Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинални на чешком језику - кругови-у-зрна су створили-после-празни-муња-локализација-освајањима . Молимо изговор, грешке машинско превођење.
lightning
Лоцирање грома пражњења
Цроп Цирцлес: Најједноставнији доказ повезивање редовних облика, и представља локацију грома испуштања
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Цроп Цирцлес - машински преведене текст

Наука има доказе, али без сигурношћу. Креационисти нуде сигурност, али без икаквих доказа.  C.E.Montague
Чињенице су за научнике оно ваздух је за птице. Без њих, они не могу да лете. Linus Pauling
Проблем није постојање вишка будалама, али да муња усмерена другде него што би требало.  M.Twain

Цроп кругови , кругови усева Локализација расвета разрешава

PagPh

 

 

Локација громобранске испуштања

Принципи лоцирање олује пражњења не треба да их опише на дужину. Најважнија информација је чињеница да је локализација је могуће и постоји. Кратак опис ЕУЦЛИД.цом страна на којој је наравно могуће лоцирати детаљније информације. Свака муња секрет је заробљен као радио сигнал преко детектора, који је широм Европе око 140, а накнадна компјутерска обрада одређује своју позицију интервенције у року од неколико десетина метара, понекад чак и боље.

 

Тренутна ЕУЦЛИД муња детекција мапу

 

хттп://ввв.еуцлид.орг/линкс.хтмл - Занимљиви линкови везани за громобранске детекцију

 

Технологија

Тренутно, читава мрежа се састоји од око 140 сензора у различитим европским земљама које су укључене у европску мрежу грома детекције.

Сви подаци о појединачним испуштања заробљени електромагнетних сензора који шаљу сирове податке у централну обраду. Половни систем користи технологију и софтвер развијен од стране ВАИСАЛА (Туцсон, АЗ). Сваки сензор снима електромагнетне сигнале емитоване током олује испуштања. Време потребно податке из ГПС сателитског система.

За сваку удара је примећено углавном тачно време и интензитет снимљеног сигнала. Поларитет и тренутни број сигнала и параметара наредним испуштања.

Подаци из свих сензора преко мреже у реалном времену и одмах послао концентрисани у две оперативне центре незавилыцх централна Еуклид. Одмах Ту се обрађују, ви сте израчунали тачан положај и испуштања, а друга својства, осим што су подаци исправљене предапсаными начине да се најпрецизније резултате. Добијени подаци се одмах шаље сервисном центру оперативног Еуклида, и Национална Сарадња центара. У њима се претварају у слике ажурирају у реалном времену, показује муње активности на целој територији Европе и САД. Сви добијени подаци о измереним испуштања се чувају и архивирају за каснију обраду, анализу и статистику.

 

Корисни линкови (Табела преузета из еуцлид.цом)

ЛИГХТНИНГ ДЕТЕКЦИЈА - МЕЂУНАРОДНИ ЦЕНТАР Муња Детекција
АЛДИС - мрежа громобранске детекције Аустрије
МЕТЕОРАГЕ - Муња Откривање и добављач софтвера за обраду у Француској
МетеоФранце - Национални метеоролошки институт, Француска - власник француског мреже муње детекције и детекторима
БЛИДС - "Блиц информације муња Диенст вон Сиеменс откривање мрежа у Немачкој, у власништву Сиеменс
СЦАЛАР - муња откривање мреже у Словенији
Институто Национал де Метеоролошки - Шпански Национални метеоролошки институт, власник мреже грома детекције у Шпанији
СИНТЕФ - власник муња откривање мрежа у Норвешкој
Фински метеоролошки институт (ФМИ) , власник мреже грома детекције у Финској
ЦЕСИ СИРФ - муња откривање мрежа у Италији
ИНФОРМАЦИЈЕ олује и муње
тиггер.уиц.еду Истраживачки програм истражује интервенције муње
лигхтнингсафети.цом Национални институт за громобранске заштите од мешања
ввв.усатодаи.цом УСАТодаи, страница са пуно информација и линкова о муња
лигхтнинг.нмт.еду Лангмуир Лабораторија, истраживање Лабораторија за екстремне временске услове и муње САД
вввгхцц.мсфц.наса.гов Глобална хидрологије и клима центар, НАСА институције
ввв.спц.ноаа.гов СПЦ, центар предвидео грмљавину институције НОАА
ввв.нссл.ноаа.гов Национални истраживачки Лаб насилни олује, институције НОАА
МЕТЕОРОЛОШКА ЦЕНТАР
ввв.магмацом.цом Магмацом, линкови ка сајтовима временских широм света
ввв.ноаа.гов НОАА Национални океан и атмосферу истраживања - САД
ввв.мета-оффице.гов.ук Британска Мет Оффице
ввв.метео.фр МетеоФранце
ввв.двд.де Деутсцхе Веттердиенст
ввв.метеосвисс.цх МетеоСвисс
МЕЂУНАРОДНИ ИСТРАЖИВАЧКИ ЛАБОРАТОРИЈА ФЛАСХ
ввв.ценелец.орг ЦЕНЕЛЕЦ Европски комитет за електротехничку стандардизацију
ввв.цигре.орг ЦИГРЕ Међународни савет за мреже линија врло високим напоном
ввв.иеее.орг ИЕЕЕ Институт за електричне и електронске истраживања

 

 

Принцип громобранске испуштања

Шта је муња?

Током пражњења грома се преселио значајан износ накнаде између два терете објеката. Лигхтнинг испуштања могу јавити у облаку-то-облаку (КЗ, цлоуд облак), цлоуд-ваздух (ЦА, цлоуд-ваздух), и цлоуд-тла (ЦГ, облак-земља). Буиенрадар.нл обезбеђује он-лине податке о облак-земља муње. Облак-земља, муња из облака у земљу са највећим утицајем на нашим свакодневним животима. Муња може да убије, уништи опрему, јер пожаре, и најчешћи узрок око 70% од напајања.

 

Пражњење

Курс пражњења грома састоји се од неколико фаза, од којих прва је енглеском зову "лидер" (тренутна или постепено), који је невидљив за око. Иако ће формирати проводну путању између облака и земље, који се потом користи за главни налет електричне енергије. Овај секрет се зове "Повратак Мождани удар", главни секрет. То је заслепљујућа бљесак беле светлости, током које загрејани ваздух канал око 30 000 ° Ц, а затим заглушујуће експлозије грома, изазване ширењем суперсоничног загрејаним ваздухом у околини. Први шок је често праћено са неколико других које следе после неколико стотинки секунде. До 20 или више таквих низова лидер / пражњење може јавити у реду, и то је разлог зашто муња често стварају утисак треперења михавехо импулса.

 

Блиц

Сви протоци који се одвијају у току времена не прелази једну другу, а на растојању мањем од 10 км од првог шока, су груписани заједно и зове једноставно "фласх" или "флеш секрет." Тако често груписани потенцијално један догађај грома испуштања под једним видљивог догађаја.

 

Реал-тиме, током реалном времену

Реал-тиме обрада значи, одмах након што су достављене на обраду центру. Процес који се не бави "реалном времену" обраде се користи, на пример да их сачувате за касније обраде. Муња систем за детекцију - подаци узети из свих сензора, где је одмах иде на место где су централно обрађена.

 

Пројекције

Земља је отприлике сфера. Када је потребно да прикажете сферне земљу на равних екрана монитора треба да користите мало познату математичку пројекце.Тхе моделовање Грубо Земљи је сфера. Да бисте видели сферне земљу на равном екрану монитора Захтева мало фенси математици зове и пројекција.

 

Тиме-зона

Веб ввв.буиенрадар.нл - страна обрађују огромну већину временских зона у Европи. Обзервер Муња, Муња и Муња Екплорер саветник.

 

Акроними

ЕУЦЛИД - Европска Сарадња за детекцију Лигхтнинг

БЛДН - Бенелук Муња Откривање мреже

ЦЕЛДН - Централно европска Муња Откривање мреже

 

Уколико сте заинтересовани, контактирајте cropcirclesonline(ат)gmail(дот)com

 

Снимање без преседана образац линија магнетног поља у области зрна

Запрепашћујуће, збуњујуће, шокантна и тешко за поверовати, али и око отварања сличност

Цроп круговима - а рекордне поља линије електромагнетног поља генерише пражњења грома

Тренутна вредност је близу 10 6 - милиона ампер (познат Гимназија експерименте 20 до 30 ампера)

 

  

Тачан тренутак пражњења грома протичу кроз кукуруза стабљика изазвана Онда су донели (јонизован ваздух, корона пражњења) електричне струје. Они чине ножеви и остали делови биља понашају као било који други проводника и представљена у таквим својствима тренутку електромагнетних. Могу стога понашају као магнетне игле, тако да је велики електромагнетне снаге испуштања моментално тера скрене смеру казаљке на сату или у супротном смеру, у зависности од међусобног односа, поларитета и фазним расељавања струје. Привремене механичке промене и стрес такође може узроковати невидљиви ипак усмерено оријентисана механичко оштећење. Такве микроскопске правцима оријентисане штете може постепено гомилање оштећених ткива касније изазвати постепени правцима оријентисану нагиб све стабљике у једном смеру (ЦВ или ЦЦВ). Магнетно поље просечне пражњења блиц у неком тренутку најмање десет хиљада пута јачи од магнетног поља Земље. Други део може учинити огромне електростатичке силе које чине лишће и стабљике биљака понашају као лишће и стабљике елецтросцопес. Пречник круга око карактерише од електромагнетних сила пражњења грома. Поврх тога, међутим, усев образац јавља бар неколико дана, понекад и до неколико недеља после грома испуштања. То је зато што су угрожени биљни ткива ослабити веома споро, због огромног инерције и самим тим веома споро актуелне промене у биљкама ( ЕПП , Хронологија ). Јер понекад на локалитету може одвијати веома сложене сметње и одјека, понекад може створити веома компликован образац. Једна муња пражњења зрачи енергију која електрична локомотива путовао неколико хиљада километара. Просек (!) Пражњења. (Поједностављени објашњење)

 

То је вероватно био један од највећих превара и забаван, практичне шале, која, када мајка природа у томе изненадио човечанство стотине, чак и хиљаде година.

 

Са поменутих идеја је могуће не слажу, можете протестује против њих, али то је заиста све о томе и шта да радим са њом или против ње може да уради. Тзв. постулат Јара Цимрман.

 

Сумирајући неке додатне информације:

Цроп круговима , још житу - Корнкреисе (енглески)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна припремљена за вас и сви подаци су врло темељно прегледао теоретски и експериментално

 

Јан Ледецкы

 

То није добро покушава да омета напредак. Незнање никад није боље од знања.  E.Fermi
Енглез бити моралан, али оно што је досадан. G.B.Shaw
Брак се често каже да је потврђено на небу. Али исто важи и муњама и громовима. Clint Eastwood
z