Исечете кругови - Наука, технологија, истражување и образование борбите против псевдонауката. http://www.cropcirclesonline.com RSS feed на веб победувајќи псевдонауката и суеверија. mk Вести за исечете кругови објаснување. Електромагнетни бранови од молња, нивните резонанци и пречки. http://www.cropcirclesonline.com/nature-science/crop-circles/mk Исечете кругови објаснување, целосно и само научни и природна. Науката, технологијата, истражување и образование борбите против псевдонауката и суеверија. Споменати и се користат голем број на егзактна научна и природни дисциплини - ботаника, физика, хемија, растителни анатомија и физиологија, растителни патологија, абиотски стрес фактори, археологијата (исто така антенски), метеорологијата и многу други.