tregojnë shenja të jetës, metabolizmi dmth). Atëherë ajo varet kryesisht në atë, që do të vizitojë atë vend si i pari. Një përvojë shënimet fermerëve, Kjo pikë është goditur nga rrufeja, nuk është dhe kurrë nuk do të jetë e mundur që të mbrojë kundër, dhe nuk vazhdojnë të ndjekin këtë problem më. Mund të marrë një foto atje dhe të shkruar dhe përmendet në lidhje me atë në disa revistë profesionale të bujqësisë apo publikim. Nëse ndonjë vend të thatë vizituar disa ufologist, mysteriologist, apo ndonjë tjetër të vetë-shpallur "ekspert" i qarqeve kulture dhe vrojtimin, edhe të marrë një punë e lehtë për atë situatë (shumë snaps). Shtetet që ndoshta alienet zbarkoi atje. Apo Ata shkroi diçka në fushë, duke mikrovalë, lazer, ose e preferuar nga disa krejtësisht të panjohur dhe kurrë nuk detectably lloj të energjisë (të mirë, për shkak se deklarata është e thatë dhe një herë plotësisht paprovueshëm përgjithmonë). Se shteti mund të ishin atje Tërësisht duke bërë diçka tjetër, ose më shumë gjëra Jane. Do të shkruaj këtë artikull për atë si UFO, shumë huajit, apo revista mysteriology Similar specializuara të jetë e mundur, atë që shumë njerëz në botë ekziston, dhe udhëton me atë dhe mbi çdo conferencies, mysteriology ufologjine dhe të ngjashme nëpër të gjithë botën për shumë vite.

 

Faza 3 - Shfaqja e Vëllimi dobësuar bimëve, të mbështetur në njëri-tjetrin.

(Sipërfaqja e ujit tensioni, Van der forcat Waals)

      Gjeth bimore janë venitje (dobësimi) se pothuajse shtrëngoj nën peshën e tyre. Lean në anën, më shumë ose më pak rastësisht, dhe disa një prop tjetrin. Krijo një bono të rastit, dhjetëra qindra gjeth (decimetres disa katrorë), edhe pse kjo nuk do të vetëm të përballen tashmë me peshë e tyre, por me mbështetjen e "shokëve që qëndronin pranë" tilting është pezulluar. Në kontakt të afërt do të hyjë në fuqi van der Waals forcat (tensioni sipërfaqësor i ujit), dhe një vëllim i përkohshëm është për një kohë të konsiderueshme perforcuar. Do situata të quhet "domino efekt të vonuar", "Shtëpia e kartave" ose "teepee". Përsëritur wetting dhe tharje bimë mund të ai preku pjesë Bëhuni të respektohen, dhe nuk mund të bëj në tokë tashmë deri në të korrat. Lind diçka si "ngjitur domino" (Shtëpia e kartave të ngjitur).

 

Faza 4 - efekti flutur.

       Si një flutur mund të veprojë vesën në mëngjes, shiu, era, stuhi, rrufe. Ashtu si një çështje e interesit, si vesa në mëngjes emëruar vetëm do të shkaktojë rritje në peshë për shembull mbi tokë pjesë të grurit dhe një mijë ton për kilometër katror (10 ton në hektar), ekuivalente prej 1 mm e reshjeve. Kjo është me të vërtetë e rëndë dhe "Butterfly" . Shiu mund të vënë në totalin e shumës së grurit raundit gjeth lagështi peshe 5 herë më i lartë. Shumë shpesh banim (të dëmshme, dobësimi) (fillestar) ndodh brenda disa orëve, kryesisht në kushte të lagësht, edhe në qoftë se ka disa përjashtime. Por në shumicën e rasteve, dobësuar dhe banim (të dëmshme, dobësimi) vazhdon në zonat më pak të prekura gradualisht gjithnjë e më shumë larg nga pika e grevës deri në të korrat. Si përkulem para në tokë vetëm gjeth në zonat më të prekura - një për qind pak, para se të korrat janë parashtruar `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuar) dhjetëra qind. Ndonjëherë edhe 90-

 

Faza 5 - efekti domino ..

      Proces relativisht i thjeshtë dhe të kuptueshme Gjatë që janë ende në këmbë bunches e gjeth gradualisht Bending poshtë mbi çdo lak një tjetër. Ndërsa nuk ka vetëm gjasa që ndonjë bandë Gjatë gjeth bien poshtë troket në të paktën një më shumë. Në tokë janë në rënie kilogramë të shumta të materialit për metër katror nga një lartësi mesatare gjysmë metër, dhe mund të krijojë të konsiderueshme rrjedhën e ajrit, mund në mënyrë të konsiderueshme me forcë që veprojnë mbi gjeth këmbë dhe tufa tyre. Dëshmia e një dukurie të ngjashme, ndoshta një nga fractals në Stonehenge - Dëshmitarët Përshkruar gradual, por të shpejtë Bending e gjeth në tokë brenda pak minutash, midis Kjo, pa erë në afërsi, u zhvendos diçka si shakullimë dhe pluhuri. Kjo krijoi përshtypjen që drejtpërsëdrejti në brendësi këtë fushë kulture lëvizur një furtunë të orientuar, të shkaktuara nga një burim i panjohur dhe energji, gradualisht që e ka shkaktuar këtë të gjithë banim (të dëmshme, dobësuar). Dëshmitarët i habitur nga vëzhguar ndodh nuk e kuptojnë se në tokë ishin në rënie relativisht shpejt disa ton e materialit, i cili vetë ishte në gjendje për të krijuar disa shakullimat e ajrit dhe pluhuri dhe të gjenerojë forcave të matshme, që do të kontribuonte ndjeshëm në arritjen e punën e nisur. Nëpërmjet efekti domino është edhe mundshme për të shpjeguar se përndryshe në shikim të parë fakt shumë e vështirë e kuptueshme se ndonjëherë (shumë rrallë) është e mundshme në disa nga qarqet kulture gjeni bunches e gjeth shumë rregullisht organizohet një mbi njëri-tjetrin. Njëjta vlen edhe për forma të parregullta duket krejtësisht e parashtruar `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture, ku është e mundur Vëzhgoni diçka të tillë më shpesh. Kjo është vetëm konfirmim i trishtuar për këtë fakt relativisht të provueshme (edhe mjaft i trishtuar) që shumica e ufologists, besimtarët huaj dhe hetuesve mister që kemi punuar kurrë me qarqet kulture, kurrë nuk kam vizituar as vërejtur ndonjë të përbashkët, të çrregullt parashtruar `do të jetë kulture (dëmtuara, dobësuan) në jetën e tyre të gjithë. Foto 5 - foto autori vet.

 

Përmbledhja e proceset e përfshira në kronologjinë e banim (të dëmshme, dobësimi) zhvillimin kulture.

Faza 1 - Ekspozita.

Faza 2 - Dobësimi i rrjedh

Faza 3 - Van der Waals (tensioni sipërfaqësor i ujit, aderimin dhe ndërlidhjen)

Faza 4 - Efekti flutur

Faza 5 - efekti domino

Koha e proceseve kronologjinë.

Faza 1 - pjesë të një të dytë për disa sekonda.

Faza 2 - disa ditë në javë, të mundshme më shumë se dy muaj.

Faza 3 - disa orë në ditë.

Faza 4 - disa sekonda në minuta (edhe më shumë).

Faza 5 - disa minuta në orë (edhe më shumë).

 

Faza 2 dhe 3 mund të pandarë pothuajse, pa kufij të mprehtë. Faza 4 dhe 5 mund të jetë sigurisht ndonjëherë shumë më të gjatë, dhe do të ketë disa shembuj specifikë, edhe një shumë të tipike nga viti 2011, mund të përmendet fakti që shumë mirë të dokumentuar. Do të paraqitet në disa prej vazhdimit të ardhshëm.

 

Fizike dhe kimike (biologjike) proceset e përfshira në faza të ndryshme të zhvillimit të banim (të dëmshme, dobësimi) bimët.

1 - inxhinieri elektrike (induksion, përçueshmëri aktuale, rezonancë dhe ndërhyrja e valëve elektromagnetike), Mekanika (presion dhe shoku valë, dridhjet e Tokës sipërfaqe, rezonancë dhe ndërhyrja e vibracioneve mekanike të sipërfaqen e tokës, në ajër dhe kulture sipërfaqe - valët e erës dhe qarqet) , elektrokimi (Pasojat e kalimit elektrike aktuale nëpërmjet zgjidhjeve të tokës dhe bimëve indet, kimi, termokimi, Pyrolysis, Redox Reagimet eliminimin e afatshkurtra radikalëve të përkohshme dhe produkteve të mbeturinave të reaksioneve elektrokimike me numër oksidimi lartë, i formuar në bimë dhe tokës

2 - kimi, biokimi, Proceset biologjike dhe fiziologjike në fabrikë, sjellja e bimëve në kushte shumë të ngjashme me efektet e shokut transplantim, duke eliminuar efektet e kimikateve të rrezikshme nga Faza 1, FITOPATOLOGJIKE (për pasojat e dëmshme Kimikatet = rezistencë më pak bimët dobësuar kundër të gjithë dëmtuesve të bimëve e kafshëve edhe)

3 - Mekanika, FITOPATOLOGJIKE (vazhdim) proceset stochastic, fenomene fizike (forca VDW, tensioni sipërfaqësor i ujit, aderimin dhe ndërlidhjen)

4 - Mekanika (initialization procesi i fazës 5), fenomene fizike, kryesisht procesi i Tejkalimi van der forcat e Waals aderimin dhe ndërlidhjen

5 - Mekanika, procesi i transformimit të energjisë përkohshëm potencial në energji kinetike, Aerodinamika (airflow përkohshme Shkaktuar nga bunches rënie e gjeth dhe veprimet e saj të përkohshëm të forcës në bunches tjera ende këmbë e gjeth)

 

Shënim final: efekti domino mund të shkaktojë një sqimë të dukshme buzë në mënyrë të barabartë nuk Originally shumë "ekspozuar" të rrethit. Në diferencë tashmë qëndrojë bunches shumë më rezistente të konsiderueshme më pak të dëmtuara dhe gjeth dobësuar se sa në mes. Prirja e tyre në tokë tashmë mund të shkaktojë vetëm peshën e kombinuar e shumë të tjera, gjeth prirur për shkak të efektit domino. Përndryshe, ata ndoshta do të përballojë drejtë deri në të korra. Në të kundërtën, të tjerë, të dobët, duke arritur edhe më larg nga qendra e temperaturës, si të tjerët, do të mbetet në këmbë Sepse grupet e rënies kërcell Vëllimi humbur tashmë ato, ose nuk arrijnë ato. Foto 6 - shoqëron diagram tregon një fushë të kuqe e modelit hipotetike fuqishëm prekur, jeshile sinqertë. Spirale ilustron efektin domino në progres nga qendra në buzë deri në pikën ku ajo ndalon.

 

Kjo do të jetë monothematic nga neni sotme Kronologjia çdo gjë deri tani. Çfarë tjetër? Ndoshta disa befasi, ndoshta jo ...

 

Jan Ledecky

 

 

 

 

 

 

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

     Kthehu Mbrapa tek Lista e gazeta të botuar  

 

 

 

Kjo faqe është përgatitur, dhe të gjitha faktet dhe teoritë e paraqitura këtu ishin shumë të tërësisht, dhe afër shqyrtohet në detaje nga eksperimentalisht

 

Jan Ledecky

 

z