Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Anglisht origjinale - kulture-qarqet-publikuar-text-1 . Ju lutemi justifikim ndonjë gabim shkaktohen nga machine translation.
lightning
Teksti i parë i botuar
Publikimi i parë jashtë kësaj web shtëpi www.sarden.cz - Çeke internet Sci-fi revista
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Faqe Hyrëse

Përkthimi nga teksti të botuar në 28 prill 2011 në www.sarden.cz (Çekisht internet Sci-fi revista) në anglisht. Gjuha amtare nuk. Na vjen keq për këtë, ju lutem.

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

Artikulli i parë, futja e parë për publikun e gjerë me rezultatet Disa vite të hulumtimit në kulture.

 

Një konsideratë: 

Qarqet Pri

 

 

Para së gjithash do të përcaktohet numri të konsiderueshëm të termave. Gjëja e parë që do të jetë "qarqet Pri" riemërua në "modelet Pri" sepse ata nuk janë vetëm qarqet. Në një fazë të caktuar të hulumtimit ka pasur një tendencë për të riemërtoni atë të "pictograms fushë" (FP), pasi kjo përpjekje u braktis për një arsye shumë të thjeshtë. Piktograme janë imazhe që disa transmetojë dhe të komunikojnë informacion. Siç është e qartë nga teksti volgende, "Modele Pri" transmetojë absolutisht asnjë informacion, edhe pse ndonjëherë me të vërtetë ata Seems to. Në raste të thatë, deklarata kujt është vonë "zgjidhur" me besueshmërinë relativisht të lartë që ishte një vepër e falsifikuar. Shembujt përfshijnë "mesazh nga Chibolton" - 2001/08/21, ose Crabwood - 18 gusht 2002, apo "Konfigurimi PI" - 2008/01/07, Barbury Castle, me siguri shumë i vështirë, por forcat njerëzore shifrat e realizueshme.

Duke iu referuar: për shkak të saj është një term relativisht me përvojë, diku në tekst volgende do të përdoren për modele dhe të qëndrueshme të përbashkëta qarqet kulture (Shkurtesa qarqet kulture).

Në fillim do të jenë rezultatet e hulumtimit të mëparshëm të përmbledhur në disa pika:

1 Pri qarqet nuk janë prodhuar edhe nga njerëzit, as nga të huajt, ata janë vetëm një rezultat i fenomeneve natyrore Thjesht. Fizikë, kimi, biologji dhe subjektet e tjera të ngjashme. Kjo është edhe e mundur që të gjitha modelet theksohet në kokërr mund të konsiderohet si një rezultat i proceseve termobërthamor (të shpjegohet).

Thonë se është e mundur 2, që ndodhin në këtë fushë, shumë rrallë pse, që prodhojnë rreme. Si fakes modelet e identifikuara janë bërë nga njerëz, të ashtuquajturat krijuesit rrethi. Që, duke iu referuar: Nga pikëpamja statistikore janë të gjitha fakes tilla sporadike përjashtime absolute, e cila bie shumë nën sferën e gabimeve statistikore - Siç shpjegohet në pikën shumë tjetër, në tekstin volgende do të shfaqet në lidhje që pothuajse nuk përmendet. Përveç përjashtim të rastësishëm (statistikore).

3th Edhe pse kjo mund të duket pak më pak të ngjarë, hoaxes thatë në fakt janë vetëm një pjesë e vogël e një për qind, shumë më pak se sa e njëmijëta mundësinë e modeleve të zbuluar plotësisht dhe të pazbuluara të rregullt ose të parregullt. Sigurisht shumë më tepër se 99,999% e të gjitha modelet në kulturë ka ekzistuar ndonjëherë, edhe në të ardhmen, të shkaktuara ishin (dhe do të jetë) do thjesht natyror, forcat tokë. Deklarimi i tillë kontraston fort me pothuajse çdo shfaqje filmi apo TV, duke i kushtuar vëmendje të problematika Rrethi Pri. Absolutisht, pa përjashtim, në çdo program të thatë kryer një individë ose grupe të personave me dërrasa dhe litarë, që sa duket e angazhuar në prodhimin e hoaxes thatë, duke e bërë grupe të caktuara të Vëzhguesve përfundojnë vazhdimisht se kjo është mënyra e vetme e vërtetë e krijimit të tyre. Studimet statistikore tregojnë mjaft qartë se në praninë e kamerave televizive ose ekuipazheve të filmit dhe shumë herë (disa urdhra të madhësisë) Rritja e numrit të Blockheads ndryshme paraqesin pranë një vend të thatë. Vetëm shikoni në çdo transmetim nga Parlamenti (CZ). Kjo është veçanërisht e rëndësishme për të kujtuar faktin se kushdo në çdo shfaqje filmi apo TV kryen, merr një shpërblim, dhe fytyra e tij do të shihet për një moment të shkurtër në frigorifer qindra e mijëra njerëzve. Për disa eksibitionist multimedia shpërblimi i dytë është më e nevojshme. Në rastet e përshkruara (Falsifikatorët të modeleve) në shumicën (fatmirësisht) i pari dhe i fundit. Në çdo fushë tjetër të aktivitetit njerëzor dhe thatësirës do të jenë të ngjashme fallco janë zbuluar lehtë pas hyrjes autorin e vërtetë, kështu që sapo falsifikator dhe për të gjithë ekspozuar dhe tallur. Nga arsye shumë të thjeshtë që del nga teksti, volgende do të kurrë të drejtë dhe vetëm një iniciator i vërtetë i paraqitjes në modelet kulture rrëfej, ndoshta për shkak të modestisë së tij të lindur, kështu që është e nevojshme për të bërë atë për atë nga dikush tjetër. 

Por në qoftë se rastësisht, autori i vërtetë me një falsifikator imituesit e thatë është takuar, që do të ndodhë me të vërtetë ndonjëherë, ai është në gjendje të kryejë të tillë "performation" ose "fishekzjarre", që do të kishte Sigurisht pothuajse askush menduar ndonjëherë që të ndjekin ato. Që do të jetë kaq e thjeshtë-mendje-rrethi-marrësit pas çdo takimi deri në të thatë djegur Pak djegur, e thatë dhe takimi askush nuk do në asnjë rast patjetër dëshirë për ta. Nuk ka zgjedhje, por fuqimisht inkurajoj ata: Jini kështu lloj, dhe në vend të ulen në pijetore dhe të paguajnë me konsumimit (kryesisht të pijshëm, kjo është puna juaj). Përndryshe ju mund të përfundojë si kjo ... Kontributi juaj për të njerëzimit në të dy rastet do të jetë afërsisht të ngjashme.

                           vetë foto                                                              foto burim

Modele në kulture 4 (madje edhe më të rregullt) është e mundshme, në të vërtetë edhe e nevojshme, mund të përcaktojë dhe do të jetë i paraqitur ` (dëmtuara, dobësuan) kulture.

Në kushtet e vëzhgimeve vizuale: ". Kulture, kujt rrjedh, në kontrast me drejtim vertikal zakonshme rritjes qëndron pothuajse horizontalisht apo horizontalisht"

Në aspektin e bujqësisë - bujqësi ajo është kryesisht "kulture pjesërisht ose tërësisht të dëmtuar nga banim (të dëmshme, dobësimi) (vështirë ose plotësisht e mundur të korrjes). " Nga këndvështrimi i njëjtë, në shumë raste ai përmban tipare dukshëm më të larta të zgjedhura të dëmtuesve grurit në kontrast me rrethinë, edhe mund të jetë për shkak të degraduar një shkallë më të madhe të lagështisë.

Nga pikëpamja fizike mund të depozitohet `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture shihet në shumë mënyra, sigurisht, e mundshme të zgjidhni një, ndoshta shumë tipike: parashtruar `do të jetë (të dëmtuara, dobësuan) kulture është "kulture, kujt Potenciali energjia është e barabartë me ose gati të barabartë zero. " (Kjo është disa urdhra e temperaturës magnitudë të ulët si energjia potenciale e kulture në këmbë)

Përveç përjashtim rastësishëm Ndodh gjitha paraqitur `do të jetë (të dëmtuara, dobësuan) kulture, që jo vetëm në modelet e rregullt, do të jetë mënyra pothuajse identike. Kulture është paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuar) dobësuar Sepse, bends në tokë ( banim (të dëmshme, dobësuar), rrafshim (të dëmshme, dobësimi)) në sajë të kësaj dobësie, që ndodhën vetëm pas lëndimit të tij, kurrë anasjelltas. Kulture e parë është dëmtuar (në shkallë të parë pa pasoja të vëzhgueshme), dhe vetëm si rezultat i këtij dëmi ka ndodhur për dobësimin e saj. (Ditë në javë, shpesh më shumë) usuall shumë i ngadalshëm, dhe pastaj në fund llozha (nganjëherë jo edhe se). Shëndetshme, llozha padëmtuar dhe të padëmtuar kulture pothuajse kurrë. Të gjitha parashtruar `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture kudo, madje edhe modelet e rregullta, të parregullta edhe ndonjë paraqitura `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) zona, kryejnë saktësisht të njëjtat karakteristika - Bent, nyjet thickened dhe të zgjatur, edhe së shumti (mbi 90%) rrjedh pathyer - prirje ngushtë mbi tokë. Anomali të ndryshme gjithashtu rritje (kryesisht në sasi Krejtësisht statistikisht të parëndësishme). Disa kohë pas banim (të dëmshme, dobësimi) bimët provoni përsëri qëndrojnë prapa deri në pozicion vertikal, dhe që janë më pak të dëmtuar pjesërisht të suksesshëm, të tjerët jo. Në rastin e parë është e mundur të respektojë nyje përkulur, në zgjatjen e tyre të dytë.

Disa studiues rrethi kulture besoj, se një veprim i disa lloj të forcave shumë kohë të pacaktuar përcaktuar (rrezatimi infra të kuqe, mikrovalë, vortexes, minitornadoes, shakullimat) Që në këtë fushë nuk u panë në veprim, as prania e tyre do të kishte dështuar për të kryer ndonjë vëzhgim Objektivi , Së pari bëhet një zgjatje dhe lakimi i disa prej disa nyjeve të tjera, dhe vetëm SI PASOJË e dëmit të tillë bimëve Bëhet rrafshim (të dëmshme, duke dobësuar). Hulumtuesit GJITHA tillë duhet të jetë herë për të gjithë iluzionet : Zgjerimi dhe lakimi i nyjeve burimore drithërave , apo ndonjë individë të tjerë të familjes Poaceae, as ndonjë bimë tjetër, bëhet kurrë, kurrë, kurrë, para fjetjes (të dëmshme, dobësimi), por çdo, çdo, çdo kohë pas kësaj. Kjo ndodh (zgjerime dhe bendings e nyjave) Kryesisht për shkak të geotropism (negative) Kur bimore shtrirë horizontalisht përpiqet përsëri të qëndrojë deri në pozicion vertikal (ata menaxhojnë atë duke përdorur nyje, një nga funksioni i të cilit është leveling devijime nga rritja vertikale - geotropism negative). Në mënyrë të ngjashme Veprat bimëve pa nyjet, si dhe rritja e rritur, numërimin edhe e qelizave në pjesë të caktuara të rrjedhin ose trungu ata të arrijnë një ndryshim të përhershëm të drejtimit të rritjes.

Një nga të metat themelore të pothuajse të gjitha sondazhet e mëparshme rrethit kulture, me faktin se Explorers tyre shumë shpejt dhe nganjëherë shumë spektakolare ftuar për të ndihmuar në pothuajse të gjitha ekzistuese në botë mister-ekspertë, ufologists, astrologët, esoterics, dowsers, okultist, Numerologët, shortarët , psychotronics, fallxhorët, magjistare, shtrigat dhe të ndryshme shtesë "ekspertë" të orientimit të ngjashme. Një ose dy fusha, të shkencës dhe të njohurive njerëzore të aktivitetit, ndoshta Kryesisht në dehje, do të parët vërejtur se mysteriousness i fenomeneve mbinatyrore, Ata pothuajse arritën të harrojnë. Harruat të ftojë ekspertë nga fusha, Kush nuk do të tërë çështja Sigurisht "sjellë pak njohuri" për zgjidhjen e thatësirës dhe të problemeve komplekse. E harruan një fushë të veprimtarisë njerëzore, e cila, edhe pse kjo nuk duket, mund të japin për çështjen e modeleve kulture, shpjegimi më i mirë, ndryshe nga të gjitha të listuara. Gjegjësisht Harrojeni ... botanikë dhe bujqësia. Ky dokument, Prandaj, përmes një interpretim të ri, relativisht komplekse të fenomenit të gjithë, madje edhe duke u përpjekur për këtë fakt tepër befasuese dhe e trishtuar paktën disi saktë.

5 shkaku i dëmit që rrjedh nga dobësimit të mëvonshëm, me energjinë elektrike aktuale (Kryerjen nëpërmjet bimëve), dhe ai i cili dorëzohet ishte shkarkimi rrufe - Pash Rrufeja, Sidomos më të rëndësishme të saj (dhe më të fortë), pjesë - Return Stroke. Një përshkrim më i hollësishëm i parimeve, procesi dhe energjia e shkarkimeve rrufe do të tejkaluar në masë të madhe e pritura sërë të këtij neni dhe çdo person potencial të interesuar duhet t'i referohemi literaturës.

Shkarkimi rrufe dëme është shkaku i drithërave dhe shumë kultura të tjera në terren dhe dobësimin e tyre të mëvonshëm dhe akomodim (të dëmshme, dobësuar), si dhe në kullosa kullotë dhe çdo bar tjetër, dhe vegjetacionit Similar edhe mos dalë në fusha. Shumica dërrmuese e thatë rrafshuar zona (dëmtuar, dobësuar) do të ndodhë si forma të parregullta - formacionet Downed Rastësisht, RDF . Pak milionë kilometra katrorë të bimëve të dëmtuara rrafshuar (dëmtuar, dobësuar) Çdo vit në të gjithë globin. Për krahasim, - paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) sipërfaqe kulture, të shkaktuara nga të ashtuquajturat "rrethit-marrësit" të shumës të disa qindra metra katror në vit (apo edhe asgjë), e cila është për rreth 1000000 qe e zonës, që rezulton proceset natyrore nga, pa asnjë ndërhyrje të imituesit e thatë. Modele të rregullta, të quajtur qarqe kulture (të vërtetë - Shkaktuar natyrisht) janë raundin 1000000 nga RDF zonat shfaqeshin gjithë bota çdo vit.

6 Gjatë një shkarkesë rrufe në fushë në shumë raste një numër i konsiderueshëm fuqi shkarkimi kohë para se të kryhen plotësisht Menjëherë shtrihet nën tokë për një kohë shumë të shkurtër në lagje. Falë Shpesh lagësht dhe shumë më tepër përçueshëm Prandaj sipërfaqes së Tokës, Sidomos në gjurmët e traktorit dhe të menjëhershëm afërsi të tyre, deri në një distancë qindra metra Disa ose më shumë, dhe pastaj kalon në mënyrë të barabartë ende nëntokësore. Disa pjesë të vogël të energjisë së shkarkimit është transferuar KËSHTU edhe në bimë relativisht të largëta apo sistemin e tyre rrënjë. Kjo do t'ju ofrojë atyre të dukshme në shumën e kimikateve të rrezikshme, Gjatë bimëve dobësuar kohë mund të ndodhë në të gjitha vendet dhe tezat e mëvonshme strehim (të dëmshme, dobësimi) Shpesh shumë të gjatë apo edhe shumë kohë pas stuhisë. Rrjedhojë askush nuk lidh efektet e vërejtura të dobësuar dhe rrafshim (dëmtuar, dobësimin) me stuhi dhe rrufe, shumë ditë, javë edhe më shumë dy muaj më parë. Përshkruar zgjerimin e energjisë i hapur rrufe që është aq në mënyrë të barabartë më të largët nuk mund të përfaqësojnë dhe rreziku më i madh për kafshët të lartë, përveçse për vende të afërta me shkarkimin, të cilat janë shumë të rrezikshme në çdo kohë, natyrisht. Usuall ndodh që Bëhuni i pari rrafshuar (dëmtuar, dobësuar) vende të shkarkimit të afërt, dhe në kohë ndaj tyre gradualisht vazhdohet më shumë, më pak të dëmtuar, e cila mund të vazhdojë deri në të korra.

Fotografia e parë është një vend, ku në afërsi është regjistruar në 24 qershor 2010 në rreth 05:51 CEST pm shkarkimin 22kA rrufe, dhe në një distancë të vogël nga ajo për tetë të tjerët, duke filluar nga 16-58.000 Amper, të gjitha brenda më pak se një minutë. Foto është marrë tri ditë më vonë, 27 Maj, ende nuk ndonjë shenjë të dukshme të rrafshim (dëmtimi, dobësimin) kulture, X shënon vend që ishte kapur nga shtënë e dytë. Ajo u regjistrua në ditën kur banim (të dëmshme, dobësimi) së pari u shfaq - 3 qershor, ditë pas shkarkimit. Shtënë tretë nga neto njëjtë është marrë dy muaj më vonë, më 1 gusht, Disa orë pas vizitës së parë të këtij rrufe site, pas marrjes imazhet e para të banim (të dëmshme, duke dobësuar) në atë vend, u zbulua dëmtimin e kameras kartën e kujtesës dhe një total prej 21 imazheve janë fshirë nonrenewable. Disa orë para humbjes së të dhënave (në mbrëmje në të njëjtën ditë) imazhe ishin të provuara në kartë. Pas dëmtimit (zbuluar mëngjesin tjetër) nuk ishte e mundur për të ruajtur të dhënat në këtë kartë në tiparet e saj origjinale të përzgjedhura, qelizat e memories u shkatërruan pakthyeshme. Është e mundur që do të përshkruhet efekti pjesë nga të energjisë elektrike statike mbetur, këmbëngulës diku nëntokësore në vende të izoluara. Prezumimi i tillë do të jetë e nevojshme verifikuara objektivisht nga matjet në atë vend. Një fakt i pamohueshëm është se gjatë ekzaminimit të modeleve ndonjëherë është vërtetë e matur sasi në rritje të ngarkuar elektrostatike në vendin e saktë të dalë e tyre. Më shumë Shpesh disa pajisje microelectronic frikësuar nga rrethi kulture Explorers (telefonat celular, kamera, MP3, videorecorders) sillen tamam si në qoftë se disa sasi në rritje të energjisë elektrike statike të vërtetë ishte atje.

7 depozitohet `do të jetë (dëmtuara, dobesuar) kulture në formën e formave të rregullta, ndryshe nga parregullt zakonshëm, ajo mund vetëm Bëhuni sajë Arsyet shumë vështira përcaktueshme. Kjo nuk është e pamundur disa arsye specifike që mund të jenë shumë të ndryshme nga vendi në vend. Si një nga mundësia relativisht të largët që duket të jetë një pjesë shumë e konsiderueshme e energjisë shkarkimit nuk përhapet në tokë përreth, siç mund të jetë në raste të parregullt banim (të dëmshme, dobësimi). Vazhdon pa ndërprerje Menjëherë poshtë djathtë drejt poshtë në tokë, në mënyrë që shkarkimi mbi tokë, afër në sipërfaqe dhe ajo vepron si më poshtë tanishme kaluar nëpër tela, shpesh disa njëqind mijë Amper. Sillet si një dirigjent elektrik, intersecting sipërfaqen e tokës, është duke kaluar nëpër atë energji elektrike të vazhdueshme të tanishëm, në sajë të që nuk u përhap në mjedis, ku janë vetëm radiating dukurive të induksionit elektromagnetik dhe elektrostatike. Në rastet modelet thatësira nganjëherë mund të ngjajnë shumë modele në mbushjet hekuri krijuara nga fusha magnetike. Disa forma, dhe parimi i tyre i origjinës përafërt ndoshta do të jetë edhe më e mundur për të simuluar në laborator ose në kompjuter. Në rrethinat e thatësirës dhe dirigjent disa ose përçuesve, mund të gjenerohet edhe modele të ndryshme ndërhyrje elektromagnetike. Nuk duhet të ketë kushte të mira duhet, sigurisht - në vend duhet të jenë të vendosura dhe dirigjent Prandaj relativisht e mirë aktuale nëntokësore. Në peisazhet nëntokësore të industrializuara është e mundur për të gjetur telat relativisht të thatë Shpesh (shërbimet e ndryshme, në qoftë se nuk zbuluar vetëm disa nga toka plakë - Gjeorgji). Është e mundur, se me të vërtetë PJESE strukturave të ngjashme në shfaqjen e disa modeleve të rregullta. Në disa raste kjo mund të jetë i përfshirë nga gabimet e gjeologjike, të cilat janë mjaft shpesh është e mundur për të gjetur modele të rregullta në disa vende. Në mënyrë të ngjashme mund të veprojë burimet edhe ujit, sigurisht shpesh pranishëm në shumë vende të vendbanimeve të lashta dhe gjetkë, edhe gjenden në vendet ku qarqet kulture duket. (I çdo gjëje që do të detectably Dowsing - gjeologji, uji)

Është e mundur vendosur Gjithashtu nuk ka asgjë si kjo në disa pika ndikimin e shkarkimeve rrufe në këtë fushë, por shtresa Menjëherë nën sipërfaqen e tokës Gjatë ndikimin e shkarkimeve rrufe sillet në mënyrë të ngjashme, si dielektrike e kondensator. Ajo është një organizatë jo-përçueshëm Relativisht subjekt, krahasuar me rrethon si një izolant, që shtrihet në një shtresë shumë më të përçueshëm, të cilat mund të Kryesisht aquifer (i dyti, electrode e poshtme të kondensator, electrode e sipërme është sipërfaqja e tokës me lagështi). Gjatë ndikimin e shkarkimit ka Ndodh një ndarje dielektrike, Prandaj në kryerjen e pushtetit relativisht shpejt poshtë në tokë, pa përhapja e mëtejshme në terren. Shkarkojë KËSHTU përsëri vetëm kujton dirigjent aktuale, të vendosur vertikalisht mbi tokë dhe duke kaluar nëpër atë të nëndheshme. Në rastin e thatë mund të jetë, dhe madje shumë e bimëve rreth tij do të goditur vetëm induksion elektrik (bimët e tilla mund të përkufizohet mjaft pikërisht nga një rrethi). Bimët në afërsi të shkarkimeve rrufe edhe mund të ndikohen nga shkarkimin Corona, e cila ndodh në afërsi të kanalit të rrufe në një distancë prej disa metra, në rastin e shkarkimeve rrufe jashtëzakonisht të forta deri në dhjetëra metra, dhe të përcaktuara përsëri nga rrethi relativisht të saktë. Shkarkimi Corona formon në rast diçka si rrufe dhe i dobët ndriçon mbulesën e shkarkimit, dhe është e mundur që të regjistroheni në disa fotot rrufe. Por Pothuajse gjithmonë overexposed nga shkarkimit kryesore (Return Stroke) Cili është me të vërtetë një proces gjigand, përtej çdo imagjinate njerëzore. Nga veprimi i shkarkimeve rrufe Drejtues pingul në qendër të globit mund të jenë edhe të shpjegoi Fact sa duket pakuptueshëm, që ai pse disa fusha janë formuar inclinated ovale (ellipsoid) shifra, por nga lart Kur vërejtur gjatë fotografisë ajrore duket të jetë mjaft i saktë qarqe. gjithashtu e mundur të imagjinohet, që jo perpendikular shkarkimin rrufe mund të marrin pjesë he shfaqjen e disa pjesërisht në formë qarqet. Rrethi gjysmë, gjysmë-rrethi, gjysmë-hënës dhe kështu me radhë.

8 Në strukturat e seksionit të mëparshëm të përcaktuara (për të ndihmuar kryerjen rrufe nëntokësore pa përhapja e mëtejshme në rrethinat e saj mbi sipërfaqen e tokës, diçka si një shufra rrufe natyrore nëntokësore) mund edhe lidhen me disa vende arkeologjike, shumë prej të cilave ndodhin në vende të ashtuquajturat Cropmarks, Soilmarks ose Frostmarks. Karakterizimi i tyre i detajuar masë të madhe do Kalojne qëllimin e pritshme të këtij dokumenti, kështu që ndoshta një kohë tjetër, apo diku tjetër. Është e mundur që një formacionet nëntokësore Raste Se paraqitjet shkaktojnë listuara të fenomeneve (Cropmarks, Soilmarks ose Frostmarks), në të vërtetë, nganjëherë mund pjesërisht Kontribuoni për shfaqjen e disa modeleve (disa pjesë të modeleve mund të lindin me kontributin e tyre). FAKT trishtuar Shoqërohet fenomenin e kërkimit qarqet kulture Duket të jetë realitet, se ai vende, Kjo është teza fenomene duhet të paguhet për të urës, faqet web të ndryshme Sidomos në lidhje me çështjen e qarqeve kulture, nuk është e vendosur rreth tyre pothuajse i vogël referencë.

burimi - www.cropcirclesdatabase.org,

ende nuk funksionon

9 Polet mbërthyer në qendër të modeleve.

Pas zbulimit të disa Explorers modelet Shpesh gjetur, që në qendër ose në afërsi të mundur që është për të gjetur diçka, ajo mund të konsiderohet si vend, ku një bar parë ishte mbërthyer në tokë, e cila rezultoi nga një varg, etj. Pa hezitim, pastaj të shënojë dhe model thatë si një shaka, të bëra nga njerëzit.

Nuk është e mundur të jetë i zemëruar me të gjithë, i cili konsideron rrethit-marrësit të jetë individuale shumë të trashë (kujtoni D & D). Kushdo që gjen diçka si kjo për një vend të thatë, së pari do të mendoni, si është e mundur, që në vend, ku dikush e bëri fshehurazi qarqet, dhe mbjellë fushat, bëri një rreth, dhe pas heqjes së fushë nuk u mërzit tërësisht të mbuluar gjurmët. Prandaj pyetja duhet të duken më shumë si kjo:

"Si është e mundur, që këtu Tentim fshehurazi krijuar dhe një unazë dikush aq budalla, dhe fusha të mbjella në tokë, e krijuar një rreth, u larguan nga fusha pa mbuluar gjurmët pas kësaj, jo aq sa për të zbuluar pa dashje vetëm vizitor e parë?"

Kjo ishte kështu, që vërtetë ishte në vendin dhe krijoi modelin, definitivisht nuk ishte budalla. Kurrë nuk mbulon gjurmët e tij pas krijimit. Ai nuk ka nevojë në frigorifer për këtë. Në të kundërtën, i lënë ata të njëpasnjëshme të vërtetë të lartë, pothuajse sikur donte të zbulohet sa më shpejt të jetë e mundur. Ndërsa në qoftë se ai donte të tregojë gjuetarët tij ndoshta diçka si kjo:

"Hah-hah-hah, edhe në qoftë se ju zbuloni mua, më në fund kurrë, kurrë, kurrë, dikush gjendje për të kapur mua."

Mundësia e gjinisë "mbërthyer" efekt nga shkarkimeve rrufe është dukshëm e mundur, në kohën e kanalit të shkarkimit gjerësia e tij nuk e kalon 5 mm dhe energjia kalon nëpër atë, se lokomotivë elektrike e cila do të udhëtojë disa mijëra kilometra. Në shembullin është e mundur për të parë, se çfarë mund të jenë efektet mekanike të shkarkimeve rrufe. Shkarkimi shkoi nëpër tub nëntokësore "," Cili mund të jetë në një thellësi prej rreth 1 m edhe më shumë. Si, atëherë, mund të duket një gjurmë e shkarkimit rrufe, e cila vazhdon pas kontakt me sipërfaqen Direkt drejt poshtë nëntokësore? Ballit iReturn Stroke(Nga rruga, duke lëvizur me shpejtësi prej një deri në dy të tretat e shpejtësisë së dritës) mund të krahasohet me një urë në kutinë e madhësisë së ndeshjeve, e cila përmban energjinë e lokomotivë elektrike (dhe peshon rreth, si dhe shumë). Vetëm shikoni në çdo foto tjetër, të regjistruar në të cilat janë efektet mekanike të kryerjes së ndikimit rrufe - pemëve të dëmtuara dhe të thyer, thyer si toothpicks, dhe të shpërndara si matchsticks, telave shqyer nga muri, kulmet shpuar - dhe Njohin, çfarë ndodhi në faqe, çfarë thermoelectric dhe Proceset Electromechanic thermomechanic janë duke u zhvilluar atje.

 

Një tjetër ndarja e pikave të vetëm do të jetë pak kaotike, kështu që vetëm do të vazhdojë ndarë paragrafin

 

Devijimet e drejtimin e busull nga normale?

Pas kalimit nëpër disa qindra mijë Amper aktuale pranë çdo material magnetizable mbetet ky material për një kohë të gjatë - disa javë apo më gjatë - magnetized dukshme, magnetized gjithçka deri në disa dhjetëra metra larg, impuls magnetike është tepër e fortë. Në çdo fushë ekziston një sasi të caktuar të hekurit (jo vetëm konsumuarit e pajisjeve bujqësore, pjesë rënë hekuri) dhe metalike dhe madje edhe në formën e oksideve hydrated. Pika testi bëhet dirigjent magnetised rrufe Shërben si një tregues relativisht i saktë i tanishëm, ai kaloi gjithë se gjatë shkarkimit. Sipas shumë fusha të misrit është mjaft shumë i strukturave metalike, të prodhuara nga materiale ferromagnetic (ujë dhe tubacione të tjera). Disa tubave të ujitjes, Kryerja i hapur, edhe mund të veprojë si një shkop rrufe dhe të prekur nga rrufeja dhe magnetized. Përmbajtja mesatare natyrore hekuri në tokë e punueshme është rreth 30 g / kg. Gjithashtu shih LIRM, wiki.

Mikroelektronika mosfunksionim?

(Kamera digjitale, kamerat, telefonat celularë, laptopë, kartat e kujtesës dëmtuara et al.)

Në faqen e ndodhur disa kohë më parë madh akuzë, absolutisht paimagjinueshmërisht elektrostatike. Kjo jo vetëm që do të Shmang atë mësuesit në fibrave mësimeve fizike të electroscopes (Rendi i mikrojoules), por gigajoules, edhe shumë më tepër, në sajë të që do të udhëtimit elektrike lokomotivë Mijëra kilometra. Një pjesë e vogël e tij ende mund të jetë fshehur në jo shumë të thellë nëntokësore. Rastësisht, në udhëzimet e çdo pajisje microelectronic ndërtuar është e trashë me letrat e shkruara diçka si: "Mund të shkaktojë probleme nën elektricitetit statik" . Njerëzit të cilët kanë qëndruar gjithnjë pranë gjeneratorit der Graaf van (qindra mijëra miliona volt) kanë vëzhguar të gjitha funksionet Mikroelektronika dështim, shutdowns, rifillimi. Gjatë vizitës të ndonjë kulture Vëzhguesit rrethi janë të pranishëm në një vend, ku disa kohë më parë duket për të punuar së bashku disa prej miliarda vdGg madhe, e ndërtuar në botë ndonjëherë. Kjo Arritja tensione dhe rryma, që ndodhin në shkarkimeve rrufe, nuk do të shtoni edhe disa miliona termocentralet Temelin në të njëjtën kohë (200 gjenerator MW do të furnizojë në një milion volt 200 A, në fjalët dyqind Amper, në krahasim me disa miliardë volt dhe dyqind mijë Amper e më pak se një e milionta, dyqind mijë Amper është një aktuale, pse jo mesatare, por mjaft zakonisht ndodhin vetëtimën, FAKT se pavarësisht disa herë në vit janë të matur vetëtima, me vetëm "pak më poshtë" milion Amper ).

Si është e mundur që disa modele janë aq paimagjinueshmërisht komplekse, me sa duket nuk prodhueshëm nga ndonjë procedurë? Në që marrin pjesë kryesisht dy fenomene fizike: rezonance dhe ndërhyrje. Në pikën ku shkarkimin rrufe duket, marrë vendin Proceset paimagjinueshmërisht fuqishme fizike (dhe ndryshimet e shpejta tepër), mekanike dhe elektrike. Proceset përtej çdo imagjinate njerëzore. Ka dallime të mundshme Miliona në miliarda volt, rryma e dhjetëra qindra e mijëra Amper, steepness Rising buzë e puls elektrik me qindra e mijëra Amper për një (!) Millionths vetme (!) i dytë ballit, e pulsin kryesor (Return Stroke) Speed ​​është duke lëvizur -2/3c treta (100-200 mijë kilometra për sekondë). Menjëherë pas çdo ndikimi i shkarkimeve loop Ndodh pikërisht në pikën e ndikimit të dukshëm lokale mikro-tërmet i madhësisë 3-4 (nuk shkakton ndonjë dëm, në qoftë se nuk ishin thunder, kjo do të jetë vështirë të dukshme për shqisat e njeriut). Edhe para se ndikimi i shkarkimit në tokë është për filluar të shpërndajnë nga atje presionin e ajrit të madhe (shpejtësi të shëndoshë) dhe shoku (supersonik) valë, dhe nga atje me shpejtësinë e dritës është jashtëzakonisht shpërndan impuls të fortë të rrezatimit elektromagnetik, pothuajse të gjithë gjatesi vale, që nuk ka ekuivalente në praktikë fizike. Ndër të gjitha fenomeneve tezat në rastin e shkarkimeve paralele dhe pas goditur disa metra në dhjetëra metra nga njëri-tjetri të marrë vendin e rezonancë zor imagjinueshëm dhe ndërhyrje. Sigurisht kurrë nuk do të ekzistojë asnjë studiues, i cili do të përpiqet për të matur diçka atje. Explorers tillë do të ketë jetën shumë të shkurtër raft dhe kishte për të ndërrohen shpesh. Në disa paragrafin e mësipërm është treguar, se nën rrethana të caktuara, do të ngjajë disa modele modele në ashkël metalike Prodhuar ndërsa kalimi i tanishëm përmes dirigjent. Edhe një të vetme të përbashkët rrethi kulture model është shumë e kujton me një model, të krijuar nga hekuri tallash shpërndara në bord, përmes tela çon pingul, kaloi nëpër aktuale elektrike (Fusha magnetike e një tel të drejtë). Këtu është e mundur të kujtoj, se në momentin e shkarkimit rrufe Brenda një distancë qindra metra disa edhe thatë jo-magnetike materiale dhe rrjedhin kulture, mund të sillen si një electromagnet normale dhe të shfaqin vetitë magnetike, ajo është duke kaluar nëpër një aktuale elektrike detyruar. Ajo është e vonuar vetëm me shpejtësinë e dritës, e cila është një e milionta e një të dytë mbi një distancë prej treqind metra. Gjitha në sajë të induksionit elektromagnetik, disa kalojë aktuale ardhshëm përmes tyre mund të pak kohë para (seconds), për shkak të induksion elektrostatike.

Së fundi do të jetë i lidhur një prognozë të vogël të vendeve, Kur dhe ku këtë vit (2011) do të shfaqet në modelet e kulture. Sigurisht kjo do të jetë një parashikim shumë të përgjithshme, jo saktësisht i veçantë, por diçka do të shënohen nga ajo.

Ku?

Vetëm kur ka pasur stuhitë, askund tjetër. Më konkretisht, ku shkarkimin rrufe kaluar direkt në terren, pra re për shkarkimin terren. Thjesht pyesni meteorologët, Ata Ato dhënat janë regjistruar shumë vite prapa (Aldis, Celdn, Nordlis, Eucliddhe të tjerët). Nga rruga, të dhënat e tyre janë shumë të sakta, Koha Kur shkarkimi ka ndodhur me Recorded me një saktësi më të madhe se 1/1000 e, lokalizimit e dytë dhe në disa raste temperatura edhe më saktë, si dhjetëra metra (Por disa bulonave rrufe janë shumë herë branched , kështu që pasojat që mund të vërehet në distanca relativisht të mëdha nga mesatarja e matur - pika ndikim). Meteorologët janë njerëz të natyrshme modeste, dhe jo për të njoftuar në çdo kohë dhe kudo në botë, që janë në gjendje të trajtojë diçka të tillë, ndryshe nga disa individë mendërisht e paqëndrueshme dhe të devijuar.

Kur?

Vetëm pas stuhisë. Por për dhe numri i konsiderueshëm i rasteve edhe shumë kohë pas stuhisë (usuall rreth 10 ditë, madje edhe më shumë se dy muaj). Tipar i përbashkët i pothuajse të gjitha `paraqitura duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture, si në modelet e rregullt, apo forma krejtësisht të parregullt, me fakt, se shkaku kryesor i kulturave banim (të dëmshme, duke dobësuar), si dhe shkarkimin rrufe. Energjia rrufe Menjëherë pas kontaktit me tokën nuk është shumë shpesh Kryer Direkt pingul në tokë, por para se të rëndësishëm që është pjesë e saj "shpërndarë" ose "shpërndanë" Shpesh në linjat e tramvajit dhe afër urës Kjo, dhe vetëm pastaj me pak Vonesa patjetër shkon nëntokësore (ku ende takohet me sistemet rrënjë të bimëve). Parimi aktuale fizike e përçueshmëri elektrike Rritja e tokës lagësht, dhe përçueshmëri edhe Lartë e linjat e tramvajit baltë, e cila mban lagështi më të madhe, në krahasim me shtresat Menjëherë arround Them, që përmbajnë lagështi në mënyrë të konsiderueshme më pak, dhe për shkak të pothuajse jo-përçueshëm, kështu që nuk Nuk është shumë mundësi të tjera për kryerjen e energjisë elektrike. Në dukje të shkaktojnë dëme të pothuajse nuk ka, përveç në bimë që ka krijuar me një "tepricë" e kimikateve të dëmshme dhe indet mikroskopike registrable dëmtuara shikimi dhe qelizat. Pothuajse asnjëherë rrafshim (të dëmshme, dobësimi) Ndodh Menjëherë pas kryerjes së rrufesë, në një çështje të minuta në orë, por ndodh pas disa ditësh, shpesh javë më shumë, nganjëherë nuk mjafton për një muaj të tërë, është e nevojshme të presin dy ose më . Kjo nuk është e pamundur, se shumica e madhe e kulture banim (të dëmshme, dobësimi) paraqitjet, që ndodhën shumë shpejt, pas stuhisë, u karakterizua nga Kryesisht Kjo, do që bimët kanë pasur disa javë para se të "përgatitur" nga një plotësisht shkarkimit të ndryshme rrufe, por askush gjendje për të kujtuar. Procesi i dobësimit dhe degradimin e indeve bimore pasi kalon rryme elektrike përmes saj është shumë i ngadaltë, ajo është një proces i, fiziologjike biologjike dhe merr shumë orë dhe ditë, në kontrast me kimike dhe elektrokimike proceset që ndodhën pas shkarkimit në sekonda deri minuta, dhe proceset fizike - induksion dhe përçueshmëri të energjisë elektrike, të cilat kanë ndodhur gjatë shkarkimit, e cila nuk zgjati më shumë se 1/1000 të një të dytë, apo kohën menjëherë pas, e cila nuk zgjati shumë më të gjatë. Procesi i induksionit kryer në shpejtësi të dritës, procesin e kryerjes aktual disi të ngadalshme apo më shumë. Probabiliteti që të lashtat rrafshim (dëmtimi, dobësuar), si dhe në një farë mënyre të përfshirë në shkarkimet e energjisë elektrike, pjesërisht që janë përhapur në linjat e tramvajit, demonstrative dhe dukshëm Rrit fakti vrojtueshme (vetëm shikoni në hartat e Google apo foto nga ajri nga bota kudo raundin e , kapur në një periudhë të rritjes dhe kulturave Ripening, qarqet kulture dhe çdo foto, ku edhe RDF duket) që depozitohet `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësohet) në të vërtetë kulture e numrit më të madh të rasteve të ndjek drejtimin e linjat e tramvajit dhe Ura pranë zakonisht ndodh afërt linjat e tramvajit në kufirin e fushës, të cilat kanë përçueshmëri më të lartë (janë përshkuar dhe traktorë të shumta janë kthyer raundin afërsi Kjo, shpesh me veshje të diferencuar fikur). depozitoi `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture edhe Rrallë kalon kufijtë e fushave , që janë mjaft të besueshme të ndara nga njëri-tjetri galvanically (Kanale, Mënyrat, pushon, shtigjet, rrugica). Sigurisht e mundur për shkak të disa shkarkimeve paralele, goditur fushë afër, too.

Karakteristika Rastësisht, këtë vit (2011) stuhitë pranverë në Britani janë përzgjedhur ndoshta në një të vogël se zakonisht (të paktën në vende me rrethin më të shpeshta kulture dalë), kështu që nuk është e pamundur kaq popullore "Sezoni verdhë rapeseed" ky vit do të jetë ndjeshëm Temperatura më e dobët në disa vitet e fundit.

Që do të gjitha në fillim, ndonjëherë në një punë Vazhdim ardhshme. Nuk do të jetë e mundur shpjegoi për shembull parimin formimin e modelit më të thjeshtë - Rrethi, por modelet më komplekse edhe - dy sisteme të qarqeve koncentrik, pjesërisht intersecting, dhe ndërhyrje të tyre (analoge e qarqeve në ujë). Përkundër asaj që është shpjeguar këtu, kjo nuk është e gjitha, dhe deri tani më e rëndësishme, përveç rrymës elektrike, e cila është me të vërtetë shkaku rrënja e gjithë, por punon në lidhje me shumë ngjarje dhe fenomeneve, të cilit Parimet do të sqarohet ende. Ata do të jenë më të përshkruar proceset e rëndësishme fizike, kimike dhe biologjike, që kontribuojnë në origjinën e banim (të dëmshme, dobësimi) në atë mënyrë dhe herë Përafërsisht Ato ndodhin.

Në letër, e cila pastaj mund të ndjekin dhe do të përshkruhet fenomen, kurrë nuk tregoi parë. Asnjëherë zbuluar dhe eksploruar, model të rregullt dhe të drejtë tipike në kulture (Republika Çeke). Kjo nuk është vetëm vetëm një rreth, shumë Similary, modelet formë pothuajse identike edhe është zbuluar në Gjermani, Itali dhe Britani, të ndryshme vetëm në madhësi. Kjo mbështet teorinë, që në formimin e tyre mund të marrin pjesë disa parime shumë të ngjashme fizike, dhe jo vetëm ato. Shifra nuk është publikuar u kap padashur plotësisht me anën e fotografisë ajrore Asnjëherë, se ai do të zhvillohet çdo Explorers hetuar, derisa zbuluar disa vjet pas të shtënave, vetëm në foto. Nuk njëjta gjë të ndodhë me të, në lidhje me atë dhjetor 2006 Shoqëruar nga disa arsye misterioze, pothuajse të gjithë paraardhësit e tij, shokët dhe pasuesit, që janë pothuajse pa përjashtim në një në faqen e www.cropcircles.cz identifikuar si "ndoshta mashtrim" ose më mirë "mashtrim", me siguri për shkak të një "vrimë mbërthyer pas" në qendër të modelit, dhe gjëja tjetër Them askush nuk paguan asnjë vëmendje. Megjithatë, të gjithë, por një probabilitet relativisht të lartë dhe të gjithë mund të jenë modelet që nuk ishin krijuar nga ndonjë Sleepwalkers çmendur, natën pengues rreth fushat me bordet dhe litarë. A nuk e besoj se ne?

Pas kësaj mund të ndjekin dhe Lines kontribut në Pri. Ose anasjelltas.

shkruar për sarden.cz - Sci-Fi (dhe Dog Invisible)

 

Jan Ledecky

 

 

 

 

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

 

     Kthehu Mbrapa tek Lista e gazeta të botuar  

 

 

 

Kjo faqe është përgatitur, dhe të gjitha faktet dhe teoritë e paraqitura këtu ishin shumë të tërësisht, dhe afër shqyrtohet në detaje nga eksperimentalisht

 

Jan Ledecky

 

z