Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-прелиминарни-размислувања . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Прелиминарното проучување
Тука е прелиминарната разгледување, мал преглед на некои претходни знаења.
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Интермецо 2, кој ќе биде на принципот на формирање на исечете кругови речиси збор.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Овие размислувања порано или подоцна мора да се поднесе.

 

Во светот постојат неколку групи на луѓе:

 

Прво Луѓето кои се срамнети со земја жито лежи на земја или било редовни форми, како што се исечете кругови, никогаш не се грижи, не се заинтересирани и не заинтересирани. Тоа се повеќето проценува над 90%. Ако некогаш се среќаваме со информации за нив, тоа е лесно да се прочита, и уште не ги плаќаат, бидејќи тие не треба да живеат. Е најмногу заинтересирани само како куриозитет.

 

Вториот Луѓето кои се сомневаат било поднесено , лежејќи на земјата жито на интерес мора - агрономи, различни луѓе вработени во земјоделството, истражувачите во оваа област. Таквата проценка е помалку од 10%, односно неколку стотици милиони од населението во светот.

 

Трети Луѓе (Crop Circles истражувачи) кои се заинтересирани првата и единствена прашање редовно поднесува , додека лежев на земјата жито - особено кругови, но исто така и секој друг редовни форми, често се многу сложени и неверојатно редовно. Нередовно срамнети со земја жито е сосема надвор од нивната област на интерес, тоа би можело да се каже дека за нив е практично непостоечки. Како истражувачи од целиот свет неколку десетици до стотици (kus3. луѓе се ránazývající Crop Circles истражувачите кои се заинтересирани за првиот и само прашање на редовни форми на пченка, жито додека лежев на земјата - особено кругови, но исто така и секој друг редовни форми, многу често неверојатно комплексни и регуларни. нередовно срамнети со земја amozřejmě постојат илјадници и илјадници други кои го посетуваат таквите места ги преземат фотографии или документирани. дистрибуирани преку нешто слично, но високо како маргинални, хоби, особено за сопствената забава и документација. Подалеку да се справи со слични феномени, што е највисока ставајќи ги во вашиот фото галерија на интернет, за разлика назначен "професионалци" во оваа област. дополнителни голема група на луѓе, кои се веќе милиони мечтите истражување Поправете круг истражувачите повеќе или помалку пасивно гледање záhadologických во разни списанија, веб-сајтови или таблоид списанија и веб-сајтови, повторно обично релативно ниско ниво.

 

Една мала дигресија

Се разбира, постојат исклучоци. На пример, страници словачки автори кои се занимаваат со мистериозни феномени www.uforevue.sk . Тие ја опишуваат нивниот пристап кон културата круг феномен јасно е рангирана меѓу апсолутно совршен, професионални, описни извештаи на медиумите дека објективноста на вестите дури и ривали како што се BBC. Иако во моментов Crop Circles феномен директно поттикнување на различни врти záhadologických, mimozemšťanských, психички, pavědeckých, окултното, polovědeckých да страшни, демагошки - девијантни теории за нивниот веб-сајт посветен на опис на појавите Crop Circles се појави како ништо да не се дури и навестување. Нивните графички цртежи со евиденција димензии на одделни личности се меѓу најдобрите во индустријата во целиот свет се случува. Општо земено, www.uforevue.sk падне некаде помеѓу ретки, реномирани сајтови, иако посветена на прашањето, која е веќе многу од нивните колеги успеа да "лизга многу."

 

Номинирани лица од групата 3 (тие се нарекуваат себеси záhadologové, особено во чешкиот јазик животната средина, како ќе се објасни понекогаш) сите такви модели постојано се проучуваат, фотографирани, мерена во близина на многу различни физички количества, фотографии и мерења снимен за понатамошна употреба. Слики и мерења добијат разни други графички, математички и геометриски податоци и графикони. Од нив, само подоцна се изведе или за проценување не само различни математички и геометриски правила, но, исто така, на пример астрономски, астролошки постулати и на крајот одбивање влијае на речиси секој човечкото настојување и истражување, како и научни, земните и вонземјани, простор и междугалактическата правила.

 

Најмногу од сè, а особено по можност concocting сите видови на теории за вонземјани. Екстремно жалење дека досега никој не добива било кој странец не успеа да се појави. Како најдобро од сите, сите постоечки или непостоечки вонземјани принудени на секс. Нивната постојано ја промовираше желбата да докаже дека исечете кругови се произведени вонземјани всушност се потиснати фројдовската синдром, желбата да се биде прв, или барем еден од првите кој успева да ебам со туѓо суштества, туѓ. Четири проценти малцинство желби и воздишки особено по топли вонземјани. Бидејќи странци во современиот свет навистина очајно недостасува, жално обожаватели мистерии, често завршуваат во домашните животни како замена.

 

Тука и таму, и resurfaces во алхемијата и окултното. Добиени правила внимателно се применува на сите можни и незамисливо гранка на псевдонауката и ѓубре науката. Заедничка карактеристика на речиси сите нивни куќи и митот е фактот дека тие се речиси сите врз основа на субјективни впечатоци речиси единствена, и речиси без исклучок сите тие се тотално и целосно проверени, повторливи експерименти nezdokumentovatelné. Проверливост и повторливост - основниот принцип на основната супстанца, но, исто така, било истражување. Затоа, сите záhadologové целиот широк светот во многу ретки линија како основните истражувања како болка во газот ..

 

На сите мери и изведени разни други начини, но најчесто само проценува и слични сомнителни методи на податоците собрани од страна на разни табели, графикони, листи подредени по азбучен ред, по датум или место преземат слики и мерења, растечки, понекогаш опаѓачки. Ние постојано објавуваат различни размислувања, анализи, есеи, публикации, анализи, организирање на состаноци, симпозиуми, колоквиуми, семинари, краток "години и години на пациентот административна работа" (Да, премиерот, дел 13 - Сите моќ на луѓето, еден од нај запаметени извештаи рече дека Сер Хемфри Appleby).

 

Постепено продолжен исцрпувачки истражувања и вредни монтажа фрагменти од размислувања и резултатите од истражувањата, тие успеале во текот на многу децении на истражување záhadologického соберат голем број на непроценливо научни податоци за објавување е навистина вреди.

 

Прво на местото каде било исечете кругови како и секоја друга редовни модели се појавија да се случи поради фактот дека нешто се случува.

Второ обемот на кругот е приближно еднаков на 3,1415 пати приближна дијаметар.

3 коло шестоаголна е еднаква на приближно шест пати приближната должина на еден од нејзините страни.

 

По многу години на интензивни истражувања и стипендија објавен еден од столбовите záhadologických најновите истражувања, многу пошироко значење и влијание (се проценува на околу 2/8):

4 коло октагон е еднакво на околу осум пати поголема приближната должина на едната страна.

 

Не само тоа, Гласини има дека ако истраги продолжи барем толку брзо и тешко како и досега, некаде помеѓу 2050 - 2350 може да биде преку Мистерии-логови веројатно човештвото свечено објави дека šestnáctiúhelníku коло е приближно еднаков на вредноста наоѓа некаде помеѓу четиринаесет osmnáctinásobkem за приближување на должината на еден од нејзините страни.

 

Друг многу интересен овошје záhadologických сите претходни истражувања е дека некои луѓе се во посета на моделите во жито "добро направено". Сосема објективно не е можно да се каже дека ако тој не го посетиле, тоа ќе биде нив цело време добро. Во контраст со наодите од фактот, сепак, се чини дека фактот што некои други луѓе, напротив, за време на посетата во жито шема "направено многу добро". Ако не сте го посетиле, најверојатно не би се чувствувал нешто слично, што некои од нив може да доведе до потрага по алтернативи. Слични (замена) на ефектот ќе биде најверојатно да присуствува само ако се примени својата вообичаена доза (цвет деца) или барем да се сними (алкохоличари). Некои поединци се чини дека тоа постојано посета на нови и нови форми одново и одново (во круг ...), тие станаа долготрајната и популарна хоби, без навистина да знае зошто. Таквите луѓе мора да потоа, во "глува период" од околу сеп-ма следната година, кои чувствуваат како да им недостасува нешто што тие не беа во нивната кожа, а за нивно отстранување се принудени да изберат некои "алтернативните" (шише) . За среќа, на различни семинари, колоквиуми, конференции, состаноци, трибини, сумирање и споредување на податоците, така што треба да направите во текот на зимата, а на моменти дури и да се замисли без бел прав или ферментирани пијалаци. Значителен дел од сличен корисни временски период глуви употреба да се напише како многу статии, есеи и есеи за колку záhadologických и таблоид списанија, весници и публикации, и печатените и интернет. Еден од нивните најважни активност која веројатно зема најмногу време на сите, можете да изберете од широк спектар на податоци за оние кои најдобро одговара на нивните теории (lépeřečeno илузии и фикции), кој создал и модификација на, како што не е премногу применуваат на таков начин кои најдобро одговараат на нив.

 

Земи го факти, а потоа можете да ги нарушат како што сакаш. M.Twain

 

Некои сведоштва од поединци присутни во исечете кругови, неверојатно потсетува на изјавите на луѓето кои беа во времето на набљудување се под влијание на дрога. Исто така, некои од изјавите на луѓето кои "биле, наводно, на терен и кругови се прави." Додека други во областа, всушност, никогаш не биле (но најверојатно повремено, но многу среќен тик, или барем přihnou), поранешниот понекогаш навистина под влијание на дрога беа. Некои дури и без да бидат во најмалку свесни за тоа. За тоа, но повторно друг пат.

 

Кој сака кругови и било модел во жито присуствува, без разлика дали одат таму тивко, но пред се да има некој со вас го води далеку. Тој би можеле да имаат многу nakoledovat, како ќе се објасни во некое време Интермецо трети

 

 

Дефиниции и záhadologa záhadologie, и, следствено, сериозна и искрена záhadolog záhadologie:

 

Záhadolog е човек кој ги проучува мистерии (пробајте за тоа, но тој не успее).

 

Záhadologie треба да биде нешто како поле на човековата активност, која ги истражува аспекти на современата наука, технологија и општата состојба на познавање на законите на природата мистериозно и необјаснето појави и природни феномени.

 

Сериозна и искрена záhadolog záhadologie како испитува феномени и појави кои се веќе на принципот на обидот да се истражуваат различни мистериозни настани и појави преку други мистериозни феномени и појави, колку што е најлошо или најдобро некогаш dokazatelných unprovable и неаргументирано. Така, всушност, жртва за човештвото, бидејќи настани и појави само може да се испита живот, никогаш не објасни. Посветени да го стори тоа и се заколна на својата смрт и целата заедница на záhadologickému публика, која никогаш дури и се обиде да ја искористи навестување да учат сите феномени наведени некои од сериозни и основните дисциплини како што се физика, хемија, математика, биологија, медицина, ботаника, или било која од нивните под-дисциплини или интердисциплинарни правци. Изложени би значело голем ризик дека тие би можеле случајно или од било случајно случајност во можност да се придонесе за разјаснување на ваквата појава, појава, или мистерија.

 

Ако некогаш тој се уште некои "експерт" од наведените дисциплини покануваме да вашето прашање, даде многу внимателно да не биде најмалку неспособни и глупави како што беа да имаат долг и тежок ѓубре изградена куќа од карти премногу nepobořil. Всушност, нема експерти, но не и во поголемиот дел од овие комплетна дилетанти . Како пример, може да се напоменат на изразот "земјоделски експерти" во смисла дека ги оштетат клетките и ткивата во растенијата одговорен анкетираните штета предизвикана од микробранова радијација. Секоја "земјоделски експерт" кои би можеле да потврди нешто слично, ќе биде само за себе открива дека тој е вкупно идиот.

 

Што компаративен метод беше користен? Како што е определено од страна на интензитетот на ткиво изложеност на микробранова радијација, во која примероци тестирани, како имплементирани и евалуирани празно примероци, како што е определено по маса контакт (енергија / тежина неповредени ткиво, количината на енергија / маса на сува материја)? Каде што во извештајот е објавен со резултатите од мерењата и статистички евалуација? Кој и како тие дојдоа до заклучок дека штетата била предизвикана од страна на микробранова радијација, а не, на пример инфрацрвено зрачење? Кои други споредливи мерења и експерименти се изведуваат? Кој заверена на резултатите, како што е определено од страна на проверливост и повторливост експеримент? Како е метод во однос на проверливост и побие? Почитувани záhadologové, секое барање на било која záhadologického весник, во смисла дека "тоа беше потврдено дека растенијата откриени штета може да биде предизвикана од микробранова радијација" може да се бутам вашиот газ. Такво барање ќе биде вас, бидејќи нема реномирани научник - земјоделец или ботаничар, никогаш не помина пред. Такво барање е само можност да се храниш од нивните шупливи глави, затоа што јавноста може да поднесе само докажани и проверени тврдењата, базиран на проверливи и репродуктивна експерименти.

 

Всушност, нема "експерт" за микробранови потврди во полето, никогаш не постоела, тоа само záhadologové се смисли натаму, исто како измислен круг одлуки ноќна патување во полиња. Záhadologové го измислиле бидејќи, некако потребни за да се потврди нивната бесмислен тврдења, и на општата јавност за жал, повеќето тврдења на "експерти се согласуваат", "лабораториска анализа потврди" е доволно. Záhadologové затоа понекогаш создаден тврдењата на микробранови, понекогаш, како што на самото место анализира откри дека промените во ткивото и почвата сувост е предизвикано од електромагнетното зрачење на бранова должина од 2,5 m Или 52 см, или 52 mm или 52 микрометри. Во последниве години, технологијата nanofibers стана хит, па, најверојатно, ќе порано или подоцна на местото на Crop Circles наоѓање мошти зрачење вредности во нанометри. Зошто да не, кога станува збор за нормална видливата светлина. Што záhadologové но сепак не успеа да дознае дека местото мораше да се најде нано (супстанција позната СТЦ теорија на заговор на 11 септември, 2001), бидејќи само тогаш може да се појават во областа на мали монистра и микроскопски честички vyredukovaného железо.

 

Záhadologové, горе во полето, во секој иден култура круг е уште да се најде нано!

 

Интермецо 3, кој повторно не е кругови и редовни жито обрасци во речиси збор.

 

Најголемиот грев и вина во смисла záhadologie ќе биде да се обиде да се вклучат во решавање на некои záhadologicky феномени дефинирани основните истражувања. Основните истражувања е самиот факт, веќе од самиот принцип активност која појаснува и објаснува како нештата и процесите во природата работа и работа. За сите záhadology светот е затоа основните истражувања како досадни инсекти, инстинктивно го мразат, а ако и најмала можност, барем во нивната тајна záhadologické контемплативен души пред него плукаат. Основните истражувања за нив во исто време е голема опасност дека тие некогаш може да одземе од рацете на нивните многу негувале záhadologické полиња.

 

Ако во било кое време било каде во светот се појави било дури и малку сериозен обид да се објасни било záhadologické дисциплина или насока, веднаш еруптира огромна движење тип: Záhadologové сите земји на светот, обединете се! Ги принудуваат во таква одбранбена група која е против Hussite насипот само спукан сито. Е да се мисли дека односите се многу слични во рамнината на спротивното. Секое реномирана научник кој успеа да барем изгледа дури и малку или употреба на резултатите, а камоли уште некое време во областа на основните истражувања остануваат, и тој плаќа, кога ќе слушнат имињата на сите záhadologické дисциплина во духот кажува нешто како ова: "Záhadologové сите земји во светот, Еби се! ".

 

Секое појаснување веднаш ќе престане да биде мистерија за мистерија, и záhadologové кој ја даде, ќе престане да биде záhadology. Навистина, ако било грешка дури и сопствените акции придонесе за разјаснување на сите мистерија, тоа ќе биде една работа за нив целосно неприфатливо, малтретира, нешто навистина надвор од длабок презир - сериозен научник, посветени на истражување, не дај Боже, дури и основно, кое во својата област успешно објасни нешто (мистерија). Сепак záhadologové никогаш да биде, бидејќи тоа само од лингвистичка гледна точка веднаш да престанат да бидат záhadology. Појаснување на мистеријата не е мистерија, како и сите záhadolog дека нејзините прегледот до занимаваа со тоа, и тие дури и ќе има можеби некои мистериозни случајно решат веднаш да престанат да бидат záhadologem. Тоа е тажната судбина záhadologů. Сериозни научници, истражување и развој, всушност, не е воопшто во љубовта. Повторливост и проверливост, овие два столба на научни истражувања од целиот свет, од длабочините на душата мрази. Сите обична и едноставна причина, затоа што било научно разјасни тајната на нивниот ги подготви за толку многу години и изградена така лошо промовиран záhadologický сендвич и odkrojí значително парче од неа. Сами Додека се обидуваат да ја заврши своите побарувања како многу rádobyvědeckých концепти и спецификации (мерење на радиоактивност во Crop Circles "научни докази" за изложеност на микробранова радијација на растенијата и многу други слични), но всушност било која реномирана научник се обидува од секој сериозен анкета областа обесхрабрени. Затоа, ние се многу благодарни било заговор или теории на заговор.

 

Секое záhadolog би било обид да се разјасни мистеријата под него дефинитивно пресече гранка, и веднаш ќе биде отсечен од záhadologické заедница засекогаш. Далеку зад ѕидовите, во капа и подигрување со звуци Kutálek, клевети победничка мелодии. Затоа záhadologové било "расчистување" секоја мистерија всушност спин веб на мистерија околу многу поголема, и се обидуваат да бидат во мнозинство "објасни" преку друга мистерија или теорија на заговор, кој е всушност многу полошо explainable и докажливи од оригиналот мистерија која се обиде да појасни. Сите тие доведоа на докази и аргументи се базираат на целосно unprovable и неаргументирано тврдења, и никогаш, никогаш на земјата, и не дај Боже последен пат никогаш не би активно сами по себе не ги покани да ги реши сите мистерии истрага секој сериозен научник или истражувач. Не дај Боже, дури и од основните истражувања, тие нема да бидат во можност да било кој од своите илузии и фикции водени од повтори и сериозни обиди целосно да се побие.

 

Еден пример, кои се способни да záhadologové врти нивните пајажини пр допир, може да биде познат Ley линии. Тоа треба да биде патека која ги поврзува древните култ сајтови, археолошки предмети и сакрални градби. Ова е тврдење од страна на било научни постапки целосно unprovable или променлива, како на пример во Велика Британија можно е да се најде таков линија за речиси секое место било наоди или набљудувања, заради локалните густина на археолошки локалитети, места за богослужба, параклиси, цркви и напуштени. Дури и ако тоа можеби таква врска не може да се најде, можно е да се каже дека таму е веројатно нешто како ова некаде во минатото имаше (археологија), но тоа се уште не се откриени. Секоја "интензитетот на акцијата" е, се разбира, сосема undetectable, па ниту убедливи, ниту unprovable, неаргументирано и затоа не. Тоа е токму пример за тоа убаво propečeného záhadologického сендвич, кој ќе го задржи засекогаш како кафена кошула.

 

Во две интермецо беше забелешка:

Кој сака кругови и било модел во жито присуствува, без разлика дали одат таму тивко, но над сите нека има некој ssebou доведе него далеку. Тој би можеле да имаат многу nakoledovat, како ќе се објасни во некое време Интермецо вториот

 

Тој, исто така, би можел да заврши во затвор најубаво под § 283, § 286, § 287 (пред § 187, § 187a, § 188, § 188a)

 

Незнаењето не грешат - ова е како проблемот изгледа Библијата. Исто така, би се превела како "човечки глупост не треба да бидат казнети." Можеби затоа што таквите луѓе не се веќе за себе голема несреќа и казнување. За жал, многу често многу поголема несреќа следат овие лица за нивната околина.

 

Сериозни záhadologie. Што по ѓаволите е тоа? Како е можно тоа дека може да има некој толку глупави што тој може да се комбинираат две толку неверојатно непријателски однос? Дали некој навистина верувам дека кога работите низ поле со пченка во круг неколку очигледно умопомрачен поединци и гранчиња за нив во рацете ротираат како тркала социјализам, таа има нешто да се направи со сериозни истражувања? Патем, прачките во исечете кругови и се тркалаат дресиран мајмун ако не како záhadologové врзани очи. Но никогаш не е мајмун или секое друго животно во исечете кругови доби еден, само се донесе во кафез.

 

Можеби дури и со компас мерење што е важно, тоа е мерка за објективно постоечките вредности и нивните отстапувања може да се објасни целосно објективно. Подобро би Инклинација компас разбира, уште подобро би било магнетометар. Патем, е или ќе бидат споменати некаде, па беше повеќе од 100 години, г-дин Pockels, и многу добро знаеле дека геомагнетна поле варијации на разни локации се предизвикани од гром празнења. Понекогаш тоа е оние záhadologů човек по малку жал. Тој имаше само да прашам. (Пребарувачот наведени без наводници, Pockels, магнетизацијата, базалт)

 

Но надвор. Самиот поим záhadologie е оксиморон, затоа што тоа се обидува да го најмногу збунети и глупав, многу субјективен впечаток на сериозност и акција со доделување крај-ology. Затоа, секој израз на концептот на "сериозни záhadologie" е само уште еден, зајакнат уште повеќе збунет обид да се постигне невозможното. Патем, тоа не е без интерес на англиски јазик на животната средина, а не збор záhadologie користење, е исто како зборот отпад. Можно е да се погрижи за тоа од страна на популарни Gůglíku: záhadologie - 38.000 резултати. Mysteriology - 3000, односно повеќе од 10 пати помалку. Па, збор отпад, се гледа дека оние limeys го имаат во главите отколку нашиот народ подобро усогласи. Да се ​​провери можете да дознаете како да се задржи на некои од постојните и најчесто користени зборови. Астрономија - 8.000.000 резултати, Астрономија - 132, односно повеќе од 16 пати повеќе. Хемија - 95 милиони евра, хемија - 355. Вода - 97 милиони, вода - 3320000000. Биологија - 292.000.000, биологија - 60 Сонцето - 3260000000, сонцето 15 милиони евра. Небото - 2,2 милиони, од небото - 1470000000 Молња - 15 милиони молња - 292. Снег - 17000000, снег 1,16 милијарди секој постоечки Чешка зборот најчесто се користат во англиски еквивалент од 10 до 30 пати во резултатите од пребарувањето. Еден мора да се идентификуваат од збор до збор záhadologie отпад zpotvořeninu јазик кој се обидува да се преправаме нешто сосема различно од она што тој навистина е. Продолжување ќе биде да предизвикаат појава на нешто логично, сериозни, всушност, туку сомнителна забава сомнителни индивидуи речиси перверзни вид.

 

Еден човек кој е самиот подготвени и способни да се означат и го нарекуваат како сериозен záhadolog, тоа всушност дава прилично очигледно јасно дека тоа е обична и едноставна pablb. Даваат едни на други, било каде во близина на зборови záhadologie збор е сериозна срања. Záhadologie patvar е непостоечки, псевдонауката. ( Google : záhadolog - 58.000 резултати záhadologové - 60000 mysteriologist - 271, mysteriologists - 7)

 

Секое záhadolog да се вклопи во својата област, а всушност тоа не е ниту премногу неуки или навистина не го разбирам. Навистина Záhadologie (за среќа) никаде во светот не учат или предаваат. Можеби можеби само во Русија. Повеќето záhadologů од целиот свет, како и кругот на одлуки, луѓето се многу глупави. Само фактот дека тие се нарекуваат себеси záhadology, овозможувајќи им строго земено, главно од лингвистичка гледна точка директно забранува било мистерија да се реши. Тие затоа дозволено само да ги евидентира, документира и истрага, но нема трага од неа не се обиде да го реши. Ако се обиде да го реши, па дури и тие дури решат, тоа би престанала да биде мистерија, тие веднаш ќе биде запрен и тие ќе záhadology на záhadologické заедница безмилосно избегнувани. За нивната глупост, но тоа е во согласност со Библијата не казнуваат никого.

 

Но, ние живееме во правна држава, и непознавањето на законот не е оправдување. Според законот, затоа глупоста (= непознавање на законите, а не само оние физички, но главно кривични) треба да ги казнат, исто главно поради нивното незнаење не е оправдување. Иако можете лесно да го игнорираат многу тажен фактот дека во физички, биолошки, ботанички и другите закони на природата се речиси сите аматери и záhadologové апсолутна suckers, бидејќи тоа е нивната чисто приватна работа. Зад нивната очигледна дела против кривичните закони треба да бидат казнети, но треба да биде.

 

§ 283 Неовластено производство и ракување со опојни и психотропни супстанции и отрови

(1) Секој кој без дозвола произведува, увозот, извозот, транзитираат, понуда, пренесува , продава или на друг начин да го стави на друг или на друг поседува опојни или психотропна супстанција, препарат кој содржи опојни дроги или психотропни супстанции, прекурсори, или отров , ќе се казни со затвор до една година пет години или парична казна.

(2) со затвор од две до десет години или сторителот ќе се казни ако стори прекршок од ставот 1

а) како член на организирана група ,

б) и покрај тоа што е за таков прекршок во изминатите три години, осуден или казнет

в) во значителна мера, или

г) во значителен обем во однос на детето или во количество поголемо од мал во однос на дете под петнаесет години.

(3) Мандатот на казна затвор од осум до дванаесет години или сторителот ќе се казни

а) предизвикува прекршокот од став 1, тешка телесна повреда,

б) ако стори таков прекршок во намерата за добивање за себе или за друг значителна корист ,

в) ако стори вакво кривично дело во голем обем, или

г) ако стори таков акт во поголема мера кон детето под петнаесет години.

(4) Мандатот на казна затвор од 10-18 години или сторителот ќе се казни

а) предизвикува прекршок од став 1, сериозни телесни повреди на најмалку две лица или смрт,

б) ако стори таков прекршок во намерата за добивање за себе или за друг корист големи или

в) се обврзува на вакво кривично дело во врска со организирана група која работи во неколку држави .

 

§ 286 Производство и поседување предмет на нелегално производство на опојни дроги и психотропни супстанции и отрови

(1) Кој произведува, самите или некој друг стави или пристаништа претходник или друга статија наменети за нелегално производство на опојни дроги или психотропни супстанции, подготовка содржат опојни дроги или психотропни супстанции, или отров , ќе се казни со казна затвор до пет години, парична казна, забрана активности или да одземање на имотот.

(2) со затвор од две до десет години ќе му се изрече на сторителот

а) се обврзува прекршок од став 1 на член на организирана група ,

б) ако стори таков прекршок, во голема мера,

в) ако стори таков акт во поголема мера на детето, или

г) добива вакво кривично дело за себе или за друг значителна корист .

 

Záhadology целиот свет може да се види како организирана група која работи во повеќе држави . Постојано заедно сталожено комуницираат и да ги убедат едни на други дека нивното објаснување на некои мистерија е повеќе мистериозен од другите. Тоа би можело да се каже дека тоа понекогаш се чини како да се натпреваруваа меѓу себе, кој создава во обид да се објаснат некои необјаснива сила или појава поголема заблуда.

 

Постојано се обидува да добие заблуди на нивните најголеми економски бенефит , преку нивно објавување во печатени публикации и инфериорни карактер. Друг профит се обидува да постигне преку веб-сајтот со платен пристап. За разгледување организира организирани тури да исечете кругови. Непознавањето на законот не е оправдување, и тие се покажаа како меѓународно организирани групи со децении влече сосема неинформиран и пред каква било опасност професионално неинформираните јавноста. Како мачиња или подобро заморчиња во место со докажано присуство на отрови и опојни дроги. Може да биде во секое време во иднина објективно квалитативно и квантитативно се идентификуваат и определување на концентрацијата.

 

(viz на пример - веројатно упатување на ЛП)

 

Јаглерод диоксид - палпитации, главоболка, сува уста, промени во срцето и крвниот притисок, потење, тремор. Јаглерод моноксид - вртоглавица, несвестица, дезориентација во вселената, халуцинации, губење на свеста, халуцинации, мислев нарушување. Водород цијанид и неговите соединенија - чувство метален вкус во устата. Ова е прилично поедноставен карактеристики, но како основни информации е доволно. Иако наведените ефекти се релативно неспецифични и се мешаат. Тоа на пример може да се мешаат со симптомите на многу болести или терапевтски ефекти на лековите. Сè што е пронајден, а детално собирање на податоци од десетици експерт хемиските, токсиколошките и медицински публикации и консултации со експерти во оваа област не би се вклопуваат во десет такви дискурс. Можеби тие ќе во иднина подетално еден monothematic парче. Тоа ќе бидат потребни многу на имагинацијата за да се постигне темпераментен идеи кои сите посетители модели во пченка почнат да страдаат грип, ангина (симптоми на CO , CO2 ), или подложени на хемотерапија ( водороден цијанид ).

 

Како што веќе споменавме, некои посетители Crop Circles веројатно припаѓа на еден вид на бели врани. Ова значи дека тоа е луѓе кои беа затруени со цијанид јон, а сепак за секој можеше да даде докази. Ретко кој човек кој е во нивните животи со исполнети цијанид соединенија, таа не беше на нивната околина да ги споделите вашите искуства, повеќе време отколку околу две минути.

 

§ 287 Промоција на дрога

(1) Кој друг носи кршење супстанции кои создаваат зависност, освен алкохол или поддржува него во овој или оној злоупотреба на супстанции кои поттикнува или на друг начин распространети , ќе се казни со затвор до три години или забрана на дејност.

(2) со затвор од една до пет години или парична казна ќе му се изрече на сторителот обврзува прекршокот од став 1

а) како член на организирана група ,

б) во однос на дете, или

в) печат, филм, радио, телевизија, јавно достапни компјутерска мрежа или други слично ефективен начин .

(3) затвор од две години на осум години сторителот кој извршил прекршок од став 1 од дете под петнаесет години.

 

Záhadologové целиот свет извршат нивните кривични дела поврзани со исечете кругови како членови на организирана група , па дури и работат во повеќе држави , дури и работат во речиси сите земји на светот. Поттикнување на лековерни, поединци во посета и престој во исечете кругови, кои се очигледно токсични супстанции во изложени луѓето да предизвика промени во кислород трансфер (технички термин за држава по примената на лекови). Да се евоцираат чувства слични или целосно идентични ефекти на лекови, слични или целосно идентична состојба близу до смртта (хипоксија). Прецизна дефиниција е "под-смртоносна доза смртоносни супстанции". Sublethal доза на отровни супстанции, се разбира, секоја употреба на дрога. Záhadologové извршат нивните дела и нивните жртви повикуваме на печатот, филм, радио, телевизија, јавно достапни компјутерска мрежа или други слично ефективен начин . Од она што понекогаш и од некои záhadologů патувања semtam изгледа како ако лекови понекогаш дури и самите.

 

-------------- Поправените став тука --------------

Прогноза иднина

Во овој став ќе се изрече предвидување (или прогноза). Тоа е еден вид на предвидувања врз основа на објективни набљудувања и експерименти оценува, еден од многу сериозни научни методи (основни) истражувања, кои никогаш не záhadolog дури и слушнале. Присуство на токсични материи во местата на Crop Circles ќе се демонстрира, мери, верификува и докажано, објективно мерење постапки и методи. Најверојатно, веќе во 2012 година (што тие испратија нешто античките Маите?). Главно CO, CO2 , но, најверојатно, исто така, нешто во овој став ќе се зборува на т.н. предвидување, или прогнози). Тоа е еден вид на предвидувања врз основа на објективни набљудувања и експерименти оценува, еден од многу сериозни научни методи (основни) истражувања, кои никогаш не záhadolog дури и слушнале. Присуство на токсични материи во местата на Crop Circles ќе се демонстрира, мери, верификува и докажано, објективно мерење постапки и методи. Најверојатно, веќе во 2012 година (што тие испратија нешто античките Маите?). Главно CO, CO2 МЖ шприц падна.

 

Тоа не е невозможно дека многу луѓе, вклучувајќи едни со други, без било каков начин знаејќи тие имале слични феномени за време ле со неверојатно слични на ефектите од дрога повлекување на симптомите, несакани ефекти, или т.н. "слегува" бенефиции. Од некои убаво, забавно да се луди халуцинации и еуфорија до многу непријатни чувства. Во текот следи Exitus предозирање или смрт. Па, дроги. Некои од чувствата на луѓето кои понекогаш се наоѓаат на местото на Crop Circles, како брзина изродите од шприцот падна.

 

Тоа не е невозможно, тоа не е невозможно дека многу луѓе, вклучувајќи едни со други, без било каков начин знаејќи тие имале слични феномени во текот на годините успеа да прерасне тешка зависност. * Ова е развојот на зависност симулира зависност од дрога предизвикана од администрацијата на sublethal дози од смртоносни хемикалии преку појавата на блиска смрт. Тоа е држави слични на хипоксија - недостаток на кислород индукција, изгуби, што доведе до променети состојби на свеста, еуфорија и пријатен халуцинации, потсетува на искуства за лекови. * Само значително поевтини. Реченици звезди не се само некои сопствени измислици и figments на авторот на оваа студија, тоа е речиси дословно цитат од сериозни токсиколошки публикации, можеби само малку пристрасен превод или генерализации. Ори

---------------- До тука ---------------

---------- Вметнати текст постара верзија --------------

Прогноза иднина

Во овој дел, предвидување ќе се зголеми, односно нешто како прогнози. Тоа е еден вид на предвидувања врз основа на објективни набљудувања и експерименти оценува, еден од многу сериозни научни методи (основни) истражувања, кои никогаш не záhadolog дури и слушнале. Присуство на токсични материи во местата на Crop Circles ќе се демонстрира, мери, верификува и докажано, објективно мерење постапки и методи. Во сите веројатноста веќе во 2012 година. Се тие испратија нешто античките Маите? Главно CO, CO 2 / , но, најверојатно, исто така, нешто повеќе, и многу полошо. Záhadologové да имаат нешто да гледаат напред кон. Некои луѓе се чувствуваат изложени на sublethal дози на CO, CO2 е неверојатно слични на ефектите од дрога повлекување на симптомите, несакани ефекти, или т.н. "слегува" бенефиции. Од некои убаво, забавно да се луди халуцинации и еуфорија до многу непријатни чувства. Во текот следи Exitus предозирање или смрт. Па, дроги. Некои од чувствата на луѓето кои понекогаш се наоѓаат на местото на Crop Circles, како smažkám шприцот падна. Линк, линк, линк.

 

Тоа не е невозможно дека многу луѓе, вклучувајќи едни со други, без било каков начин знаејќи тие имале слични феномени во текот на годините успеа да прерасне тешка зависност. * Ова е развојот на зависност симулира зависност од дрога предизвикана од администрацијата на sublethal дози од смртоносни хемикалии преку појавата на блиска смрт. Тоа е држави слични на хипоксија - недостаток на кислород индукција, изгуби, што доведе до променети состојби на свеста, еуфорија и пријатен халуцинации, потсетува на искуства за лекови. * Само значително поевтини. Реченици звезди не се само некои сопствени измислици и figments на авторот на оваа студија, тоа е речиси дословно цитат од сериозни токсиколошки публикации, можеби само малку пристрасен превод или генерализации. Оригинали се на англиски јазик.

------------- Крај вметнува претходните верзии за поправка -------------

 

 

Záhadologické Некои страници вклучуваат дури и многу детални инструкции како "шема се најде најмногу детални мерка, обидете се да се провери на самото место на повеќето физички количества" како магнетното поле варијации, проверете влага во почвата, и слично. Запишувам без разлика дали сте на самото место не се чувствува ништо посебно, како што се трнење прсти, главоболки, тинитус, гадење, еуфорија, поспаност, халуцинации. Или, всушност, во друга смисла "на местото на рефренот што е можно подолго", а понекогаш можеби дури и препораки како "Диши длабоко, со цел да го добиете најдоброто протега торакална Cupcake", и види дали случајно да не почне од кои бладање. третини, osmnáctinách четиринаесет, шеснаесет sedmnáctinách. Мерење на дијаметар и должина на јазли оштетена и неповредени растенија, стои и лаже, прав и свиткана. Измери должината на awns јачмен наведнуваат на ležícíchstébel растојание од земјата. Пресмета и тежат жито во уво nepolehlých растенија. Брои градинарски црви, штурците, се интервјуа со молови и Gophers, жаби и глувци кои ќе ги исполнуваат на самото место.

 

Таа на тој начин ќе биде дел од високите денес záhadologů глупост целиот свет.

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

      
pz