Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки език - кръгове зърна са създадени след-разряди мълния локализация завоевания . Моля да ни извините за машинен превод, грешки.
lightning
Намиране на мълнии
Житните кръгове: Най-простото доказателство за свързване на редовните форми, както и местоположението на мълнии
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Житните кръгове - машина преведен текст

Науката предоставя доказателства, но без сигурност. Креационистите предлагат сигурност, но без каквито и да било доказателства.  C.E.Montague
Фактите са за учените, това, което въздухът е на птиците. Без тях, те не могат да летят. Linus Pauling
Проблемът не е в наличието на излишъци от глупаци, но, че светкавицата е насочено другаде, отколкото трябва.  M.Twain

Житните кръгове , житните кръгове изхвърлянето Локализация мълния

PagPh

 

 

Местоположение на мълнии

Принципи на разполагане на изхвърлянето на мълния, не трябва да ги опише в дължина. Най-важната информация е фактът, че локализация е възможно и съществува. Кратко описание на страниците EUCLID.com, на която разбира се е възможно, за да намерите по-подробна информация. Всяка мълния освобождаване от отговорност е заловен като радио сигнал през детектор, който е в цяла Европа около 140 и последваща компютърна обработка се определя от позицията си намеса в рамките на няколко десетки метра, понякога дори по-добре.

 

Текущ EUCLID мълния откриване карта

 

http://www.euclid.org/links.html - интересни връзки, свързани с мълния откриване

 

Технология

В момента цялата мрежа се състои от около 140 сензори в различни европейски страни, участващи в Европейската мрежа за откриване на мълния.

Всички данни за отделните разряди са заловени на електромагнитни сензори, които изпращат необработени сурови данни до централен процесор. Използва се система използва технологии и софтуер, разработен от Vaisala (Tucson, AZ). Всеки сензор улавя електромагнитните сигнали, излъчвани по време на мълнии. Време отнема данни от системата за спътникова навигация GPS.

За всеки удар се наблюдава предимно точното време и интензивността на записания сигнал. Полярна и сегашния брой на сигнали и параметри на следващите разряди.

Данни от всички датчици в мрежата в реално време и веднага изпраща концентрирани в две оперативни центрове nezávilých центъра на Евклид. Незабавно се обработват, са изчислили точната позиция и изхвърляния, и други свойства, с изключение на това, че данните се коригират předapsanými начини да получите най-точни резултати. Получените данни се изпращат незабавно на услугата оперативен център Евклид, и Националната центрове за сътрудничество. В тях се конвертират в изображения, актуализирани в реално време, показвайки гръмотевична дейност върху цялата територия на Европа и Щатите. Всички придобити данни за измерените зауствания се съхраняват и архивират за всяко последващо обработване, анализ и статистика.

 

Полезни връзки (Таблица взети от euclid.com)

LIGHTNING УСТАНОВЯВАНЕ - МЕЖДУНАРОДЕН ЦЕНТЪР Светкавица Detection
Алдис - мрежа от мълния откриване Австрия
METEORAGE - Откриване Светкавица и доставчик на софтуер за обработка във Франция
MeteoFrance - Национален метеорологичен институт, Франция - собственик на френската мрежа мълния откриване и детектори
BLIDS - "Блиц Информация мрежови Dienst фон Сименс" мълния откриване в Германия, собственост на Siemens
Скаларни - откриване на мълния мрежа в Словения
Instituto Nacional де метеорология - испански Националния метеорологичен институт, собственик на мрежата за откриване на мълния в Испания
SINTEF - собственик откриване на мълния мрежа в Норвегия
Финландския метеорологичен институт (ФМИ) , собственик на мрежа за откриване на мълния във Финландия
CESI SIRF - откриване на мрежата на мълния в Италия
ИНФОРМАЦИЯ бури и мълнии
tigger.uic.edu Програма за научни изследвания, която разследва интервенции мълния
lightningsafety.com Националния институт на мълния защита срещу смущения
www.usatoday.com USAToday, страница с много информация и връзки за мълния
lightning.nmt.edu Langmuir лаборатория, изследователска лаборатория на екстремни метеорологични условия и мълния САЩ
wwwghcc.msfc.nasa.gov Глобалния център за хидрология и изменението на климата, НАСА институции
www.spc.noaa.gov СПК, център прогнозира гръмотевични бури институции NOAA
www.nssl.noaa.gov Национална изследователска лаборатория насилие гръмотевични бури, институции NOAA
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ЦЕНТЪР
www.magmacom.com Magmacom, връзки към метеорологични сайтове по целия свят
www.noaa.gov NOAA океан и атмосферни изследвания - САЩ
www.meta-office.gov.uk British Met Office
www.meteo.fr MeteoFrance
www.dwd.de Deutsche Wetterdienst
www.meteoswiss.ch MeteoSwiss
Международна изследователска лаборатория FLASH
www.cenelec.org CENELEC Европейския комитет за стандартизация в електротехниката
www.cigre.org CIGRE Международния съвет за линиите, много високо напрежение
www.ieee.org IEEE институт на електрическо и електронно изследвания

 

 

Принцип на мълнии

Какво е мълния?

По време на гръмотевична освобождаване от отговорност се премества значително количество заряд между два заредени обекти. Мълния може да се появи в облак-облак (CC, облак-облак), облак-въздух (CA, облак въздух), и облак-земя (CG, облак-земя). Buienradar.nl предоставя данни за он-лайн мълнии облак-земя. Cloud-земя, светкавица от облаците в страната с най-голямо влияние върху ежедневния ни живот. Попадение на мълния може да убие, да унищожат оборудването, да предизвикат пожар, и е най-честата причина за около 70% от електрическата недостатъчност.

 

Изпълнение

Курс на светкавицата за освобождаване от отговорност се състои от няколко етапа, първият от които се нарича английски "Лидер" (моментно или постепенно), което е невидимо за очите. Макар че това ще образуват проводящ път между облак и земята, която след това се използва за основната изблик на електрическа енергия. Това течение се нарича "Завръщане Ход", основната освобождаване от отговорност. Това е ослепителна светкавица от бяла светлина, по време на който на топъл въздух канал около 30 000 ° C, следвани от оглушителни експлозии на гръмотевиците, причинени от разпространението на свръхзвуков топъл въздух към околната среда. Първият шок често е последвано от няколко други, които следват след няколко стотни от секундата. До 20 или повече такива последователности Лидер / разреждане може да се появи в един ред, и това е причината, поради мълния често създават впечатление на трептене míhavého пулс.

 

Светкавица

Всички изливания, които се провеждат в хода на времето, не превишава една секунда, и на разстояние по-малко от 10 km от първия удар, се групират заедно и се нарича просто "светкавица" или "разреждане на светкавицата." Така често се групират заедно потенциално един зауствания събития мълния по един видим събитие.

 

В реално време, в реално време

Обработка в реално време означава, веднага след като те се доставят на центъра за обработка. Процес, който не се занимава с "в реално време" обработка се използва например, за да ги съхранява за по-нататъшна обработка. Система за откриване на Светкавица - Данните се вземат от всички сензори, където веднага отива на мястото, където те са с централно обработват.

 

Прогнозите

Земята е приблизително една сфера. Когато трябва да се покаже сферична земя на плосък монитор трябва да използвате един малко известен математическо моделиране projekce.The Около Земята е сфера. За да видите сферична земята на плосък екран на монитора изисква малко фантазия математика и проекция.

 

Time-Zone

Уеб www.buienradar.nl - страница обработват по-голямата част от времето зони в Европа. Наблюдател мълния, мълнии и Светкавица Explorer съветник.

 

Съкращения

EUCLID - Европейско сътрудничество за откриване на Светкавица

BLDN - Бенелюкс Светкавица откриване на мрежата

CELDN - централен Европейската мрежа за откриване на Светкавица

 

Ако проявявате интерес, свържете се cropcirclesonline@gmail.com

 

Записване безпрецедентен модел на линиите на магнитното поле в областта на зърно

Изумително, объркващи, шокиращо и трудно да се повярва, но също така и отваряне на очите прилика

Житните кръгове - рекорд силови линии на електромагнитното поле, генериран от мълния освобождаване от отговорност

Текущата стойност е близо 10 6 милиона Ампер (известен училищни експерименти 20-30 ампера)

 

  

Точният момент мълния поток разтоварване царевични стъбла, предизвикана Тогава донесоха (йонизиран въздух, корона разреждане) електрически ток. Те правят ножове и други части от растения се държат като всеки друг проводник и представи в такива електромагнитни свойства момент. Може да се държат точно като стрелката на компаса, така че е огромен електромагнитните сили зауствания миг принуждава да отклони по посока на часовниковата стрелка или обратно на часовниковата стрелка, в зависимост от взаимното съотношение, полярност и изместване трифазен ток. Временни промени в механиката и стрес също могат да причинят невидим все още насочено ориентирани механични повреди. Тези микроскопични насочено ориентирани щети постепенно натрупване на увредените тъкани по-късно може да причини постепенно насочено ориентирани наклон всички стъбла в една посока (CW или ККО). Магнитното поле на средната разреждане на светкавицата в някакъв момент най-малко десет хиляди пъти по-силен от магнитното поле на Земята. Друга част може да направи огромни електростатични сили, които правят листа и стъбла от растения се държат като листа и стъбла electroscopes. Кръг с диаметър приблизително характеризира от електромагнитните сили от мълния по освобождаване от отговорност. На всичко отгоре на това, обаче, реколтата модел се появява най-малко няколко дни, понякога до няколко седмици след мълнии. Това е, защото засегнатите растителни тъкани отслабват много бавно, поради огромния инерция и следователно много бавно извършващите се промени в растенията ( ЕНП , Хронология ). Защото понякога на местността могат да се провеждат много сложни конфликти на интереси и резонанси, понякога може да създаде много сложна плетеница. Един изпълнение мълния излъчва енергията, за която електрически локомотив пътува няколко хиляди километра. Средно (!) Освобождаване от отговорност. (Опростено обяснение)

 

Това е може би един от най-големите измами и забавни, практически шеги, които, когато Майката Природа от това изумени от човечеството стотици, дори хиляди години.

 

С споменати идеи е възможно да не са съгласни, да протестират срещу тях, но това е наистина всичко това и какво да правя с него или срещу него, може да направи. На т.нар. постулат Jara Cimrman.

 

обобщаващ допълнителна информация:

Житните кръгове , още житните кръгове - Kornkreise (на английски)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страницата е приготвено за вас и всички данни са много задълбочено изследвани теоретично, така и експериментално

 

Jan Ledecký

 

Не е добре да се опитват да попречат на напредъка. Невежеството никога не е по-добре, отколкото знанието.  E.Fermi
Англичанин да бъде морално, но това, което е досадно. G.B.Shaw
Бракът често се казва, че се утвърждава в небето. Но също е вярно, на гръмотевиците и светкавиците. Clint Eastwood
z