Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Anglisht origjinale - kulture-qarqet-publikuar-text-2 . Ju lutemi justifikim ndonjë gabim shkaktohen nga machine translation.
lightning
Teksti 2 publikuar
Publikimi i dytë jashtë kësaj web shtëpi www.sarden.cz - Çeke internet Sci-fi revista
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Faqe Hyrëse

Përkthimi nga teksti të botuar në 9 nëntor 2011 në www.sarden.cz (Çekisht internet Sci-fi revista) në anglisht. Gjuha amtare nuk. Na vjen keq për këtë, ju lutem.

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

Shënim: Të gjitha fotot, sepse botuar së pari në gjuhën çeke, PËRMBAJNË dhe legjendat " Foto + E pra. "

dhe komenti në faqe www.sarden.cz administratori:

Misteri zgjidhet, ne do të doja të thërrasin. E vërtetë është, se korrespondenti ynë i jashtëm me shpjegimin e Tij të qarqeve kulture dhe tregon qartë, logjike, dhe kjo duket zgjidhja edhe LogicAll pranueshme. (Shumë faleminderit. JL)

 

Konsideratë: 

Qarqet Pri

 2/1

 

Disa Mundësitë e krijimit model

Post është një vazhdim i lirë i reflektimit, Lidhur mënyra të reja të kërkuar në krijimin e qarqeve kulture, i cili u botua në http://www.sarden.cz/uvaha-kruhy-v-obili . Bëhuni të njohur lexuesit me disa opsione të tjera të mundësive të shpjeguar fenomenin. Motivi qendror i që arsyetimi ishte fakti se jo vetëm qarqet kulture, por edhe gjitha çrregullt paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture në botë janë shkaktuar nga shkaku të njëjtë, shkarkimeve rrufe në fusha. Falë energjisë elektrike kulture e tyre është dëmtuar, dhe dobësuar bë rrafshuar (dëmtuar, dobësuar), por javë pas shkarkimit usuall Disa, i cili shkaktoi të gjitha këto. Mbi fushë në fakt nuk ishte në përparimin një mekanik i madh - Ky shpërthim u elektromagnetike Shfaqet në strukturën e bimëve ("shtypur" ose "ekspozuar"), por rrafshim (të dëmshme, duke dobësuar) u shfaq për shkak të ngadalësojë dobësimin rritjen e indeve pas shumë ditë. Modelet e rregullta janë krijuar vetëm në raste shumë të rralla, për shkak të pajtim e rastësive shumë. Por kaloi nganjëherë për shkak të ndërhyrjeve dhe rezonancë, mekanike dhe elektromagnetike, mund të jetë tepër e ndërlikuar, edhe për shkak të faktit se çdo shpërthim është më së shumti Fillimisht u kujdesur për të përhapur në të gjitha drejtimet shumë simetrike.

Motoja: Nuk qarqet kulture, përveç përjashtimeve absolute, janë bërë nga njerëzit.

Çfarë Ata janë duke u përpjekur për të paraqitur kudo në grupin e botës të njohur si krijuesit e rrethit-- Kjo qarqet kulture janë të prodhuara nga ata - nuk është asgjë më shumë se figments e trurin e autorëve të sëmurë mendorë të pasqyrave tezës. Në fakt, Askund dhe kurrë dhe nuk ka bërë ndonjë njeri një në botë, dhe madje edhe një rreth kulture të vetme (me vetëm minimumin së përjashtimeve, thellë poshtë gabimit statistikor). Çdo të ashtuquajturat "qarqet kulture" janë bërë nga dikush krejtësisht të ndryshme, të cilët do të KILL> vrasin çdo rrethi mundshme-krijues Gjatë çdo takimi ai absolutisht Menjëherë Kjo faqe pa mëshirë.

Vetëm në fillim të letrës së sotme do të jetë në sajë të interaktive të formatit intenet Dërguar një përgjigje për një pyetje, e cila u vu në diskutim në pjesën e parë: Ikkju pyet, si është e mundur, që energjia elektrike të gjenerojë modele thatë dhe komplekse dhe të sakta. Ndërkohë do të jepet përgjigje të "sakta" (qarqet) - nga ana e demonstratës, si shkarkesë elektrike (s) janë në gjendje për të krijuar një qarqet shumë të sakta, vetëm efekt mekanik (foto 1), eksperiment i vetë autorit. Në foto është një rreth, e krijuar në një shtresë uniforme mielli nga shkëndijë elektrike, duke ndikuar vertikalisht në sipërfaqe në shtresën e cila është e përhapur (një shtresë e materialit grimcuar, grimcat pesha e dhjetëra të qindra e millionths e një gram, dendësia rreth 720g/liter - Përafërsisht Ndeshjet materiale bimore, trashësia e pak më shumë se një milimetër). Në të majtë është Shfaqet një efekt të një shkarkim të vetëm (2500V-0, 03J), mbi të drejtën e menjëhershëm të njëpasnjëshme Përsëritja të njëjtën energji Shkarkimi 10 herë në një distancë kohore Përafërsisht 200msec (Intervali mesatar i përafërt Midis shkarkimet të njëpasnjëshme rrufe stuhi është 50 - 60msec). Një njësi smaller.These diameter është 11 mm, 18 mm Larger. Duke përsëritur madhësinë e madhësisë rrethit shtrihet vetëm pak (nga e gjithë UP katërt shkarkimit), por skajet janë të konsiderueshme rafinimit, nga çrregullt disi të rrethit shumë të saktë poligonin. Që nga numri i shkarkimeve shkëndijë kalon 6-8, diametri i formimit nuk është tashmë në rritje në të gjitha, efekti i fuqisë mekanike nuk ka arritur më larg atë dhe distanca të mëdha. Gjatë një shkarkesë rrufe përbashkët dalin atje prej rreth shtatë shkarkimeve të njëpasnjëshme. Në disa raste rrufeja është formuar vetëm nga një shkarkim i madh (Return Stroke), Por edhe Ata ekzistojnë Kur pas shkarkimi i parë i madh vazhdon 12 ose më shumë goditje të mëvonshëm. Foto tregon shumë qartë Shoqërohet, që për shkarkimet elektrike, edhe pse ajo efektet e tyre mekanike, me krijimin e qarqeve diçka krejtësisht e natyrshme dhe e lehtë, dhe nuk kanë një të jetë i befasuar nga ajo.

Shënim: Intensiteti mesatar i shkarkimeve stuhi rrufe natyror është 10 Më shumë se 15  herë më e madhe, se sa intensiteti i shkarkimeve shkëndijë përdorura në eksperiment, dmth milion miliard herë herë më shumë. Në rastin e figurave është mjaft e mundshme, se gjatë krijimit të disa prej tyre nuk mund të marrin pjesë me fëmijën "të zakonshëm", ndriçim anasjelltas. Gjatë çfarë ishte "ekspozimi" e disa prej tyre ndodh mbi fushë, me absolutisht asnjë dyshim në mesin e çdo imagjinatë njerëzore. Sigurisht të gjithë mund të imagjinohet efekte të shëndosha dhe mekanike shkaktohen nga pistoletë apo armë gjysëm. Edhe një shumë të dobët transfertat rrufe dhe rrezaton milion herë më shumë energji (dhe lëviz me një shpejtësi njëqind milion herë më e madhe).

Në artikullin e mëparshëm janë përshkruar disa parime themelore të teorisë përshkruar sapo - Shfaqja e modeleve në grurin nga veprimi i shkarkimeve rrufe. Gjithashtu, u treguan se ata probabiliteti për të formuar jo vetëm modelet e rregullt - Pri qarqet. Origjina e tyre është e lidhur tashmë për dekada të tëra aq shumë mistere kurioz dhe e pakuptueshme, që do të jetë e mundur për të mos gjejnë në të gjithë dwarfs Kuq, Star Wars, huajt, grabitqarët, Terminators, autostopiste, Nosferatu, transformatorëve, Robots, Fondacioni, Das Kabinett des Dr Caligari, Martians, Newts, astronautët, vertetes, Men në të zeza, Galaxy, avatars, Frankenstein, Futurama, Star Treks, Matrix, majmunët e çdo planeteve (duke përfshirë një që njerëzimi blu, ku quajtur), monsters, ETS, Spider-Mans Princes dhe pak së bashku, edhe në qoftë se ata kishin qenë duke ndihmuar në këtë qark të shkurtër. Ajo ka qenë sugjeruar se ai ndoshta është pikërisht njëjti parim Origjina e banim (të dëmshme, dobësimi) dhe dëmtimi i pothuajse çdo kulture në botë. Jo vetëm elbi, gruri, tërshëra dhe thekra, por pothuajse të gjithë të lashtat në terren, çdo bimë growed në fushat kulturore. Pikërisht të njëjtën mënyrë nga Çohu Shpesh shumë të rrafshuar (dëmtuara, dobësuan) parregullt forma ( RDF - formacionet Downed rastësisht) që nuk janë vetëm të gjitha modelet e rregullt pothuajse pazgjidhshmërisht përcjellëse, por më shumë se 99,999% të rasteve (edhe zona katror) ndodhin mjaft të pavarur . Një përjashtim në rregullat e përshkruara janë uragane, tornadot dhe përmbytjet, por ata nuk janë të përfshira në statistikat - Sepse Shkaqet teza të mos lënë kulture rrafshuar (dëmtuar, dobësuar), por dëmtuar plotësisht dhe shkatërruar, dhe ata nuk janë të referuara si vetëm " kushtet e pafavorshme hidrometeorologjike ", por si një fatkeqësi e vërtetë natyrore. Fermerët janë tashmë në thatësirës dhe raste pothuajse nuk të interesuar në atë që ata nuk kanë asgjë për të korrave, për shkak se ata nuk kanë makina për korrje, dhe asnjë outbuildings, ku për të ruajtur drithin korrur. Në fillim ata duhet të ndërtojmë ndërtesa të reja bujqësore dhe vendin e tyre në makina të reja, dhe nga koha që ata do të kujdeset për bimët në rritje.

Si një nga dëshmive substanciale Mbështetja e teori, referuar kjo mund të konsiderohet fakti, se në të gjitha modelet drithëra, të rregullta dhe të parregullta, ekspozitave saktësisht ndryshimet njëjtë në rritje - trashje, të përkulura dhe nyjet zgjeruar. Plotësisht Të gjithë ata janë të shkaktuara nga geotropism negativ dhe prirje për t'u kthyer nga drita, kurrë dhe askund të jetë çdo gjë tjetër, dhe kjo është fakt mjaft i njohur se shkencëtarët, publike bujqësore profesionale dhe të përgjithshme, por Explorers nga qarqet kulture, duke iu referuar: janë duke u përpjekur atë për vite Vazhdimisht durim dhe të informojë publikun se diçka krejtësisht të ndryshme. Ata argumentojnë se ndonjë "energji misterioze" e parë shumë shpejt (sekonda në minuta) nyjet bends apo shtrihet. Larg shembull, argumenton se dhe përkulje të ngjashme ose zgjerimi i nyjeve dhe indeve dëme, të cilat tregojnë modele në bimët mund të arrihet me mjete të energjisë mikrovalë. Harruar tashmë, por, me sa duket Thjesht "rastësisht" për të shpjeguar, se bimët e tyre apo komponente, të cilat kanë qenë të ekspozuar ndaj thatësirës dhe sasisë së mikrovalë (si termike ose elektrike) energji, që bëhen indet e buta e tyre, Ata janë kaq të butë shkak Ata janë gatuar, kështu që absolutisht dhe krejtësisht i vdekur, dhe pas disa ditësh (në kohën e zbulimit qarqet) nuk do të kishte gjetur në fushën e madje edhe një përqindje e tyre. Vdekur janë mjaft bimë krejtësisht edhe ishin ekspozuar Kjo është edhe një përqindje të vogël të energjisë, se çfarë është e nevojshme për zbutjen e indeve (vlerësohet nën 1%). Prandaj ajo ishte tashmë një kohë të vërtetë të lartë për ta bërë atë të ndaluar iluzionet tezën e Tyre. Menjëhershëm (brenda disa minutave) përkulje dhe zgjerimin e nyjave (por edhe çdo pjesë të tjera të bimëve) nga një fuqi e energjisë apo ndonjë forcë është absolutisht e pamundur pa shkatërrimin e tyre të plotë, dhe është e mundur për të kryer repeatable në çdo numër të përpjekjeve. Nyjet extension lind në rastet kur thatësira forca e tyre nuk është e mjaftueshme për të ngritur centralin e parë -, Nyja e dytë të tretë nga toka. (Pictures) Këto nyjet janë duke u përpjekur për të rritur numrin e qelizave për të rritur bimë, por ajo dështon, Prandaj numri i qelizave të rritet vazhdimisht dhe nyjet janë zgjatjen (Interpretimi thjeshtuar). Nyje nuk do të marrë njohuri, se veprimtaria e tyre nuk çon në rezultate të pritura, të pushojë përpjekjet e saj të kota. Një mënyrë të tillë ajo është e rregulluar në natyrë, dhe bimët Miliona gjatë viteve të evolucionit nuk ka arritur në përfundimin se do të ishte e nevojshme për të ndryshuar diçka në këtë drejtim. Bending janë nyje, të cilat të paktën pjesërisht, dhe lulëzojnë, të paktën në gjendje për të lëvizur dhe pjesë e impiantit. Në lartësi të pjesshëm të bimëve së shumti kontribuon nyjen më të fundit poshtë në krye, një më pak një ose dy poshtë atë. Disa prej tyre mund të pothuajse të bëj atë 90 gradë. Lakimi i nyjeve ndodh Rritja (pakthyeshme) të numrit të qelizave në anën e kundërt, jo duke ndryshuar formën dhe madhësinë e qelizave, Kjo është arsyeja pse u bë një trashje.

Pothuajse të gjithë e "studiuesve" Kush e ka trajtuar ndonjëherë me çështjen e qarqeve kulture , nga koha në kohë në faqet e tyre spektakolare njoh publikun e gjerë me fotografitë e nyjeve - Bent, hypertrophied dhe zgjeruar, duke përfshirë atë që e quajnë nyjet eksplodojnë, nyjet në lulëzim dëbuar ose dëmtimit të dhëmbëve.

Në foto 2 është vetëm një mostër të vogël, të gjitha fotografitë nga vendet ku nuk kishte asnjë shenjë të ndonjë rrethi kulture (fotografitë e autorit). Të tilla nyje vendosur natyra përgatit vit në mbarë botën në fusha, dhe grasslands grassfield si kafshë të egra vegjetacionit Më shumë se 10 ^ 15 (10 ^ 17?, 10 ^ 18?), Në ​​qarqet kulture të ndodhë shumë më pak se një e milionta e një për qind, por Ato duken të njëjtë. Ndërsa qarqet kulture për të përmbushur në jetën e tyre vetëm disa njerëz, në të njëjtën mënyrë si nyje e thatë deformuara në këtë fotografi do të gjeni në fushat kulture e absolutisht të gjithë ata që do të shkojnë atje në kryq kohë (në gjerësi tonë Përafërsisht prill të këtij gusht). Nëse ai nuk duan të shkojnë në terren, e mundur të rritet ato në një tenxhere në shtëpi, dhe më vonë (kur nyjet janë të zhvilluara mjaftueshëm) të ndryshojë drejtimin e gjeth në pozicion horizontal për të detyruar bimët për të krijuar nyje Bent dhe të zgjeruara, se mjaft indistinguishably nga fotot që gjenden të Explorers qarqet kulture. Nyjet explosed gjithashtu do të shfaqet atje, absolutisht të gjithë veprojnë pa ndonjë "energji plotësuese", për shembull microvawe.

Në thelb, qarqet kulture Explorers thjesht na tregojnë asgjë më shumë se sa ajo punon në natyrë, dhe se ajo punon ashtu siç duhet, dhe atë nyjet janë përdorur për të, asgjë më shumë. Nyjet që të mos kujdesen për asgjë tjetër se ajo që ata tashmë Kryen miliona vjet, por askush nuk i kishte thënë kurrë hulumtuesit rrethit që e kulture. Një nga funksioni i tyre është leveling drejtimin e rritjes së bimëve në drejtim të vertikal, ose tilting drejt drita juaj - geotropism negative dhe prirje për t'u kthyer nga drita. Kjo është bërë nga një shumëzimit të qelizave të pakthyeshme në anën e kundërt me drejtimin e prirje të dëshiruar, dhe fillon disa minuta pas bimore regjistron devijimit. Kjo ndodh kryesisht edhe gjatë lakimi i bimëve në tokë, të cilat shpesh nuk mund të jetë një proces i shkurtër - minuta, orë, por mund të marrë disa ditë. Nëse efekti forca e trashje në nyjet Rritja numri i qelizave nuk është e mjaftueshme për të ndryshuar drejtimin e rritjes në drejtimin e duhur, vazhdimisht qeliza janë shtuar dhe nyjet janë vetëm zgjatjen. Zgjerimi i nyjeve edhe në qoftë se ndodh duhet të merren me disa herë dhe prirje të rrjedhin dhe drejtim të ndryshme. rrethi kulture Explorers të mos raportojë në publik asgjë më shumë, se sa ajo punon si duhet në natyrë, por kanë vetëm rreth fenomenit të gjithë idetë dhe jo të gabuara. Asnjë mister, asnjë Mrekullitë, ka shenja, nuk Proceset unexplainable energjike. Natyra. Natyra është djalë i madh. Pothuajse si Eman.

Brenda bimë të rinj të familjes Poaceae (më të vogla se 15 cm) e zhvilluar pa nyje mund të sillen në mënyrë të ngjashme asnjë pjesë e bimëve, indeve meristematic (përbëhet nga qelizat aktive ndarjes) është ende kudo, ndërsa në bimët më të zhvilluara vetëm në nyje.

Duke pretenduar se lakimi ose zgjerimi i nyjeve ka ndodhur nga "veprimi i forcave të panjohura dhe të pashpjegueshme", ose ndonjë forcave të paktën një pak i njohur (rrezatimi me mikrovalë), dhe madje edhe Brenda disa sekonda, minuta maksimale, madje edhe në kundërshtim të plotë me realitetin . Ideja se nyjet për kthese parë dhe të zgjeruar (në një kohë shumë të shkurtër), dhe në sajë të që bimët janë vendosur objektin në tokë (brenda një periudhe shumë të shkurtër kohe), pa rrjedh thyer, dhe vetëm pastaj të përpiqet të shpjegoj, është një nga keqkuptimet më të mëdha, ky rrethi kulture e cila arriti Explorers, dhe kjo është vetëm deri në sa kohë, ata duan të deklarojnë atë. Bending dhe zgjerimi i nyjeve dhe indeve sjellje Gjatë periudhës së vegjetacionit (duke përfshirë edhe dëmet e mundshme të pjesshëm - mund të jetë edhe Çohu forcat e tyre, ose duke vdekur jashtë indeve të dëmtuara), është botanically dhe procesi fiziologjikisht shumë pikërisht dokumentuar dhe të verifikueshme. gjithmonë i parë janë bimët vendoset objekti ose të paktën të shtrembëruar ndjeshëm në sipërfaqen e tokës (jo pozicionin vertikal), vetëm atëherë fillon procesi i Rritja e numrit të qelizave në nyjet. Përpjekjet e ngritjen Pjesë e bimëve do të fillojë menjëherë pas Bending (në fakt, siç u përmend, tashmë Gjatë banim (të dëmshme, dobësimi) proces, i cili mund të marrë disa ditë), dhe zgjat afërsisht një javë. Nga rrezatimi me mikrovalë apo ndonjë forcë tjetër fizike kurrë nuk do të zgjerojë ose zgjasin nyje në fabrikë edhe në milimetër, as edhe përkulem mbi dhjetëra gradë në një kohë të shkurtër, pa shkatërrim të plotë (valë, prerja apo thyer). rrafshuar (dëmtuar, dobësuar ) bimët në modelet apo kudo tjetër nuk janë të zier. Ata janë të dëmtuar, por të gjallë. Menjëherë pas shkarkimeve elektrike kanë bimët, në të cilën nuk ka bërë një të dukshme dhe të pakthyeshme, deri tani Kryesisht ndryshimet electrochemical, vetitë mekanike pothuajse indistinguishably nga bimët padëmtuara, dobësimin e indeve zgjat për disa javë.

Shumica dërrmuese e rrjedh në fushën e parashtruar `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture nuk janë thyer, por flexed vetëm mbi tokë. Në asnjë rast secili prej tyre. Diçka rreth 90% Kjo është statistikisht vlera shumë të rëndësishme, të mundshme për të kryer eksplorimin përsëritur në fushë në çdo kohë (jo vetëm në modelet e rregullt, por të gjithë botën e rrafshuar (dëmtuar, dobësuar) kulture, e cila zë një sipërfaqe parashikuar të Millions shumë katrore të mëdha). Bimët dëmtuara nga rryma elektrike përpiqet për të hequr qafe të paktën një pjesë e kimikateve të dëmshme në mënyrë që ata janë duke lëvizur poshtë dhe eliminimin e tyre nga rrënjët në tokë, me qëllim të dëmtimit frigorifer Ripening e fara. Në këtë mënyrë pjesa e ulët e bimëve është i ekspozuar ndaj efektit të gjatë dhe më të dendur të kimikateve teza të dëmshme, gjatë dhe koha (ditë, por javë) ajo çon në një dobësim i konsiderueshëm i pronave mekanike, kështu që kjo është e mundur të bëj rrjedhin pa thyer vetëm mbi tokë. Reduktimi mekanik i rezistencës në tërheqje (kundër thyer) dhe lakimi është lehtësisht të verifikueshme dhe të matshme, vetëm një thjeshtë dorë-test (krahasimin e paraqitur `do të jetë (të dëmtuara, dobësuan) dhe bimësia në këmbë), më mirë do të jetë më e saktë matja mekanike. Devijim i grurit shëndoshë rrjedh në mes të lartësisë-nga 10 cm pingul me drejtimin e rritjes prodhon ndryshim në peshë rreth 10g - Përafërsisht 0,1 N, bimët në afërsi të paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) vegjetacioni rreth 10 herë më pak, Ata janë ende se bimët ende nuk janë vendosur në tokë. Për shmangie të rrjedh prej elbi shëndetshëm duhet të jetë afërsisht 3 herë më nevojë për forcën e vogël se ajo e grurit. Dobësimi i bimëve është e mundur në këtë rast, edhe në qoftë se vetëm shumë Përafërsisht, krahasojnë atë dhe dobësuar shkaktuar nga mungesa e lagështisë, është e mundur të stimulohet nga ajo. Mungesa e lagështisë megjithatë edhe Operim shumë më të shpejtë, dhe është plotësisht i kthyeshëm, përveç në rastet kur bimore ishte tashmë mjaft e pakthyeshme të shkatërruara nga thatësira.

I tërë procesi Përshkruar edhe mund të jenë të lidhura me parimin e seleksionimit natyror, sepse paraqitura `duhet të jenë (të dëmtuar, i dobësuar) (dëmtuar) bimët kanë një shans shumë më të larta, që fara e tyre do të përmbajë informacionin e dëmtuar gjenetik, të ofruar veten e tyre kryesisht "për consumation" se zogjtë , brejtësit dhe kafshët e tjera, ndryshkun edhe dhe kalb. Në pëllumba fotografisë shoqëruese janë duke shijuar në parashtruar `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) gruri, kokrra, ndërsa nga të lashtat në këmbë për ata janë pothuajse krejtësisht i paarritshëm (fotot e autorit).

Gjitha, rregullisht dhe të çrregullt paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) zona kulture, përmban një përqindje të vogël të rrjedh thyera, sidomos në afërsi të kufirit të rrafshuar zonave (dëmtuar, dobësuar). Kjo është sepse ka ndodhë në atë addition dobësuar buron shëndetshme edhe shumë, madje edhe plotësisht të padëmtuara, por nuk mund të rezistojë për një kilogram disa masa të rënda të lagësht rrjedh dobësuar, duke rënë në tokë për shkak të efektit domino (shpjegoi Gjetkë), çfarë e shkakton pushim.

Në çdo fushë të paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) Vëzhgoni kulture është e mundur "nyje" apo "shpërthyen zgavrat e dëbuar", shih foto 4 Ata nuk janë në frigorifer shkaktuara nga presioni gazit, Ata ishin shkaktuar nga rritja rritje të konsiderueshme në madhësi dhe deformime në indeve të dëmtuara dhe po vdes, dhe nuk mund të jetë i përfshirë në to paraprirë edhe dëme të ndonjë në të gjitha, mund të jetë një ndryshim krejtësisht normale të rritjes, ndodhin në bimë për shkak të maturimit graduale krejtësisht natyrore dhe të pjesëve të bimëve dhe indeve Gjatë Ripening - tharjes ( ! ). Në fillim, dimensionet mikroskopike pavëzhgueshme, zonat e dëmtuara po rriten me shpejtësi në rritje nga. Mbulesat kthehet kafe, për shembull si fundi i një gjethe shqyer. Nyjet e një centrali të shëndetshme kapërcyer dallimin e disa gradë kundër drejtim vertikal, ura në 20deg. Nyjet e parashtruar `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) Shpesh bimët përkulem prapa gati 90 kënd shkallë, e cila për disa prej tyre mund të çojë në dëmtim mekanik spontane , me forcën e tyre, pa dëmtime të tjera serioze. Indeve të dëmtuara nga energjisë elektrike vdesin dhe të kthehet kafe, por mund të jetë vetëm një pjesë e nyjeve. Çdo pjesë të tjera të bimëve mund të jetë vetëm pjesërisht të dëmtuara. Disa dëme në nyjet Prandaj ka ndodhur vetëm për të duket sikur krijuar nga presioni i gazit, në fakt, i formuar më parë nga Rritja e ndryshimeve mikroskopike, krejtësisht i padukshëm në indet e dëmtuara, ( e cila mund edhe të vdesin përsëri vetëm si një pasojë plotësisht e natyrshme e Ripening ) dhe ajo ishte në javët procesit Disa.

Është e nevojshme të kuptojë, se në fotografi janë të vendosura impiantet, ku kaluar Midis dëmshme dhe imazhin kapjen Disa javë. Dëmi është shkaktuar nga energjia elektrike, por që efektet janë shumë të ngjashme me mekanike - qelizat e vdekura, indet vdesin. Menjëherë pas dëme nga bimët e energjisë elektrike janë visually Krejtësisht indistinguishably nga paprekura, pse tashmë në to mund të gjenden indeve të dëmtuara dhe përqindja krejtësisht të rëndësishëm të qelizave të vdekur (vrarë nga produktet e ngrohjes, elektrolizë, ose për shkak të presionit të gazit, Origjinën nga elektrolizë) . Vetëm në bimë, ose që pjesë e tyre kanë marrë dozën e shumëzuar shumë vdekjeprurëse e energjisë elektrike (100x, 1000x dhe më shumë) mund të njihet ndryshime të menjëhershme - lë shtrembëruar, yellowing, skuqje ose të nxirë pjesë olokauste. Bimë të tilla janë të prekur Gjatë disa ditëve të shkatërruara plotësisht (tharë në pluhur), nuk është e mundur për të gjetur, ndërsa në Individëve të mbijetuar, efektet e para të dukshme pas dalin Disa ditë, javë në vend. Bimëve mund të jetë dobësuar, si dhe (disa prej tyre vetëm) do Pasojat e substancave të dëmshme që rezultojnë nga shkarkimit rrufe në tokë, por më shpesh përfshin një kombinim të efekteve që rrjedhin nga substancat bimore në tokë dhe pikë.

Nuk është rrafshuar (dëmtuar, dobësuar) 2008 opium në foto, edhe "nënshkrim i fajtori kryesor." Pasojat e shkarkimit rrufe, jo më të vjetër se disa javë, ajo dhe pranë pemë bli, mund të dallohen në mënyrë të sigurtë nga çdo rrufeja vjetër se vitin opsion dhe më shumë, Sipas ngjyra tipike e drurit freskët dëmtuar. Për të plotësuar Gjithashtu përfshihen fotografi të së njëjtës pemë në vitet volgende. Simboli identifikon flash pemë prekur, dhe në këndin e sipërm të djathtë janë foto të së njëjtës pemë nga vitet 2008, 2010 dhe 2011th Të gjitha fotografitë e vetë autorit.

Për të vazhduar ...

Jan Ledecky

 

 

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

 

     Kthehu Mbrapa tek Lista e gazeta të botuar  

 

 

 

Kjo faqe është përgatitur, dhe të gjitha faktet dhe teoritë e paraqitura këtu ishin shumë të tërësisht, dhe afër shqyrtohet në detaje nga eksperimentalisht

 

Jan Ledecky

 

z